Turbūt reiktų pradėt nuo to, kad sėklos dygsta. Jei nebuvo sąlygų dygimui - reikiama temperatūra, drėgmė, tai koks skirtumas iš kur tos sėklos ir kiek kainavo
Ir kas yra "žolės"?
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 05 12, 13:47)
Turbūt reiktų pradėt nuo to, kad sėklos dygsta. Jei nebuvo sąlygų dygimui - reikiama temperatūra, drėgmė, tai koks skirtumas iš kur tos sėklos ir kiek kainavo
Ir kas yra "žolės"?
Ir kas yra "žolės"?
Kai nesudygsta maximoj pirktu ir 29 cnt kainavusiu seklu pakelis ne taip abidna, nes gali bet kada nusipirkt nauja pakuti ;) O "zoles" tai - smilgos ir visokie kitokie motiejukai.... Mano dilema: ar dar laukti kad gal tos seklos po ziemos sudygs, ar tuos plotelius uzseti/uzsodinti kitais augalais
QUOTE(Apelsina @ 2017 05 12, 14:02)
Kai nesudygsta maximoj pirktu ir 29 cnt kainavusiu seklu pakelis ne taip abidna, nes gali bet kada nusipirkt nauja pakuti ;) O "zoles" tai - smilgos ir visokie kitokie motiejukai.... Mano dilema: ar dar laukti kad gal tos seklos po ziemos sudygs, ar tuos plotelius uzseti/uzsodinti kitais augalais
Nelaukti tai tikrai
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 05 12, 14:47)
Nelaukti tai tikrai
Nu ir gerai - savaitgali bus kur niezincius nagus pasikasyti
QUOTE(Apelsina @ 2017 05 12, 11:56)
Atejau paklausti patarimo: uzpraeita vasara gavau dovanu keleta pakeliu daugiameciu kanadietisku zoliu seklu (ivairiu). Tada nusprendziau kad jau per velu seti, imeciau i saldytuvo nuline zona ir taip jos man praziemojo. Praeita pavasari istraukiau, pasejau ir..... nieko NEI VIENA neisdygo (o vieno seklu pakeliuko kaina tai 8 Kanados doleriai...), laukiau visa vasara, laikiau tuscius plotelius, kuriuose tik piktzoles bujojo ir puoselejau vilti: o gal... Seklu galiojimas geras, Kanada tai ne kokie tropikai, kad ju seklos LT visai nenoretu augti, sejau dviejose skirtingose vietose... Ar galima tiketis, kad kazkokiu stebuklingu budu sudygs si pavasari ar jau tuose ploteliuose kultivuoti kitas idejas ir kitas kulturas??
galima buvo sudygusias uz pikzoles uzskaityt ir israveti. geriau daugiameciu neseti tiesiai i dirva...apskritai nieko neseti...
va kalnines puseles kazkada pasejau i dirva- sudygo miskas, bet piktos zoles eme imti virsu. beravint is to miskelio beliko vienetai, nes neimanoma israut pikzoles neisraunant gleznu daigeliu. tik i lovelius ar daigyklas seti...
Ar pas ką nors lastūnė jau sprogsta? Nesiseka man su jomis, pernai viena bandė išdžiūti, kita visai maža.
Ir eglūnas mažius dar nerodo gyvybės. Ar tai normalu?
Vakar apžiūrinėjau savo robiniją, kažko be gyvybės atrodė...yra negyvų pumpurų, yra gyvų...nu bet vėluoja tai stipriai
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 15, 13:51)
Ar pas ką nors lastūnė jau sprogsta? Nesiseka man su jomis, pernai viena bandė išdžiūti, kita visai maža.
pas mane nesprogsta ir turbut nuo saku jau neatsprogs- persalo kiaurai, o vat nuo saknu jau naujas lenda ( nuejau patikrinti). sitas augalelis - kosciejus biesmiertnas. neiveikiamas. jau tris kartus kasiau is rozyno, trims zmonems ta pati atidaviau, o jis vis atauga ir atauga...
-------------
Edinka, kokia robinija? parasta baltaziede ar kokia nors mandra? paprastos dar miega.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 15, 13:51)
Mano eglūnas Sapho irgi nesprogsta ir jau šakelės negyvos. Šiemet palikau lauke, kai nešiodavau, tokiu laiku jau žydėdavo:
https://get.google.c...CJcvU0hwRabBNY8
Žinojau, kad Lietuvoj rausvažiedžiams prastai, bet šiemet vietos pritrūkau žiemojimo patalpoje. Kažkurią žiemą palikau, stipriai pridengiau, dar pakenčiamos temperatūros pasitaikė, tai tik truputį apšalo.
Ši žiema buvo keistoka - pagal prognozes ir termometro parodymus atrodė gerokai švelnesnė už praeitą, bet stipriai apšalo ar visai iššalo pernai išgyvenę augalai. Ąžuolialapė hortenzija tik dabar pradėjo sprogti kažkur apačioje.
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 15, 19:01)
Mano eglūnas Sapho irgi nesprogsta ir jau šakelės negyvos. Šiemet palikau lauke, kai nešiodavau, tokiu laiku jau žydėdavo:
Žinojau, kad Lietuvoj rausvažiedžiams prastai, bet šiemet vietos pritrūkau žiemojimo patalpoje. Kažkurią žiemą palikau, stipriai pridengiau, dar pakenčiamos temperatūros pasitaikė, tai tik truputį apšalo.
Ši žiema buvo keistoka - pagal prognozes ir termometro parodymus atrodė gerokai švelnesnė už praeitą, bet stipriai apšalo ar visai iššalo pernai išgyvenę augalai. Ąžuolialapė hortenzija tik dabar pradėjo sprogti kažkur apačioje.
Smulkiau apie ąžuolalapę. Ar daugmaž pakenčiAMAI ŽIEMOJA ? Dengiama?
Keista, kažkur mieste mačiau eglūną prie namo, krūmas nemenkas, nepanašu, kad nešiotų.
O dėl iššalimo, tai mano deucija, pati paprasčiausia , baigia išdvėsti. Užpraeitą nušalo iki žemės, kiek atžėlė, po šios žiemos vėl tik pažeme sprogsta.
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 15, 14:51)
Mažutėlyčiai pumpuriukai. Daugiau jokios veiklos. Miestas Biržai