Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Ruduo ilgas metas, jei kalbėt apie ankstyvą, tai pas mane ežiuolės ilgai groja, šilokus matyt kaip ir astrus žinot. Gal chrizantemos? Sako jei flioksus apskabai vasaros pradžioje, jie sužydi rudeniop. Astrancijos antruoju užėjimu žydės iki šalnų

Atsakyti
Ačiū už patirtį apie budlėjas, vis kaupiu informaciją galvelėje. Pažindinsimės, jei prigis ir atgis pavasarį. Pas mane dabar rausvai žydi didesni šilokai (puošnusis) ir dar tokie balsvai rausvais lapais mažesni (melsvasis- sieboldii), ežiuolės aukštos tams. kotais, vėliau lys rausvi vėlyviai. Rausva spalva pamažu spalvinasi šluotelinių hortenzijų varškinės kupetos- Vanilla frais ir Pink diamand. Spyglinis rudeninis jurginas rausvai šmėžuoja daržo glūdumoj... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mergaitegeliu92: 24 rugpjūčio 2017 - 22:20
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 08 24, 23:00)
Pernai pas lenkus darmerų buvo, šiemet Pnv turguje mačiau. Kažkaip susilaikau, kur drėgna - tegul astilbės auga.

Dėl budlėjų. Pridengti nupjovus stiebus jas reikia. Na, prisimenu jas paskutines, tai pakabinu su šake šiaudų ir pamėtau ant strampų. Keista, bet geriau išsilaiko šiaurės vėjo košiamos. Visos super duper Rojal  ... kažko neperžiemoja, o sėtos iš sėklų vargo nemato. Anksčiau net gyvatvorę iš jų turėjau.
Pas mane jos užauga virš 3 metrų aukščio. Vienais metais buvau susodinusi pirmametes į "vaikų darželį" gal 1,5x1,5 plote lysvėje šiltnamio užuovėjoje. Joma jo... Neiškasiau kitais metais, kad užaugo, kad pražydo  wub.gif Gigantiškas krūmas. wub.gif

Paprotinkite, kas žydi rožine spalva rudenį. Astrus žinau.

O rozines hortenzijos netinka? Dar ir budleju roziniais ziedais yra. Pas mane dar viena alune roziniais ziedeliais zydi, nezinau tik kiek ilgai g.gif Eziuoles zydi ilgai.

Aš budlėją prilenkiau, uzmeciau agro ziemą. Nenušalo, šakos nemenkos, sumedejusios. Šia vasara parsiveziau 4 skirtingų spalvu zemaugių budlejų iš Olandijos. Bandau šaknydinti, nors kazi ar musų žiemas jos išgyvens mastau.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 24 rugpjūčio 2017 - 23:23
Iš kaimo, dar šilokas žydi rudenį, viržiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 25 rugpjūčio 2017 - 15:49
QUOTE(Para @ 2017 08 25, 15:45)
Iš kaimo, dar šilokas žydi rudenį, viržiai  mirksiukas.gif

Šilokas ko gero nužydės jau dabar. Veislės nežinau, bordiniais žiedais, Liniukas kažkada atvežė.
Viržiams reikia rūgštaus dirvožemio. Turiu vieteles tarp rododendrų. Ale ten totalus pavėsis
hmm.gif
Jot.ka, o kaip priversti astrancijas antrą kartą žydėti? Pas mane pirmą kartą šiaip ne taip nubaiginėja, ar spės susiruošti antram pasirodymui ?
Va, kemeras žydi. Ežiuolės į vėlesnį rudenį betraukia.
Beje, budlėją būtina kirpti. Tada vešlesnis krūmas gaunamas. Jei palikti šakas kokios yra, išplinka. Ne mano sugalvota, kažkur specai rašė. Tai taip ir darau, nors kartais gaila tokį grožį naikinti, ypač kai šerkšnu pasidengia, wub.gif
Atsakyti

O kiek metų jūsiškėms astrancijoms, gal dar jaunos? Nes maniškės per apsileidimą dar nekirptos kai kurios, bet stiebai jau kada rudi sausi ir sėklas išbarstę. Tai va ir lenda dabar jau nauja partija. Šiaip astrancojos liepos antroj pusėje ima rodyti, kad pavargo, lapai ima gelsti, sėklos bręsta. Tai jau tada galima kirpti žiedynstiebius, aš ir senuosius lapus iškarpau. Tai va rugpjūčio antroj pusėj ima kelti naujus žiedynus, nauji lapai suveša. Kažkur skaičiau, kad lyg 'Roma' ilgiau žydi, tai nežinau ar spėja rudeniui vėl sužydėt, šiemet pirmi metai turiu, tai dar anksti su išvadom.

Atsakyti

Šį pavasarį sodintos astrancijų stambios šaknys dabar žydi dar gausiau, nei pirmą kartą. Rausvumai skiriasi pagal veisles. Kai kurių atspalvius sunku nusakyti, man tokie pamaišyti su pilka patinka.

Dar žydi kraujažolės, bet iki vėlyvo rudens neišbus.

Rūgtis 'Hohe Tatra'.

Iš kiliminių - snaputis (Geranium sanguineum var.striatum), kai pradeda, žydi iki užšalimo.

Iš vijoklinių - daugiametis pelėžirnis, irgi iki šalčių:

https://get.google.c...fHaggE2fvbUhc74

Iš prieskoninių gana ilgai žydi raudonėliai.

Iš valgomų - remontantinės braškės Roman.

Iš krūmų - be didžialapių hortenzijų beveik visą vasarą žydi veigelė 'Bristol Ruby'. Tiksliau, žydi pakartotinai, todėl taip atrodo. Dabar naujos šakos pilnos pumpurų, tai bus rudeniui. Krūminė sidabražolė 'Pink Princess'.

Ilgai žydi kininės astilbės, bet gal rudens pradžiai. Aukštos jau baigia žydėti, o 'Pumila' ilgiau užsibūna.

Mano šilokai dar net ,,nenusidažė".

Labiausiai rudeninės ir rausvos - japoninės plukės bei jų hibridai.

Atsakyti
Oho, kiek pasiūlymų wub.gif
Labai sudomino pelėžirnis. Jam reikia atramų?
Tai va kas per veigėlė prie vienos kavinės ruošiasi žydėti . Žadėjau vogti šakelę...Dabar jau tikrai vogsiu. Prie ko nuveda susidėjimas su fanatikų kompanija biggrin.gif
Japoninės plukės jau sugrojo, nežinau, ar yra ir vėliau žydinčių. Kraujažolės kažin ar tiek žydės, jau nupjoviau.
Astrancijos pernai pirktos, nieko jos nedžiūna. Šitiek lyja. Gal bebaigiančias žydėti nukirpti, mažu dar spės.
Dar būtų gauros rausvos, bet užsispyrėlės rausvos niekaip nežiemoja. O baltas vėjas išlankstė.
Beje, turiu tokią kinrožę, labai vėlai sugalvoja žydėti. Keli žiedai spėja, jei tik šalnos - amen jiems.Dabar raudoklių pats žydėjimas, kažkaip vėlokai šiemet.
Atsakyti

Rausvos hibridinės plukės 'Konigin Charlotte', 'Max Vogel', 'Pamina' turėtų ir spalio mėnesį žydėti. Dar ilgai žydi Anemone tomentosa ir A.hupehensis veislės.

Plačialapis pelėžirnis toks pats, kaip kvapusis, tik ne vienmetis ir be kvapo. Be atramų bus šliaužtukas, kol pats nesusiras. Maniškis neturi specialios, tai kasmet įsikimba į Lausono puskiparisį ir skiepytą serbentą, taip šokteli virš 2 metrų. Ir turiu rudenį žydinčių medžių. Kažkada Kalėdoms prisiskyniau puokštelę. Nuimti žiemą nėra sunku - stiebai netrūkinėja, nukirpus apačioj, iškart visą galima nuplėšti.

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 08 24, 23:00)

Paprotinkite, kas žydi rožine spalva rudenį. Astrus žinau.

Pas mane jurginai keli
geltonai rožinis (preinanti spalva)
bordo balta
rožinis

Iš viso džiaugiuosi prikišusi jų pavasarį. Pirmametis glėynas, o atrodo dabar ohoho! lotuliukas.gif

Nu bet tik nesakykit, kad vakar nebuvot nė viena Garden style konferencijoj unsure.gif Kas buvote, ar patiko?
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 08 25, 23:14)

Beje, budlėją būtina kirpti. Tada vešlesnis krūmas gaunamas. Jei palikti šakas kokios yra, išplinka. Ne mano sugalvota, kažkur specai rašė. Tai taip ir darau, nors kartais gaila tokį grožį naikinti, ypač kai šerkšnu pasidengia, wub.gif

o galbūt pavasariop galima apkarpyti ir žiemą šerkšnu grožėtis? hmm.gif
Atsakyti

Aišku buvom:), labai patiko:) ir latvių klausiau su didžiausiu malonumu.

Atsakyti