Diktonas irgi iš savų sėklų? Man iš pirktinių vienas našlaitėlis sudygo. Kitos toliau abejingai miega.
Su sinavadų sėklomis aplamai kažkokia nesąmonė. Pirkausi ir Nora Barlow, ir Clementina serijos. Sužydo nei į tvorą nei į mietą. Visos Noros tamsių spalvų ir tikrai turėjo būti labiau pilnavidurės. Kai kurios labai net negražios. Clementinos kažkokios susirietusiais žiedeliais. Nusifotkinau, po žydėjimo kai kas bus nubaustas ir keliaus į kompostą. Sužydo vienas iš Tower serijos, tą paliksiu. O patys gražiausi iš senai senai pirktų paprasčiausių. Tokie rausvos- alyvinės paletės spalvų, viršus spalvotas, pasijonis baltas. Tiesiog pasakiški. Eilėje draugės laukia savaiminukų. Vienas išdygo labai negeroje vietoje, tiesiog laipteliuose. Bet tokio švaraus baltumo, kad gal laiptelius ardysiu.
Taip, šito balto baltojo gražuolio:
http://gilesmedis.bl...mnus-albus.html
Kai pamačiau, po kiek parduoda jaunus daigelius, surinkau sėklas. Seniau palikdavau ilgai sėkladėžes, tokios gražios žvaigždės. Sėklos išbyrėdavo, bet sėjinukų nemačiau. Sėjau beveik šviežias, gal porą mėnesių namie pagulėjo. Nežinau, ar iš sėklų bus balti.
Man atrodo, kad sinavadai iš sėklų švarūs tikri nebūna. Reikia specialiai dulkinti. Pernai tik iš dalies tuo užsiėmiau, t.y. apdulkinau teptuku, bet maišeliu neaprišau.
http://gilesmedis.bl...mnus-albus.html
Kai pamačiau, po kiek parduoda jaunus daigelius, surinkau sėklas. Seniau palikdavau ilgai sėkladėžes, tokios gražios žvaigždės. Sėklos išbyrėdavo, bet sėjinukų nemačiau. Sėjau beveik šviežias, gal porą mėnesių namie pagulėjo. Nežinau, ar iš sėklų bus balti.
Man atrodo, kad sinavadai iš sėklų švarūs tikri nebūna. Reikia specialiai dulkinti. Pernai tik iš dalies tuo užsiėmiau, t.y. apdulkinau teptuku, bet maišeliu neaprišau.
Taigi persikryžmina sinavadai. Genų kombinacijos būna įvairiausios, taip kartais galima sukurti tiesiog unikalias veisles. O dažniausiai grynas niekalas gaunasi.
Turėk tu man kantrybės dar selekcija užsiimti...
Dėl diktono mintis įdomi. Reikės pas draugę pasirinkti sėklų, gal geriau dygs.
Kas čia pranašavo, kad patagoninė verbene iš savaiminukų nespės prinokinti sėklų. Pernykštės savaiminukės vėl gausiai pasisėjo. Vietomis šepečiu. Palikau nesukasiojus tarp rožių kelis delno ploto lopinius, bus daigų kaip iš gero pakelio sėklų. Radau kelias katanaches pasisėjusias ir be galo daug didžiažiedžių gludų. O patys tai išnyko.
Turėk tu man kantrybės dar selekcija užsiimti...
Dėl diktono mintis įdomi. Reikės pas draugę pasirinkti sėklų, gal geriau dygs.
Kas čia pranašavo, kad patagoninė verbene iš savaiminukų nespės prinokinti sėklų. Pernykštės savaiminukės vėl gausiai pasisėjo. Vietomis šepečiu. Palikau nesukasiojus tarp rožių kelis delno ploto lopinius, bus daigų kaip iš gero pakelio sėklų. Radau kelias katanaches pasisėjusias ir be galo daug didžiažiedžių gludų. O patys tai išnyko.
Birželio 3, o šalnos pas mane ir vėl kaip reikiant prajojo gėlynų dar nežiūrėjau, bet darže aibė nuostolių: visas tuneliukas pajuodusiu čiliukų, juodos bulvės, šparaginės pupelės buvo uždengtos, bet per agro plėvelę nušalo, nušalo visos cukinijos ir moliūgai kuriuos vakare pakišau po plasmasiniais kibirais-neatlaikė, pora paprikų dižiajame šiltnamyje, visa lysve bazilikų( šitus apskritai is vakaro pamiršau pridengt). Sakė prie Rudaminos žmonės kur augina pomidorus pardavimui- visi šiltnamiai , tukstančiai daigų žuvo...Žmonėms ryte širdis sustojo tokius vaizdus išvydus, nes daigai jau žydejo, vaisius nokino...
Nu rimtai noriu emigruot i šiltuosius krastus...
QUOTE(Vobla @ 2017 06 03, 10:14)
Pvz., į Kėdainių rajoną
Iš Kaimo, verbenos savaiminukai daug vėliau pražysta ir aš neturėčiau kantrybės ilgai neravėt.
Vobla, bet ar pranašavo šalnas aš jau net nebeseku orų, viskas jau lauke gyvena
QUOTE(Vobla @ 2017 06 03, 10:14)
Birželio 3, o šalnos pas mane ir vėl kaip reikiant prajojo gėlynų dar nežiūrėjau, bet darže aibė nuostolių: visas tuneliukas pajuodusiu čiliukų, juodos bulvės, šparaginės pupelės buvo uždengtos, bet per agro plėvelę nušalo, nušalo visos cukinijos ir moliūgai kuriuos vakare pakišau po plasmasiniais kibirais-neatlaikė, pora paprikų dižiajame šiltnamyje, visa lysve bazilikų( šitus apskritai is vakaro pamiršau pridengt). Sakė prie Rudaminos žmonės kur augina pomidorus pardavimui- visi šiltnamiai , tukstančiai daigų žuvo...Žmonėms ryte širdis sustojo tokius vaizdus išvydus, nes daigai jau žydejo, vaisius nokino...
Eina sau . Gaila baisiai. Kaip suvokiu jūs kažkur link Skaidiškių - į pietvakarius. Pas mus labiau į pietryčius nuo Vilniaus miestelio. Viską vakar dengiau. Turiu ką tik įsigijusi 100x 6 m ruloną agro storesnės, tai karpiau ir dengiau. Siutau visą galą dienos. Nušalo kažkur lapas - kitas, bet labai mažai. Vynuogė prie pietinės sienos nedengta nenušalo .
Gėliukai visi atlaikė, nors jie nedengti buvo.
Paryžiuje prabangiame centro rajone (ambasados, įv. institucijos, kažkiek gyvenamųjų, bet ne šiuolaikinių ir ne aukštesnių nei 3 aukštų) apžiūrėjau, kuom jie želdinasi. Gebenės, gebenės, gebenės, žolynai, žolynai, žolynai, mažumėlė rūgčių (amplexicaulis). Krūmų-medžių neminėsiu. Nemažai neprižiūrėtų želdynų priaugusių dilgėlių ar pienių giminaičių bei netyčinių žolynų. Piktdžiugos nejaučiu, tik paguodą. Be to, juodai apsikrėčiau gebenėmis. Pro jas jau niekas neišlenda. O kaip meiliai (smaugikiškai?) jos apsikabina medelius... regiu jas ant savo plikastiebių tujų... tai taip poetiškai viduramžiška... Psio gebeninsius juodai!
Jei kas turite blogų patirčių su gebenėmis, - netylėkite - klokite, kas ir kaip.
Jei kas turite blogų patirčių su gebenėmis, - netylėkite - klokite, kas ir kaip.
QUOTE(Daisoja @ 2017 06 04, 04:34)
Kaunui žadėjo +2, tai tik vazonų dalį sunešiau į vidų.
Sveikalapė raganė tik dabar pradėjo sprogti. Darželinis jazminas iš apačios truputį atžėlinėja.
Kaune Vilijampolėje Raudondvario pl. žydi didžiulis pupmedis, ant Parodos kalno jau pernai nemačiau.
Sveikalapė raganė tik dabar pradėjo sprogti. Darželinis jazminas iš apačios truputį atžėlinėja.
Kaune Vilijampolėje Raudondvario pl. žydi didžiulis pupmedis, ant Parodos kalno jau pernai nemačiau.
turejau dazelini jazmina, kuris man kasmet iki zemes nusaldavo, ir taip per 5 metus neuzaugo auksciau keliu. tada paprasiau daigelio vietinio krumo- ziuriu siemet normaliai perziemojes, nuo saku jauni ugliai lenda, ne nuo zemes. tai puikuma. gal ir as turesiu zydinti jazmino kruma...kada nors...
----------------------
gebenem ir as apsirgusi, bet dar neturiu. zinau, kad mano siaures siknos platumose jos augo... tik nespejau daigu pasiprasyt- buvo sunaikintos...
Ne visai į temą, bet beveik..Nežinau kaip nuotraukas kelti čia. reikia kažkokį internetinį "kėlimo" tinklapį žinoti ir ten talpinti ? Anksčiau "fotkėse" turėjau, bet ten užsidarė, kažkoks perspėjimas dėl viruso buvo parašytas. O jūs kaip darote ?