Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Veronikūras šiuo metu virš sprindžio, per skubėjimą pamiršau rūgtį nufotografuot. Žodžiu, pirmieji čiut čiut aukštesni.

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 11 gegužės 2017 - 13:46
Nežiūrėjau rūgties, bet pas mane melsvės jau apšalo. Ateinanti naktis žada būti šalta pas mus, neramu.
Atsakyti

Manieji veronikūnai, tiek sibiriniai tiek virgininiai , stati kaip kareivukai. 

Atsakyti

Nors lapelių kraštai pas sibirinius veronikūnus kažkiek paskrudę

Atsakyti
Dėkui už vaizdinę medžiagą. Reiks didinti veronikūnų kiekį.
Dar nemačiau, kaip po praeitų naktų/rytų atrodo juodžolė Atropurpurea atviroje vietoje. Namo užstotos puikiai išsilaikė, nors šalčio pas mus visai mažai buvo.
Dėl didelių augalų gėlynuose, tai man kaip tik norisi kompozicijos išlaikymui. Svarbiausia, kad ši rūgtis neplinta šaknimis taip, kaip ta invazinė su keliais pavadinimų variantais, liaudiškai bambuku vadinama.
Apie kitas rūgtis. 6 zonos Red Dragon pasodinta 5 zonoje retai kada peržiemoja. Šiemet turbūt nepasirodys, užleis vietą kam nors. Nors ir pasirodydavo labai vėlai, jei teikdavosi. Visada atsargines nešu su vazonu į vėsią patalpą.
Iš melsvių vėlyvoms šalnoms atsparios June. Rudenį taip pat vėliau už kitas pasiduoda. Dar Halcyon tvirta.
Atsakyti
Išdrįsau apeiti savo valdas. Viskas gerokai apskrudę, sumaitota. Tulpių koks 90 procentu jau nebežydės. Labiausiai nukentėję melsvės- košė belikus. Dar baisingai neramu dėl alyvos. Galbūt ir vėl nebežydės- pačiupinėjau išlindusias žiedynų kekes- tokios suglebę unsure.gif vienais metais kaip kirto salna- taip ir nurinkau nuo krumo kekes mumijos fazej...
Atsakyti
Dabr manoji rūgtis nakvoja po dviem vazonais.
Susinervinau vakar. Vėl apšalo blakėžudė, jau pavasarį anksčiau buvo nuskrudusi, dabar persodinau į pavėsį ir pamiršau. Vakar vėl uždengiau, bet kas iš to, lapai jau pavandeniję. Kažko ji nenori pas mane augti. Viena veronika įtartinai buvo palinkusi, ir ta keliavo po vazonu. Kažkaip nepastebėjau, kad melsvės apšaltų. hmm.gif Reikės pasidomėti, išlindo ta baltoji White Father ir dar viena labai graži, karpytais lapais. Pernai iš lenkų parsisiunčiau. Beje, gal šiemet pamatysiu , kokio dydžio gali užaugti Rex, rašo, kad iki 1,2 metro į aukštį ir plotį.
Merginos, ar gali būti, kad jūsų miskantai jau žaliuoja? Maniškis dar nelabai bunda.
Atsakyti
Nu si naktis tai ziauri tikrai buvo. dar is vakaro( apie 23val.) buvo -4, kas paryciui- sunku isivaizduoti, nes buvo giedra. ledas balejoje pirsto storio, o ir masinos stiklus ryte skutau kaip gilu vidurziemi...bet kaip suprantu tokio ekstrymo jau nebebus- paskutine naktis. kas isgyveno- tas isgyveno...
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 12, 10:05)
Merginos, ar gali būti, kad jūsų miskantai jau žaliuoja? Maniškis dar nelabai bunda.

Žaliuoja, per gerą sprindį žalia.
Atsakyti
Sveiki, na aš irgi apėjau savo gėlynėlius - šįkart Kaunui labiau pasisekė, buvo tik apie -1. Gėlytės nenukentėjo, vienintelis dalykas, kam pakenkė - naujai pasodintam ir pradėjusiam sprogti graikiniam riešutui.

Mano blakėžudė 'Atropurpurea' sveikutėlė ax.gif .

vartotojo įkelta nuotrauka

Beje, apie 'Nojaus sėklos' svogūnines gėles: ta tulpė, kur prie blakėžudės, turėjo būti Kaufmano tulpė 'Heart's Delight', kaip nuotraukoje toliau (iš interneto) - žemutė (10cm), labai ankstyva (turėjo žydėti kovo mėn.), o išaugo apie 40 cm ir žydi tik dabar. Tai va, 'Nojus' man nebepatinka ... blink.gif

O lendrūnas 'Overdam' išvis jau gana įspūdingas - su tulpėmis 'Spreng Green':

Čia buvo kalba apie augalus, kurie tokiu metu jau nemažai atsprogę - pas mane, pvz., dabar jau gan nemažą kupstą turi užauginusios astrancijos wub.gif
Atsakyti
Atejau paklausti patarimo: uzpraeita vasara gavau dovanu keleta pakeliu daugiameciu kanadietisku zoliu seklu (ivairiu). Tada nusprendziau kad jau per velu seti, imeciau i saldytuvo nuline zona ir taip jos man praziemojo. Praeita pavasari istraukiau, pasejau ir..... nieko unsure.gif NEI VIENA neisdygo (o vieno seklu pakeliuko kaina tai 8 Kanados doleriai...), laukiau visa vasara, laikiau tuscius plotelius, kuriuose tik piktzoles bujojo ir puoselejau vilti: o gal... Seklu galiojimas geras, Kanada tai ne kokie tropikai, kad ju seklos LT visai nenoretu augti, sejau dviejose skirtingose vietose... Ar galima tiketis, kad kazkokiu stebuklingu budu sudygs si pavasari ar jau tuose ploteliuose kultivuoti kitas idejas ir kitas kulturas??
Atsakyti
Nemanau, kad laikyti sėklas šaldytuvo nulinėj zonoj yra gerai, nebent stratifikuojant. Tikriausiai čia ir bėda.
Atsakyti