Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Daisoja @ 2016 06 16, 10:56)
Jau antrą kartą neleidžia įkelti į temą pranešimų, tai tik paklausiu, ar nesijaučia snapučių arbatoje to nemalonaus kvapo, kuris sklinda jiems augant.
O valerijonų žiedynus geriau šalinti, nes gausiai užsisėja.

Arbatos kvapas nėra identiškas žalio augalo kvapui, man patinka. Bet, kaip žinia, skoniai skiriasi ax.gif

Gerai, kai valerijonas baigs žydėti, reikės nukarpyti, ačiū už patarimą 4u.gif
Atsakyti
http://www.bing.com/...ama&FORM=HDRSC2
Gal kas bandėte auginti šitą grožį - dieramą. Gal yra kultivarų ar veislių, tinkamų mūsų klimatui ? Pasižiūriu, kiek jos veislių yra ir širdį suskausta. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 06 16, 13:07)
http://www.bing.com/...ama&FORM=HDRSC2
Gal kas bandėte auginti šitą grožį - dieramą. Gal yra kultivarų ar veislių, tinkamų mūsų klimatui ? Pasižiūriu, kiek jos veislių yra ir širdį suskausta. verysad.gif

Kadangi dauginama sėklomis ir rusai nurodo netgi 6 zoną ( Dierama pulcherrimum 'Dark Cerise'. ... Климатическая зона: 6. ) , tai realu nusipirkti sėklų ir eksperimentuoti smile.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 16 birželio 2016 - 14:16
QUOTE(Para @ 2016 06 14, 23:06)
Laba  4u.gif
Atskiros temos apie ežiuolės neradau, tai kreipsiuosi čia.
Ieškau pirkti įvairių ežiuolių. Gal galite patarti kur jų įsigyti? Žiūrinėjau daugiamete.lt Gal kas iš ten užsisakinėjote, kokia augalų kokybė? Ar verta? O gal kas turite iš jūsų perteklių, mielai nupirkčiau.
Dar noriu paprašyti patarimo. Kaip suprantu perskaičius jūsų pokalbius, kad yra ir neatsaprių, tiksliau neilgaamžių ežiuolių. Gal pasidalinsite savo patirtimi į ką atkreipti dėmesį perkant.
Ačiū aciuks.gif

P.S. žiūriu, kad nesvetingos personos šioje temoje nebėra, tai gal neišvysit tokios neišmanėlės mėgėjos kaip aš  ax.gif  rolleyes.gif
....nieko naujo, šiek tiek paspalvinimui  rolleyes.gif
user posted image

Sveikos! bye1.gif
Esu girdėjusi iš profesionalių gėlininkų, kad prastai auga ir sunkiai dalinasi labai ryškios raudonos ir oranžinės spalvos ežiuolės. Pati esu auginusi "Tomato Soup", kuri po 2-ų metų vargo visai nunyko.
O šiaip, jei kuriai būtų pakeliui (gyvenu tarp Jurbarko ir Kauno, prie Seredžiaus), turiu nebrangiai Milkshake, Leilani, Fragant Angel, White Swan atliekamų sodinukų. Be to, esu sukaupusi nemažą kolekciją įvairių daugiamečių. Jei kažkurią domintų, prašom, rašykit el. paštą daiva301@gmail.com. Beje, dauguma augalų auga ne vazonuose. 4u.gif
Atsakyti
Oi, prie Seredžiaus visai kitos sąlygos, nei Rytų ar Vidurio Lietuvoje. Turiu ten žemės, tai daug kas neiššąla, kas Kaune neperžiemoja. Ten beveik 6 zona.
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 06 15, 21:44)
spintoj neišbus, bet galima sodinti į vazoną ir augint kaip kambarinę gėlę. Vasarą terasoj ar pavėsinėj, paskui rūyje prfalaikyt, o pavasarį išsodint. jei akcija vilioja, pabandykit.

g.gif man irgi įdomu pasidarė- o lauke šiuo metu galima sodinti...ar spės išsivystyti pilnai iki užšals g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 06 17, 09:03)
g.gif man irgi įdomu pasidarė- o lauke šiuo metu galima sodinti...ar spės išsivystyti pilnai iki užšals g.gif

Abejoju. Net jei gyvi tie svogūnai, nespės užsiauginti masės kitiem metams, kai lauke jau pumpuruotos lelijos. Gali būti, kad šiemet jie visai neaugs, o tik kitais metais, kartais taip ,,pramiega" metus.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 17, 10:11)
Abejoju. Net jei gyvi tie svogūnai, nespės užsiauginti masės kitiem metams, kai lauke jau pumpuruotos lelijos. Gali būti, kad šiemet jie visai neaugs, o tik kitais metais, kartais taip ,,pramiega" metus.

biggrin.gif pažiūrėsiu...jei dar bus jų , ir tikrai už centus , gal išbandysiu...vis maža man lelijų doh.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 06 17, 09:19)
biggrin.gif pažiūrėsiu...jei dar bus jų , ir tikrai už centus , gal išbandysiu...vis maža man lelijų doh.gif

Labai keista nuolaida - 90 proc., kaip už nuotrauką.
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 06 17, 09:03)

Pirkau tas lelijas 5 skirtingų variantų dar gegužės mėn., aišku, kai akcijos buvo. Susodinau į nurodytą gylį, laukiau išdygimo... šnipštas. Ir dabar dar tuščios vietos gėlyne, nors svogūnėliai ir gražūs, sveiki buvo.
Gal sunyko, o gal pratupės lyg partizanai ir tik kitą pavasary išlįs.

Aš kartais nusiperku azijinių lelijų susodintų į vazonėlius jau su žiedais. Maxima dažnai tokiom nuolaidas daro. Praeitais metais liepos mėn. už 0,90 ct. vazonėlis, prisipirkau, o šiemet visos jau išlikusios ir su pumpurais.Taip perkant matai koks žiedas ir nenusiperki katę maiše.
Gaila, tik, kad aukštaūgių lelijų vazonuose neprekiauja.

Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 17, 13:33)
Labai keista nuolaida - 90 proc., kaip už nuotrauką.

rolleyes.gif tai gal tik pasižaidimui ir tinkamos...prieš gerą mėnesį maximoje pirkau baltas lelijas su nuolaida , išpokavus pamačiau , kad gesti viduriukas pradėjęs...pasodinau ir nieks neišdygo...iš 4 svogūnėlių nė vienas neišlindo...
gal pavasarį išlįs...nors netikiu tuo unsure.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Tikrai kartais net geras svogūnėlis pasodintas nedygsta. Bet tokiu atveju jis ir neišsisaugoja kitiems metams. Užtat toje vietoje sudygsta tankumynas tokių distrofikių panašių į vienalapes lelijas. Turint noro ir laiko, galima jas išskirstyti, palaukti dar metus ar du ir turėsime tos lelijos daug.
Maniškė lenkiška Juzefo lelija nedygsta. Pakapsčiau ravėdama, nieko neradau. Tai kitais metais lauksiu, gal nors keli palikuonys pasirodys.
Atsakyti