Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(jot.ka @ 2017 07 13, 11:48)

jot.ka, 13 Lie 2017 - 11:48, para�ė:

jot.ka, 13 Lie 2017 - 11:48, para�ė:

<p>Vivica, mano astrancijos šiuo metu irgi gelsta, bet taip vyksta kasmet. Šiuo metu jau didelė dalis žiedynų ima ruduoti, kartu ir lapija praranda sodrų žalumą. Imsiu po truputį šalint ir žiedynus ir pačius prasčiausius lapus. Vidurvasarį augalas pailsės ir rudeniop vėl atnaujins lapiją ir sužydės.</p>

<p>Vivica, mano astrancijos šiuo metu irgi gelsta, bet taip vyksta kasmet. Šiuo metu jau didelė dalis žiedynų ima ruduoti, kartu ir lapija praranda sodrų žalumą. Imsiu po truputį šalint ir žiedynus ir pačius prasčiausius lapus. Vidurvasarį augalas pailsės ir rudeniop vėl atnaujins lapiją ir sužydės.</p>

Ačiū už padrąsinimą, na reiks dar nubristi, pasižiūrėti iš arčiau, kaip ten atrodo...
Atsakyti

Gal matosi foto, kaip atrodo mano lendrūnų gyvatvorė...kažkoks marazmas, kiek jau metų auginu, bet kad šitaip išlaužytų žiedynus pirmąkart matau. Jei taip ir toliau, tai vertikalios kolonos stadijos šiemet nebus, neliks nieko.

584fa6c6f653346ab0f3b2ae0760e530801.jpg

Atsakyti
Mano vienkiemy irgi visi smailiažiedžiai lendrūnai išlūžinėjo. Keista, atrodo patys ištvermingiausi varpiniai buvo, net darganas išgyvendavo, o šiemet dar žali stiebeliai neatlaikė.

Bet yra ir tokių kurie tokiu oru dar gražesniais patampa. Man vienas iš tų - Achnatherum calamagrostis. Dabar kaip tik žydėjimas šilkinių šluotelių. Jų norisi prisisodinti aplink visus gėlynus, nes taip gražiai žiedynstiebiai nulinksta iki pat žemės lyjant, truputį sausiau - ir vėl atsitiesia.
Atsakyti

Sako jie lepoki, lengvesnės dirvos mėgėjai? Nedrįstu savo sunkioj dirvoj su šlapiom žiemom auginti

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 07 12, 07:43)

Iš Kaimo, 12 Lie 2017 - 07:43, paraÅ�Ä—:

Iš Kaimo, 12 Lie 2017 - 07:43, paraÅ�Ä—:

Kaip po lietaus viskas išgulę  blink.gif Reikės dalį baltagalvių iškirpti, o pats žydėjimas. Gulasi ant rožių.

Kaip po lietaus viskas išgulę  blink.gif Reikės dalį baltagalvių iškirpti, o pats žydėjimas. Gulasi ant rožių.

Neisvaizduoju kokio stiprumo siandien mano kaime buvo lietus, bet radau lendrunus gulincius, netgi sulauzytus, Atlaike ta lietu kai Vilnius paskendo, o sito- ne unsure.gif

QUOTE(amba41 @ 2017 07 12, 11:31)

amba41, 12 Lie 2017 - 11:31, para�ė:

amba41, 12 Lie 2017 - 11:31, para�ė:

Mano nuomonė padidins +.Pas mus skurdoka žemė, tai jos beveik neišgula. Beje tuos peržydėjusius žiedynus iškirpus, gaunasi pilkas ruožas. Man jis labai tinka, nes skersai yra išdėlioti keli akmnys, kad galėčiau "peršokti' į kitą pusę gėlyno. Pamėčiau šalia notrų tų paprastų.  Jos noriai apaugo ir nereikia pritūpus ant akmens saugotis , kad dubcė nulauš kokį aukštaūgį.
Ir aplamai, jei reikia kokį pakampį užpildyti, tai įmeti šaknį ir tikrai prigis, o rudeniop jau ir pilkas plėmas.

Mano nuomonė padidins +.Pas mus skurdoka žemė, tai jos beveik neišgula. Beje tuos peržydėjusius žiedynus iškirpus, gaunasi pilkas ruožas. Man jis labai tinka, nes skersai yra išdėlioti keli akmnys, kad galėčiau "peršokti' į kitą pusę gėlyno. Pamėčiau šalia notrų tų paprastų.  Jos noriai apaugo ir nereikia pritūpus ant akmens saugotis , kad dubcė nulauš kokį aukštaūgį.
Ir aplamai, jei reikia kokį pakampį užpildyti, tai įmeti šaknį ir tikrai prigis, o rudeniop jau ir pilkas plėmas.

mano nortros negulinedavao. tik siemet nezinau kas nutiko- visos numire. praktiskai netekau . gal koki leisgyvi daiga dar pavyks reanimuot, jei rasiu gyva. augo n metu, ivairiose vietose- visur tiko, patiko, neugulinejo. o vat po sio pavasario/vasaros velyvu salnu- kazkas joms nutiko. tarsi supuvo visos... unsure.gif

QUOTE(jot.ka @ 2017 07 13, 15:31)

jot.ka, 13 Lie 2017 - 15:31, para�ė:

jot.ka, 13 Lie 2017 - 15:31, para�ė:

<p></p><p>Gal matosi foto, kaip atrodo mano lendrūnų gyvatvorė...kažkoks marazmas, kiek jau metų auginu, bet kad šitaip išlaužytų žiedynus pirmąkart matau. Jei taip ir toliau, tai vertikalios kolonos stadijos šiemet nebus, neliks nieko.</p><p></p><p></p><p></p><p>vartotojo įkelta nuotrauka
</p>

<p></p><p>Gal matosi foto, kaip atrodo mano lendrūnų gyvatvorė...kažkoks marazmas, kiek jau metų auginu, bet kad šitaip išlaužytų žiedynus pirmąkart matau. Jei taip ir toliau, tai vertikalios kolonos stadijos šiemet nebus, neliks nieko.</p><p></p><p></p><p></p><p>vartotojo įkelta nuotrauka
</p>

oh, lygiai taip pat maniskiai atrodo...pirma karta man taip su lendrunais...
neturesiu siemt siubuojanciu augalu. melvenes variegata persodinau pavasari, kerus isdalinau- turbut nezydes jau, cordoba kazkas nugulejo, lendrunu buvo visa gyvatvore- lietus suniokojo, gal miskantai kazka rudeniop isstenes...
Atsakyti

Nu jo, kažkokie metai netokie. Pavasarį sausros šalnos, vasarą šalta su lietaus-vėjo kokteiliu. Varnėnai išbadėję nebesirenka, žalios vyšnios suėjo už geras, liko kabėt pliki kauliukai. 

O melvenė variegata turėtų žydėt, gal kiek suvėluos, gal menkesnė bus, bet aš nepamenu, kad maniškės po skirstymo būt nežydėję.

Atsakyti
Kiek atitrūkau nuo realybės... problemos... problemos... Turėčiau lietis temose „Tėvų karšinimas“ ir dar bjauresnėse, bet dar laikausi. Jau savaitė, kaip „atostotogai“, o šiandien tik pirma diena, kai rūpestėliai kiek atgniaužė žnyples nuo kaklo. Sorry už outtopą...

Dabar į temą. Prieš porą savaičių turguje nusipirkau čia jau mano pačios apgiedotą sidabražolę. Didelį krūmą, kuris balkone neapsikentęs jau pradėjo žydėti. Dieviškos spalvos žiedai – avietiniai su vyšnia. Kiek supratau, augaliuko elgesys panašus į karpažolių: keliais stiebais pasikelia į viršų maždaug metro aukščiu, tada gulasi, o iš nugulusių šakų pasikelia stiebeliai su žiedeliais (šito karpažolės jau nedaro) ir žydi žydi žydi 1,5 m2 apskritimu. Kas turit šį augaliuką, patvirtinkite arba paneikite, kad taip būna. Labai prašau.

Kas dar? Prie naujai pastatyto prabangaus ofiso užregėjau sukurptą neeilinį augalyną. Ko ten tik nėr: ir ežiuolės, ir šalavijai, ir sukulentai visokie, bet čia dar baikės, - tarp augaliukų pirmą sykį pamačiau laukinę morką! (ne elementariąją, o jos nežinia kokią prabangią giminaitę) ir kažkokį neregėtą augaliuką – lapai kaip vingirio, balti vingiriniai (o gal drabni tartum pakalnučių, tik kiek kitaip išdėstyti) žiedeliai, o aukštis... tik apie 0,5 m. Gal nutuokiant, kas tai galėtų būti? Gi „morka“ mane pakerėjo juodai – tobulybių tobulybė... Pagalvojau, - kaip čia dar niekam nešovė į galvą padaryti apie miesto augalynus reportažą? Ten tokie įdomūs dalykai dedasi... Gaila išvažiuoju porai savaičių, o tai imčiaus tuom tuoj pat... Bet gal grįžus? Ar jūs mane aplenksite? smile.gif

Atsakyti
Stiprybės Jums, Vi_, laikykitės ir toliau. Apie sidabražoles pati viską taikliai apibūdinot (jų augimo būdą). Auga pas mane megalantha "Maijland" ir nepalensis rūšinė, ir abi panašiai elgiasi. Tik ūgio gal kiek mažesnio, nors gal, jei nenukristų žiedstiebiai, gal ir pasiektų. Stipriai kerojasi ir žydėjimas labai gausus. Foto abiejų iš mano "daržo", ne kažkas, nes nelabai jų grožį perteiksi nuotraukoj.

vartotojo įkelta nuotrauka

O šiemet ir krūminių sidabražolių žydėjimas išskirtinai gausus. Kai šiaip kartais palaistai, kad ir gausiai, vis tiek nėra tokio efekto, kaip lietaus.

Atsakyti
Na, labai gražus sidabrakrūmis, rausvas berods? Maniškis geltonas šiemt irgi spindi, baltas - taip vidutiniškai...

Lendrūnai nukentėjo nedaug, nors per kiekvieną lietų nulinkdavo iki žemės, bet didžioji dalis vėl atsitiesė
Atsakyti
Sakykit kas auginat katžolę „Walker's Low“ galima ją padauginti pvz atlankomis ar dalinant krūmą? Ar čia misija neįmanoma? rašo, kad ji sterili tai seklų nebus ar jos nedaigios?

pakerėjo šitas vaizdas galvoju kažka panašaus pasidaryt, tik tada jų reikės ne vienos ar dviejų

ir dar klausimas dėlaguonu kur buvo merginos įkėlę nuotraukų:
http://www.sunshinef...oriental-poppy/

ar jos sužydi tais pačiais metais pasetos, ar reikia laukt kitu?
Rašo kad geriau pašaldyt prieš sėja, tai aš šaldet?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 17 liepos 2017 - 08:53
QUOTE(Lyžuka @ 2017 07 17, 09:45)

Lyžuka, 17 Lie 2017 - 09:45, paraÅ�Ä—:

Lyžuka, 17 Lie 2017 - 09:45, paraÅ�Ä—:

Sakykit kas auginat katžolę  „Walker's Low“ galima ją padauginti pvz atlankomis ar dalinant krūmą? Ar čia misija neįmanoma? rašo, kad ji sterili tai seklų nebus ar jos nedaigios?

Sakykit kas auginat katžolę  „Walker's Low“ galima ją padauginti pvz atlankomis ar dalinant krūmą? Ar čia misija neįmanoma? rašo, kad ji sterili tai seklų nebus ar jos nedaigios?

Katžolė labai noriai išleidžia šaknis, prilenkus šakelę ir užpylus prilenkimo vietą žemėmis.
Platus krūmas gavosi, kai aš savo mažam krūmeliai pasiūliau daugintis. Apdėjau dar samanomis ir po kokio mėn jau reikėjo truktelt, kad pakelti šakelę.
Rytines aguonas aš ne šias sėjau, bet mišinį. Šaldžiau ir pasėjau kažkur kovo pradžioje.
Žydėjo tik kokios 2 pirmais metais. Po 1 žiedą teišspaudė. 2-ais metais ir tai ne visos pražydo. Tos kur prastoje , mažai pagerintoje žemėje pražydo 3-iais metais.

Atsakyti

Aš ir skaičiau kad  Walkers Low sterili, nieko panašaus, sėjasi. Pilna sėjinukų aplink. Tik nė vieno nebandžiau augint ir lygint su motininiu augalu, nes kerą išskaidyt nesunku po mažą gabaliuką, o į didelį krūmą išauga labai sparčiai, sekančiais metais jau būna graži. Juk ji auga non stop, pirmas žydėjimas dar nesibaigęs, o jau kero vidurys pilnas naujų stiebų.

Aguonas būtent šias aš sėjau tiesiai į dirvą pavasarį, rudenį radau sudygusias, peržiemojo ir žydėjo, pora žiedų, šiemet jau buvo daugiau nei dvigubai. Mamai sėklas daviau šio birželio pradžioj, pasėjo indelyje ir laikė šiltnamyje. Rezultatas - pilnas indelis daigų, jau išpikiuotos po vieną. Tai mūsų atveju puikiai sudygo be šaldymo. Pirktos iš e-sėklos.

Atsakyti