Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Dar nepaminėjau, kad žydėjimas gana ilgas - pražydo birželio 1-ą ir dar nebaigia, dar yra kažkiek ir neprasiskleidusių pumpurų. Tik tiek, kad jau šalia žydi bijūnai, tai jos tarsi užgožia juos, šalia pasodintos. Nepatarčiau sodint kaimynystėj (ypač panašių žiedų spalvos) aguonų ir bijūnų, nes nublanksta bijūnų grožis. Pas mane netyčia šita aguona atsirado prie koralinės spalvos tuščiavidurio bijūno, tarsi abu susidubliavo, žiedai iš toliau vienodi...
Atsakyti
Dėkui už visas pastabas apie aguonas. Aišku, liūdniausia, kad tas grožis toks trumpalaikis, bet gal lapija irgi vertinga? (kai ji yra rolleyes.gif ).

Aš dar norėjau apie patagonines verbenas parašyti - pernai palikau žiemai nenuimtas. Mačiau, kad vis bando dygti šen bei ten. O vakar užlindau į tokį sunkiau prieinamą pakraštį, tai ot vislumą užmačiau - gyvas verbenų kilimas bigsmile.gif . Tai žinokite, jei yra plikos žemės, jos grasina viską užimti. Pagalvokite prieš sodindamos ir palikdamos nenuskintus nužydėjusius žiedynus blink.gif

Šiaip palikau tuštesnėse vietos po vieną kitą didesnį sėjinuką, matysiu, kada jie pražys ax.gif

vi_, aš dar kažkaip pagalvojau apie jūsų smilgų pievą, kurioje minėjote, kad trūksta žiedų. Rusmenės gražu, tos rūdėtosios labai įdomiai atrodo, bet ar nebus per blankios tarp smilgų? Pas mane dabar ryškiai žydi sibiriniai vilkdalgiai, gal jie turėtų jėgos išlikti tarp smilgų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 20 birželio 2017 - 10:58
Veronikūrai jau kuris laikas žydi, nuostabus augalas wub.gif

Turiu Piet Oudolf selekcijos šalavijus Rhapsody in Blue, jau bene mėnuo kaip žydi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 20 birželio 2017 - 14:02

Jūs veronikūru vadinat veronikūną ar kalbam dar apie kažkokį kitą augalą?

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 06 20, 15:05)
<p>Jūs veronikūru vadinat veronikūną ar kalbam dar apie kažkokį kitą augalą?</p>

Veronikūrą vadinu veronikūru, o kaip dar jis vadinamas? biggrin.gif Kažkada rodžiau foto, kad neapšalo per šalnas.
Atsakyti

Na jei kalbam apie veronicastrum tai jis veronikūNas :)

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 06 20, 15:09)
<p>Na jei kalbam apie veronicastrum tai jis veronikūNas smile.gif</p>

Aaa, jau raides tai nuolat smegenainė maišo, bėda nuo vaikystės mirksiukas.gif
Atsakyti

:) pas mane žydi tik sibirinis veronikūnas, virgininiai be liepos pas mane žiedų nerodo.

Atsakyti
Tik du turiu ir abu virgininiai, Amethyst žydi, Roseum dar tik ruošiasi ( abu iš Dariaus) Bet tai jie labai šiltai gyvena, šaknis betoninis bortelis šildo.

Dar labai laukiu, kokį ūgį šiemet pasieks cephalaria gigantea. Pernai labai aukštai žiedynai buvo, atlaikė visus skersai išilgai košiančius vėjus.
Atsakyti
Pastelinė, ačiū už vertingą informaciją ir patarimus. Kad mėgėjos išgerti, nėra gerai – su savo gruntu neprigirdysiu į valias jų niekaip... smile.gif verysad.gif Kad 3 savaites trunka žydėjimas – gėris. Dar 1-2 klausimėliai: kokio aukščio ir tankio yra lapija bei kiek vienetų aguonų yra pirmoje foto? Man tai aktualu, nes jei sodinti į žolynus, kurie yra lėtesni ir vis dar kyla (drėbūnai ir barzdūnai), įžūliai nuo saulės užstoti egzemplioriai gali likti pastebimai pritūpę...

Vivica, malonu, kad apie mano augalynus galvoju ne aš viena. smile.gif Su vilkdalgiais būtų kiek problemyčių: 1) reikėtų labai suderinti žolynų ir vilkdalgių lapijos aukščius, kad pastarieji įžūliai nestyrotų virš pirmųjų; 2) kadangi melsvų žiedų jau yra (katžolės), reikėtų nemelsvų, bent man norėtųsi baltų, taigi, tektų ieškoti jau pagal 3 kriterijus: baltų, tam tikro aukščio ir žydinčių nuo birželio pradžios; 3) ir galiausiai – kai žolynai pakils ir sužydės, jie užgoš vilkdalgius negyvai, ypač barzdūnai, nebent vilkdalgius sodinti ne viduje, o pakraščiuose, bet tada nutolstama nuo pievos temos.

Beje, mano mandresnius sibirinius vilkdalgius užpuolė amarai – iščiulpė juodai, taip kad nežydės jau... verysad.gif O paprastųjų turginių kažkodėl neliečia. Bent kol kas.

Pati esu dar apsisvarsčius tankiažiedžių katilėlių ir šiurpinių gvazdikų variantus – šiedu tai jau gryn pieviniai gyventojai, bais vislūs ir neužmušami, be to, po žydėjimo užleidžiantys pozicijas kitiems. Galima būtų užleisti mėlynų/baltų katilėlių mikso arba baltai rausvų gvazdikėlių mikso loterijas. Tik nesuvokiu dar, kaip tai atrodytų ir į ką išvirstų... smile.gif

Atsakyti

http://www.seedaholi...s-superbus.html

O gvazdikai pievai net labai variantas

Atsakyti
O kaip sinavadai smilgynėje? Anksčiau nejaučiau jiems meilės, bet dabar tokių gražių veislių yra. Apleistame kaimynų sode auga 'Black Barlow', jie turbūt kartą atvažiuoja žolę nupjauti po sinavadų žydėjimo. Iki to laiko labai gražiai atrodo.
Atsakyti