QUOTE(jot.ka @ 2017 06 14, 12:53)
<p>Pas mane 'Walker's Low' katžolė sėjasi, siunčiausi uš Rasos, tai kažkaip pasitikiu, kad būtent tokią ir turiu. Sėjinukų nelaikau, išraviu, kad paskui netyčia nepradėtų pintis su vardinėmis. Žodžiu, pas mane sėjasi kone viskas
, Darius sakė snapučiai 'Nimbus' nesisėja, šalavijas 'Caradonna' nesisėja, pas mane visko pilna, matyt užtempiu su nikirpimu ir neskubu su ravėjimu, dabar stebėjimui palikti keli įtartini daigeliai, kadangi pas mamą taip pat tokių yra, ir pas abi po rūgtimi polymorpha, tai įtarimai kad ir ši sėjasi
.</p><p></p><p>vi_, pamenu, kad astrancijoms prielankumo nejaučiat
, bet pagal esamas sąlygas ten joms augt ir esant prielankumui būtų sunku. Jos taip pat drėgmę mėgsta, labai. </p>
Maniškė 'Walker's Low' (irgi Rasos) nesisėja anei čiut, nors palieku per žiemą ir veik visą pavasarį...
Kas dėl astrancijų, tai teisybė iš pageriančių jos...
Bet astrai juk irgi, o kažkaip laikosi, tiesa, kuklesnių išmierų gaunasi. Net smarkuolis 'Little Carlow' pas mane elgiasi padoriai. Viliuosi, kad su metais astrai susitaikys su daline abstinencija ir palaikys bent jau kiek aukštesnį nei vidutinį lygį.
Pavydžiu jums tubių... nors labiau norėčiau rūdėtosios rusmenės (ežiuolių gausybėje žolynuose vietomis trūksta stačių štrichų...)...
Su tom dvimetėm, aišku, yra vazonės, bet jei augaliukai gerai sėjasi, problema kažkiek išsisprendžia savaime. Bent jau įprastos rusmenės sėjosi itin gerai iki šiol šen bei ten išlenda jų sėjinukai, nors uždariau šį reikalą prieš 5 metus.
QUOTE(Vivica @ 2017 06 14, 13:56)
vi_, tas žoliukas - palminė viksva "Ice Fountains", patinka ji man, bet vietos reikalauja, maždaug 0,5x0,5 m. Todėl turės keliauti į kitą gėlyną...
Tiksliai! Kažkaip iš galvos buvo išlėkusi visa viksvų giminė, tai atmintis ir nusimušė... Patinka man tie ploni lapeliai ir spalva. Bet viksvom pas mane nepatinka. Prieš kelis metus turguje nusipirkau didžiuliame vazone jau gatavą žemaūgės palminės viksvos krūmą. Po 2 sausringų vasarų iš jo liko tik keli reti stiebeliai... Pernai pernešiau į drėgnesnę ir tamsesnę vietą, tai nepasakyčiau, kad reikalai bais jau pasitaisė. Bus kaip su heucherom: nešioju iš vienos vietos į kitą, kol augaliukai sumažėja iki XXXS išmieros... Marmeladinės heucheros šiuo metu kiek didesnės nei beržo lapas...
Gal kuri turite pažįstamų nykštukų, kuriems trūksta augaliukų? Kaip sykis jiems tiktų...
Apie palmines viksvas kažkada
aispra rašė, kad labai greitai plečiasi. Laukiu...
Galėtų augaliukai patys parodyti, kur jiems labiausiai patiktų. Nors ne, nereikia, - numučytų kaimynus juodai...