Mano aguonos irgi pačiame žydėjime, netgi sakyčiau, gal jos patrauklesnės, kai vos keli žiedai būna išlindę. Man jos patinka, nes anksti pradeda žaliuot lapų kupstai, gerai uždengia pavasarį tuščią žemę, nors po žydėjimo ir nunyksta.
Žvilgterėjau į šias nuotraukas ir pasirodė, kad jos mano, labai panašus vaizdelis, aišku, labai gražu .
O kur Jūs gyvenat, kad pavyko tokį žagrenį Tiger Eyes (trečioje nuotraukoje?) užauginti?
Pas mane šis žagrenis vis eina mažyn, praktiškai kasmet naujai atauginėja
, didžiausias buvo ne daugiau 1m. Jau nutariau jo atsisakyti .
Tad turiu klausimų šių aguonų turėtojoms:
Koks jų pavadinimas? Gal Princess Victoria Louse?
Kaip jas sodinate: pasėjate indeliuose, o po to auginukus perkeliate į gėlyną?
Ar tais pačiais metais puola žydėti?
Ar jos dvimetės ar daugiametės?
Bijūnai ir rožės yra, bet ne pieviniame augalyne, kuris yra pats didžiausias ir matomiausias. Jame spiečiai ežiuolių, bet jų sprogimas bus liepos mėn., poros ankstyvesnių dar birželį sulauksiu. Viename iš fragmentų tuoj tuoj sumėlynuos šalavijai. Šiemet pirmą sykį prikamšiojau į pievinį augalyną nemažai verbenų. Bus įdomu pamatyti, kas iš to gausis. Viena jau dabar aišku - viena kita rūdėtoji rusmenė labai pataisytų vaizdelį.
vi_, taip, aguonų toks pavadinimas, aš taip pat pirkau iš e-seklos. Saviškes sėjau tiesiai į gėlyną, bet sudygo tik kelios, matyt purendama kai kurias sėklas giliau nugrūdau. Pirmais metais išaugino lapų skrotelę, antrais sužydo, iš kero buvo 3 žiedai. Tada vasarą lapai nunyksta, o rudenį vėl atželia, ir per žiemą laikosi, pavasarį priaugina naujų stambių lapų ir va birželio pradžioj turim ką turim . Čia rytinės aguonos, jos daugiametės.
Dar pora krūmelių nusipirkau iš Depo, tai šiemet nežydėjo, kitąmet jau bus žiedų ir iš pirktinių, tikiuos veislė bus nesumaišyta.
Bet žinot vi_, jei jūs ten būnat neteguliariai, tai pataikyt ant aguonos žiedo gali būt komplikuota. Mano vėjo pagairėse žiedas maximum 4 dienas atlaiko. Na gal seni krūmai nuolat kelia naujus žiedus, tai tuomet gal ir pasiteisina jos.
Užvakar buvo taip, šiandien jau aguonų nėr
Gal dar pastelinė, ilgiau turinti šias aguonas, pridurs kokią info? Kad jau tvirčiau apsispręsti.
O šiaip, vis labiau prie dūšios limpa rusmenių variantas. Purpurea ar gigantea, dar neaišku. Purpurea belenkada galima rasti turguje jau gatavas naudoti. Yra ir baltų, net persikinių, bet ilgainiui, matyt, visos pataptų rožinėmis, kaip kad jų mamytės... Tiesa, jei joms nepalikti erdvės, kaip yra dabar pas mane, nes jos tarp žolių/ežiuolių pačios užsisėjo, tai egzemplioriai gaunasi gan kuklaus aukščio, o ir žiedynai smulkesni nei priklauso. Beje, porelė rusmenių išdygo iš akmenų žvyre sudėtame takelyje. Galima sakyti, kad šitoks, po viskuo pasirašantis augaliukas pats prašosi rolei.
Ir dar, manau, kad į veną vietą geriau sodinti po vieną vnt., o tai pasodinus kelis, plačiai kupstai suauga, po to nužydėjus, jau net žydėjimo pabaigoje pradeda nykti lapai ir lieka iki rudens tušti ploteliai. Kai po vieną kerą, tai kaimyniniai kažkokie užgožia ir viskas normaliai.
Na bet vandenį tai jos baisiai mėgsta. Vešliausios ir didžiausiais žiedais pas mane tos, kurios artimiausiam gėlyne prie namų. Visų gi neprilaistysi