Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 06 28, 13:55)
<...>
O kokia problema centrą iškasti - iškirsti- laužtuvu išversti...? <...>

Sadistiškai nuskambėjo... smile.gif verysad.gif Užjautę tokią perspektyvą, mano rankelės-dešrelės bei zefyriniai kelienai, meste-apsimetė negyvais, kad tik tasai laužtuvas praslinktų pro šalį jų nepastebėjęs... Norisi kažkaip grakščiau reikalą sutvarkyti, o podraug ir gaspadoriškai – augaliuką į trąša paversti, kad jo vieton kaip galima greičiau galėtum sodinti kitokį augalą. Aišku, yra variantas su apklojimu juoda plėvele, bet tai jau per ilga muzika gautųsi ir estetikos 0. Dabar pati sau mąstau: kaip čia su tuom flioksu taip dailiai gavosi? trąšos visą gyvastį sudegino? ne kitaip... bet fliokso ir miskanto šaknys tikrai skiriasi, įtariu, ir gyliu, ir struktūra, tad visaip čia gali gautis... gali žoliukas nuo trąšų eleksyro ir iš numirusių prisikelti, pavyzdžiui...

Paieškojau atsakymų internete, tai ten tas pat – arba rundapas, arba tamsi plėvelė/kartonas. Rundapo atsisakau, o ilgiau pagromuliavus uždengimo variantą, atsirado mintis užlopintoje vietoje laikinai pastatyti kokį vazoniką su žydinčiomis gėlėmis, kurių man taip trūksta šiuo metu. Mačiau turguje šampaninių a la bobramunių, kurios su katžolėmis, kaip Luciano Pavarotti su Placido Domingo ar Jose Carreras, jau yra patapę klasika ir ne šiaip sau.
jot.ka, vis dar trūksta lietaus? Ar pas jus dangus dar nepratrūko? Vilniuje vietomis automobiliai jau negyvai priskendę iki langų... Kaip suprantu, persikraustėte iš kompo į mobilų, ir dabar atsirado komplikacijų su fotoreportažais? Trūksta čia jų...

Atsakyti

Lietus....nu kur jis???? Dar iš vakar prognozės rodė kaip ryte mus negailestingai skandins. Atsikeliu, prognozės rodo kad pas mus lyja, a kieme sausa. Ir dabar tik vėjas kyla, oras darosi sunkus ir tirštas. Gal dar klius ir mums, nors nenustebsiu jei teks šlangas vyniot ir atlikt lietaus imitavimą. 

Dėl fotoreportažų tai joa, kažkaip telefonas neranda bendros kalbos su part.lt reikia vėl atrast sau patogų puslapį kad nuotraukas sukelt.

Atsakyti
Pro ažūrą - vaizdas į mano besistiebiantį parkelį. Jo vaizdas dar labai kuklus, nes medžiai ne taip greit "atsidėkoja", kaip žoliniai daugiamečiai, tik krūmai kai kurie jau suaugę.
vartotojo įkelta nuotrauka

Snaputis "Orion" šiemet gausiai žydi, ankstesniais metais tiek nežydėdavo. Suprantama, jau nugriuvęs, nes pamiršau laiku įtaisyt atramą.

Jukos ruošiasi paradui.

Ir dar - lengvas šabakštynėlis, kurie man labiausiai patinka, kai patys susikuria, tiesiog, nieko negalvojant, be jokio derinimo... Beje, šiandien dar tebežydi pavieniai aguonų žiedai... kur ne kur.
Atsakyti
Pasteline, šalia jukų matau kermėką. Ar jis pas jus žiemoja?
Atsakyti

8a3eec3fdce0105e1b210f28059c81e8882.jpg

04fb2564efd4617721ba6ca97df13b9f507.jpg

e4996f0b15e0cf16cd0e84270480a828939.jpg

eaf280868be96ef52e73826cd8598755103.jpg

Šis vakaras mano vėjuotam kieme

Atsakyti
Pastelinė, – yra į ką pasidairyti, o atpažinus – pasidžiaugti ar paliūdėti... . smile.gif
Dičkė cefaliarija (1 foto)... Čia gal jos selfis? smile.gif... Ilgiuosi savųjų 2 nabagių, ištremtų į daržą agurkų linksminti... Tobulo grožio augalas. Bet jam reikia labai jau specialios vietos, kur jis ir pats matytųsi visame gražume, ir kitų neužgožtų savo didybe.
Susiruošę žydėti totoriniai kermėkai (3 foto)... Kiek jiems čia? Man jie labai prie dūšios, bet labai trumpai pas mane gyveno: nupirkau jau gatavą krūmą, kuris kitais metais susitraukė kelis kartus, o trečiuose metuose iš jo praktiškai nieko neliko. Ar čia taip ir turi būti? Ar jam per šalta ŠR Lietuvoje?
Pamačiau, kaip atrodo čia taip gausiai apkalbėtų aguonų gurguolės – įžiūrimos. Gal dar padidės?
jot.ka, mažytės foto turi privalumą – sunku jose įžiūrėti gėrį ar blogį, bet bendras vaizdas labai neblogas. smile.gif Tikrai žiūrisi. 3 foto pieviniu žydėjimu užsiima astrancijos? Jeigu čia jos, tenka pripažinti, kad gaunasi joms šitas vaidmuo. Prisiminiau, nuo ko pradėjote, o kas gavosi dabar, tai evoliucijos mastas tiesiog pritrenkiantis.
Tik pasibėdavojau gėlininko senatve, nes turguje jau niekas nebesudomina, o šiandien visgi susidomėjau man dar neregėtu, įdomiu ir limpančiu prie dūšios augaliuku – sidabražole, spėju, kad nepaline. Spalva netikėta – avietinė su rožiniais pakraštėliais. Internete pavyko rasti kažką panašaus, o gal ir visiškai tai . Deja, nunešė prieš nosį... verysad.gif bet kitą savaitę dar atneš. smile.gif Perskaičiau, kad nereiklios, ilgai žydi. Kažin, kaip su žiemų atlaikymu? Gal kas turite ir žinote? Mes turime 3 spalvų sidabrakrūmius, tai persikinis mažumėle jautrokas – būna, kad viena kita šakelė po žiemos neatsigauna.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2017 06 30, 14:40)
Tik pasibėdavojau gėlininko senatve, nes turguje jau niekas nebesudomina, o šiandien visgi susidomėjau man dar neregėtu, įdomiu ir limpančiu prie dūšios augaliuku – sidabražole, spėju, kad nepaline. Spalva netikėta – avietinė su rožiniais pakraštėliais. Internete pavyko rasti kažką panašaus, o gal ir visiškai tai . Deja, nunešė prieš nosį... verysad.gif bet kitą savaitę dar atneš. smile.gif Perskaičiau, kad nereiklios, ilgai žydi. Kažin, kaip su žiemų atlaikymu? Gal kas turite ir žinote? Mes turime 3 spalvų sidabrakrūmius, tai persikinis mažumėle jautrokas – būna, kad viena kita šakelė po žiemos neatsigauna.

Mane jos pernai metais sudomino.
Taigi. Potentilla nepalensis 'Miss Willmott' . 100 sėklų buvo pokelyje. Dalinausi su bendramintėmis o kurias pasėjau, tai sudygo kaip miškelis . Išpikiuotos ir prigijusios nežinau gal 15 , gal 20 štukų. Bet dar maži 3-5 cm skersmens krūmeliai. Lapukai kaip braškių tik smulkesni keliskart.
Galiu duoti keletą , nebent reikia čia ir dabar , didelio ir gražaus. Šiuo metu gal nelabai, bet rudenį ar pavasarį , jei sėkmingai peržiemos.
Manau peržiemos, nes zona 3. http://davesgarden.c...es/pf/go/56086/
Man tai buvo mintis padaryti iš keleto rūšių mažą miškelį - krūmynėlį. Pabandymui pirkau tik 1 rūšies ir atrodo, kad lyg tai tinka žemė. Dar patikrinsiu kaip sausrą atlaiko, o tada gal ir kitų atsisiūsiu iš čia http://www.seedaholi.../?q=Potentilla
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amba41: 30 birželio 2017 - 14:17
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 06 29, 20:28)
Pasteline, šalia jukų matau kermėką. Ar jis pas jus žiemoja?

Ziemoja, blyn, kad juos velnias kaip ziemoja! Pries tris metus pirkau seklu svyranciosios kruneles a va lygiai toki pati pakiuka: https://zaliastotele...ancios-kruneles, pasejau, sudygo, pasodinau taip, kad man pakrastyje ant akmenu graziai nugultu. Tris metus kazkas augo, labai suabejojau ar tai krunele, siemet ziedus galu gale iskele- KERMEKAI po galais! Nu dar nebuvau taip su seklomis apsauta. O ir kol nezydejo klausineja manes visi kas cia pasodinta, visiems ant akiu, o as kaip durne- nezinau...siemet prisidave... biggrin.gif
Atsakyti
Totoriniai kermėkai pas mane auga per tris skirtingas vietas ir visose jiems "vienodai'. Sunkus priemolis - tai jiems pats tas. Prieš kokius gal keturis metus pasisėjau. Rodos lig šiol visai neįnoringi, randu pavasarį bent kelis sėjinukus, bandžiau ir iš kero padalint, pavyksta. O šiaip tai labai įdomūs jie man, nedicki, grybo formos. Tik per didelius vėjus nugriūna, pabandžiau pasodint tarp didelių akmenų - ten išsilaikė. Alternatyva gubojoms, nes mano sunkioj dirvoj tai jų nepriprašysi augt.
O toji dičkė tokia "krepšininkė", kad netelpa į objektyvą, tik ažūras virš kitų išlindęs. Jeigu ne kantrios "atramos", kaip rūgtis ir raugerškis, seniai būtų pasitiesus.

Papildyta:
jot.ka, pas Jus man vaizdas atrodo išbaigtas, vientisas. Turbūt dėl tų siūruojančių (šloutsmilgių kiek įžiūriu).
Atsakyti

Ačiū, nuotraukose išbaigčiau atrodo, o iš ties dar reiktų gerokai pasistengt :). Su šluotsmilgėm gėlyną planavausi ant popieriaus, braižiausi, skaičiavau, idėją turėjau. O terasinis gėlynas toks iš akies pavarytas, tai va čia reiktų padaryt tą patį, pasiprojektuot, ale taip baisu pasidaro, jei taip vėl viską nuo švaraus lapo pradėt...

O šluotsmilgynas antrus metus šiuo laikotarpiu mane glumina, nežinau ar jis man patinka ar ne. Nes viskas panyra į dulsvai violetiškai rožišką atspalvį. Pernelyg subtilu tikriausiai išvirsta į nuobodoka? Tai aišku laikina, gal savaitės dvi ir spalvos įneš ežiuolės, bet kol kas vis audžiu mintį, 'Schottland' šluotsmilges keisti į 'Goldtau' ar kitą, bet šviesias šluotas turinčią veislę. Gal jūs auginat kokią šviesiaplaukę?

Atsakyti
Jot.ka , nesu visų tų "javų" fanė, bet pas jus gražu. 4u.gif Ir netgi gražu prie šiuolaikinės statybos. Man vis tie smilgynai vaizduotėje iki šiol prašėsi tolių ir kaimiško namo ar sodybos.

Užsirašau kernėką į norus.
Krunelė pas mane nežiemojo, pasodinau ant atraminės sienelės su nusiteikimu, kad gražiai nusvirs. Gražiausiai iššalo visos iki vienos. Tai atraminė sienelė kol kas pasišiaušusi katžolėmis ir plunksniniais gvazdikais.

Nepalinę sidabražolę pirkau sėklas tą pačią misę iš Vermonto. Apgavikė ta misė. Sudygo kažkoks mišinys. Vienos gulėsi pažeme ir šakojosi, smulkiais geltonai žiedukais. Iškeliavo į kompostą. Liko kelios stačios, tikrai nepalinės. Spalva - geltona ir oranžinė, gal dar kokia rausvai pražys. Žydi tai gausiai, kupstas gan tvirtas. Bet man nelabai prie širdies , tuo labiau , kad bando prispausti prie žemės žiognages Red Dragon. O tie drakonai tai be reikalo skambų vardą nešioja , žiedkočiai kaip dvesiančio drakono kaklai, kažkokie liauni. Sidabražolės peržiemojo tiesiog puikiai. Nežinau, ar belaikyti jas toliau, oranžinės aplamai ne prie ko nesiderina.
Atsakyti

O pas jus nieko nėr žydinčio geltonai, raudonai? Oranžinė prie šių spalvų tikrai tinka, su balta spalva irgi gražu būtų. Bet čia turbūt ne vien spalva groja, dar ir augalo stotas svarbus. Pas mane oranžinė, na tiksliau ji blyški, gal labiau lašišinė su mėlynais- violetinias atspalviais gražų kontrastą duoda.

Atsakyti