Sara77, pas mane baltai groja pavasarį tulpės, o jas iškart pakeičia baltos tūbės. Šiandien užsimušdama bandau įkelt foto ir niekaip nesiduoda, nesuprantu kame bruknės.
Aguonų žiedais pasidžiaugiau lygiai 4 dienas, užėjo ciongas ir nuplėšė viską. Dar 6 ar 7 pumpurai yra, gal prasiskleis ir geresni orai pasilaikys. Bet turbūt utopija, dabar orai labai kontrastingi. Aguonų pačiai daugint neteko, bet skaičiau, kad jas reikia dauginti šaknies auginiais( ar kaip čia lietuviškai būtų root cuttings). Sėklomis kaip ir su visom veislėm, sėjinukai nebūtinai bus panašūs į mamą.
vi_, aguonų galvų niekaip nepamenu, pernai gėlyne buvo pirmi metai, o kaip iš gėlyno dingo, spraga atminty. Tai galvoju, arba stiebus vėjas išvartė ir jie buvo pašalinti, arba galvos nebuvo dekoratyvios. Šiemet žiūrėsiu kaip atrodys. O šluotsmilgėms tikrai pas jus trūksta drėgmės. Mano pernai nelaistytos padžiūvo, tai neįsivaizduoju, kaip jos savo dekoratyvumą galėtų išlaikyt lengvoj dirvoj. Pas mane kvadratuose jau irgi keturi metai, šiemet pavasarį kirpdama kerus pamačiau, kad gana daug mėsos galiu išpešt ir iš kero vidurio ir iš apačios. Visiškai negyvi, net papuvę. Tai taip aš juos gerokai atšviežinau, ir visai nieko auga. Dar laukiu žiedų, bet manau, kad labai tankūs nebus. Turiu įtarimą, kad ir gėlyne šiemet žydėjimas bus kuklesnis( būtų gerai), pernai buvo toms tankus, kad ežiuolės tiesiog prasmego jose. Ir jei iš tiesų taip bus, tai turėsiu prielaidą, kad šluotsmilgės savo piką pasiekia antrąjį sezoną, po to būna kukliau žiedynų ir turbūt penktais metais reikia imtis persodinimo. Kai sužydės bus tikslesnė ataskaita.
dabar pas mane astrancijų metas, laukiu pilno sužydėjimo, pernai pirkau kelis kerus 'Roma' tai atrodo, kad pusė jų ne 'Roma' . Iš vienos pusės apmaudu, iš kitos, turėsiu naują veislę, gaila nežinia kokią, būtų gerai, kad bent ūgis nesiskirtų. Ir didžiam mano džiaugsmui pagaliau radau astrancijų sėjinukų !!!! Kiek metų ieškojau - nieko. O šiemet radau, tiesa 'Florence' taip ir neužsisėjo, o 'Snow Star' radau. Reiks iškelt iš gėlyno ir stebėt, ar smarkiai skiriasi nuo veislinio ar ne.