Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

O Fortunato ožekšniui nereikia drėgmės? Vobla, ar jis ištveria Pavilnių krašto šalčius? Pas save atsivežiau iš Panevėžio gavusi, ten žaliuoja tarp mūrinukų ir vargo nemato. Pas mane kankinosi kelis metus, tai palengvinau kančias ir išmečiau. Žiemą apšaldavo, vasarą skurdo.
Šiaip yra dar vienas sausų vietų kandidatas. Šaltalankis. biggrin.gif Abu dygliuoti, joks kryžiuotis nepraeis per tokią užtvarą.
Pas mane po akacija alyva nedidukė auga, kažkaip nesiskundžia. Kol kas.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2017 09 08, 10:31)
Kaip pas jus nendrinės melvenės šiemet po lietingos vasaros atrodo? Maniškės Cordobos atrodo karališkai – įspūdingo aukščio ir tankumo žiedynai. Visus jas užregijusius pavergė – vieni jų tiesiog užsimanė, o kiti pagarbiai aikčioja ir sunkiai atplėšia nuo jų akis. smile.gif

Kaip tik dabar pasisodinau tris 'Cordoba's' - pradžiuginot mane, tikiuosi irgi karališko vaizdo sulaukti wub.gif O jos stačios ar daugiau išsvyrančios?
Atsakyti

Nežinau savo melvenės pavadinimo, bet paskutiniu metu netrūksta vandens, tai išlinkusi į šonus ir nuo žiedynų svorio, ir nuo lietaus, ir nuo rasos. Nuostabi žolė. Šiaip tikriausiai visos melvenės nuostabios, šiemet labai patiko 'Moorhexe' , o variegata tai kasmet vis labiau ir labiau patinka, dabar visame gražume, nors ir be žiedų jos kupstai dailūs, ir nors nemėgstu margalapių augalų, šita yra išimtis.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 09 11, 10:54)
<p>Nežinau savo melvenės pavadinimo, bet paskutiniu metu netrūksta vandens, tai išlinkusi į šonus ir nuo žiedynų svorio, ir nuo lietaus, ir nuo rasos. Nuostabi žolė. Šiaip tikriausiai visos melvenės nuostabios, šiemet labai patiko 'Moorhexe' , o variegata tai kasmet vis labiau ir labiau patinka, dabar visame gražume, nors ir be žiedų jos kupstai dailūs, ir nors nemėgstu margalapių augalų, šita yra išimtis.</p>

Smagu, labai norėjau šią žolę apgyvendinti savo sodelyje ax.gif

O įdomus dalykas - pernai miške užmačiau įdomią žolę, toks gražus lapų žalumas buvo, sakau, pabandysiu išsikast, iš vaizdo atrodė, kad neturėtų labai plisti. Ir štai ši žolė jau mano gėlyne - visą vasarą graži, užaugino dailius kupstelius. Kai parsivežiau 'Cordobą' iš mugės, žiūriu, kad pagal visą struktūrą žolė labai panašios. Pagooglinau - ogi ir Lietuvoje auga laukinė vietinė - melsvoji melvenė. Tai turbūt būsiu ją parsinešusi ax.gif
Atsakyti
Dėkinga forumietėms už vertingus patarimus, todėl vėl klausiu. Turiu naujokę daugiam.karpažolę, pirkau džiaugdamasi, kad bus žemas, dailus, žydintis kupstas. Kai nužydėjo, liko tik žali lapai, stiebai iškilo apie 1 m į viršų, apačios tokios paplikusios, viršūnės gražiai lapuotos, bet jau kuolų reikia suvaldyti. Va tau ir dailus kupstelis..? Tai gal po žydėjimo jis kerpamas, nu visai nesuprantu, skaičiau, kad ir rūšių visokių yra hmm.gif hmm.gif https://4.bp.blogspo...05_in_bloom.jpg
Atsakyti

Nekerpamas, toks jau jis yra, man būtų gražus jei rugpjūtį neišsivartytų, bet tokia jau jo natūra. Euphorbia polychroma.

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 09 10, 21:49)
O Fortunato ožekšniui nereikia drėgmės? Vobla, ar jis ištveria Pavilnių krašto šalčius? Pas save atsivežiau iš Panevėžio gavusi, ten žaliuoja tarp mūrinukų ir vargo nemato. Pas mane kankinosi kelis metus, tai palengvinau kančias ir išmečiau. Žiemą apšaldavo, vasarą skurdo.
Šiaip yra dar vienas sausų vietų kandidatas. Šaltalankis. biggrin.gif Abu dygliuoti, joks kryžiuotis nepraeis per tokią užtvarą.
Pas mane po akacija alyva nedidukė auga, kažkaip nesiskundžia. Kol kas.

biesas zino kaip jis pas mane ziemotu. Vilniuje tai ziemoja ir vargo nemato, savo akim maciau. is ten pat esu pasrvezusi sakeliuka, prikasiau darze, tai vat nepastebejau, kad butu labai issipletes, bet ir apsalusio nemaciau....
QUOTE(Vivica @ 2017 09 11, 10:52)
Smagu, labai norėjau šią žolę apgyvendinti savo sodelyje  ax.gif

O įdomus dalykas - pernai miške užmačiau įdomią žolę, toks gražus lapų žalumas buvo, sakau, pabandysiu išsikast, iš vaizdo atrodė, kad neturėtų labai plisti. Ir štai ši žolė jau mano gėlyne - visą vasarą graži, užaugino dailius kupstelius. Kai parsivežiau 'Cordobą' iš mugės, žiūriu, kad pagal visą struktūrą žolė labai panašios. Pagooglinau - ogi ir Lietuvoje auga laukinė vietinė - melsvoji melvenė. Tai turbūt būsiu ją parsinešusi  ax.gif

tikrai auga musu miskuose melvenes. rudeni buna ryskiai ryskiai geltonos- nepaprastai grazios. praeinu suni po miska vedziodama, tai maciau, kad gana seslios- nei pleciasi, nei kur keliauja. vis sutinku tuos pacius kerus toje pacioje vietoje jau 5 metai.
Atsakyti
Sveikos biggrin.gif

Naujienos iš mano gėlynų:
Priekinis gražus man pačiai iki negalėjimo, o dar kai suaugs viskas kitąmet, tai... Nu patobulinus, aišku, dar tongue.gif Įkišau dar kelias (4 cool.gif ) soruoles ir citrininės spalvos, atseit žalių ežuolių. Tuos kelis visžalius kiparisus, puskiparisius tai norisi mest velniop... Bet gal patys susipras, kad nėr čia kas veikt cool.gif Šiaip mažiukai jie, nematyti per žoles biggrin.gif Šiemet pasiteisino zinijos Liliputka - spalva lašišinė, tai šalia pasodinus ežuolę supratau, kad visai gera alternatyva neskausmingai suprast, reikia toje vietoje ežuolės ar ne smile.gif

Galinis gėlynas visiškas bardakas doh.gif Dideli jurginai (balti didžiažiedžiai, smailiažiedžiai ir tamsiai bordo su baltais galiukais) labai gražiai žiūrisi su miskantais, sibiriniais vilkdalgiais, šluotelinėm hortenzijom, mėlynomis juozažolėm ir šalavijais. Dar kosmėjų paberta irgi vaizdas neblogas. Ale sugebėjau nevilties minutę tolimesniam perimetre padygusių siemkų pabarstyt cool.gif kol nežydėjo vaizdas superinis buvo, ale dabar taip ta spalva geltona ten netinka, kad vajetus... Guodžiuosi, kad paukščiukus taip pritraukiu :nagai Žodžiu, vinigretas...

Pagrindinė problema ta pati - šliužai verysad.gif Kitais metais žadu paaukoti daug eurų nuodams... Skaičiau, kad pas vokiečius yra specialūs nematodai - tereikia kaip miltelius išbarstyt palei perimetrą ir pastoviai ten palaikyti drėgmę. Bet kur tiksliau ir kaip vadinasi neradau dar verysad.gif Atrioglino jie ir iki priekinio gėlyno, kur is įrėmintas trinkelėmis bent 15 m pločio. Baisi nelaimė kažkokia verysad.gif

Dar norėjau paklausti apie daugiametes saulėgrąžas. JUžmačiau pas Rasą Laurinavičienę ir taip jos man lipo, taip man jų reikia... Gal kas auginate? Šlynmolį, kur pavasarį vanduo užsistovi, jos pakęs? :hm
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2017 09 11, 20:08)
Sveikos biggrin.gif

Naujienos iš mano gėlynų:
Priekinis gražus man pačiai iki negalėjimo, o dar kai suaugs viskas kitąmet, tai... Nu patobulinus, aišku,  dar  tongue.gif Įkišau dar kelias (4  cool.gif ) soruoles ir citrininės spalvos, atseit žalių ežuolių. Tuos kelis visžalius kiparisus, puskiparisius tai norisi mest velniop... Bet gal patys susipras, kad nėr čia kas veikt cool.gif Šiaip mažiukai jie, nematyti per žoles biggrin.gif Šiemet pasiteisino zinijos Liliputka - spalva lašišinė, tai šalia pasodinus ežuolę supratau, kad visai gera alternatyva neskausmingai suprast, reikia toje vietoje ežuolės ar ne smile.gif

Pagrindinė problema ta pati - šliužai verysad.gif Kitais metais žadu paaukoti daug eurų nuodams... Skaičiau, kad pas vokiečius yra specialūs nematodai - tereikia kaip miltelius išbarstyt palei perimetrą ir pastoviai ten palaikyti drėgmę. Bet kur tiksliau ir kaip vadinasi neradau dar verysad.gif Atrioglino jie ir iki priekinio gėlyno, kur is įrėmintas trinkelėmis bent 15 m pločio. Baisi nelaimė kažkokia verysad.gif

Gera idėja dėl pakaitinių vienmečių biggrin.gif .

Dėl spygliuočių - o kokio stoto jie? Gal visai gerai bus, kai suaugs? Aš irgi į savo naują gėlyną įkišau tris tujas "Degroot's Spire" (kolonines) ir dvi 'Danica" (rutulines) - dėl struktūros, taip sakant, tik reiks saugoti, kad ant jų nevirstų daugiametės, nes iššus... ax.gif

Šliužai - o, vaikeli, čia tai rimta. Mes antri metai juos turim. Šiaip kad kažką nugraužtų, tai nelabai pastebėjau, gal užtenka jiems maisto. Tik pernai buvo cukiniją pasiekę, tai ji vis nukentėdavo. A, turbūt pentinius beatželiančius dar nuėdė, o gal ir sraigės, neaišku. Mes barstom 'Gusto' - ne visur, o ten, kur jautresni augalai auga. Tai šiek tiek šlykštoka - lieka gleivių šliūžės ir sudžiuvęs padarėlis... Įdomu dėl tų nematodų - biologinis ginklas veiksmingiausias, jei nekenkia kitiems padarams. Gal kas girdėjote? unsure.gif

Aišku, dar faina būtų, jei nuotraukų įdėtumėte 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 12 rugsėjo 2017 - 09:11
Kiek siekia mano spec išsilavinimo žinios - nematodai jums nepakenks. Jeigu jūs ne pilvakojai biggrin.gif Nepakenks ir šiltakraujams. Tik man klausimas - ar tie nematodai įsitvirtins mūsų klimate ?? Kiek suprantu , šliužai jiems tik tarpininkas vystymosi grandinėje. hmm.gif Jei tai nuolatinis šeimininkas , būtų puiku . Peržiemoja kartu su tuo gleivėtu bestija ir pavasarį toliau platinasi.
Gelbėkite nuo lietaus verysad.gif Nežinau, ar nesupūdys svogūninių gėlikų.
Beje, kažkas rekomendavote vėlai žydinčią japoninę plukę. Apžiūrėjau šeštadienį turguje. Kaina neprotinga. Bet augalai gražūs , žemaūgiai, žydi pilnaviduriais žiedais. Nepaklausiau veislės, žioplas padaras.
Atsakyti
Ką reiškia ,,neprotinga kaina"? Didelė? Nesidomėjau plukių kainomis, bet senos veislės neturėtų daug kainuoti. Ir aukštis jų nemažas. Sodų bendrijose daug kur auga, rausvi žiedai gal 1,5 m aukštyje.
O jei pilnavidurė ir dar žema, tai matyt kaina už veislę. Keista, ar pas jus turguj su pavadinimais parduoda? Kaune nebent tuos augalus, kur iš bazių perpardavinėja. Perkant be pavadinimo, neaišku ar žiemos lauke.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 09 12, 21:16)

Gelbėkite nuo lietaus  verysad.gif  Nežinau, ar nesupūdys svogūninių gėlikų.

mano parapijoj lietus gana saikingas ir kulturingas- palyja tik velai vakare arba nakti. lietaus pertekliaus nejauciu. uztat jauciu dideli pertekliu grybu. siemet isigrudrino ne tik lepsiai, kazlekai sklype augti, bet ir rudmeses tiesiog i namus eina. tiesa sakant ir eina- tik vaiku kojomis.
Atsakyti