Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 07 11, 21:16)
Šiandien sugriešijau. Nusipirkau sidabrinį šalaviją, turguje privežta. Įtikinėjo, kad paskutinis. Po kelių minučiu vėl suku ratą - dar du pastatyti.
Pūkas toks, kad norisi glostyti kaip kačiuką. smile.gif

Ar didelis buvo parduodamas? Tur būt vazonike ir šiemet pasėtas.
Aš šiemet užsiveisiau iš sėklų. Nors rašo, kad nederlingoje žemėje ir nelaistant, bet ten kur mažai pagerintas smėlynas tai vos 10 cm diametras. Ten kur naujas gėlynas ir privežta puvinio tai tikri katinai - 30 cm skersai bus.
Gražus jis. Susodinau pakraščiuose tai šen tai ten. Jei peržiemos, kitamet turėtų įspūdingai atrodyti pamėtyti kupstai.
Atsakyti
Vazone, skersmuo kokie 25-30 cm. Keisiu juo vilnotasias notras, kurios man po kiekvieno lietaus išgula . Aišku, kai pasidauginsiu. Gal kitais metais žydės, turėsiu sėklų.
Pas kaimynę žydi įspūdingas šalavijas, sakyčiau Salvia sclarea. Toks nemažas guotas, atrodo super. wub.gif

Kaip po lietaus viskas išgulę blink.gif Reikės dalį baltagalvių iškirpti, o pats žydėjimas. Gulasi ant rožių.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 07 12, 08:43)
Vazone, skersmuo kokie 25-30 cm. Keisiu juo vilnotasias notras, kurios man po kiekvieno lietaus išgula . Aišku, kai pasidauginsiu. Gal kitais metais žydės, turėsiu sėklų.
Pas kaimynę žydi įspūdingas šalavijas, sakyčiau Salvia sclarea. Toks nemažas guotas, atrodo super. wub.gif

Kaip po lietaus viskas išgulę  blink.gif Reikės dalį baltagalvių iškirpti, o pats žydėjimas. Gulasi ant rožių.

Kaip tik planavau vilnotųjų notrų pasisodinti, bet dar neradau kur gauti, gal reikės galvoti iš naujo, o kaip jos išgula, tie minkšti lapai nuleipsta ar tik žiedynai? Randu, kad tų notrų visokių būna, ir baltesnių, ir pilkesnių, gal ne visosi išgultų wub.gif Šitie lietūs dalį mano gėlyno, kur kelias vienmetes pasodinau, su žeme sumaišė, gal žemesnių melsvių sodinsiu, arba vaisginų, nors norėtusi pilkumos toje vietoje.
Savo naujame gėlyne pridariau daug klaidų, pavasarį teks persodinti dalį augalų. o astrą Violetą reikės bandyti kasti ir nešti kitur kuo greičiau, bus kaip bus, ir kaip man susirodė, kad ji bus neaukšta, nes pirkau užskurdusi krūmelį vazone, aukštesnis kaip iki kelių nebuvo, pasodinau naujoje vietoje, saulaines ir gauras jau užgriuvo ir dar augimui galo nematyti. Jau pradeda žydėti patagoninės verbenos, gauros jau du žiedeliai buvo išsiskledę, bet kažin ar žydėjo ilgiau kaip kokias 3-4 dienas. Šluotsmilges susodinau tarp didžiųjų šilokų,bet pasirodo, kad per tankiai, nes viksvos vos prasibrauna pro storulius šilokų kerus. Jei pavyks, įkelsiu kokią nuotrauką vėliau, kai jau bus ką parodyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 12 liepos 2017 - 09:39

Notrų žiedynus išvarto, nors pas mane ir jos stačios. Tai vienas pirmųjų augalų nuo kurių prasidėjo sodininkavimas, ištremtos jos pas mane į patvorį, auga daug metų nejudinamos ir žiūriu, kad puikiai užima tuščius plotus ir ten piktžolių nesimato. Žodžiu man jos patiko, tikrai norėčiau išbandyt ir veislines, pamatyt gyvai tuos skirtumus.

Atsakyti
Notroms vienas pliusas ir vienas minusas kol kas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 07 12, 11:13)
Notroms vienas pliusas ir vienas minusas kol kas  mirksiukas.gif

Mano nuomonė padidins +.Pas mus skurdoka žemė, tai jos beveik neišgula. Beje tuos peržydėjusius žiedynus iškirpus, gaunasi pilkas ruožas. Man jis labai tinka, nes skersai yra išdėlioti keli akmnys, kad galėčiau "peršokti' į kitą pusę gėlyno. Pamėčiau šalia notrų tų paprastų. Jos noriai apaugo ir nereikia pritūpus ant akmens saugotis , kad dubcė nulauš kokį aukštaūgį.
Ir aplamai, jei reikia kokį pakampį užpildyti, tai įmeti šaknį ir tikrai prigis, o rudeniop jau ir pilkas plėmas.
Atsakyti
Parodau kaip tai atrodo. Vakar buvo didelė liūtis. Šiek tiek paguldė, bet gal dar gražiau.
Pirmoje nuotraukoje plika žemė, nes ką tik iškirpau rytines aguonas.

vartotojo įkelta nuotrauka
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 12 liepos 2017 - 11:55
Aš turiu notrą 'Silver Carpet" - beveik nežydi, tai nėra kam ir išgulti. Puikiai uždengia žemę. Kokios problemos? Pernai, kai vasarą irgi daug lijo, kai kurios išgedo, bet ant kažkiek griuvo kiti augalai. Tos, kurios atviroje vietoje, nieko nebijo ax.gif

amba41, na, pas jus ir dideli plotai, turit kur plėstis mirksiukas.gif
Atsakyti
Puiku, amba, pasiskolnsiu įdėją dėl akmenų takelio, pas mus žemė gėlyno zonoje irgi niekam tikusi, tik aš šiemet pripyliau molio ir komposto, po tų lietų viskas subujojo neprognozuojamai. Kraujalakę pavasarį padalinau į du kerus, susodinau "antrame plane", bet tie kerai gėlyne užima tiek daug vietos, kiek aš nesitikėjau, gal ir vieta nauja patiko, dabar matau, kad reikės arba plėsti gėlyną, į vidurį akmenų padėliojant, arba kraujalakes sodinti kažkur atskirai, tam man kol kas trūksta fantazijos rolleyes.gif . Gailiuosi, kad nepasisėjau makedonių buožainių. Va, matau nuotraukoje, kaip jos gražiai "pasibarsto", o savaitgalį apžiūrėjom Kauno botanikos sodo rožyną, ten buožainės irgi gražiai įsiterpia.
Apvadai iš gojinių šalavijų (iš B raidės, vardo nepamenu) ten man gražu, bet man mielesnės mano katžolės, jos tokios minkštesnio vaizdo, ne tokia stačia siena auga. O jau tų vingrių aukštumas, pirmą kartą juos pamačiau, įspūdingi augalai, mano šiemet pirktasis neišaugo unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 07 12, 13:35)
amba41, na, pas jus ir dideli plotai, turit kur plėstis  mirksiukas.gif

Aš kaime, pas mus ha, ne arai. O gėlyno matoma čia mažiau nei čia 1/4 .
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 07 12, 13:44)
Puiku, amba, pasiskolnsiu įdėją dėl akmenų takelio, pas mus žemė gėlyno zonoje irgi niekam tikusi, tik aš šiemet pripyliau molio ir komposto, po tų lietų viskas subujojo neprognozuojamai. Kraujalakę pavasarį padalinau į du kerus, susodinau "antrame plane", bet tie kerai gėlyne užima tiek daug vietos, kiek aš nesitikėjau, gal ir vieta nauja patiko, dabar matau, kad reikės arba plėsti gėlyną, į vidurį akmenų padėliojant, arba kraujalakes sodinti kažkur atskirai, tam man kol kas trūksta fantazijos  rolleyes.gif . Gailiuosi, kad nepasisėjau makedonių buožainių. Va, matau nuotraukoje, kaip jos gražiai "pasibarsto", o savaitgalį apžiūrėjom Kauno botanikos sodo rožyną, ten buožainės irgi gražiai įsiterpia.
Apvadai iš gojinių šalavijų (iš B raidės, vardo nepamenu) ten man gražu, bet man mielesnės mano katžolės, jos tokios minkštesnio vaizdo, ne tokia stačia siena auga.  O jau tų vingrių aukštumas, pirmą kartą juos pamačiau, įspūdingi augalai, mano šiemet pirktasis neišaugo  unsure.gif

Vingriais jūs vadinate pentinius? Mėlyni vakar išversti buvo, (1-e nuotraukoje gerai matosi). Užtat 2-j matosi tas kur liko stovėti. IKi vakar stovėjo visi. O violetiniai šiek tiek kitokie - pražydo tik antrais metais ir gana stiprūs.
Žemiau pentinių matosi violetinės žvakutės. Tai berutis Teucrium hyrcanicum 'Purple Tails'.
Labai laukiu jo žydėjimo, nes pernai sėtas ir nežydėjo. Čia keletas, kitame plote yra greta peroskija pasodinta gana daug.
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 07 12, 14:43)
Vingriais jūs vadinate pentinius? Mėlyni vakar išversti buvo, (1-e nuotraukoje gerai matosi). Užtat 2-j matosi tas kur liko stovėti.  IKi vakar stovėjo visi. O violetiniai šiek tiek kitokie - pražydo tik antrais metais ir  gana stiprūs.
Žemiau pentinių matosi violetinės žvakutės. Tai berutis Teucrium hyrcanicum 'Purple Tails'.
Labai laukiu jo žydėjimo, nes pernai sėtas ir nežydėjo. Čia keletas, kitame plote yra greta peroskija pasodinta gana daug.

Ne, pentinius žinau, vingius ir vadinu vingirias, tik mano mintis buvo nušokusi į Kauno botanikos sodą 4u.gif
Atsakyti