Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(melsvaižalia @ 2016 06 15, 21:10)
visiškai nusivyliau daugiametes.lt, tai ir kitiems papasakosiu kokie jie: užsisakiau augalėlių  (su atsiėminu gėlyne ir apmokėjimu atsiimant - sakė "o.k ") už  60Eur su "kapeikom" dar balandžio pabaigoj ir, ką jūs manot - tyla...  rolleyes.gif  rašiau laišką, sakė: gegužės pabaigoj thumbup.gif  ir ką jūs manot - šiandien birželio vidurys blink.gif 
Išbraukiau juos iš savo favoritų ilgam. Tepasiunta - man nieko iš jų nebereikia.
Lyg kitų nėra tongue.gif

O kur yra kiti? ax.gif

Rimi sėkloms akcija - 90 % 4u.gif
Yra gražių lelijų. Svogūnėliais. Tai čiupinėjau ir palikau blush2.gif Manau, kad sklypą želdint tik kitais metais pradėsiu, šiemet ne kažką bepadarysiu unsure.gif Tai dabar galvoju. Išbus tie svogūnėliai spintoj metus ar nelabai? Juk sodinti laikas praėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2016 06 15, 21:24)
O kur yra kiti?  ax.gif

Rimi sėkloms akcija - 90 %  4u.gif
Yra gražių lelijų. Svogūnėliais. Tai čiupinėjau ir palikau  blush2.gif Manau, kad sklypą želdint tik kitais metais pradėsiu, šiemet ne kažką bepadarysiu  unsure.gif Tai dabar galvoju. Išbus tie svogūnėliai spintoj metus ar nelabai? Juk sodinti laikas praėjo  g.gif

spintoj neišbus, bet galima sodinti į vazoną ir augint kaip kambarinę gėlę. Vasarą terasoj ar pavėsinėj, paskui rūyje prfalaikyt, o pavasarį išsodint. jei akcija vilioja, pabandykit.
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 06 15, 21:44)
spintoj neišbus, bet galima sodinti į vazoną ir augint kaip kambarinę gėlę. Vasarą terasoj ar pavėsinėj, paskui rūyje prfalaikyt, o pavasarį išsodint. jei akcija vilioja, pabandykit.

Tiek jau to, nusipirksiu pavasarį lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2016 06 15, 15:44)
Kažkas užsiminė apie baisias turgines kainas, tai prisidedu prie šios akcijos. Buvau susiruošusi nusipirkti žemaūgę melsvę, visiškai elementarią, bet užgirdusi kainą, nevalingai perklausiau – „Čia litais?“ 7 Eurus užsiprašė! Pastebėjau, kad per 4-5 savaites vis dar nepardavė savo brangenybės...

Baisiai įdomu pasidarė, kokia ten elementari melsvė? Aš už keletą naujienų po daugiau mokėjau. Tiesa, ne turguje, tai daugiau garantijų, kad atitiks pavadinimai.

Jūsų Didenybe, ar gyvi lelijų svogūnai tokiu metu?
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 15, 22:45)

Jūsų Didenybe, ar gyvi lelijų svogūnai tokiu metu?

Jie pjuvenose po du supakuoti. Maigiau maigiau, bet taip ir nesupratau g.gif Kitos daugiametės tikrai gyvos buvo.
Atsakyti
Diuni, nuostabios rusmenės. wub.gif Kažkas čia dejavo, kad nesisėja. Sėjasi, sudygsta iš rudens,tai tuo metu pageidautina neiškapliuoti. Šiaip norint tokio vidurio periodo žydėjimo, sėju kovo mėn į dėžutes, išpikuoju į daigyklas ir balandžio pabaigoje jau tokias ūgtelėjusias į gėlyną. Jei jas palikti keliems metams sėtis, daugintis, kryžmintis - sulaukėja. Visos patampa tokios rausvai alyvinės spalvos ir ūgio neįspūdingo. Turėjau gigantiškų baltomis šlakuotomis žiotimis, tai po kelių metų jau tokios " kaimietės" neišraiškingos. doh.gif
Kas klausė dėl kinietiškų sėklų. Pagausiu parazitus - vietoje užmušiu. Gal iš 20 pozicijų sėklų sudygo tik kažkas panašaus į kinrožes. Kitkas jau atsiųstos buvo nepanašios į norimas, kažkokios šiukšlės bash.gif Iš penkių pavadinimų pilnavidurių ežiuolių tik dvi buvo ežiuolių sėklos. Aišku, nedygo nė už ką. tongue.gif
Mano rūšinės laukinės ežiuolės tai sėjasi be problemų. Pavasarį žadu jas užsakinėti iš lenkų, radau protingomis kainomis kelias firmeles. O ir veislių pasirinkimas džiuginantis.
Para, tavo bijūnas swoon.gif Dar panervuok tokiais vaizdais, ieškosiu prožektoriaus ir kaukės. ( Šturmuosiu tą tavo tvorą ir neliks cool.gif )
O iš Daugiametės.lt tiesiai nuvažiavus galima nusipirkti? Ar būtina užsakyti iš anksto ? Nusižiūrėjau ten rūgtį Persicaria Polymorpha. Kažkas panašaus buvo Panevėžio gėlių turguje, bet pabijojau pirkti. Lyg ir ūgis ne tas g.gif lapai ne tokie g.gif O tai įsiveisiu bėdos, yra toks panašus neišnaikinamas.
Beje, labai patenkinta esu gėlėmis, kur užsakinėjau iš lenkų. Vienadienės kai kurios sugalvojo parodyti po žiedelį, flioksai bujoja, astilbės irgi, astrancija riebėja, gal kiek liūdniau atrodo vilkdalgiai, betgi ne pavasarį juos sodinti. Sunervavo tik Calystegia. Pražydo, ogi visai ne Plena, o paprasta rausva,. Tokios galėjau tėviškėje iš patvorio prisipešti.
verysad.gif
Atsakyti
Persicaria polymorpha - labai didelis įspūdingas krūmas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Emvida: 15 birželio 2016 - 22:30
QUOTE(tyli upė @ 2016 06 15, 10:50)
Paparastų rausvų turbūt kiekvienam turguj galima rasti. Jos man atrodo labai net ilgaamžės. Pas mus gal 8 m, o gal ir ženkliai ilgiau auga toj pat vietoj, žydi, klesti mastau.gif

Baltas White Swan auginau nuo sėkliukų, žydėjo antrais metais. Dabar bus treti, tai visai gražiai žiūrisi augalai. Paradoxa žiedų nemačiau, bet mačiau du priblususius augaliukus iš to pačio sėjimo (trečiamečius) - gal šiemet pasirodys.

Ko gero dauguma rūšinių augalų būna stipresni ir ilgaamžiškesni, hibridai lepesni.
Internete keliose vietose radau, kad 'White swan' ir 'Alba' sinonimai. Kadangi veislė dauginama sėklomis, ji nėra visiškai tolygi, sėjinukai ne vienodi, mano gėlyne vieni yra itin stambūs, lapai net pagarbanoti atrodo, o kitos gana tiesiais igesniais lapais, ir gerokai liaunesnės. Stebėsiu, jei ir kitais metais bus tas pats vaizdas, tai pasirinksiu kerus su geresnėmis savybėmis ir juos dauginsiu vegetatyviškai, t.y. skaidysiu.

paradoxa jau su žiedais, laukiu kol vainiklapiai išsivynios, man jos labai gražios.

QUOTE(Vobla @ 2016 06 15, 12:08)
turbut reiketu man daugiau ju i gelynus isileisti, jei jau mano atsiauriu salygu nebrokyja g.gif

o tos vėlyvos šalnos ežiuolių nepakando?Jei taip, tai žinoma, auginkit ežiuoles, man taip gražu, kai jų daug.

QUOTE(Vivica @ 2016 06 15, 12:17)
Jot.ka, jūsų siūruojantys vešlūs gėlynai liuks atrodo  wub.gif

Iš kitur turiu įsigijusi paprastą rūšinę, "August Konigin" ir "White Swan". Bet dar tik antri metai, tai patirties kaip ir nėra. Šios kol kas vešlios, gražios. Yra pasisėjusių sėjinukų, bet nežinau, kurios.

Priekyje - storašaknis snaputis, gera jo arbata  thumbup.gif

Sibirinis vilkdalgis "Alba", ta pati problema - labai greit nužydėjo...

O čia tai džiaugsmas mano akims - pradeda žydėti šalavijas 'Mainacht'. Dabar kupstai žydi visu gražumu, visiems iškart krenta į akį. O jau bičių  bigsmile.gif . Labai liuks augalai  thumbup.gif

ačiū, man irgi patinka, bet visai neseniai sulaukiau tokio priekaištingo galvos palingavimo : '' ir jūs ant žolių pasinešusi...." biggrin.gif

sėjinukai gali būt visai nepanašūs, mano mama augina vieną bevardę ežiuolę, bet matyt veislinę, labai sodriais juosvais kotais, spalva irgi intensyvi, o visi sėjinukai blyškiai rožiniai, nei vieno nors kiek panašesnio į mamą. Tiesa 'White swan' sėklomis dauginama, tai gal ši bus tokia pat?

papasakokit apie stambiašaknį snaputį daugiau, kaip suprantu, jis plečiasi šakniastiebiais, ar lapų po žydėjimo nereikia nukirpt, dekoratyvūs visą sezoną, sparčiai užkariauja teritoriją? Turiu pievinį, bet jo gėlyne nebeauginu, nes po žydėjimo tenka nupjaut absoliučiai viską, aišku atželia, bet visiškai plyna skylė manęs net ir trumpam laikotarpiui netenkina. Ieškau nereiklaus, ir gerai žemę užklojančio snapučio, šis vienas iš kandidatų, tik kaži, ar šalia gyvatvorės jam pakaks drėgmės? Iš ko arbatą darot, lapų ar žiedų?

hm, tuomet mano gal ne 'Alba'? Turiu baltą, bet nežinau veislės.

mano 'mainacht' irgi klesti, Labai graži spalva. šalavijai nuostabūs augalai, turiu 'Caradonna' ir 'Adora blau', iš šios trijulės 'Caradonna' man labiausiai patinka.

QUOTE(Para @ 2016 06 15, 14:26)

Sako, kad bijūnai kuo ilgiau  toje pačioje vietoje auga nejudinami, tuo ilgiau žydi. Nežinau kiek tos tiesos, gal.  g.gif

mano bijūnas pernai nužydėjo per 10 dienų, pataikė ant karščių, šiemet tikriausiai ilgiau ištemps, nes vėsu. O dėl amžiaus ir žydėjimo, tai galvoju, kuo senesnis keras, tuo daugiau žiedų, jie palaipsniui skleidžiasi ir žydėjimas prailgėja.

QUOTE(evora @ 2016 06 15, 15:21)
Kai nužydėjo žiedai, vieną palikau brandinti sėklas. Surinktas, sudžiovintas sėklytes atidaviau kolegei, šį pavasarį pasisėjo ir turi jau daug.
Manau, kad taip nusipirkus po vieną skirtingų veislių, galima būtų sėkmingai pasidauginti sėklomis. Po kelių metų būtų didelis žydintis plotas.

Jei norima turėti didelį plotą augalų, tai be abejo galima dauginti sėklomis, bet jei norisi išlaikyti veislines, ir būtent tokias turėti, tai reiktų skaidyt kerą.

QUOTE(vi_ @ 2016 06 15, 15:44)
Pasižiūrėjau į foto – aukšta pieva pas jumis gaunasi... smile.gif Žiedų mažokai, ypač kažko balto norėtųsi, betgi prisiminus jūsų orientaciją į antrąją vasaros pusę, pastebėjimą atsiimu. Bais vešlu, o tai yra gėris. smile.gif

Jo, pieva tikai aukšta ir vešli, lyja, tai klestėjimu galima džiaugtis, dėl žiedų trūkumo aš jums visiškai pritariu, tikėjausi, kad tūbės ilgiau švies baltumu, dabar viskas idealiai dulsvai violetiškai-rožiniam kolorite, norisi kažko ryškesnio, bet terasiniame dabar žydi persikinės aguonos, balti sibiriniai vilkdalgiai ir mėlyni šalavijai . Tai žiūrint tokiu kampu, kai matosi abu želdynai, gal ir nėra būtinybės didįjį kažkuo intensyvesniu paspalvint. Ir dar, šiemet dar nesimato gilenijų, tikėjausi didesnių kupstelių, bet panašu, kad šitas augalas iš tiesų lėtai augantis, tai šiais metais iš jo visiškai nieko nėra. Na o vėliau ežiuolės subaltuos, jei tik sugebės peraugt šluotsmilges.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 16 birželio 2016 - 09:06
QUOTE(Daisoja @ 2016 06 15, 22:45)
Baisiai įdomu pasidarė, kokia ten elementari melsvė? Aš už keletą naujienų po daugiau mokėjau. Tiesa, ne turguje, tai daugiau garantijų, kad atitiks pavadinimai.
<...>

Turginė, be pavadinimo, su baltais pakraštėliais. Po žiemos pas mane 1 mažulė išnyko, tad į pasidariusią skylę norėjau įkišti kažką tokio panašaus ir nebrangaus. Ir štai tau prašom!... sad.gif Teks iš turimo arsenalo kažką nusigvelbti, nors nesinori, nes tai 2 metų jaunimėlis, tik pradedantis skleisti sparnelius... Beje, pasižiūrėjau kainas pas Darių ir kitur, tai melsves už 7 € ten sunku rasti – vyrauja 3-4 € kainos, yra ir žymiai mažesnių.
Bet aišku, ežiuolė už 15 €, ir dar turguje, tai jau... "kalafioras". Brangiausios ežiuolės, kurias pirkau turguje, - o tai buvo nors bevardės, bet ne eilinės, be to, užaugintos iki žydėjimo bei gyvenančios 3 l vazoniukuose, - kainavo 20 Lt. Ir tai buvo žiauri kaina, kurią dauguma sau leido tik pasiklausyti kaip ji skamba.

Dėl ežiuolių įvairovės auginant iš sėklų (kažkas domėjosi), tai būna ežiuolių sėklų popuri. Ir internete mačiau, o ir turgaus gėlininkė pasakojo, kad augina ežiuoles iš tokio mišinio, tad kol jos nepražysta, nežino net kokios spalvos gausis. Tiesa, pavadinimo ir pražydus nesužino... smile.gif Aišku, jos visos būna iš tos pačios rausvažiedžių klasės, ta prasme, nulėpausių, pilnažiedžių ar kitokių mandrybių iš to pakelio neverta tikėtis sulaukti.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 06 16, 09:04)
o tos vėlyvos šalnos ežiuolių nepakando?Jei taip, tai žinoma, auginkit ežiuoles, man taip gražu, kai jų daug.

nu kaip ir ne g.gif auga labai skirtingose sklypo vietose, bet nei vienu neuzkabino, arba jos tokiam minusui nejautrios. beja, jos gana pakancios ir sausrai... maciau siek tiek pasisejusiu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 16 birželio 2016 - 09:33
QUOTE(jot.ka @ 2016 06 16, 10:04)

papasakokit apie stambiašaknį snaputį daugiau, kaip suprantu, jis plečiasi šakniastiebiais, ar lapų po žydėjimo nereikia nukirpt, dekoratyvūs visą sezoną, sparčiai užkariauja teritoriją? Turiu pievinį, bet jo gėlyne nebeauginu, nes po žydėjimo tenka nupjaut absoliučiai viską, aišku atželia, bet visiškai plyna skylė manęs net ir trumpam laikotarpiui netenkina. Ieškau nereiklaus, ir gerai žemę užklojančio snapučio, šis vienas iš kandidatų, tik kaži, ar šalia gyvatvorės jam pakaks drėgmės? Iš ko arbatą darot, lapų ar žiedų?

Taip, stambiašaknis snaputis gana greitai plečiasi šakniastiebiais, užkloja visą laisvą plotą. Neaukštas, lapai gal apie 25-30 cm, žiedynai iškyla dar 15-20 cm. Dabar jau nužydėjo. Atrodo taip:

user posted image

user posted image

Pernai lapų nereikėjo nukirpti, bet buvo pirmi metai. Šiemet matau, kad dalis lapų atrodo jau rudeniškai, apipešiosiu. Tikiuosi, kad nereiks visų nukirpt.

Arbatai tinka lapai ir žiedai. Skonis savotiškas, bet ką vaišinom - patiko. Pati arbata būna šviesiai žalia ax.gif

O šiuo metu labai džiugina - valerijonas thumbup.gif . Tikrai įspūdingas augalas. Dabar antri metai. Kai kur rašo, kad dvimetis, kitur - kad daugiametis. Tai nežinau, kaip čia bus. O tuo tarpu wub.gif

user posted image

user posted image
Papildyta:
QUOTE(Iš Kaimo @ 2016 06 15, 23:10)

O iš Daugiametės.lt tiesiai nuvažiavus galima nusipirkti? Ar būtina užsakyti iš anksto ? Nusižiūrėjau ten rūgtį Persicaria Polymorpha.

Iš daugiametes.lt galima ir vietoje pirkti (neprivažiavus Marijampolės nuo Kauno pusės). Bet bėda, kad nežinai, ką ten gausi, nes jų augalynai yra berods už 10 km, ir niekas nevažiuoja ten iškart tų augalų atvežt. Tai kai užsisakai ir pasako, kad jau susivežė, tada gali važiuoti. Aišku, ir nuvažiavus ten daug augalų yra. Bet jei reikia labai kažko konkretaus, nežinai, ar bus. Be to, ten sumedėjusių kur kas daugiau...
Atsakyti
Jau antrą kartą neleidžia įkelti į temą pranešimų, tai tik paklausiu, ar nesijaučia snapučių arbatoje to nemalonaus kvapo, kuris sklinda jiems augant.
O valerijonų žiedynus geriau šalinti, nes gausiai užsisėja.
Atsakyti