QUOTE(tyli upė @ 2016 06 15, 10:50)
Paparastų rausvų turbūt kiekvienam turguj galima rasti. Jos man atrodo labai net ilgaamžės. Pas mus gal 8 m, o gal ir ženkliai ilgiau auga toj pat vietoj, žydi, klesti
Baltas White Swan auginau nuo sėkliukų, žydėjo antrais metais. Dabar bus treti, tai visai gražiai žiūrisi augalai. Paradoxa žiedų nemačiau, bet mačiau du priblususius augaliukus iš to pačio sėjimo (trečiamečius) - gal šiemet pasirodys.
Ko gero dauguma rūšinių augalų būna stipresni ir ilgaamžiškesni, hibridai lepesni.
Internete keliose vietose radau, kad 'White swan' ir 'Alba' sinonimai. Kadangi veislė dauginama sėklomis, ji nėra visiškai tolygi, sėjinukai ne vienodi, mano gėlyne vieni yra itin stambūs, lapai net pagarbanoti atrodo, o kitos gana tiesiais igesniais lapais, ir gerokai liaunesnės. Stebėsiu, jei ir kitais metais bus tas pats vaizdas, tai pasirinksiu kerus su geresnėmis savybėmis ir juos dauginsiu vegetatyviškai, t.y. skaidysiu.
paradoxa jau su žiedais, laukiu kol vainiklapiai išsivynios, man jos labai gražios.
QUOTE(Vobla @ 2016 06 15, 12:08)
turbut reiketu man daugiau ju i gelynus isileisti, jei jau mano atsiauriu salygu nebrokyja
o tos vėlyvos šalnos ežiuolių nepakando?Jei taip, tai žinoma, auginkit ežiuoles, man taip gražu, kai jų daug.
QUOTE(Vivica @ 2016 06 15, 12:17)
Jot.ka, jūsų siūruojantys vešlūs gėlynai liuks atrodo
Iš kitur turiu įsigijusi paprastą rūšinę, "August Konigin" ir "White Swan". Bet dar tik antri metai, tai patirties kaip ir nėra. Šios kol kas vešlios, gražios. Yra pasisėjusių sėjinukų, bet nežinau, kurios.
Priekyje - storašaknis snaputis, gera jo arbata
Sibirinis vilkdalgis "Alba", ta pati problema - labai greit nužydėjo...
O čia tai džiaugsmas mano akims - pradeda žydėti šalavijas 'Mainacht'. Dabar kupstai žydi visu gražumu, visiems iškart krenta į akį. O jau bičių
. Labai liuks augalai
ačiū, man irgi patinka, bet visai neseniai sulaukiau tokio priekaištingo galvos palingavimo : '' ir jūs ant žolių pasinešusi...."
sėjinukai gali būt visai nepanašūs, mano mama augina vieną bevardę ežiuolę, bet matyt veislinę, labai sodriais juosvais kotais, spalva irgi intensyvi, o visi sėjinukai blyškiai rožiniai, nei vieno nors kiek panašesnio į mamą. Tiesa 'White swan' sėklomis dauginama, tai gal ši bus tokia pat?
papasakokit apie stambiašaknį snaputį daugiau, kaip suprantu, jis plečiasi šakniastiebiais, ar lapų po žydėjimo nereikia nukirpt, dekoratyvūs visą sezoną, sparčiai užkariauja teritoriją? Turiu pievinį, bet jo gėlyne nebeauginu, nes po žydėjimo tenka nupjaut absoliučiai viską, aišku atželia, bet visiškai plyna skylė manęs net ir trumpam laikotarpiui netenkina. Ieškau nereiklaus, ir gerai žemę užklojančio snapučio, šis vienas iš kandidatų, tik kaži, ar šalia gyvatvorės jam pakaks drėgmės? Iš ko arbatą darot, lapų ar žiedų?
hm, tuomet mano gal ne 'Alba'? Turiu baltą, bet nežinau veislės.
mano 'mainacht' irgi klesti, Labai graži spalva. šalavijai nuostabūs augalai, turiu 'Caradonna' ir 'Adora blau', iš šios trijulės 'Caradonna' man labiausiai patinka.
QUOTE(Para @ 2016 06 15, 14:26)
Sako, kad bijūnai kuo ilgiau toje pačioje vietoje auga nejudinami, tuo ilgiau žydi. Nežinau kiek tos tiesos, gal.
mano bijūnas pernai nužydėjo per 10 dienų, pataikė ant karščių, šiemet tikriausiai ilgiau ištemps, nes vėsu. O dėl amžiaus ir žydėjimo, tai galvoju, kuo senesnis keras, tuo daugiau žiedų, jie palaipsniui skleidžiasi ir žydėjimas prailgėja.
QUOTE(evora @ 2016 06 15, 15:21)
Kai nužydėjo žiedai, vieną palikau brandinti sėklas. Surinktas, sudžiovintas sėklytes atidaviau kolegei, šį pavasarį pasisėjo ir turi jau daug.
Manau, kad taip nusipirkus po vieną skirtingų veislių, galima būtų sėkmingai pasidauginti sėklomis. Po kelių metų būtų didelis žydintis plotas.
Jei norima turėti didelį plotą augalų, tai be abejo galima dauginti sėklomis, bet jei norisi išlaikyti veislines, ir būtent tokias turėti, tai reiktų skaidyt kerą.
QUOTE(vi_ @ 2016 06 15, 15:44)
Pasižiūrėjau į foto aukšta pieva pas jumis gaunasi...
Žiedų mažokai, ypač kažko balto norėtųsi, betgi prisiminus jūsų orientaciją į antrąją vasaros pusę, pastebėjimą atsiimu. Bais vešlu, o tai yra gėris.
Jo, pieva tikai aukšta ir vešli, lyja, tai klestėjimu galima džiaugtis, dėl žiedų trūkumo aš jums visiškai pritariu, tikėjausi, kad tūbės ilgiau švies baltumu, dabar viskas idealiai dulsvai violetiškai-rožiniam kolorite, norisi kažko ryškesnio, bet terasiniame dabar žydi persikinės aguonos, balti sibiriniai vilkdalgiai ir mėlyni šalavijai . Tai žiūrint tokiu kampu, kai matosi abu želdynai, gal ir nėra būtinybės didįjį kažkuo intensyvesniu paspalvint. Ir dar, šiemet dar nesimato gilenijų, tikėjausi didesnių kupstelių, bet panašu, kad šitas augalas iš tiesų lėtai augantis, tai šiais metais iš jo visiškai nieko nėra. Na o vėliau ežiuolės subaltuos, jei tik sugebės peraugt šluotsmilges.