QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 07 12, 08:43)
Vazone, skersmuo kokie 25-30 cm. Keisiu juo vilnotasias notras, kurios man po kiekvieno lietaus išgula . Aišku, kai pasidauginsiu. Gal kitais metais žydės, turėsiu sėklų.
Pas kaimynę žydi įspūdingas šalavijas, sakyčiau Salvia sclarea. Toks nemažas guotas, atrodo super.
Kaip po lietaus viskas išgulę
Reikės dalį baltagalvių iškirpti, o pats žydėjimas. Gulasi ant rožių.
Kaip tik planavau vilnotųjų notrų pasisodinti, bet dar neradau kur gauti, gal reikės galvoti iš naujo, o kaip jos išgula, tie minkšti lapai nuleipsta ar tik žiedynai? Randu, kad tų notrų visokių būna, ir baltesnių, ir pilkesnių, gal ne visosi išgultų
Šitie lietūs dalį mano gėlyno, kur kelias vienmetes pasodinau, su žeme sumaišė, gal žemesnių melsvių sodinsiu, arba vaisginų, nors norėtusi pilkumos toje vietoje.
Savo naujame gėlyne pridariau daug klaidų, pavasarį teks persodinti dalį augalų. o astrą Violetą reikės bandyti kasti ir nešti kitur kuo greičiau, bus kaip bus, ir kaip man susirodė, kad ji bus neaukšta, nes pirkau užskurdusi krūmelį vazone, aukštesnis kaip iki kelių nebuvo, pasodinau naujoje vietoje, saulaines ir gauras jau užgriuvo ir dar augimui galo nematyti. Jau pradeda žydėti patagoninės verbenos, gauros jau du žiedeliai buvo išsiskledę, bet kažin ar žydėjo ilgiau kaip kokias 3-4 dienas. Šluotsmilges susodinau tarp didžiųjų šilokų,bet pasirodo, kad per tankiai, nes viksvos vos prasibrauna pro storulius šilokų kerus. Jei pavyks, įkelsiu kokią nuotrauką vėliau, kai jau bus ką parodyti.