Pasteline, labai gražios sidabražolės. Pasiskaičiau apie jas ir randu, kad e-sėklos parduoda nepalines ir rašo, kad žiemai reikia pridengti (ar dengiat?) ir kad žydi iki spalio mėn., tai jau man patinka O pas Darių parašyta, kad žydi VI-VIII mėn Kiek laiko jūsiškės žydi ir ar bandėti užsiauginti iš sėklų, man šiemet nepasiteisino keli bandymai su sėklomis, entuziazmas kiek priblėso.
QUOTE(Lyžuka @ 2017 07 17, 10:45)
Sakykit kas auginat katžolę Walker's Low galima ją padauginti pvz atlankomis ar dalinant krūmą? Ar čia misija neįmanoma? rašo, kad ji sterili tai seklų nebus ar jos nedaigios?
pakerėjo šitas vaizdas galvoju kažka panašaus pasidaryt, tik tada jų reikės ne vienos ar dviejų
pakerėjo šitas vaizdas galvoju kažka panašaus pasidaryt, tik tada jų reikės ne vienos ar dviejų
Gal žinote, kas čia antrame plane auga? Reikia radikaliai keisti gėlyno augalus, o čia taip gražu, bėda, kad pavadinimus tik ne daugelio daugiamečių žinau😊
Dėkui
Man tos žvakės panašios į tūbes
Atostogauju savo augalyne per stebuklą... Vaizdelis patinka, tik 2 ežiuolės neramina - dalis lapų dėmėmis pirma nurunda, po to juoduoja ir galiausiai gaunasi skylutės ir nugeltimas prieš smertį. Tikiuosi čia ne maras? Kas žinot, kaip jis pas ežiuoles išrodo?
Šiemet puikiai atrodo makedoninės buožainės ir rūgtys, su saulainėm irgi viskas bus ok. Verbenos jau metro aukštyje, tačiau žiedelų dar beveik nėra. Tokios pirmos naujienos.
Šiemet puikiai atrodo makedoninės buožainės ir rūgtys, su saulainėm irgi viskas bus ok. Verbenos jau metro aukštyje, tačiau žiedelų dar beveik nėra. Tokios pirmos naujienos.
QUOTE(vi_ @ 2017 07 19, 18:59)
Atostogauju savo augalyne per stebuklą... Vaizdelis patinka, tik 2 ežiuolės neramina - dalis lapų dėmėmis pirma nurunda, po to juoduoja ir galiausiai gaunasi skylutės ir nugeltimas prieš smertį. Tikiuosi čia ne maras? Kas žinot, kaip jis pas ežiuoles išrodo?
Visos pražydusiomis gėlėmis grožisi tikriausiai
Mano taip pat 2 ežiuolių kupstai runda, vienas ir gerokai nuskurdo, nepatinka orai gal, nors kartą ežiuoles net drėgnesnėje vietoje pasodinusi buvau, bet taip nebuvo, o kas čia per bėda, ir aš nežinau.
Verbenos jau beveik visos su žiedais, kraujalakės žydi ir pradeda svirti į šalis, ar pas kurią auga jos nerišamos, nesinori tų kuolų prisismaigstyti, bet kitaip jos visus kaimynus nuguls. Saulaines auginu pirmus metus ir labai laukiu pasirodymo.
Jau pradedu pykti ant vienų pardavėjų (daugiametės, tiesą sakant), pirkau rūgtį Backfield, raudonai turėjo žydėti, o pražydo baltai, gal ir neblogai, bet juk ne to norėjau
QUOTE(Achilea @ 2017 07 21, 15:05)
Visos pražydusiomis gėlėmis grožisi tikriausiai
Mano taip pat 2 ežiuolių kupstai runda, vienas ir gerokai nuskurdo, nepatinka orai gal, nors kartą ežiuoles net drėgnesnėje vietoje pasodinusi buvau, bet taip nebuvo, o kas čia per bėda, ir aš nežinau.
Verbenos jau beveik visos su žiedais, kraujalakės žydi ir pradeda svirti į šalis, ar pas kurią auga jos nerišamos, nesinori tų kuolų prisismaigstyti, bet kitaip jos visus kaimynus nuguls. Saulaines auginu pirmus metus ir labai laukiu pasirodymo.
Jau pradedu pykti ant vienų pardavėjų (daugiametės, tiesą sakant), pirkau rūgtį Backfield, raudonai turėjo žydėti, o pražydo baltai, gal ir neblogai, bet juk ne to norėjau
Džiugina ne tiek žydėjimas, kiek... lietingas birželis - mano lengvai dirvai ir joje gyvenantiems augaliukams tai išėjo į sveikatą: dauguma dailiai suvešėjo, o bjauraus pavasario veik numarinti bent palaiko kažkokią gyvąstį. Išskyrus nekurias šluotsmilges, kiti žolynai įgavo geriausią per savo gyvenimą formą. Ir dar džiugina tai, kad didysis augalynas įgyja akiai mielą bendrą vaizdą.
Dėl ežiuolių, tai gerai būtų, kad tai nebūtų maras, nes jis ištvatintų visas ežiuoles - bais užkratus...
Pusaukštes kraujalakes aš rišdavau. Kartais be kuoliukų, o tik su žalia virvute. Bet kai įsigijau žalios spalvos bambukinių kuoliukų, tai nesuku galvos dėl jų naudojimo - bedu visur, kur atsiranda mažiausias poreikis, nes jie veik neįžiūrimi.
Pas mane verbenos tik pačius viršutinius žiedus išskleidė, o žemiau esantys dar ilgokai nesirodys.
Nepatingėjau paskaityti apie ežiuolių ligas, nors ežiuolės nėra pagrindinis smuikas mano gėlyne, lietuviškai nieko neradau, o va užsieniečiai oho kiek tų straipsnių prirašę, net nustebau, štai yra netgi "Kanados prerijų ežiuolių ligos", su nuotraukomis ir ligų aprašymas, mano atveju panašiausia, kad kenkia grybas Botyrius. Siūlo išskinti pažeistas dalis, sodinti eilėmis, kad oro cirkuliacija pagerėtų, vengti drėgmės kondensavimosi ir panašiai, rekomendacijos vaistažolių augintojams labiau. Na, o ką daryti, jei gėlynas tankus, ežiuolės tarp šilokų, vandens lašeliai taip ir kapsi nuo jų storų lapų? Kažin, ar kitos gėlių augintojos nesusiduria šiemet su tokiomis bėdomis, vis tik drėgnus orus kaltinčiau.
Kita panaši bėda yra su bandreniais. Pirmamečiai daigai jau gerokai ūgtelėjo, auga tokiame daigyne dvi eilutės, augalai bent sprindžio dydžio ir daugiau, bet po užsitęsusio lietaus pradėjo gesti lapai, kitų ir beveik visi nupuvo, o pagerėjus orams situacija pasitaisė, vėl žiūriu, naujų lapų iš skrotelės priauginę auga toliau, tik puola amarai. Va ir galvoju, o kaip bus persodinus į gėlyną, tarp kitų augalų, ar neįsimeta koks puvinys, nes bandreniai, kaip mačiau, vešlius kupstus užaugina, jei dar skaito kas nors šį forumą, prašau pasidalinti patirtimi, kaip sodinate bandrenius, retai po vieną ar grupėmis?
Kita panaši bėda yra su bandreniais. Pirmamečiai daigai jau gerokai ūgtelėjo, auga tokiame daigyne dvi eilutės, augalai bent sprindžio dydžio ir daugiau, bet po užsitęsusio lietaus pradėjo gesti lapai, kitų ir beveik visi nupuvo, o pagerėjus orams situacija pasitaisė, vėl žiūriu, naujų lapų iš skrotelės priauginę auga toliau, tik puola amarai. Va ir galvoju, o kaip bus persodinus į gėlyną, tarp kitų augalų, ar neįsimeta koks puvinys, nes bandreniai, kaip mačiau, vešlius kupstus užaugina, jei dar skaito kas nors šį forumą, prašau pasidalinti patirtimi, kaip sodinate bandrenius, retai po vieną ar grupėmis?
QUOTE(Achilea @ 2017 07 25, 10:16)
... jei dar skaito kas nors šį forumą, prašau pasidalinti patirtimi, kaip sodinate bandrenius, retai po vieną ar grupėmis?
Skaitom, skaitom. .
Bandrenio neauginu. Rinkausi prieš 3-4 metus - ar austėja (Jasione perennis) ar bandrenis
(Echinops ritro). Pasirinkimas buvo žemesnės austėjos, nes reikėjo priekiniam planui .
Dabar jau ruošiuosi bandyti bandrenį , nes austėja gana nedekoratyvi mano žemėje. Gal tik 2-ais metais buvo nieko.
Pasitikiu šia skūpa, sausa, bet gana išsamia informacija http://flores.lt/zydrasis-bandrenis/. Čia rašo, kad sodinti 30-40 am atstumu. Ir pavieniai ir grupės.
Gal kas augina ir papasakos kaip ten yra.
QUOTE(Achilea @ 2017 07 25, 10:16)
...
Turiu 1 bandrenį, ne visiškai užkištą už kitų augalų, tai nėra jokių problemų. Didelis augalas, šiaip jau, jei auginti grupėmis, didelių plotų prireiktų. Jei daryti kompoziciją, 1 per akis.
Ežiuolų naujienos. Pernai sodintos lašišinės gražuolės šiemet puikiai laikosi. O štai prieš 3 metus sukaišiotos pilnavidurės oranžinės gan kukliai, o nekurių jau net neįžiūriu. Matyt, neilgaamžės jos. Užtat paprasrosios rausvažiedės sėjasi belenkur, neretai į žolynų krūmo visų, ir klęsti. Turiu atvejį, kurio dar neišsiaiškinau: 1 ežiuolių krūme 2 rūšių pumpurai susiruošę žydėti. Gal susikryžmino, o gal pasisėjo į kaimynės krūmą. Žiūrėsim.
Žiūriu į savo pievą su ežiuolėmis ir matau, ko šiame vaizdelyje trūksta - laukinių morkų. Jų baltos spalvos, ir formos. Būtų labai linksma ir pieviška.
QUOTE(vi_ @ 2017 07 25, 15:01)
Žiūriu į savo pievą su ežiuolėmis ir matau, ko šiame vaizdelyje trūksta - laukinių morkų. Jų baltos spalvos, ir formos. Būtų labai linksma ir pieviška.
Cha, o aš pro savo darbovietės langą matau tokią žvyro krūvą, apaugusią tomis morkomis, tai va iš ten pasirinksiu sėklų , nes pas mus jos pievose neauga, o va mano tėviškėje apie Kėdainius laukinių morkų buvo į valias (buvo kadaise, paskui naikino Sosnovskio barštį, iš gražių pievų liko tik prisiminimas).
Tai kur aš dėsiu tiek bandrenių, jei ir vieno užtenka , teks gėlyną plėsti. Ir dar klausimas, rašo kad bandrenis žydi 6-7 mėn., ar tikrai tik tiek? Tuomet grupės nepasodinsi, bus tik lapija, na dar nužydėję burbulai.
QUOTE(Achilea @ 2017 07 25, 09:16)
Nepatingėjau paskaityti apie ežiuolių ligas, nors ežiuolės nėra pagrindinis smuikas mano gėlyne, lietuviškai nieko neradau, o va užsieniečiai oho kiek tų straipsnių prirašę, net nustebau, štai yra netgi "Kanados prerijų ežiuolių ligos", su nuotraukomis ir ligų aprašymas, mano atveju panašiausia, kad kenkia grybas Botyrius. Siūlo išskinti pažeistas dalis, sodinti eilėmis, kad oro cirkuliacija pagerėtų, vengti drėgmės kondensavimosi ir panašiai, rekomendacijos vaistažolių augintojams labiau. Na, o ką daryti, jei gėlynas tankus, ežiuolės tarp šilokų, vandens lašeliai taip ir kapsi nuo jų storų lapų? Kažin, ar kitos gėlių augintojos nesusiduria šiemet su tokiomis bėdomis, vis tik drėgnus orus kaltinčiau.
Turiu visa armija bandreniu. Buvo sodinta kruvoj koks 20 vienetu, auga jau kokius tris - keturis metus, primete vaiku, tai dabar as jau net nezinau kiek ju ten. Pussimtis koks. Dirba jie man gyvatvore tarp lauku ir gelyno. Is lauku puses prapuciami, o is gelyno- tirstoje koseje. Specialiai nubegau ziuret- lapai zali zali, amaru- nulis. Zeme pas mane smelis- maniau jie tokie pat atsparus kaip zundos...