Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Ir šitaip pajūryje?
Dar netikrinau, pro langą normaliai atrodo. Ryte kažkiek buvo apsnigta, termometras prie lango rodė pusę laipsnio šalčio. Jei spręsti pagal Žaliakalnį, tai nieko baisaus nebuvo. Bet sako, kad vakar po pietų rytinėje ir pietinėje Kauno dalyse siautė baisios pūgos. O aš tik juodus debesis aplink mačiau, saule mėgavausi. Iki pietų dar smagiai prisodinau ir apmulčiavau durpėmis.
Atsakyti

Pas mus vakar pūga buvo, taip gražiai snigo, gražiau nei žiemą.

Su gide Klaipėdoj bendraujant išėjo kalba apie temperatūrinius svyravimus, tai sako tam yra mokslinis pagrindimas, ledynmečio yra suformuotas kalvagūbris, eina išilgai Palangos plento, tai oro masės ir vėjai kažkaip taip maišosi, jei mieste šilta, pas mus(10 km) nuo miesto šalta, ir atvirkščiai, jei pas mus šilta, mieste daug vėsiau. Na šiaip ar taip, bet savo kieme pajūrio prognozėmis vadovautis negaliu, visada būna arba šalčiau arba šilčiau.

ryte nusivaliau mašina nuo sniego, kelias šlapias, medžiai balti, -2, o privažiuoju Palangos plentą - sausas kelias, visur žalia, sniego nėr ir +3. Mieste matyt niekas neapšalo, o mano magnolija į skudurą pavirto.

Atsakyti

Va ką tik su mama šnekėjau, Šiaulių rajone -4 buvo. Ir ateinančios naktys nežada būt šiltesnės.

Atsakyti
Na, pas mus šilčiau, rodė 0, nors silpna šalna buvo. Iš vakaro buvo likę tik +3, tai tikėjausi blogiau, uždengiau plastmasiniais kibirais japoninę plukę, saulaines ir rūgtį amplexicaulis, šitie visi mano naujokai, tik šiemet pasodinti ir jau buvo apšąlę per anas šalnas, tik spėjo atsigauti ir po kelis naujus lapelius parodyti.
Apie dekoratyvinius česnakus jei dar, šitie tai mano svajonių augalai, labai jie man patinka, ir tik pernai prisipirkau maximoje bent 3 pakuotes, dabar nepasakysiu tiksliai kokių, bet vieni bus aukštesni, kitos rūšies buvo spalvotas mixas, ir beveik visi svogūnai gražiausiai sudygo šiemet, bet va žiedų turės tik vienas kitas , kažin kodėl? Prieš porą metų, kai pasitaikė tas netikęs pavasaris, buvau pasodinusi to gražuolio schubertii tris svogūnus, neišdygo nei vienas unsure.gif , ar auginate kuri, gal šitas lepūnas yra?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Achilea: 10 gegužės 2017 - 14:13
Kol kas stovi viskas kaip stovėję, net šviežiai susodinti. Pas mus ryte mašiną reikėjo gramdyti, bet rožė stovi, o va su dar nepasodinta magnolija, tai lakstau pirmyn atgal. Išvarius man gražius didelius lapus, tai jai tikrai šakės būtų...

Gavau didelį kupstą arunko. Noriu išskaidyti į dvi dalis ir sodint, bet... Taip ir stovi jis maiše su žemėmis užuovėjoj nuo vakar. Ar sodint? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 10, 11:43)
<p>Nu, kokie nuostoliai? Pas mane buvo -2, ir sniego danga. Įdienojo viskas atitirpo, rezultas vingiriai apšalusiais lapais, stiebai nulinkę( viliuosi atsistos), japoninės plukės juodos, persicarija polymorpha lapai skuduriukai. Gal ir daugiau nukentėjusių bus, tiesiog greitu apėjimu tiek teužmačiau. </p>

Dar anksti nuostolius skaičiuot- didžiosios šalnos dar priešaky. Kaip supranntu ketvirtadienio naktis i penktadieni bus šalčiausia. Vietom iki -8 zada. Dar nerperžiemojom...
Atsakyti
Baikit čia paniką skleisti. blink.gif
Magnolija visa žieduose , ir keružis migdolas.
Galvojau, kad mano Persicaria polymorpha apsvilo juodai nuo saulės. O panašu, kad nuo šalčio bangos, nes tą naktį prieš 2 savaites pentiniai sudribo , margutės net prigulė. Ko gero buvo kokie -6. Dabar lyg ir nieko. Kas atsigauna, tam užmetu vazonus nakčiai. Tai reikia ir ant išsodintų akanntų užmesti.
Sniego neturime, o reikėtų. Drėgmės trūksta ir nieko gero nežada.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iš Kaimo: 10 gegužės 2017 - 18:53

Persicaria polymorpha itin jautri šalčiui, iš mano auginamų augalų pati jautriausia. Pamenu vienais metais vėlyvos šalnos buvo, tai liko stiebai pliki stovėt, šįryt ryte buvo po sniegu, vyliausi kad nieko, bet dieną pasimatė, skydurėliai. Dabar galvoju kaži kaip bus kai ir toliau šalčiai laikysis, o dienom tai visai nieko, pas mus saulė ir +10 buvom. Giedra, matyt naktis bus šaltesnė nei praėjusi.

Atsakyti
Pripasakojot košmarų prieš naktį. Bet gal vėliau ta didžioji rūgtis atželia?
Atsakyti

Tai jo, rūgtis nemiršta, tiesiog užtrunka, kol naujus lapus išvynioja, šiemet ji pas mane nespėjo smarkiai išaugt, tai lapai nudžius ir tiek, augs aukštyn ir kitus leis. Užpernai pas mane polymorpha žydėjo kartu su katžolėm Walker'sLow, šiemet matyt katžolė anksčiau startuos.

Atsakyti
Tai reiks pasukti galvą, kokią anksti suželiančią priedangą aplink rūgtį pasodinti. Planuojamoje vietoje jau pasodinta aukšta juodžolė, ji tokius atšalimus atlaikė. Šalia pasodintas miskantas miegos, kaip ąžuolas, o gal ir ilgiau. Kažkaip mažai tų ankstyvųjų tvirtų daugiamečių. Dailieji auskarėliai man nepatinka, pentiniai irgi nelabai. Bitkrėslės jau sužėlę, lapija tiktų, bet žiedų spalva nederės. Kol kas ta rūgties ,,malka" guli garaže maišelyje spuoguota.
Atsakyti

Aš irgi sukau galvą kokioj kompanijoj rūgtį įkurdint, pirmais metais skendo katžolės jūroj, buvo nuostabus derinys, bet norėjosi visą sezoną kompanijos, be pertraukų, tai tas momentas kai katžoles reikėjo nukirpt buvo skaudus akiai. Šiemet auga tarp sibirinių vilkdalgių.

Atsakyti