Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Man tai sinavadai patinka, pas save turiu, tik gaila žemi, bet tarp žolių man jie gerai žiūrisi. 

Vakar pievoj žemuogių ieškodama aptikau goštautinę gaisreną, man ji visad atrodė tokia rėkianti raudona, su kuo ją suporuot, o žolynuose ji man taip patiko!

Atsakyti
Man sinavadai seniau tokie ,,bobutiniai" atrodė, kaip ir dailieji auskarėliai, tinkami kaimo sodybai.
Išėjau pamatuoti - 'Nora Barlow' šiemet iki 120 cm, visai nebijo vėjo. Vietoj 'Black Barlow' pakliuvęs neaiškus beveik juodas tuščiaviduris šiemet kažko užstresavęs, gal pakapsčiau, gal pašalo, nesiekia pusmetrio, o būdavo gal pusantro metro.
Astrantia major šiemet irgi 120 cm, bando aplenkti kaimyną medėjantį bijūną.
Sodinau astrancijas tarp kupstinių šluotsmilgių 'Tardiflora'. Nurodomi aukščiai nesiderina kartu, bet manau, kad augalai vieni prie kitų prisitaikys. Kol nėra šluotų, tik kupstai, galės astrancijos maivytis.
Atsakyti
Vi_, aguonų lapų kupstai iki žydėjimo būna labai vešlūs, tvarkingi, kompaktiški, maždaug 40 - 50cm. aukščio, į žydėjimo pabaigą iškrinka, vėjai ištaško. Ten, pirmoje foto susodinti trys kerai (kas visai nebūtina) ir jie "išsidrėbę" vos ne pusantro metro spinduliu blink.gif. Na, pas mane žemė sunki ir derlinga, aš visur sodindama kažkiek smėlio įmaišau, tai kai kurie augintiniai išeina iš matmenų biggrin.gif
Atsakyti

Astrantia major šiemet irgi 120 cm, bando aplenkti kaimyną medėjantį bijūną.
Sodinau astrancijas tarp kupstinių šluotsmilgių 'Tardiflora'. Nurodomi aukščiai nesiderina kartu, bet manau, kad augalai vieni prie kitų prisitaikys. Kol nėra šluotų, tik kupstai, galės astrancijos maivytis.

:blink: čia astrantia tokias išmieras duoda? Aš irgi nulėkiau pamatuot :D . Mano 'Florence' 76 cm, visad maniau, kad kaip astrancija tai galinga, nu bet supratau, yra ir augesnių. Jos sumiksuotos su šluotsmilgėm 'Schottland', tai jos jau metrinės, ir dar augs, 1.20 bus garantuotai, rūšinės jau tiek siekia. O kaip jūsiškė? Prie mažesnių? 

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2017 06 20, 17:06)
... Kad mėgėjos išgerti, nėra gerai – su savo gruntu neprigirdysiu į valias jų niekaip... smile.gif verysad.gif Kad 3 savaites trunka žydėjimas – gėris. Dar 1-2 klausimėliai: kokio aukščio ir tankio yra lapija bei kiek vienetų aguonų yra pirmoje foto? Man tai aktualu, nes jei sodinti į žolynus, kurie yra lėtesni ir vis dar kyla (drėbūnai ir barzdūnai), įžūliai nuo saulės užstoti egzemplioriai gali likti pastebimai pritūpę...

Manosioms irgi jau penkti metukai. Žiedų gausa ir krūmo dydis labai priklauso nuo žemės derlingumo. Ten , kur tvarto gėrio pamesta buvo rudenį, žiedų buvo kokie 8-12. Kupstas beveik pusmetris. Gal biškį perdedu biggrin.gif , o gal ir ne. Tamsu lauke. Žydėjimas truko tikrai nemažiau 3 savaičių. Ten kur įkišta tik todėl, kad gaila išmesti buvo augalėlį, tai 2 ar 3 išstenėjo ir krūmelis tik apie 15 cm skersmens.
Žemė mano smėlis ir reikia maitinti tokius galingos lapijos augalus.
Dėl vandens tai nelabai pastebėjau. Sausa pas mane tikrai, bet kai laistau, tai aguonoms nelabai duodu. Jų grožio metas pavasaris , tai žemė ir taip dar drėgmės turi, o paskui vistiek nunyksta lapai, tai ką ten girdysi. Mano nuomone svarbiau derlingumas , nors gal ir klystu.
Atsakyti
Aguonos tikrai ištveria sausrą. Prie mano senojo namo buvo toks kampe miksas : Aguonos + gubojos. Pasirodymą aguonos baigdavo gubojų glėbyje, kuriame pamažu paskęsdavo. O sausa ten buvo nerealiai : nuo statybų likęs žvyras + šlakas + smėlis nuo vaikų smėlio dėžės. Ir visa tai pačioje pietinėje saulėkaitoje.

Kažkas domėjosi rusmenės sėjinukais. Sėta kažkada buvo mišinys, paskui balta ar ne Kelsey. Dabar atrandu savaiminukų visokių : rožinių, baltų šlakuotų, švariai baltų.

Sinavadų nepaliauju sėjusi, vis atsirenku gražiausius. Tamsi Nora Barlow man fuuuu. Ką tik išroviau , kad negadintų džiugaus idiliško vaizdo. Palikau rožinius ir mėlynus.

O ko nepabandžiu žolynuose šiam žydėjimo laikotarpiui įterpti inkarvilėjų? Labai graži lapija išlieka iki rugsėjo, sėklų dėžutės tiesiog fantastika, lengvai dauginasi sėklomis. O jeigu reikia dar aukštesnio augalo, gal bandyti Olgos inkarvilėją? Nesu jos auginusi, bet pagal aprašymus tiktų.
Beje, tarp visokių smilgų labai tiktų laukiniai kardeliai. Mačiau kažkur jų sėklų, šiaip jie saugomi augalai. Man akyse stovi vaikystės pieva pamiškėje, kur jų buvo daug daug. Beje, veiksmas ne taip toli nuo Vilniaus. Gal šitas ? Tingiu ieškoti saugomų sąrašuose. Bet lyg buvo aukštesni.
http://www.ekonaujie...anciai-kardeliu
https://www.plant-wo..._seed_item/3082
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 06 20, 17:19)
O kaip sinavadai smilgynėje? Anksčiau nejaučiau jiems meilės, <...>

Kažkaip nelimpa jie man prie širdies (kaip ir snapučiai, beje...), nors šiemet pilnas turgus jų - tik rinkis.
pastelinė, amba41 ir Iš Kaimo - ačiū už aguonas! smile.gif Galvosiu dabar... Jei jau pirmais metais žydėtų, tai gal daugiau ir negalvočiau. Galėtų gi kas nors pardavinėti vazonikuose jau paaugintas bent porą metų... Ir dvimetes, pvz., rusmenes ar šventgaršves, metukų senumo galėtų gi patiekti nekantrioms jų mylėtojoms... Nejau aš dar nesu rinka, kad manęs neklauso? smile.gif verysad.gif

Iš Kaimo, pridėjote taškų rusmenėms su info, kad anos išlaiko spalvą. Ačiū.
Inkarvilėjų iki šiol net pavadinimo nebuvau girdėjus, o laukinių kardelių - mačiusi. Ačiū už apšvietimą. Bet kol kas neužkabino. O ir lapijos išlikimu, kad ir kokia graži ji būtų, nesu suinteresuota, nes sekančios pasirodymo eilėje jau stovi ežiuolės, o jų pasivaidenimo metu scena jau turi būti švari. Čia ne man taip atrodo, o joms - nemėgsta belenkokio jų užstojimo. Drėbūnų, kuriuose stovi, irgi nemėgsta - vaidina pritūpusios... vienžo, sudėtingas daiktas tos augaliukų piršlybos, matricos kitaip, yr... verysad.gif
Dar apie vingirį splendide pasibėdavosiu. Tylėjo tylėjo, o maždaug prieš 2 savaites ėme leisti ūgliukus. Apsidžiaugiau, bet prieš laiką - jų daug, bet labai smulkučiai, išsidėstę ant šaknų, be to, nepuola augti, netgi, sakyčiau, stovi vietoje. Čia tikrai ne tie, iš kurių galėtų išaugti stiebai. Manau, kad augalas pamirė, bet dar liko gyvasties ant šaknų. Ir ką dabar su tokiu daryti? Kaip manote? Šiuo metu jis dargi atsidūrė nepalankioje padėtyje - visi aplink užaugo, tad saulė jo jau nepasiekia, o jis gi ne patamsiukų gyventojas...

Atsakyti
Rytinių aguonų šaknis anksčiau parduodavo maišeliuose. Net pavadinimai atitikdavo. Tik rinka per maža. Vazonuose tokias gigantes sudėtinga būtų transportuoti.

Šluotsmilgių nemačiau nuo penktadienio, buvo tik ,,žolė". Šiandien taip švelniai apsišilkavę, nematavau vėjyje, gal 30-40 cm. 'Tardiflora' iš Dariaus, pagal jį turėtų siekti 1 m. Pasodintos nelabai seniai iš vazonų, tai šiemet dar patupės. Tarp jų sodinau astrancijas 'Star of Fire', kurių žadamas aukštis 75 cm. Labai užkankinau, kol sulaukiau žolynų, tai šiemet nežydės, vos prigijo.
Dar vienas astrancijas 'Star of Billion' (60-65 cm) sukaišiojau tarp/prie tamsių sibirinių vilkdalgių. Sumanymas buvo kitoks, bet taip jau gavosi. Beje, sibiriniai vilkdalgiai žydi ir pavasarį pasodinti. Bet šaknys skirstytos anksčiau.

Man sinavadai 'Nora Barlow' nelabai, per daug saldaininiai. Bet jei jau auga, tegu žydi. Gražios sėkladėžių karūnos. Labiau patinka 'Black Barlow', nes neturiu. Mėgstu nenormalius žiedus, kuo juodesnius ar ,,ligonius". Tik neturiu jiems tinkamo fono. Dabar žydi labai juodas vilkdalgis (Iris chrysographes), bet matomas tik iš vieno šono, kai už jo pastatas. Arba atsigulus žydro dangaus fone. O tarp žalių lapų visai prapuola.
Atsakyti
Merginos, patarkite. Kas negerai mano paprastiems sibiriniams vilkdalgiams? Užpernai pavasarį gavau kupstą, padalinau į dvi dalis ir pasodinau. Pernai taip gaivaliojosi vos gyvi , kad neiškenčiau ir vieną kupstuką persodinau kur šviesiau, kitas liko pusiau pavėsyje. Tame ir esmė, pavėsyje dirva drėgnesnė. Skursta toliau, vienas ratelis išleido du žiedus. "Škoda gadac" kaip lenkai sako blink.gif Ūgis vos per sprindį, žiedai net virš lapų neiškilo.
Galvoju ir nesugalvoju, kame bėdos. Gal kad neskirstytus sukišau? Reikia lieti tris kartus per dieną penkias dienas per savaitę? Ar dar kažkokie VIP reikalavimai jiems ?
Pernai pirktas ensanta irgi vos gaivaliojasi blink.gif
Atsakyti
Sibiriniams vilkdalgiams turi but aukštai gruntinis vanduo kažkada sode auginom, laaabai šaltiniuotoj vietoj tai žiedu, žiedu, prie namo pasodinom nieko vienas kitas lyg žydi, bet aukštis irgi ne tas, tai pernai rudeni nunešiau arčiau prudo, o dar pavasari iš vis vanduo ju kojas siekė , vėl žydejo be proto, buvau sm ikelus kitoj grupej mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 06 21, 18:41)
Sibiriniams vilkdalgiams turi but aukštai gruntinis vanduo kažkada sode auginom, laaabai šaltiniuotoj vietoj tai žiedu, žiedu, prie namo pasodinom nieko  vienas kitas lyg žydi, bet aukštis irgi ne tas, tai  pernai rudeni nunešiau arčiau prudo, o dar pavasari iš vis vanduo ju kojas siekė , vėl žydejo be proto, buvau sm ikelus kitoj grupej  mirksiukas.gif

Jasnaa. Tik kur gauti prūdelį??? Gal kokį dirbtinį sukūrus
hmm.gif Na, pvz iškasti duobę iškloti plėvele, privaryti gerų žemių, supilti cisterną vandens ir sodinti vilkdalgius ? Kažkur esu mačiusi panašią idėją, ti dirbtiniame tvenkinuke. Neturėtų būti gilu.
vartotojo įkelta nuotrauka
Atsakyti
Gal pas jus ne sibiriniai vilkdalgiai, o Iris graminea? Jų žiedai nepakyla virš lapų.
Japoniniai vilkdalgiai vasarą mėgta mirkti vandenyje, žiemą beveik sausai.
Atsakyti