http://www.part.lt/ Užsiregistravus viskas paprasta.
Kelkit savo grožius, džiuginkit ir kitus.
Aš visad per part kėliau, bet iš kompo, o iš telefo užkrauna foto ir stop, neveikia nuorodos. Kaži ko čia taip? Pas mane mėlynasis pavasaris, katžolės, šalavijai, sibiriniai vilkdalgiai, snapučiai - viskas šiuo metu melsva ir tik baltos tūbės šviečia. Tuoj prisijungs astrancijos, rasakilos, labiausiai laukiu aguonų , ta persiko spalva tokia gana reta tarp augalų, man ji tokia graži.
Oi Vobla,kokia gili užuojauta!
Birželio 3, o šalnos pas mane ir vėl kaip reikiant prajojo gėlynų dar nežiūrėjau, bet darže aibė nuostolių: visas tuneliukas pajuodusiu čiliukų, juodos bulvės, šparaginės pupelės buvo uždengtos, bet per agro plėvelę nušalo, nušalo visos cukinijos ir moliūgai kuriuos vakare pakišau po plasmasiniais kibirais-neatlaikė, pora paprikų dižiajame šiltnamyje, visa lysve bazilikų( šitus apskritai is vakaro pamiršau pridengt). Sakė prie Rudaminos žmonės kur augina pomidorus pardavimui- visi šiltnamiai , tukstančiai daigų žuvo...Žmonėms ryte širdis sustojo tokius vaizdus išvydus, nes daigai jau žydejo, vaisius nokino...
Nu rimtai noriu emigruot i šiltuosius krastus...
Oi Vobla,gili užuojauta!!!
Pas mus Vilniaus pakrašty jau birželį nebespirgino.Bet aš jau su tom vėlyvom šalnom taip pasimokius!!!Šiemet tik prieš savaitę sukišau moliūgų ir cukinijų sėklas į kompostą,kad ir vėliau,bet užtai be nuostolių bus!!!Jokie kibirai nuo mirties daigų neapsaugodavo,o dar sraigių didžiulių vynuoginių daugybė,už tvoros kompostas,tai ir iš pievų nešienaujamų sušliaužia....Reiks eit su kibirais į medžioklę ir priduot į supirkimą,mačiau pakelėj skelbimą,kad superka.
Moterys,patarkite-
pirkau hidcote blue lavandų sėklų,mačiau kuri čia gyrėsi labai mėlynu vaizdu,ir aš užsinorėjau...Parašyta daiginti 10-15 laipsnių po plėvele,patarkit,kaip kuriai pavyko gerai lavandas susidaiginti,pas mane nėr šaltų vietų,ar verta vežti pas anytą į vėsų rūsį sode?Plėvele dengti?
Paryžiuje prabangiame centro rajone (ambasados, įv. institucijos, kažkiek gyvenamųjų, bet ne šiuolaikinių ir ne aukštesnių nei 3 aukštų) apžiūrėjau, kuom jie želdinasi. Gebenės, gebenės, gebenės, žolynai, žolynai, žolynai, mažumėlė rūgčių (amplexicaulis). Krūmų-medžių neminėsiu. Nemažai neprižiūrėtų želdynų – priaugusių dilgėlių ar pienių giminaičių bei netyčinių žolynų. Piktdžiugos nejaučiu, tik paguodą. Be to, juodai apsikrėčiau gebenėmis. Pro jas jau niekas neišlenda. O kaip meiliai (smaugikiškai?) jos apsikabina medelius... regiu jas ant savo plikastiebių tujų... tai taip poetiškai viduramžiška... Psio – gebeninsius juodai!
Jei kas turite blogų patirčių su gebenėmis, - netylėkite - klokite, kas ir kaip.
Draugė želdintoja mane apšvietė,kad aplink Vilnių gebenės netinka,visada gerokai apšąla,kartais ir visai,atžėlinėja nuo žemės.Mano ketvirtametė šiemet atžėlinėja aukštai,gal apie metrą,bet lapeliai,kurie buvo žiemą ir turėtų likti gražūs,labai parudę,teks darbuotis su žirklėm,nes nauji lapukai tai labai puikūs.Pasodinau prie terasos,nes ten po stogu,menkai užlija,tai viskas,ką sodinau,nunyko nuo sausros,nors beveik kasdien palieju.pernai atžėlinėjo tik kokių 5 cm aukštyje...
Tai tokia patirtis su gebenėm.