Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(amba41 @ 2017 07 12, 13:53)
Aš kaime, pas mus ha, ne arai.  O gėlyno matoma čia mažiau nei čia 1/4 .

Smagu, kai yra kur plėstis, aišku, tik vis reikia galvoti, kaip įveikti viską reiks bigsmile.gif

O kokios ten pas jus šviesios šluotelės antroje nuotraukoje nuo vidurio kairiau, už melsvų žiedų? Už ų jau veja matosi
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 07 12, 15:09)
Smagu, kai yra kur plėstis, aišku, tik vis reikia galvoti, kaip įveikti viską reiks  bigsmile.gif

O kokios ten pas jus šviesios šluotelės antroje nuotraukoje nuo vidurio kairiau, už melsvų žiedų? Už ų jau veja matosi

Melica ciliata - blakstieniuotosios striepsnės. Jų daug turiu viendienių - irisų gėlyne. Jos iškyla virš tos žalumos , nes viendienės kaip ir nežydi pastoviai, nors esu pririnkusi visokių spalvų ir žydėjimo meto įvairaus. Ten labai neblogai mano manymu.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 07 12, 15:27)
Melica ciliata - blakstieniuotosios striepsnės. Jų daug turiu viendienių - irisų gėlyne. Jos iškyla virš tos žalumos , nes viendienės kaip ir nežydi pastoviai, nors esu pririnkusi visokių spalvų ir žydėjimo meto įvairaus. Ten labai neblogai mano manymu.

O, šių žoliukų kažkada norėjau užsisakyti sėklomis, bet neprisiruošiau. O kaip jų dekoratyvumas per visą sezoną? Būna "tuščių" tarpų?
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 07 12, 15:54)
O, šių žoliukų kažkada norėjau užsisakyti sėklomis, bet neprisiruošiau. O kaip jų dekoratyvumas per visą sezoną? Būna "tuščių" tarpų?

Pas mane ir jos antrametės. Pernai jau žydėjo, bet mažai varpų ir vėlai pradėjo taip kad negaliu nieko žmoniškai atsakyti. Šiemet daug aukštesnės ir varpos susiformavo ar tik ne gegužės pabaigoje. Gal ir draugausim.
Atsakyti
Šį sezoną mane žavi lanksvūnė. Gal jau ji užaugo ir parodė savo tikrąjį veidą. Anksčiau kažkaip jos nepastebėdavau.
Puiki ne tik lapija, bet ir žiedynai. Jie visai dekoratyvūs ir nužydėję.

vartotojo įkelta nuotrauka

Penstemonas vakaro šešėliuos ir vyro žirnių lauko fone. Čia jau nebe gėlynų, o mano vadinamo "daržo" foto, kur augaliukai "keliauja daugintis".

Atsakyti
Palaikiau berutį riebia veronika smile.gif
Maniškės notros irgi gulasi nuo žiedynų.Aplamai mano gėlynuose visi augalai labai riebūs. Pavasarį tręšiu vienadienes , rožes ir astilbes, tai pasivagia maisto ir kiti augaliukai.
Sakykim, pernai pirmametės čiaudulinės kraujažolės buvo gana normalaus ūgio, to tikėtasi ir šiemet. O jos , pasirodo, akseleratės. Kaip šoko ūgiu iki metro, nespėjo jų pasivyti ir buvo nustelbti flioksai, net melsvės.

Na ką, laukiame ir mes šiąnakt liūties. blink.gif
Atsakyti
Naktį nelijo, bet dabar tai lyja, tai pliaupia kaip iš kibiro, o ne taip senai sausra buvo uždžiovinusi, nieko pastovaus šiame pasaulyje huh.gif
Pasteline, koks ten snaputis paskutinėje nuotraukoje, lyg aukštokas? Turiu tik Rozanne, labai patiko, dar kokį norėčiau įsigyti, nesusilaikiusi nusipirkau tą bordo spalvos lapais - Purple Ghost, bet jis kiurkso palei žemę ir beveik neauga, taip ir neaišku, nepatinka kas ar jis toks neaugus ir yra wub.gif
Atsakyti

Tų snapučių gausybė ir elgiasi kiekvienas kitaip. Turiu pievinį - kol žydi labai gražu, ale po to reik nupjaut absoliučiai viską, kol atželia lieka skylė. Turiu 'Nimbus' keras lėtai plečiai, užima nedaug vietos, bet išsišakoja ir užkloja kvadratinį metrą, įkopia į kaimyninius augalus, žydi ilgai, o nukirpus lieka karpytų lapų kupstas. Turiu sanguinea neaukštas plečiasi kilimu, žiedus nukerpi, lapija lieka. Turiu bevardį kurio lapai ajerais kvepia, irgi plečiasi šakniastiebiais, sąžalynus sudaro, nužydi ir lieka dekoratyvus lapai. O kiek dar neturiu  :P . Žodžiu, snaputis man yra labai vertingas augalas, visoms gyvenimo situacijoms turbūt įmanoma rast tinkamą

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 13 liepos 2017 - 09:24
Kaune irgi lietus tai jau pyp-pyp-pyp... Viskas permirkę, o mes dar vis bandom kampą veja užsėti, tai nei lygint, nei žemių vežt negali, eina sau... blink.gif

Apie snapučius: man irgi 'Rosanne' liuks. Dar turiu "Baby Blue', tai šiaip viskas būtų neblogai, žydi birželį trumpokai, žiedai dideli, gražios žydros spalvos, paskui lieka neblogas karpytų lapų kupstas. Bet va buvau nuo to motininio kelmo atskyrusi vaikelį, tai šiemet jis labai gražiai išbujojo, normaliai žydėjo. O senasis - tai daugybė lapų ir tik vienas žiedynas šiemet... Sakau, gal reikia atnaujinti?

Žinau, kad astrancijos mėgsta drėgmę... O ar gali būti, kad jai per šlapia? Ji auga normaliai drenuojamame gėlyne, bet prie betono borto, sakau, gal ten šiemet kaupiasi drėgmė? Prileidusi žiedynų, bet lapai smarkiai gelsta ir nyksta...
Atsakyti
Tikrai tų snapučių toks pasirinkimas - kiekvienam skoniui. Nuotraukoje ten "Orion". Man jis superinis, nes neprižiūriu gėlynų pedantiškai ir neramstau visų griūvančių. O jisai ne labai geras kaimynas, žiūrint iš kurios pusės vėjas. Bet man tai nieko baisaus, netgi dar natūraliau atrodo - vieni su kitais persipynę augalai. Šiaip tai jis žydi visą vasarą (nors įvairiuose kataloguose rašo, kad gegužę -birželį) ir yra stambus ne tik į aukštį.

Pievinių snapučių turiu kelias veisles, bet visi neatsparūs miltligei (pas mane). Auginu ir Rozanne, bet jis nėra man pats geriausias iš snapučių, kaip jį visi liaupsina, na gal dar pilnai neatsiskleidė, gal vieta nepatinka. Pats mieliausias iš mano auginamų - "Blue Cloud" - visai paprastutis, bet taip visur tinka, nors aukštokas, bet neišgriūvantis ir visiškas ažūras... na, bet čia tik mano skoniui..
Atsakyti
Snapučio dar norėčiau tokio, kad nereikėtų kirpti ir vėl žiedų laukti, taip man labiausiai patiktų. Būna, kad su sąrašu nuvažiuoju į kokį augalyną, bet tikrovėje tas nusižiūrėtas snaputis visai prastai atrodo, su nuotrauka palyginus, tai sunkiai sekasi išsirinkti, todėl va visokie atsiliepimai labai praverčia mirksiukas.gif
Mano baltos astrancijos Shaggy irgi lapai kiek gelsta, dar nesusirūpinau dėl to, o rausva Roma negelsta, tik žydėti jau beveik baigia.
Atsakyti

Vivica, mano astrancijos šiuo metu irgi gelsta, bet taip vyksta kasmet. Šiuo metu jau didelė dalis žiedynų ima ruduoti, kartu ir lapija praranda sodrų žalumą. Imsiu po truputį šalint ir žiedynus ir pačius prasčiausius lapus. Vidurvasarį augalas pailsės ir rudeniop vėl atnaujins lapiją ir sužydės.

Atsakyti