Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 07 05, 14:16)

O šunys , katės vargu ar susigundytų tokių ėdesiu. Čia jau būtų kaip pasakoje apie trečią brolį Joną, kur ragana liepė arklį šerti mėsa, o katiną žolėmis.

kaip tik pries pora dienu isvijau is savo gelyno kazkieno katina edanti mano katzoles biggrin.gif
Atsakyti
jot.ka, na, puikus mamos sodas, o jau rūgtis - iš tolo šviečia, dominuoja, įspūdinga. Labai pedantiškai prižiūrėti vejos kraštai wub.gif
Atsakyti
Pirmus metus bandau auginti šilkažiedę gaisreną Jenny.
https://get.google.c...3AgbK6gHYg2P68x
Labai barbiška, nemėgstu tos spalvos, bet kažkur pritaikyti galima. Visai gerai atrodė greta tamsiai mėlyno barzdotojo vilkdalgio. Krūmas dar skystokas, daugiau žiedų, nei lapų. Po liūties išgriuvo, žiedai kaip šlapi purvini skudurėliai. Bet pradžiūvo ir vėl šviečia. Išgulę stiebai kelia aukštyn naujus lapus, gal toliu būdu ir kerosis. Turbūt reiktų sodinti tarp tvirtesnių augalų arba tankiau, kaip gamtoje.
https://get.google.c...ZBQZmF9TzSBYi5x
Atsakyti
pradžiugino-

vartotojo įkelta nuotrauka vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Gražumėlis. Čia gal kokia naujesnė agapantų veislė? Mėlynumas lyg tamsesnis, nei daugelio.
Maniškiai turbūt vėl nežydės, per vėlai pradedu žadinti.
Pažiūrėjau jūsų nuotraukas be AdBlock'o, tai kokios baisios rusų reklamos.
Atsakyti
Jot.ka , kokie fantastiški gėlynai - žolynai. wub.gif
Tik prašome paaiškinti man durnai, ko pas mane viskas virsta griūva vieni ant kitų? Net čiaudulinė kraujažolė, lyg ir tvirtais stiebais, jau bando ramstytis į kaimynus. Gal per tankiai susodinta viskas? Plikos žemės tai nesimato... Ir ant vejos sugriūna gėlynai, nesigauna tokiais gražiais kraštais turėti. Gal žemė per gera?

Vobla, katinai juk tinka prie katžolių. biggrin.gif Atrodo, jos kaip ir valerijonai, turi medžiagų, kurie kvapu panašūs į katiniškus feromonus. Tai ir kaifuoja katinai
Atsakyti

Vivica, pas mamą kraštai visad pedantiškai apkirpti, kaip ir visa kita :) veją dažnai pjauna, kraštus žirklėm kerpa. Na čia sodas 6a, tai gėlynai nedideli, užtai visa meilė tiems augalams ir atiduodama.

Iš Kaimo, ir mamos sode augalai virsta. Pas mane net vėjas neišvarto. Nežinau kame paslaptis. Mano augalai gal kiek žemesni, bet tvirti, pas mamą labai vešlūs ir kai kuriuos tenka raišiot. Gal mano žemė sunki, sako tokioj azotas greit išsiplauna, ir dėl to jie trumpesnio tvirtesnio stoto? Pas mamą dirva lengva ir laidi.

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 07 09, 22:45)

Vobla, katinai juk tinka prie katžolių. biggrin.gif  Atrodo, jos kaip ir valerijonai, turi medžiagų, kurie kvapu panašūs į katiniškus feromonus. Tai ir kaifuoja katinai

Katzoles tai dar dzin- turiu ju apsciai, ale siandien pamaciau , kad kazkas nugulejo mano mylima melvene cordoba! tik pradejusios listi smilgos visos sulauzytos! netiketina- nebebus sitokio didelio krumo smilgu siuravimo. Atrodo, kad ant to krumo butu buvus uzvirtusi kokia boba su placia subine ir prasedejus per nakti unsure.gif
----------------
O visa kita tik auga, net kriuksi- stai ka reiskia lietus mano smelyneje! Uzsikasus darbuose nebematau savo gelynu. Siandien radau minute laiko tai paturistavau- pikztoliu milijonai( darzuose jau iki keliu), dar nesu macius, kad mano dykumoj taip viskas sparciai augtu ir pustusi. O juk atrodo, nuolat laistydavau. Tikro lietaus niekuom nepakeisi.
Pritrenke savo didybe knipofijos blink.gif taip isbujojo, daugelis leidzia jau ne po viena zieda. O salygos dabar joms unsure.gif - gavosi pavesyje po akacijomis. Plius galinejasi su kitais augalais ir vis tiek neitiketinos gigantes. Pries tris metus sejau mixa, neisivaizduoju kokia ten veisle, bet lapai vos ne juku platumo. Turiu viena pirktine, tai ji siaurais lapukais, toks krumukas iki keliu( maniau, kad sia ziema pasimire, bet irgi ne- kuo dailiausias kupstas atzele nuo visai supuvosio nulio). Zodziu, knipofijos pas mane geriau vesi negu rozes...
Atsakyti
Dėl to griuvimo, tai, man atrodo, priklauso ir nuo augalų, ir nuo dirvožemio, ir nuo susodinimo. Jei žemė riebi, daug kas suveša ir griūna (bent jau tie, kurie mėgsta skurdesnę dirvą). Jei gerai susodinta, vieni kitus prilaiko. Tai kadangi (bent jau mano) žinios apie augalus nėra labai išsamios, tai tenka tvarkytis методон научного тыка - stebim, laukiam, žiūrim, tada darom išvadas ir keičiam, kur galima, arba ramstom-raišom .. Taip ir gyvenam ax.gif

Dėl išgulėjimo - na, čia tai jau sužvėrėti galima - kol mano buvo dar nedideli lendrūnai, tai vis rasdavau nutampytus, tai prismaigsčiau šakelių, atstojo... Dabar žiūriu - tokie gražūs palminių viksvų kerai - jau guli viena pusė priplota, eina sau... O katės tai kaimynų ir nėr ką daryti...

Na, bet geriau apie malonius dalykus: mergaitės, gal kokių nuotraukėlių temos paspalvinimui įdėtumėte? Įdomu gi, kaip kitoms sekasi mirksiukas.gif Be to, gal ką nors nusibezdžioniausim tongue.gif

Pati įdedu lelijos derinuką su blakėžude Atropurpurea wub.gif - nederinau, bet džiaugiuosi

vartotojo įkelta nuotrauka

vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Daisoja, ar Jūs apie mano nuotraukas? Tai kad postimage nėra jokių reklamų, dar pasitikrinau - įdėjau į kitą forumą ir iš naujo- nieko nepamačiau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 11 liepos 2017 - 16:50
QUOTE(Emvida @ 2017 07 11, 16:47)
Daisoja, ar Jūs apie mano nuotraukas? Tai kad postimage nėra jokių reklamų, dar pasitikrinau - įdėjau į kitą forumą ir iš naujo- nieko nepamačiau?

Nežinau kodėl, bet peržiūrint per iPad'ą rodo. Jame nėra apsaugos nuo reklamų, gal todėl. Šiame forume irgi reklamas rodo, tik ne baisias.
Atsakyti
Šiandien sugriešijau. Nusipirkau sidabrinį šalaviją, turguje privežta. Įtikinėjo, kad paskutinis. Po kelių minučiu vėl suku ratą - dar du pastatyti.
Pūkas toks, kad norisi glostyti kaip kačiuką. smile.gif
https://www.google.l...f=1499796881979
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 11 liepos 2017 - 20:16