QUOTE(Achilea @ 2017 05 10, 15:04)
<...>
Apie dekoratyvinius česnakus jei dar, šitie tai mano svajonių augalai, labai jie man patinka, ir tik pernai prisipirkau maximoje bent 3 pakuotes, dabar nepasakysiu tiksliai kokių, bet vieni bus aukštesni, kitos rūšies buvo spalvotas mixas, ir beveik visi svogūnai gražiausiai sudygo šiemet, bet va žiedų turės tik vienas kitas , kažin kodėl? Prieš porą metų, kai pasitaikė tas netikęs pavasaris, buvau pasodinusi to gražuolio schubertii tris svogūnus, neišdygo nei vienas
, ar auginate kuri, gal šitas lepūnas yra?
Šubertai matyt skaniausi, tai juos pelės pirmus patvarko.
O jei rimtai, tai esu irgi juos sodinusi, bet irgi po žiemos dingo. Po to čia SM kažkas paaiškino, kad ir neturėjo gautis šaltavota ir drėgnavota jiems pas mus. Jei paskaityti, ką apie juos rašo web-šaltiniai, tai nuo 5 zonos ir aukščiau jie išsilaiko, bet pažymima, kad 5-6 zonose reikėtų žiemai juos smarkiai apšiltinti beigi dar apsaugoti nuo drėgmės. Tai aš saviesiems, pamenu, po viedrą durpių ant galvos nepagailėjau, bet nepadėjo. Variantas būtų sodinti į tuos spec. bliūdelius ir žiemai išnešti aukščiau 5-6 zonos. Į rūsį kokį gal, ar garažą. Bet čia mano sugalvotas receptas, kurį gal kas nors ir supeiks. Ir ar verta?
Pas kažką iš SM, berods, Jediarą, šie dičkiai žydėjo gi, rodė čia nuotraukas. Bet jau senokai jos čia nesimato.
Beje, radau išeitį, kaip išspręsti česnakų problemą visiems laikams
štai taip Variantas?