Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Dėl budlėjos - davei įdomią mintį. 4u.gif Jei matei, palei namo pamatus siauras ruožas, prie pat sienos - pentiniai, nuo takelio levandos. Panaikinus pentinius, gal budlėjomis užsodinti ? hmm.gif
Atsakyti
Jau ir mano eglūnas pradėjo želti iš apačios.
Dar neramino baltas baltasis diktonas, ilgokai nesirodė, dabar jau šoktelėjo iškart su žiedynais.
Ąžuolialapė hortenzija galų gale iš spuogo pradėjo kažką vynioti. Jau apie 3 cm, bet tik vienas toks pumpuras, daugiau šakos plikos. Pernai dengiau, tai lapojo ir žydėjo. Šiemet maniau, kad pridengsiu, kai praneš didesnį šaltį. Bet vis žadėjo Kaunui šalčiausias naktis iki -23 laipsnių, tai palikau pliką, kartais sniego būdavo, tai užmesdavau. Manoji žemaūgė 'Sike's Dwarf'.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 23, 14:52)
Ir dabar puikiai pasimatė šalnų padariniai. Pašalusiais lapais kone visi augalai, pradedant gyvatvorėm, baigiant smilgom. Miskantai, melvenės, net lendrūnai ir tie nukentėjo. Šiandien pas mane sninga, bet ne žiedlapiais o žiedais, obuolių nebus..</p>

ojoj- maniau tik pas mane toks ekstymas unsure.gif visa kas auga- taip suzalota,. apskrude... na forzicija, kad persalo, tai jau buvo pacioj pradzioj aisku, bet ji siuo metu nebesugeba isprogint net lapu- stovi didziausias krumas nei gyvas nei mires.
Putinas Roseum, nu tas pirma karta apsalo. nebezydes. Lenda koazkokie suzaloti smulkus ziedai, bet zydedavo kekemis. Alyva siemet irgi nezydes. O buvo jau kekes didziules- dabar sudziuvusios mumijos. Rozes, kaip dziaugiausi , kad puikiai perziemojo- po siu salciu vel atsirado daug negyvu saku, o jauni ugliai suzaloti ,lapai nurudave. Vienintelis mano turetas viduvis, kuris sekmingai perziemojo, ir jau zaliavo nemenku kupsteliu po salnu ir sniegu visai numire. ir taip toliau ir taip toliau...jomajo- noriu emigruot i kita klimatine zona. O dar sausra prisidejo- zeme kaip pelenai - ko nepalieju- tas ir uzsilenkia. nepalaisciau seivamedzio Evos, tai ziuriu jau nauji ugliai nebent i arbatzoles tinkami. Gyvenant tokioj vietovej man tikrai reik labai riboti augalu asortimenta, reikia kazkaip perinstaliuoti mastyma, kad yra nelepiu augalu, kurie nereikalauja, nei vargo, nei prieziuros ir is to asorimetno formuot kompozicijas uzuot eksperimentavus.
kas pas mane geriausiai vesi- tai siliniai salivijai ir katzoles, dar zundos, dar melvenes, silokai...
Atsakyti
Vobla , panašiai ir pas mane, nors pvz tam pačiam sklype augalai prie prūdo žymiai stipriau apšalo negu kitose vietose, maty drėgme dar padidino šalnu poveikį, prie visu atsparių dar priskirčiau bijunus, nors pvz dieną po šalnos jie guledavo pasliki, bet atsistojo ir ruošia žiedus jau , o krapiniai jau ir žydi puikiai smile.gif

O forzitijai tarsiu jau ate, pernai su viena atsisveikinau, šiemet planuoju rudeni su kita , ją keisiu kuria nors lanksva iš aukštesnių arba pūsleniu putinalapiu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 24 gegužės 2017 - 10:48
Aš irgi nusivyliau forzicija. Užpernai žydėjo, pernai ne, šiemet viena šaka pažemėje.
Nors mieste pas mus yra gyvatvorė iš jų, "vsem na zlo" žydi kasmet, karpoma, trypiama blink.gif Bubulės išėjusios iš Maksės lipa su pilnom terbom per ją, į autiką skubėdamos, šunys vis nusilengvina. O ko maniškės nežydi popinamos? Ingrida atvežė, pas ją sodyboje už 10 km taigi žydėdavo. blink.gif

Šiaip nieko blogo šalnos nepadarė. Gal tik ant vienos trešnės mažai uogų užsimezgė. It melsvė White Father niekai negali iš apšalusių marškinėlių išsivynioti. Labiausiai širdis dreba dėl rododendrų. Roseum elegans lyg jau spalvinasi, šitas bus žiedais nupiltas, kiti nė krust. blink.gif
Atsakyti
Snapučiai 'Striatum' visai gerai dygsta. Pasėjau į indelį žiemą, vėsioj patalpoj stratifikavosi, dabar sudygę jau šakojasi. Nepamenu, ar rodžiau, kokios gražios jų sėklos:
https://get.google.c...xY3b4BTmm7Otxcs
O šiemet anksti pavasarį sodintos astrancijų šaknys jau žydi.
Kemerai 'Snow Ball' jau sudygo, staigiai per kelias dienas beveik sprindiniai. O 'Atropurpureum' dar nesirodo. Gal per anksti pasodinau, po to šalčių buvo.
Atsakyti

Daisoja,ne tik snapučių sėklos,net ir visas Jūsų augalų albumas labai egzotiškas ir meniškas!Bravissima,bella!

Snapučiai 'Striatum' visai gerai dygsta. Pasėjau į indelį žiemą, vėsioj patalpoj stratifikavosi, dabar sudygę jau šakojasi. Nepamenu, ar rodžiau, kokios gražios jų sėklos:
Kemerai 'Snow Ball' jau sudygo, staigiai per kelias dienas beveik sprindiniai. O 'Atropurpureum' dar nesirodo. Gal per anksti pasodinau, po to šalčių buvo.

Aš irgi nusivyliau forzicija. Užpernai žydėjo, pernai ne, šiemet viena šaka pažemėje.
Nors mieste pas mus yra gyvatvorė iš jų, "vsem na zlo" žydi kasmet, karpoma, trypiama blink.gifBubulės išėjusios iš Maksės lipa su pilnom terbom per ją, į autiką skubėdamos, šunys vis nusilengvina. O ko maniškės nežydi popinamos? Ingrida atvežė, pas ją sodyboje už 10 km taigi žydėdavo. blink.gif

Šiaip nieko blogo šalnos nepadarė. Gal tik ant vienos trešnės mažai uogų užsimezgė. It melsvė White Father niekai negali iš apšalusių marškinėlių išsivynioti. Labiausiai širdis dreba dėl rododendrų. Roseum elegans lyg jau spalvinasi, šitas bus žiedais nupiltas, kiti nė krust. blink.gif

Pas mus padarė blogo oi padarė šalnos....

Visi rododendrai bus tik lapai,du abrikosai išskrido kur vėžiai žiemoja,slyva nė žiedelio,didžiulės ananasinės obels pusę išpjovėm,po pusę dviejų slyvų....

O jau iš Dariaus pirktų gėlių tai gera pusė neišlaikė vilnietiško krikšto pačia baisiąja šalna-buvo jau susprogusios,tai gal pusė už kokį 80 eur negyvos...

Na kągi-bet yra ir gyvų,o taipogi vietos naujai prisėtoms atsirado...

Atsakyti
Ojei, Balsiete kaip skausmingai... Pas mane šiemet naujokų praktiškai nerasta, tai senimas, kad ir nukentėjo- jau spėjęs buvo įsikabinti. Dar antra tiek, kiek šalnos man ir sausra augalams pakenkė- tik daržus istengiau laistyti, o gėlynams jėgų nebeliko. Nors pirma vasaros diena primena rudenį- be galo džiaugiuos šitu lietumi, atsigaus galų gale viskas...
Atsakyti
Apmaudu, kai šalnos tiek bėdų pridaro, aš jomis vis skundžiuosi, bet nuostoliai palyginti nedideli, vyšnių nebus, ir jaunų obelaičių žiedai nurudo, o gėlynas iškentė šaltį, Dariaus augalais labai džiaugiuosi, tik rūgtis ir japoninė plukė nuo šalnų buvo visai nurudę, bet atsigavo, o šalavijai Eveline ir Caradonna jau skleidžia pirmus žiedelius, katžolės žydi, joms tikriausiai niekas nebaisu. Melsvė Guacamole nuo šalčio buvo susisukusi, dabar jau turi kelis lapelius, gal kas auginate, aš jos tikiuosi ispūdingo krūmo, kol kas lapai ploni ir neišvaizdūs, o va Patriot labai graži jau dabar. Astrancijas rausvas ir baltas šiemet padalinau, nesupyko, rausva žydi, balta dar tik kelia pumpurus. Prisipirkau šiemet kelių rūšių viendienių, labai lauksiu bent po žiedą pasirodant. Pernai bandžiau padauginti rožes, šaknydinau, kaip ir gerai sekėsi, užaugo nauji ūgliai, per žiemą laikiau šiltnamyje, bet į gėlyną perkėliau prieš šalnas jau su naujas ir ūgliais, gavo dvi bangas šalčio ir neišgyveno unsure.gif Na, šalnos atėjo ir praėjo, o sausra, atrodo, greitai nesibaigs, lietus tik simboliškai lyja, ženkliai daugiau drėgmės nesijaučia.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 31, 14:25)

Iš kur sėklos pirktos?
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 31, 15:25)

Čia tur būt pačios rinktos sėklos. Aš pirkausi, tai tik tos juodos spiros . Deja iš 8 spirų nesudygo anei 1. Gal per trumpai šaldžiau, gal per trumpai laukiau, bet jau šaukštai po pietų.
Įdomu kiek laiko dygo nuo to meto, kai padėjote šiltai.
Atsakyti
Man ir spiros gražios, tokios nemažos, jau yra ką į burną dėti. O diktonų sėklos dar gražesnės, tos irgi sudygo.
Rinktos pačios:
https://photos.googl...BzD47MQjR_cQ-yZ
Šiltai net nenešiau. Sudygo toje vėsioje patalpoje, uždengtos skaidriu maišeliu. Apsižiūrėjau neseniai, tai jau peraugę ir išblyškę. Dabar lauke pavėsyje atgauna spalvą.
Sinavadų sėklas Nora Barlow visai buvau apleidus. Per žiemą toje pačioje vėsioje patalpoje tamsoje sužėlė ,,kailiukas" paslapčia, tai jau neatsigavo. Laikau dar indelį, gal pasirodys apsimiegoję daigiukai.
Atsakyti