Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Beje, mano vėjuose kraujalakės yra tik vasaros augalas, žiemai burbuliukus visus nudrąsko vėjas, jau dabar jų nėr

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 10 02, 19:46)
<p>Beje, mano vėjuose kraujalakės yra tik vasaros augalas, žiemai burbuliukus visus nudrąsko vėjas, jau dabar jų nėr</p>

As si sezona ''olandiskos bangos'' isvis nepalikinesiu. Kai tik leis orai- diduma augalu salinsiu is gelyno. nes pirmas slapias sniegas isvarto, suploja- vaizdelis lieka toks savartyninis. O paskui pavasari prasideda darbai darze, sunku istaikyt laika viska sutvarkyt. Bandysiu nurenginet gelynus ir rudens...
----------------
Reikia konsultacijos del anyziniu lafantu:
Visai nesuprantu kokio jie ilgaaamziskumo?
Siemet prisisejo pilnas darzas, maniau zydes tik kitamet. Ot ne! iki rudens isbujojo i dideliausius vesliausius krumus ( gelynuose jie pas mane tokie niekad nebuna). Taigi, atejus laikui darza uzmigdyt ir apart- kasiau ir tempiau. Kaisiojau visur pakrasciuose, nes nekilo ranka tokius galingus sukompostuoti. Bet gal sakau veltui vargas? Gal kitamet nebeatzels? Auginu juos jau kokius 5 metus, bet niekaip neperprantu: ar man kasmet tie patys atzelia( o buna ir neatzelia) ar tiesiog i ta pacia vieta pasiseja naujas krumas, kaip, kad melisos?
Atsakyti
Mano ,,metų atradimas" - raudoklės. Žinojau, kad gražu sodinti blokais, bet nesitikėjau tokio populiarumo. Nesuvaldomos minios plūsta kaulyti ,,flenciukų" ar sėklų, pirmiausiai klausdami pavadinimo. Net vyrams patinka. Dar ir dabar viršūnės žydi, bet menkai. Kaune šiemet buvo dvi sausros, tai teko daug laistyti. Nelaistomos kitoje vietoje liko susnos.
Iš kraujalakių šiemet auginu Menzio. Neparinkau geros aplinkos, tai blankoka. Bet ji pati bus fonas kitų paryškinimui. Su drauge kooperavomės, siuntėmės skirtingas, vėliau keisimės, kai pasidaugins. Jai parinkau rausvas ir baltas dideles uodegas, bet Puskelniai sumaišė (šiemet esu labai nusivylus daugiametes.lt, dar niekad nebuvo tiek klaidų) ir žydėjo abejos rausvos. Turbūt vietoj Sanguisorba obtusa 'Alba' įdėjo tik S.obtusa. Gerai, kad bent 'Lilac Squirrel' pataikė.
Sibirinė šarmotė (Spodiopogon sibiricus) pakliuvo labai silpna ir maišyta, tai viso grožio neparodė. Tikiuosi, kad peržiemos ir kitais metais bus apie ką rašyti.
Mano klaida, bet pataisoma, kad sodinau kartu kupstines šluotsmilges ir astrancijas. Kol abejos žydi, viskas gerai, o dabar labai skiriasi aukščiai. Šluotsmilges nukirpau, o astrancijų žiedai kažin kur aukštai siūbuoja. Šluotsmilgių kirpt nenorėjau, man gražu šienas virš žalios žolės, bet žiauriai sėjasi.
Užsakinėjau pilnavidures purienas, bet pakliuvo tuščiavidurės monstrės, kurios dabar žydi. Irgi gerai.
Ne šių metų ir ne mano atradimas, kad labai gražu anemoniniai bijūnai žolynuose. Dar gražiau - tuščiaviduriai Itoh hibridai. Tai prisipirkau gausybę šiemet ir visur kaišiosiu. Gaila, kad trumpai žydi, tai beveik visą sezoną ta vieta netrauks akies.
Atsakyti
Kiek pas mane augo anyžiniai lofantai, tai iš to paties krūmo. Tik šiemet visiškai iššalo, jau ankstesnę žiemą tik kažkos suvargėlis buvo likęs. Kaip ir melisos, jei tinkama žiema, tai tas pats krūmelis atželia, bet naujai užsisėję gražesni. O lofantai šiemet net neužsisėjo. Tiksliau, gal sėklos iššalo.
Man atrodo, kad Vilniaus krašte, nors šalčiau, bet geriau kai kas peržiemoja. Nebūna tokių staigių stiprių temperatūrų svyravimų, nei Kaune.
Lofantų šį pavasarį tiesiai prisėjau į nepiktžolėtą gruntą, bet sausra sutrukdė. Nors laisčiau, matyt neužteko.
Atsakyti
Jeigu kam reikės anyžinio lofanto, kitais metais kreipkitės. Šiemet tiek buvo pridygę, kad tiesiogine prasme ravėjau ir ravėjau. Kaip piktžolių buvo pilnas rožynas.
Atsakyti

Daisoja, kokias šluotsmilges auginat? Pas mane smarkiai sėjasi tik rūšinės, tuo tarpu su astrancijomis susodintos šluotsmilgės 'Scottland' net nepavadinčiau sėjimusi, yra sėjinukų, bet nedaug, o gal ir tie užnešti nuo rūšinių? Bet akivaizdus skirtumas, didysis gėlynas ir įvažiavimo kvadratai veisliniai - sėjinukų vienetai, terasiniame rūšinės - sėjinukai želia šepečiu. Taigi ateity rūšinių neliks. Bet labai įdomu kaip elgiasi kitos veislinės. 

Lofantas pas mane pirmas sezonas, pernai rudenį parsivežiau žydinčius pirmamečius sėjinukus. Peržiemojo, ir atžėlė visi. Bet mamos patirtis sako, kad jie nepastovūs, gal atžels, gal ne. Tai pasilikau sėjinukų ir žiedynų nekirpau, tai matyt kitais metais turėsiu sėjinukų, nebent mano žemė jiems nepatiktų.

Atsakyti
Kupstinė šluotsmilgė 'Tardiflora'. Darius Gusas sakė, kad ir veislinės sėjasi, minėjo vieną sterilią, bet pamiršau pavadinimą.
Atsakyti

Mh, na jei 'Tardiflora' smarkiai sėjasi, tai ieškosiu kitos. Ieškau žemesnės už 'Schottland' ir gerai būtų šviesūs žiedynai. Bet sėjimasis irgi svarbus momentas, kaip minėjau 'Schottland' neįkiri, kad aukočiau jų auksą.

vi_, iš jūsų neteko girdėt nusiskundimų dėl saviškių sėjimosi. Jūsų kažkokia gold....? Kaip ji?

Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 10 03, 11:38)
Kiek pas mane augo anyžiniai lofantai, tai iš to paties krūmo. Tik šiemet visiškai iššalo, jau ankstesnę žiemą tik kažkos suvargėlis buvo likęs. Kaip ir melisos, jei tinkama žiema, tai tas pats krūmelis atželia, bet naujai užsisėję gražesni. O lofantai šiemet net neužsisėjo. Tiksliau, gal sėklos iššalo.
Man atrodo, kad Vilniaus krašte, nors šalčiau, bet geriau kai kas peržiemoja. Nebūna tokių staigių stiprių temperatūrų svyravimų, nei Kaune.
Lofantų šį pavasarį tiesiai prisėjau į nepiktžolėtą gruntą, bet sausra sutrukdė.  Nors laisčiau, matyt neužteko.

keista... pas mane kaip tik labai astrus temperaturos luziai buna... ziemos cia itin saltos, beveik kaip Utenos kraste. Lofantu tik vienetai neatzelia. Bet itariu skirtumas tas, kad pas mane priesmelis- labai laidus gruntas ir dregme cia ilgai neuzsibuna...
galbut juos geriau set is rudens? nes pas mane tikrai seklos dirvoje perziemojo...
QUOTE(0-0_lina @ 2017 10 03, 19:54)
Jeigu kam reikės anyžinio lofanto, kitais metais kreipkitės. Šiemet tiek buvo pridygę, kad tiesiogine prasme ravėjau ir ravėjau. Kaip piktžolių buvo pilnas rožynas.

as irgi siemet juos ravejau simtais. visad matydavau vienas kitas pasiseja, nu bet siemet! Labai nustebino spalvu skirtumas- buvau sejus tik baltus ir melsvus lofnatus, o siemet is kazkur atsirado tokiu ryskiu violetiniu. labai grazu, tik ziauriai ne vienoj biggrin.gif
Atsakyti
Aš turiu pankolinę kinmėtę - kaip ir irgi lofantas. Tai man irgi nelabai aišku, ar sėjinukai, ar senas augalas atželia. Bet kadangi ji mano aromatinių ir prieskoninių darželyje, tai man netrukdo tas jos keliavimas.

vartotojo įkelta nuotrauka

Šioje nuotraukoje priekyje matosi kraujalakė 'Tana' - šiaip toks simpatiškas augalas, bet pas mane irgi išvirsta, gal reikia tarp aukštesnių augalų pasodinti?

Planuoju į vieną iš gėlynų sodinti veislinį lofantą Agastache ‘Blue Fortune’ - Rasa Laurinavičienė komentuoja, kad šis stabilesnis, tik nemėgsta užmirkstančios dirvos. Mano gėlynui labai trūksta spalvų antroje vasaros pusėje, tai su viendienėmis 'Stela D'Oro' atsisveikinsiu (kažkaip nepateisino jos mano vilčių) ir vietoj jų sodinsiu šį lofantą. Matysiu, kas gausis ax.gif

Kalbant apie naujienas, atradimus ir planus, tai rudeniop pasisodinau naują gėlynėlį, daugiausia iš savo turimų augalų, tai va labai laukiu, kaip jis atrodys kitais metais. Jis bus mėlynai - baltai -rausvas. Į jį įprūdijau ir melvenes Cordoba, kairėje, prie tvoros

Dar labai noriu užsiveisti veronikūnų, manau, man čia tiktų koks nors 'Diane' ar "Roseum', bet vyras jau burba, kad per tankiai prikišiu ir viską po to teks retint...

Šiemet mažai ką pirkau, tai ir atradimų neatsirado. Rudenį įsigijau seniai norėtą vadinamąją kalninę mėtą Pycnanthemum muticum, žiūrėsiu, kaip pasirodys kitais metais.

Mergaitės, įdėkite nuotraukų, taip norisi pasigrožėt šiomis niūrokomis rudens dienomis. Pati dedu, ką turiu - fotografuoju telefonu, negaliu parodyti kažko labai ypatingo unsure.gif . Daisoja, suintrigavote raudokle - būtų labai įdomu pamatyti tą vaizdą ax.gif
Atsakyti

Pirmi metai kaip turiu šią chrizantemą, be galo patiko, planuoju perkelt į gėlyną

0fd0cb62c6b42288a133b5a8b27d6dfe670.jpg

Atsakyti

Terasinio gėlyno kampas vėjui šėlstant. Dominuojanti žolė korėjinis lendrūnas. Pamenu daug kas skundėsi, kad jis linkęs išgulti. Pas mane vėjas talžo į visas puses, lyg ir nieko, nei išlsužo, nei labai išvarto.

c0e0aa100bdb7875e6935cd5556ee4c4568.jpg

Atsakyti