Amba, net pasijuokiau, krapiniai sosnovskiai , aš žvilgtelėjau, ką siūlo platusis internetas, tai morkų sėklų radau tik pas seedaholicą kol kas, "Queen Ann's Lace" vadinasi, gal būtų labiau ažūrinės, bet nepirksiu iš jo bent jau artimiausiu metu, daug sėklų visai nesudygo
O jurginai, tie tamsiais lapais, tai man atradimas, pasodinau laisvame plote šalia rūgties, astro Letitia, kol kas jų nenustelbė, bet jau matau, kad ir juos galėjau rečiau išdėlioti.
Jot.ka, gėlynas mano pirmametis, bet kraujalakes (Red Thunder) persodinau iš kito gėlyno, buvo didokas kupstas, padalinau į dvi dalis, bet vis tiek griūna į šonus, na, iki žemės dar nenusviro...Žemė gal patiko, pasistengiau pagerinti, tai viskas šoko augti nesuvaldomai. Kraujažolių ir aš norėčiau, nes pas mus sausoka, net sėklų buvau pirkusi, bet nepasėjau, nes išsiaiškinau, kad nieko gero nebus iš tų sėjinukų
Apie rudbekijas. Geltonos spalvos nemėgstu ir gana, nors turiu geltonų viendienių, laukines tūbes įsileidau į vieną plotelį, o rudbekijos augo visada, bet aš dariau selekciją , vis palikdavau pasisėti kuo rudesnį kupstą, dabar pas mane jos arba visai rudos, arba su vos geltonu krašteliu, va
QUOTE(Achilea @ 2017 07 27, 13:59)
Kraujažolių ir aš norėčiau, nes pas mus sausoka, net sėklų buvau pirkusi, bet nepasėjau, nes išsiaiškinau, kad nieko gero nebus iš tų sėjinukų
Galima gal pasmalsauti kodėl nieko gero?
QUOTE(Amise @ 2017 07 27, 14:13)
Galima gal pasmalsauti kodėl nieko gero?
Oi, čia tik mano patirtis, nors ir kitur esu skaičiusi, kad sėklomis nepersiduoda kraujažolių, kaip ir kitų "pagerintų" augalų savybės, aš esu bandžiusi sėti, pražydo vos kiek rausva spalva, nors turėjo būti ryškiai raudoni žiedynai, o vęliau pasidomėjau, kad geriau įsigyti vegetatyviškai padaugintas kraujažoles, nors, kategoriškai negaliu tvirtinti, kad visai nepavyks, laikai keičiasi
QUOTE(jot.ka @ 2017 07 27, 12:29)
<p>Na didelis plotas ir manęs nevežtų , o kai smilgos rėksmingą spalvą atskiedžia, ir jos yra keliose vietose po ne daug, tai man pats tas </p>
va taip ir turejo pas mane buti- rudos rudbekijos tarp lendrunu. o gavosi vat kas gavosi- siemet jau visai lietaus suniokoti lendrunai bando isgyventi tarp imitusiu spiegianciui rudbekiju. bat labai del to galvos nesuku- sitam gelynui rudeniop vis tiek jau bus krachas. salimais teks kasti griovi, nes pajunginesim kanalizacija. po visko galesiu is naujo restartuoti.
Amba, man aiškėja, kad yra skirtingi augalai, jūsiškis bus didysis majus (ammi majus), o morka turėtų vadintis daucus carota, tokius augalus randu, nors gal klystu. Čia vi_ rašė apie jas, geriau žinotų.
O jau vargšiukės buožainės, visai prapuolė tarp gigantų
Vobla, žydės antrais metais morkos, bet aš eisiu patikrinti, gal rasiu pirmamečių daigų pridygusių
O jau vargšiukės buožainės, visai prapuolė tarp gigantų
Vobla, žydės antrais metais morkos, bet aš eisiu patikrinti, gal rasiu pirmamečių daigų pridygusių
Dėl morkų. Kir mačiau gyvą sukultūrintą, tai iki sosnovskio jai toli. Yra visokių kultivarų,, bet juo teks parsisiųsti. Aplink pievose laukinių iki šiol buvo nedaug, o šiemet pievos baltos. Gražu, bet augalynuose nesinorėtų tokio plitimo.
Rūgtys. Jau rašiau, kad reikalai pagerėjo, matyt, dėl gausaus lietaus. Baltoji pirmus metus pasirodė puikiai, o po to 2 metus metdėjo. Šiemet atsigavo, išbujojo, bet žydės vėliau nei rausvieji. Rausvų tiriu 3 rūšių, tai vienos jau pilname gražume, o lašišinės tik pradeda. Išvados aiškios -reikia daugiau natūralios drėgmės.
Viendienės. Anksčiau merašiau čia apie jas. Dabar pats žydėjimas. Na gražūs žiedai, bet priimu jas kaip žoles. Maniškėse sąlygose puikiai laikosi.
Verbenos. Ne visos puolė leisti atžalas prie žemės. Nepuolusios išstypo iki 1.5 m aukščio. Mepagaunu taisyklės: dar suprantu, kai aplink tamsu ir belieka stieptis į viršų, bet yra atvejų, kai apačioje šviesu, o vis vien tik vienas stiebas stypso. Dar nežinau, ar tai mano augaliuks, nes žydi tik viršūnėlės. Laukiu toliau.
Papildyta:
Fainos morkos. Lapų tik per daug. Norėtųsi, kaip kad pas krapus būtų ... Gal galima nupešioti?
Rūgtys. Jau rašiau, kad reikalai pagerėjo, matyt, dėl gausaus lietaus. Baltoji pirmus metus pasirodė puikiai, o po to 2 metus metdėjo. Šiemet atsigavo, išbujojo, bet žydės vėliau nei rausvieji. Rausvų tiriu 3 rūšių, tai vienos jau pilname gražume, o lašišinės tik pradeda. Išvados aiškios -reikia daugiau natūralios drėgmės.
Viendienės. Anksčiau merašiau čia apie jas. Dabar pats žydėjimas. Na gražūs žiedai, bet priimu jas kaip žoles. Maniškėse sąlygose puikiai laikosi.
Verbenos. Ne visos puolė leisti atžalas prie žemės. Nepuolusios išstypo iki 1.5 m aukščio. Mepagaunu taisyklės: dar suprantu, kai aplink tamsu ir belieka stieptis į viršų, bet yra atvejų, kai apačioje šviesu, o vis vien tik vienas stiebas stypso. Dar nežinau, ar tai mano augaliuks, nes žydi tik viršūnėlės. Laukiu toliau.
Papildyta:
QUOTE(amba41 @ 2017 07 27, 15:00)
Štai kokie kvietkai. Čia tos mano ammi morkos.
Palyginkite su makedoninių buožainių galvutėmis (per vidurį ir deš apačioje).
Patagoninės žiedelis vos ne įsikirtęs į objektyvą.
Palyginkite su makedoninių buožainių galvutėmis (per vidurį ir deš apačioje).
Patagoninės žiedelis vos ne įsikirtęs į objektyvą.
Fainos morkos. Lapų tik per daug. Norėtųsi, kaip kad pas krapus būtų ... Gal galima nupešioti?
Visai grazu, nors tai ir ne mano augalas. Nemegstu visokiu krapiniu gelyne, gal del to, kad tokiu morkyciu vis randu kur uzsislepusiu tarp augalu. Ziurek, nepamatai ir pasiseja. Panasiai kaip su raudonais kiskiakopusciais kovoju, atrodo isravi maziausia daiga ir ziuri - vel vos nezydi . Si "sosnovskine morka" atrodo ispudingai, tik reikia, pasirodo jai i kompanija, stambiu ryskiu augalu dideliais guotais, kad si neuzgoztu.
QUOTE(varlins @ 2017 07 27, 16:39)
. Panasiai kaip su raudonais kiskiakopusciais kovoju, atrodo isravi maziausia daiga ir ziuri - vel vos nezydi . Si "sosnovskine morka" atrodo ispudingai, tik reikia, pasirodo jai i kompanija, stambiu ryskiu augalu dideliais guotais, kad si neuzgoztu.
Va va, raudonųjų kiškiakopūsčių kaip prisivežiau su auginukais, tai dabar bėda.... ir su kiekvienais metais vis opėja... ravėk neravėjęs...
QUOTE(Achilea @ 2017 07 27, 14:29)
Oi, čia tik mano patirtis, nors ir kitur esu skaičiusi, kad sėklomis nepersiduoda kraujažolių, kaip ir kitų "pagerintų" augalų savybės, aš esu bandžiusi sėti, pražydo vos kiek rausva spalva, nors turėjo būti ryškiai raudoni žiedynai, o vęliau pasidomėjau, kad geriau įsigyti vegetatyviškai padaugintas kraujažoles, nors, kategoriškai negaliu tvirtinti, kad visai nepavyks, laikai keičiasi
Mama kaime prieš kelis metus pievelėj pribarstė sėklų tai dabar užtaikiau pasigrožėti, nes vis nupjauta būdavo arba ne laikas. Tai žiūrėjau ir grožėjaus ryškiais raudonais (fioletavais ar tai ryškiai rožiniais, na kaip iš paveiksliuko ) žiedynais. Ir dalis auga tikrai ne pavėsyje, o netgi saulėkaitoje. Gal ir daugiau atspalvių būtų, bet kai pievutėje, ne gėlyne, tai vrum su žoliapjove ir nebėr Va ryt jau nusimato vrum vrum.. Buvau skaičiusi, kad žydi šviesesne spalva nei pveikslėlyje tad maloniai nustebino. Iš kur pirktos sėklos neįsivaizduoju, bet spėčiau, kad iš žalios stotelės. Pati svarstau įvairių firmų sėklyčių prisipirkt ir sėti, sėti