Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(jot.ka @ 2017 06 12, 18:05)
<...> O šluotsmilgėms tikrai pas jus trūksta drėgmės. Mano pernai nelaistytos padžiūvo, tai neįsivaizduoju, kaip jos savo dekoratyvumą galėtų išlaikyt lengvoj dirvoj. Pas mane kvadratuose jau irgi keturi metai, šiemet pavasarį kirpdama kerus pamačiau, kad gana daug mėsos galiu išpešt ir iš kero vidurio ir iš apačios. Visiškai negyvi, net papuvę. Tai taip aš juos gerokai atšviežinau, ir visai nieko auga. Dar laukiu žiedų, bet manau, kad labai tankūs nebus. Turiu įtarimą, kad ir gėlyne šiemet žydėjimas bus kuklesnis( būtų gerai), pernai buvo toms tankus, kad ežiuolės tiesiog prasmego jose. Ir jei iš tiesų taip bus, tai turėsiu prielaidą, kad šluotsmilgės savo piką pasiekia antrąjį sezoną, po to būna kukliau žiedynų ir turbūt penktais metais reikia imtis persodinimo. Kai sužydės bus tikslesnė ataskaita.
dabar pas mane astrancijų metas, <...>

Jo, atsigamino prisiminimai apie prieš 2 metus buvusį pavasarį ir gegužę konkrečiai – lijo lijo lijo... o po to buvo vešlios šluotsmilgės... Ir dar antri metai jųjų gyvenimo. Matyt, tai ne atsitiktinumas, o koreliacija. Rudenį atšviežinsiu ’Goldschleier’ šluotsmilgių plotelį, tarpus uždurpinsiu... Pabandom iš naujo, nors mūsų pasauly (sodyboj) tik 3 milijonai (štukos, įskaitant Runcių)... verysad.gif smile.gif

Abejinga astrancijoms, nors paveiksliukuose iš arti jos gražiai atrodo... Matyt, mano makalynėje joms nėra deramos vietos. Aš joms irgi nepatikau - 1 pavegetavo 2 sezonus, tai pasigailėjus kažkam atidaviau.
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 06 12, 12:05)
Kažkur apie du sprindžius.

(čia apie patagonines verbenas, jeigu ką) Uoj, kokios didelės! Maniškės gerokai mažesnės - maždaug perpus. Matyt, susivėlinau... bet gal dar suspėsim?

Atsakyti

Pas mane 'Walker's Low' katžolė sėjasi, siunčiausi uš Rasos, tai kažkaip pasitikiu, kad būtent tokią ir turiu. Sėjinukų nelaikau, išraviu, kad paskui netyčia nepradėtų pintis su vardinėmis. Žodžiu, pas mane sėjasi kone viskas  :D , Darius sakė snapučiai 'Nimbus' nesisėja, šalavijas 'Caradonna' nesisėja, pas mane visko pilna, matyt užtempiu su nikirpimu ir neskubu su ravėjimu, dabar stebėjimui palikti keli įtartini daigeliai, kadangi pas mamą taip pat tokių yra, ir pas abi po rūgtimi polymorpha, tai įtarimai kad ir ši sėjasi  :) .

vi_, pamenu, kad astrancijoms prielankumo nejaučiat  :) , bet pagal esamas sąlygas ten joms augt ir esant prielankumui būtų sunku. Jos taip pat drėgmę mėgsta, labai. 

Atsakyti
vi_, tas žoliukas - palminė viksva "Ice Fountains", patinka ji man, bet vietos reikalauja, maždaug 0,5x0,5 m. Todėl turės keliauti į kitą gėlyną...

jot.ka, smagu, kai tiek visko sėjasi, galima dauginti pasitikrinus, kas per sėjinukai ax.gif . Nan tai neblogi išėjo ežiuolių 'August konigin' (labai panašūs į mamą) ir baltų astrancijų, kurias pirkau už 'Snow White', bet dėl to abejoju... Bet vistiek tinka bigsmile.gif

Dabar man dar kitas galvosūkis - užsivežėm sunkvežimį 'juodžemio' - kai užsakinėjau, sakė 'riebus, sunkokas, derlingas, yra šiek tiek akmenų'. Pažiūrėkit, kaip atrodo po lietaus unsure.gif Čia 'šiek tiek akmenų'? Mane vyras jau baigia prakeikt su tomis žemėmis, sako 'niekas tau čia neaugs' blink.gif , o kaip išlygint, kaip žolę pasėt... Kaip manot, pakęs gėlynas tokį dirvožemį?

vartotojo įkelta nuotrauka

Atsakyti

Pas mane irgi ežiuolių užsisėjo gausiai, tirštai sakyčiau, pas mane 'Alba', bet yra ir po 'Magnus superior' šiap ar taip, jei sėjimasis nėra įkyrus, tai man net labai patinka, kaip kai kurie augalai patys randa sau porą ir vietą, pats taip nė nesusiprastum :) nu bet pvz kemerai, ir katžolės....nu kur tik jų nėr.

Vivica, augalai auga visokioj dirvoj, reiks tik atsirinkt, kas ją mėgs. Bent iš foto atrodo kad žemė kaip tik lengva ir laidi vandeniui.

Atsakyti
jot.ka, ir kemerai sėjasi? Na, aš tik vieną turiu, tai nežinau... Nelabai įsivaizduoju, kaip tie jo vaikiukai atrodo blink.gif Reikės prie jo dar neravėti, visko ten yra pridygę...

O dėl tos žemės, tai ir aš galvoju, kad būtų visai nieko ta žemė, jei ne tie akmenys. Tai jau gėlyną ravėdama keiksiuosi. O žolei gal nieko, užaugs ir bus dzin tie akmenys ax.gif (čia vadinasi 'pati pasiskundžiau - pati pasiguodžiau')
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vivica: 14 birželio 2017 - 14:03

Taip Vivica, kemeras pas mane sėjasi kaip pasiutęs, per žiemą palieku, tai tenka krapštyt iš visokių plyšių, ir iš augalų taip pat. Pafotkinsiu, gal pavyks įkelt foto.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 06 14, 12:53)
<p>Pas mane 'Walker's Low' katžolė sėjasi, siunčiausi uš Rasos, tai kažkaip pasitikiu, kad būtent tokią ir turiu. Sėjinukų nelaikau, išraviu, kad paskui netyčia nepradėtų pintis su vardinėmis. Žodžiu, pas mane sėjasi kone viskas  biggrin.gif , Darius sakė snapučiai 'Nimbus' nesisėja, šalavijas 'Caradonna' nesisėja, pas mane visko pilna, matyt užtempiu su nikirpimu ir neskubu su ravėjimu, dabar stebėjimui palikti keli įtartini daigeliai, kadangi pas mamą taip pat tokių yra, ir pas abi po rūgtimi polymorpha, tai įtarimai kad ir ši sėjasi  smile.gif .</p><p></p><p>vi_, pamenu, kad astrancijoms prielankumo nejaučiat  smile.gif , bet pagal esamas sąlygas ten joms augt ir esant prielankumui būtų sunku. Jos taip pat drėgmę mėgsta, labai. </p>

Maniškė 'Walker's Low' (irgi Rasos) nesisėja anei čiut, nors palieku per žiemą ir veik visą pavasarį...
Kas dėl astrancijų, tai teisybė – iš pageriančių jos... smile.gif Bet astrai juk irgi, o kažkaip laikosi, tiesa, kuklesnių išmierų gaunasi. Net smarkuolis 'Little Carlow' pas mane elgiasi padoriai. Viliuosi, kad su metais astrai susitaikys su daline abstinencija ir palaikys bent jau kiek aukštesnį nei vidutinį lygį.

Pavydžiu jums tubių... nors labiau norėčiau rūdėtosios rusmenės (ežiuolių gausybėje žolynuose vietomis trūksta stačių štrichų...)... smile.gif Su tom dvimetėm, aišku, yra vazonės, bet jei augaliukai gerai sėjasi, problema kažkiek išsisprendžia savaime. Bent jau įprastos rusmenės sėjosi itin gerai – iki šiol šen bei ten išlenda jų sėjinukai, nors uždariau šį reikalą prieš 5 metus.
QUOTE(Vivica @ 2017 06 14, 13:56)
vi_, tas žoliukas - palminė viksva "Ice Fountains", patinka ji man, bet vietos reikalauja, maždaug 0,5x0,5 m. Todėl turės keliauti į kitą gėlyną...

Tiksliai! Kažkaip iš galvos buvo išlėkusi visa viksvų giminė, tai atmintis ir nusimušė... Patinka man tie ploni lapeliai ir spalva. Bet viksvom pas mane nepatinka. Prieš kelis metus turguje nusipirkau didžiuliame vazone jau gatavą žemaūgės palminės viksvos krūmą. Po 2 sausringų vasarų iš jo liko tik keli reti stiebeliai... Pernai pernešiau į drėgnesnę ir tamsesnę vietą, tai nepasakyčiau, kad reikalai bais jau pasitaisė. Bus kaip su heucherom: nešioju iš vienos vietos į kitą, kol augaliukai sumažėja iki XXXS išmieros... Marmeladinės heucheros šiuo metu kiek didesnės nei beržo lapas... verysad.gif Gal kuri turite pažįstamų nykštukų, kuriems trūksta augaliukų? Kaip sykis jiems tiktų... smile.gif
Apie palmines viksvas kažkada aispra rašė, kad labai greitai plečiasi. Laukiu... verysad.gif smile.gif Galėtų augaliukai patys parodyti, kur jiems labiausiai patiktų. Nors ne, nereikia, - numučytų kaimynus juodai... smile.gif

Atsakyti

Vistiek neperprantu visų part.lt ir telefono nesutarimų, vienąkart įkelia normaliai, kitą apverčia, ir šįkart paguldė, nu bet esmė gal matyt, Vivica, va tokie kemeriokai antramečiai. Šalia ežiuolių sėjinukai, tūbių, kemeras tas didžiausias c558397a6219c166fe26029435c75c3f821.jpg

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 14 birželio 2017 - 17:32
O aš neatsigržiu aluniu žiedeliu grožiu smile.gif, nors ir nelabai nuotraukoje jas eina perteikti

Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2017 06 14, 20:04)
O aš neatsigržiu aluniu žiedeliu grožiu smile.gif, nors ir nelabai nuotraukoje jas eina perteikti

mirksiukas.gif
Atsakyti
Gražus duetas gavosi wub.gif
Atsakyti

Para, ir aš tokią turiu, bet nežinau pavadinimo, gal jūs žinot?

Atsakyti