Kiek atsimenu, kažkas pirko ežiuolių sėklų iš kinų.? Ar nors kas sudygo?
Pas mane - ne.
Dar neturiu didelės patirties su ežiuolėmis,bet kiek skaitydama susidūriau, lepesnės yra netradicinių spalvų ežiuolės, bent jau pas mane hibridinė skaisčiai raudona ežiuolė vargsta, serga, ir neklesti. Ir šiaip ežiuoles kas 5 metai reiktų atnaujint, jos nėra labai ilgaamžiai augalai.
Iš daugiametės.lt esu pirkus augalus gal prieš 5 metus, tai sodinukai buvo kokybiški, ir prie šaknų anuomet nebuvo nieko išskyrus vazonėlį, dabar irgi laukiu siuntinio, bus matyt kas ir kaip. Tiesa užsakinėjant internetu užtrunka, jau ko gero 3 savaitė laukiu.
man irgi smalsu, kaip su sėklomis iš kinų gavosi?
Iš daugiametės.lt esu pirkus augalus gal prieš 5 metus, tai sodinukai buvo kokybiški, ir prie šaknų anuomet nebuvo nieko išskyrus vazonėlį, dabar irgi laukiu siuntinio, bus matyt kas ir kaip. Tiesa užsakinėjant internetu užtrunka, jau ko gero 3 savaitė laukiu.
man irgi smalsu, kaip su sėklomis iš kinų gavosi?
QUOTE(Para @ 2016 06 15, 01:06)
Laba
Atskiros temos apie ežiuolės neradau, tai kreipsiuosi čia.
Ieškau pirkti įvairių ežiuolių. Gal galite patarti kur jų įsigyti? Žiūrinėjau daugiamete.lt Gal kas iš ten užsisakinėjote, kokia augalų kokybė? Ar verta? O gal kas turite iš jūsų perteklių, mielai nupirkčiau.
Dar noriu paprašyti patarimo. Kaip suprantu perskaičius jūsų pokalbius, kad yra ir neatsaprių, tiksliau neilgaamžių ežiuolių. Gal pasidalinsite savo patirtimi į ką atkreipti dėmesį perkant.
Ačiū
Ieškau pirkti įvairių ežiuolių. Gal galite patarti kur jų įsigyti? Žiūrinėjau daugiamete.lt Gal kas iš ten užsisakinėjote, kokia augalų kokybė? Ar verta? O gal kas turite iš jūsų perteklių, mielai nupirkčiau.
Dar noriu paprašyti patarimo. Kaip suprantu perskaičius jūsų pokalbius, kad yra ir neatsaprių, tiksliau neilgaamžių ežiuolių. Gal pasidalinsite savo patirtimi į ką atkreipti dėmesį perkant.
Ačiū
Paparastų rausvų turbūt kiekvienam turguj galima rasti. Jos man atrodo labai net ilgaamžės. Pas mus gal 8 m, o gal ir ženkliai ilgiau auga toj pat vietoj, žydi, klesti
Baltas White Swan auginau nuo sėkliukų, žydėjo antrais metais. Dabar bus treti, tai visai gražiai žiūrisi augalai. Paradoxa žiedų nemačiau, bet mačiau du priblususius augaliukus iš to pačio sėjimo (trečiamečius) - gal šiemet pasirodys.
QUOTE(Ožiukė @ 2016 06 14, 23:16)
Jeigu pirksite iš daugiametės.lt, tai būtinai reikia nuo šaknų nuimti tokį agroplėvelės (ar ko ten) "apynasrį", nes antrais metais augalai numiršta. Kaip tik apie ežiuoles šnekėjo gėlininkai FB
pirkau pries kelis metus- jokiu apynasriu is agrooleveles nebuvo, gal dabar kita mada o kas liecia daigus- buvo labai nevienodi- vieni stiprus ir grazus, kiti- paliege. tie, savaime aisku, nesubujojo ir su laiku uzsilenke.
--------------
su eziuolem draugauju dar neilgai- bus gal ketvirti metai ir tai tik tris teturiu- paprasta ruzava, blyskiaja ir paradoxa geltona. visos mano sausam smelyne ir siaures asigalyje jauciasi gana neblogai, paprastos net kantriai tupi po pusimi. turbut reiketu man daugiau ju i gelynus isileisti, jei jau mano atsiauriu salygu nebrokyja
Jot.ka, jūsų siūruojantys vešlūs gėlynai liuks atrodo
Para, jūsų bijūnas tikrai prabangus , o kiek laiko bijūnai pažydi? Paskui gi visą sezoną tik lapai lieka, nors, aišku, ganėtinai dekoratyvūs...
Aš esu porą kartų pirkusi iš daugiametes.lt, tiesiogiai jų aikštelėje. Viskas pas mane auga, peržiemojo. Tiesa, važiavau užsisakiusi, nes kai anksčiau buvau be užsakymo, tai labai daug augalų vietoje nebuvo. Nuvažiavusi buvau truputį nusigandusi - dalis augalų vazonuose buvo labai užvargę, bet pasodinti atsigavo. Ežiuolių, tiesa, nepirkau. Iš kitur turiu įsigijusi paprastą rūšinę, "August Konigin" ir "White Swan". Bet dar tik antri metai, tai patirties kaip ir nėra. Šios kol kas vešlios, gražios. Yra pasisėjusių sėjinukų, bet nežinau, kurios.
Na, o temai paspalvinti įdedu keletą nuotraukų, darytų prieš porą savaičių
Čia mano aromatinių - prieskoninių žolynų darželis . Žydi katžolė 'Odeur Citron', toliau dešinėje matosi daugiaaukštis svogūnas. Kairiau, stori pirštai - česnako Allium pskemense, laukiu, kokie bus jo žiedynai...
Priekyje - storašaknis snaputis, gera jo arbata
Čia vis dar ieškau, ką pasodinti prie raugerškių 'Bagatelle', kad neatrodytų, kaip juodoji skylė. Rūgštynės 'Red Vein' būtų visai nieko, bet vabaliukai jas labai apgraužia...
Snaputis "Baby Blue", gražus, bet gaila, kad trumpokai žydi. Gal tie karščiai dar labiau sutrumpino žydėjimą...
Sibirinis vilkdalgis "Alba", ta pati problema - labai greit nužydėjo...
O čia tai džiaugsmas mano akims - pradeda žydėti šalavijas 'Mainacht'. Dabar kupstai žydi visu gražumu, visiems iškart krenta į akį. O jau bičių . Labai liuks augalai
Para, jūsų bijūnas tikrai prabangus , o kiek laiko bijūnai pažydi? Paskui gi visą sezoną tik lapai lieka, nors, aišku, ganėtinai dekoratyvūs...
Aš esu porą kartų pirkusi iš daugiametes.lt, tiesiogiai jų aikštelėje. Viskas pas mane auga, peržiemojo. Tiesa, važiavau užsisakiusi, nes kai anksčiau buvau be užsakymo, tai labai daug augalų vietoje nebuvo. Nuvažiavusi buvau truputį nusigandusi - dalis augalų vazonuose buvo labai užvargę, bet pasodinti atsigavo. Ežiuolių, tiesa, nepirkau. Iš kitur turiu įsigijusi paprastą rūšinę, "August Konigin" ir "White Swan". Bet dar tik antri metai, tai patirties kaip ir nėra. Šios kol kas vešlios, gražios. Yra pasisėjusių sėjinukų, bet nežinau, kurios.
Na, o temai paspalvinti įdedu keletą nuotraukų, darytų prieš porą savaičių
Čia mano aromatinių - prieskoninių žolynų darželis . Žydi katžolė 'Odeur Citron', toliau dešinėje matosi daugiaaukštis svogūnas. Kairiau, stori pirštai - česnako Allium pskemense, laukiu, kokie bus jo žiedynai...
Priekyje - storašaknis snaputis, gera jo arbata
Čia vis dar ieškau, ką pasodinti prie raugerškių 'Bagatelle', kad neatrodytų, kaip juodoji skylė. Rūgštynės 'Red Vein' būtų visai nieko, bet vabaliukai jas labai apgraužia...
Snaputis "Baby Blue", gražus, bet gaila, kad trumpokai žydi. Gal tie karščiai dar labiau sutrumpino žydėjimą...
Sibirinis vilkdalgis "Alba", ta pati problema - labai greit nužydėjo...
O čia tai džiaugsmas mano akims - pradeda žydėti šalavijas 'Mainacht'. Dabar kupstai žydi visu gražumu, visiems iškart krenta į akį. O jau bičių . Labai liuks augalai
Ačiū, kad dalinatės savo patirtimi
Šiandien užlėkiau į turgų paieškoti ežiuolių. Kadangi paprastą vaistinę- rožinę turiu, tai šios kainos neklausiau. Vienoje vietoje paklausiau kainos- 15 eurų . Ne litų, eurų, pasitikslinau galvojau, kad ant lygios vietos nugriūsiu. Tiek jau to, belieka iš daugiametes.lt įsigyti. Dar į Lenkiją rūpėtų palėkti, tai delsiu. Gal ką sugalvosiu
Papildyta:
[
Ačiū. Jau pamaitintas ir primaitintas . Net nežinau kiek jis laiko žydi. Niekada "nematavau", reikėtų kitą metą pastebėti. Šiemet dėl karščių viskas nužydėjo greičiau. Nors dar tie raudoni žydi, bet jau nebedaug žiedelių. Visu gražumu dabar žydi baltas, o ir oras neperkarštas. Man pakankamai dekoratyvūs jų lapai, o ir fonas kitiems augalams. Nors tos kaimynų tvoros nelabai pasiseka paslėpti
Sako, kad bijūnai kuo ilgiau toje pačioje vietoje auga nejudinami, tuo ilgiau žydi. Nežinau kiek tos tiesos, gal.
Šiandien užlėkiau į turgų paieškoti ežiuolių. Kadangi paprastą vaistinę- rožinę turiu, tai šios kainos neklausiau. Vienoje vietoje paklausiau kainos- 15 eurų . Ne litų, eurų, pasitikslinau galvojau, kad ant lygios vietos nugriūsiu. Tiek jau to, belieka iš daugiametes.lt įsigyti. Dar į Lenkiją rūpėtų palėkti, tai delsiu. Gal ką sugalvosiu
Papildyta:
QUOTE(Vivica @ 2016 06 15, 14:17)
[
Ačiū. Jau pamaitintas ir primaitintas . Net nežinau kiek jis laiko žydi. Niekada "nematavau", reikėtų kitą metą pastebėti. Šiemet dėl karščių viskas nužydėjo greičiau. Nors dar tie raudoni žydi, bet jau nebedaug žiedelių. Visu gražumu dabar žydi baltas, o ir oras neperkarštas. Man pakankamai dekoratyvūs jų lapai, o ir fonas kitiems augalams. Nors tos kaimynų tvoros nelabai pasiseka paslėpti
Sako, kad bijūnai kuo ilgiau toje pačioje vietoje auga nejudinami, tuo ilgiau žydi. Nežinau kiek tos tiesos, gal.
[quote=Para,2016 06 14, 23:06]
Laba
Ačiū
Baltų ežiuolių dažnai matau pavasary sėklomis prekiaujančiose sodininkų-daržininkų parduotuvėse. Galima rasti turguje. Pas mus turguje pastoviai prekiauja viena moteriškė daugiametėmis gėlėmis, krūmais, medeliais. Visos ežiuolės įsodintos į vazonus po vieną krūmelį. Turi baltų, skirtingų rožinių, labai tamsiai raudoną ir tokią kaip foto-atrodo DŽEMas vadinasi. Pirkau praeitą rugpjūtį už 4 euriukus. Nemanau, kad dabar būtų kokie 10 eurų Buvo ir pigesnių, kaina priklauso nuo veislės. Kai nužydėjo žiedai, vieną palikau brandinti sėklas. Surinktas, sudžiovintas sėklytes atidaviau kolegei, šį pavasarį pasisėjo ir turi jau daug.
Manau, kad taip nusipirkus po vieną skirtingų veislių, galima būtų sėkmingai pasidauginti sėklomis. Po kelių metų būtų didelis žydintis plotas.
]My Webpage[/URL]
Laba
Ačiū
Baltų ežiuolių dažnai matau pavasary sėklomis prekiaujančiose sodininkų-daržininkų parduotuvėse. Galima rasti turguje. Pas mus turguje pastoviai prekiauja viena moteriškė daugiametėmis gėlėmis, krūmais, medeliais. Visos ežiuolės įsodintos į vazonus po vieną krūmelį. Turi baltų, skirtingų rožinių, labai tamsiai raudoną ir tokią kaip foto-atrodo DŽEMas vadinasi. Pirkau praeitą rugpjūtį už 4 euriukus. Nemanau, kad dabar būtų kokie 10 eurų Buvo ir pigesnių, kaina priklauso nuo veislės. Kai nužydėjo žiedai, vieną palikau brandinti sėklas. Surinktas, sudžiovintas sėklytes atidaviau kolegei, šį pavasarį pasisėjo ir turi jau daug.
Manau, kad taip nusipirkus po vieną skirtingų veislių, galima būtų sėkmingai pasidauginti sėklomis. Po kelių metų būtų didelis žydintis plotas.
]My Webpage[/URL]
QUOTE(jot.ka @ 2016 06 13, 14:43)
<...>
vi_, sunku iš foto įvertint sporobolusų dydį, bet įsivaizduoju, kad augalas tikrai gražus, jau vien ploni lapeliai daug grakštumo prideda. o kiškio ašarėlės dar nežydi? Kaip jūsiškės šviesios šluotsmilgės atrodo, jau turėtų pačiam gražume būt, jos gi šiek tiek ankstyvesnės už 'Schottland'?
vi_, sunku iš foto įvertint sporobolusų dydį, bet įsivaizduoju, kad augalas tikrai gražus, jau vien ploni lapeliai daug grakštumo prideda. o kiškio ašarėlės dar nežydi? Kaip jūsiškės šviesios šluotsmilgės atrodo, jau turėtų pačiam gražume būt, jos gi šiek tiek ankstyvesnės už 'Schottland'?
Pasižiūrėjau į foto aukšta pieva pas jumis gaunasi... Žiedų mažokai, ypač kažko balto norėtųsi, betgi prisiminus jūsų orientaciją į antrąją vasaros pusę, pastebėjimą atsiimu. Bais vešlu, o tai yra gėris.
Deja, negaliu papasakoti, kas darosi mano augalyne, nes nemačiau jo jau >3 savaites, t.y. nuo matytų foto padarymo. Telefonu atraportavo, kad šluotsmilgės 'Godschleier' šiemet žemesnės ir skystesnės, matyt, grįžo prie standarto. Per Jonines, reik manyt, pavyks į sodybą nukakti, tad galėsiu daugiau papasakoti. Nors dar nelabai kas ten dedasi, nes irgi šou antrajai vasaros pusei paskaičiuotas. Gaila nematau savo pernai pasodintų sibirinių vilkdalgių. Sako, kad batukas jau žydi, o melsvukas dar ruošiasi. Kupsto praplatėjimo požiūriu progresas akivaizdus. Kažko gero tikiuosi iš šių augaliukų.
Kažkas užsiminė apie baisias turgines kainas, tai prisidedu prie šios akcijos. Buvau susiruošusi nusipirkti žemaūgę melsvę, visiškai elementarią, bet užgirdusi kainą, nevalingai perklausiau Čia litais? 7 Eurus užsiprašė! Pastebėjau, kad per 4-5 savaites vis dar nepardavė savo brangenybės...
QUOTE(evora @ 2016 06 15, 15:21)
manau, kad is seklu jau nebebus tokios kaip buvo- jos gi tarpusavy kryzminasi
--------------
bet seklomis ma irgi geriau patinka, nei pirkti viena keriuka- galima uzsisodinti didesni plota. nu koks ten vaizdas is vienos eziuoles tik, kad kur tu seklu ivairesniu gauti?
QUOTE(evora @ 2016 06 15, 15:21)
Turi baltų, skirtingų rožinių, labai tamsiai raudoną ir tokią kaip foto-atrodo DŽEMas vadinasi. Pirkau praeitą rugpjūtį už 4 euriukus. Nemanau, kad dabar būtų kokie 10 eurų
Turbut Ežiuolė MARMALADE vadinas
QUOTE(asedita @ 2016 06 15, 17:53)
Turbut Ežiuolė MARMALADE vadinas
Ačiū, už priminimą. Pavadinimai liko Fotki.com prie nuotraukų, tad tenka pražilusia galva pasitikėti.
Džemas-marmeladas-labai panaši reikšmė.
visiškai nusivyliau daugiametes.lt, tai ir kitiems papasakosiu kokie jie: užsisakiau augalėlių (su atsiėminu gėlyne ir apmokėjimu atsiimant - sakė "o.k ") už 60Eur su "kapeikom" dar balandžio pabaigoj ir, ką jūs manot - tyla... rašiau laišką, sakė: gegužės pabaigoj ir ką jūs manot - šiandien birželio vidurys
Išbraukiau juos iš savo favoritų ilgam. Tepasiunta - man nieko iš jų nebereikia.
Lyg kitų nėra
Išbraukiau juos iš savo favoritų ilgam. Tepasiunta - man nieko iš jų nebereikia.
Lyg kitų nėra