Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Daisoja @ 2017 05 10, 21:27)
Tai reiks pasukti galvą, kokią anksti suželiančią priedangą aplink rūgtį pasodinti. Planuojamoje vietoje jau pasodinta aukšta juodžolė, ji tokius atšalimus atlaikė. Šalia pasodintas miskantas miegos, kaip ąžuolas, o gal ir ilgiau. Kažkaip mažai tų ankstyvųjų tvirtų daugiamečių. Dailieji auskarėliai man nepatinka, pentiniai irgi nelabai. Bitkrėslės jau sužėlę, lapija tiktų, bet žiedų spalva nederės. Kol kas ta rūgties ,,malka" guli garaže maišelyje spuoguota.

O kaip kraujalakė? Pas mane šiuo metu gana aukštas ir masyvus kupstas. Veronikūrai virš sprindžio - rūgtis žemesnė.
Atsakyti
Sibirinius sodinsiu iš vieno šono, bet ar jie apsaugos? Dabar ūgio dar mažo seniai sodintieji. Tiesa, neįsivaizduoju, kokio aukščio tokiu metu rūgtis.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 05 10, 21:16)
O kaip kraujalakė? Pas mane šiuo metu gana aukštas ir masyvus kupstas. Veronikūrai virš sprindžio - rūgtis žemesnė.

O kaip jie šalčius atlaikė? Bet pas jus gi visad šilčiau.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 10, 22:17)
O kaip jie šalčius atlaikė? Bet pas jus gi visad šilčiau.

Kraujalakė ir veronikūrai - gerai, be pokyčių. Toks dailusis auskarėlis apšalo. Be to, miskantai panašaus su rūgtimi ūgio šiuo metu. Iš varpinių kolkas geriausiai atrodo lendrūnas Overdam mirksiukas.gif

Pridėta:

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 10 gegužės 2017 - 21:31
QUOTE(Achilea @ 2017 05 10, 15:04)
<...>
Apie dekoratyvinius česnakus jei dar, šitie tai mano svajonių augalai, labai jie man patinka, ir tik pernai prisipirkau maximoje bent 3 pakuotes, dabar nepasakysiu tiksliai kokių, bet vieni bus aukštesni, kitos rūšies buvo spalvotas mixas, ir beveik visi svogūnai gražiausiai sudygo šiemet, bet va žiedų turės tik vienas kitas , kažin kodėl? Prieš porą metų, kai pasitaikė tas netikęs pavasaris, buvau pasodinusi to gražuolio schubertii tris svogūnus, neišdygo nei vienas  unsure.gif , ar auginate kuri, gal šitas lepūnas yra?

Šubertai matyt skaniausi, tai juos pelės pirmus patvarko. smile.gif O jei rimtai, tai esu irgi juos sodinusi, bet irgi po žiemos dingo. Po to čia SM kažkas paaiškino, kad ir neturėjo gautis – šaltavota ir drėgnavota jiems pas mus. Jei paskaityti, ką apie juos rašo web-šaltiniai, tai nuo 5 zonos ir aukščiau jie išsilaiko, bet pažymima, kad 5-6 zonose reikėtų žiemai juos smarkiai apšiltinti beigi dar apsaugoti nuo drėgmės. Tai aš saviesiems, pamenu, po viedrą durpių ant galvos nepagailėjau, bet nepadėjo. Variantas būtų sodinti į tuos spec. bliūdelius ir žiemai išnešti aukščiau 5-6 zonos. Į rūsį kokį gal, ar garažą. Bet čia mano sugalvotas receptas, kurį gal kas nors ir supeiks. Ir ar verta?
Pas kažką iš SM, berods, Jediarą, šie dičkiai žydėjo gi, rodė čia nuotraukas. Bet jau senokai jos čia nesimato.

Beje, radau išeitį, kaip išspręsti česnakų problemą visiems laikams – štai taip smile.gif Variantas? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 10, 21:41)
<p>Aš irgi sukau galvą kokioj kompanijoj rūgtį įkurdint, pirmais metais skendo katžolės jūroj, buvo nuostabus derinys, bet norėjosi visą sezoną kompanijos, be pertraukų, tai tas momentas kai katžoles reikėjo nukirpt buvo skaudus akiai. Šiemet auga tarp sibirinių vilkdalgių.</p>

Stebinat mane, neįsivaizduoju, kokia kompanija gali būti rūgčiai (persicaria polymorpha), kuri užima erdvės apie 1,5 kub. metro.
Atsakyti
Beje, radau išeitį, kaip išspręsti česnakų problemą visiems laikams – štai taip smile.gif Variantas? smile.gif

bigsmile.gif Na ir prajuokinot iš ryto, dar taip nemačiau, ko tik žmonės nesugalvoja! Bet aš geriau bandysiu česnakų paprastuoju natūraliu būdu prasigyventi mirksiukas.gif
Vakar pamiršau per kitus darbus uždengti savo lepius augalus, šalna buvo kaip reikiant, kad ją kur, nors prognozė rodė +1, o buvo -1 mažiausiai.
Apie jūsų rūgtį paskaitau ir prisimenu savo bėdą, kurią paveldėjau su sodyba, augo mažas kupstelis, augaliukas gražus, taip ir palikom, komposto krūvą užstoja, bet tas augaliukas išbujojo į baisų krūmą, pavadinimu japoninis pelėvirkštis, jei bandau į jį kėsintis, paleidžia daugybę šoninių atžalų, nuo menkiasios šalnos pavasarį nušąla tie jo mėsingi ūgliai, bet netrukus sėkmingai atželia, šaknys pavirto į tik kirviu įveikiamą kietą kaulą, bet šiemet aš jam paskelbiau karą ir bandysiu įveikti. Noriu toje vietoje, ar bent šalia, pasodinti arunką, drėgna vieta, tikriausiai augtų.

vi_, o gal vietoje kazokų tiktų šilauogės, augimvietė beveik paruošta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 11 gegužės 2017 - 08:41
QUOTE(Emvida @ 2017 05 11, 09:21)
Stebinat mane, neįsivaizduoju, kokia kompanija gali būti rūgčiai (persicaria polymorpha), kuri užima erdvės apie 1,5 kub. metro.

Tai kad ne per sezoną ar du tiek išsiplečia ;)
Atsakyti

O kas jus stebina, taigi už to pusantro metro toliau gali gėlynas tęstis. O pavasarį kol ji atželia ir tą kubatūrą užima puiki kompanija svogūniniai augalai. 

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 11, 09:41)
<p></p><blockquote  class="ipsBlockquote" data-author="Emvida" data-cid="71620892" data-time="1494483677"><div><p>Stebinat mane, neįsivaizduoju, kokia kompanija gali būti rūgčiai (persicaria polymorpha), kuri užima erdvės apie 1,5 kub. metro.</p></div></blockquote><p>O kas jus stebina, taigi už to pusantro metro toliau gali gėlynas tęstis. O pavasarį kol ji atželia ir tą kubatūrą užima puiki kompanija svogūniniai augalai. </p>

Čia tik mano nuomonė smile.gif . Mano supratimu, toks augalas gėlyne nesiderina. nebent kol mažas, bet jo tokios keistos šaknys, kad neįsivaizduoju, kaip reikėtų persodinti. Man tai jo visas įspūdis dydyje.
Atsakyti

Aš jo persodint irgi nenorėčiau, kartą teko ir užteko :). O gėlyne jis gerai atrodo jei išlaikomos proporcijos, juk mišriuose gėlynuose krūmai ir žoliniai augalai kažkaip sugyvena. Tai šiuo atveju polymorphai tenka krūmo vaidmuo. Čia irgi, tik mano subjektyvi nuomonė ir ji gali keistis :)

Atsakyti
Ką tik apžiūrėjau, maniškė rūgtis neapšalus.
Atsakyti

Manoji apšalus dar labiau

Atsakyti