Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(vi_ @ 2017 05 08, 15:42)
Į česnakus numojau ranka (išskyrus 3 dičkius), tai jie ūkį veda savarankiškai. Pridygo šiemet smulkių daigelių visur ir visokių. Net ten, kur pernai nebuvo. Matyt, išnykėlių vietoj dirvoje pasiklydo užsilikę mini-svogūniukai. O gal iš sėklų išsikrapštė? Šiemet žiedų dar nesulauksiu, o ir kitąmet vargu, ar bus tam pribrendę, bet kada nors prasprogs būtinai. Labai keistas augalas... Tuoj, kaip raudonos tulpės, lakstys po visą sodybą, slapstysis čiut ne po kiekvienu akmeniu – beliks tik stebėtis ir grožėtis, o kartais net pykti... smile.gif

Man irgi panašiai su česnakais - iš 10 "Purple sensation" teliko vienas, kuris augina tris žiedynus. O iš visų kitų tai tik po vieną kitą kūdą vaikelį beliko... Įdomu, kas juos naikina?.. Dar pasiskaičiau daves garden.com, tai rašo, kad gali išnykti, jei pavasaris ilgas ir šlapias. O tokių mums netrūksta...
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 05 08, 08:55)
Ne visose vejose tos saulutes ir auga. Kokius penkis metus nesekmingai bandziau  iveist pas save pievoj sauluciu. n pakeliu susejau, n daigu isodinau, dar daigais, tai metus pabudavo, o paskui dingdavo vaiku po saves nepalike... Viskas- pasidaviau. Ne mano zemei saulutes, jos megsta priemoli ir nors kazkiek pavesio...pas mane nederligoj smelynej matyt iskepe. Tik kraujazoles vejoje vesi ir samanos...ir krokai nesiskundzia...

Iš pakelių - be šansų. Ten būna jau paturbintos, visokios "grožio karalienės" Patekusios į laukinę pievą konkurencinėje kovoje gėdingai pralaimi. Reikia ieškoti pas ką nors žydinčių laukinukių , pasirinkti sėklų. Kaip tik myli saulę , kiek mačiau, pietinėje pusėje, net krantelius į gatvę apstoję. O ten gi pats saulės kepinimas.
Užvakar vos nesukapojau kemero. Kasmet slapstosi, vėlyvas nenaudėlis. Matosi, kad raudoni ūgliai tuoj tuoj prasimuš į saulę. Tai tuo pačiu iškėliau kur drėgniau. Nepasiekia jis pas mane 1,7 metro. ax.gif
Atsakyti
Lenda pas mane akantas. Būtų geriau palaukęs kol šaltos naktys praeis, bet ne, skuba pasirodyti. Aišku smagu, bet matyt nakčiai teks samanų gniužulą ant galvos užmesti.
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2017 05 08, 16:10)
Man irgi panašiai su česnakais - iš 10 "Purple sensation" teliko vienas, kuris augina tris žiedynus. O iš visų kitų tai tik po vieną kitą kūdą vaikelį beliko... Įdomu, kas juos naikina?.. Dar pasiskaičiau daves garden.com, tai rašo, kad gali išnykti, jei pavasaris ilgas ir šlapias. O tokių mums netrūksta...

O kurklių turit? Ne kartą svogūnų inde esu radus besmaližiaujančius. Dar visokie smulkūs graužikai mėgsta suvalgyti.

O dėl šlapumo, visus visus svogūninius sodinu į smėlio ar smulkaus žvyro patalus. Dugne prikraunu kompostinės, tada sluoksnis smėlio, į kurį sukaišioju, ir 'ant galvos' smėlio. Paskutinis sluoksnis - tai, kas buvo šalia iškapstyta.

Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 08, 15:36)
Iš pakelių - be šansų. Ten būna jau paturbintos, visokios "grožio karalienės" Patekusios į laukinę pievą konkurencinėje kovoje gėdingai pralaimi. Reikia ieškoti pas ką nors žydinčių laukinukių , pasirinkti sėklų. Kaip tik myli saulę , kiek mačiau, pietinėje pusėje, net krantelius  į gatvę apstoję. O ten gi pats saulės kepinimas.

mh... dėl sėklų tai sutinku- gali but labai sukultūrintos arba išvis nedaigios, bet vat gi kasiau ir vežiausi iš vejos kur daugiau saulčių nei žolės, leidau žydeti, nepjoviau ir šnipštas... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 05 08, 19:02)
O kurklių turit? Ne kartą svogūnų inde esu radus besmaližiaujančius. Dar visokie smulkūs graužikai mėgsta suvalgyti.

O dėl šlapumo, visus visus svogūninius sodinu į smėlio ar smulkaus žvyro patalus. Dugne prikraunu kompostinės, tada sluoksnis smėlio, į kurį sukaišioju, ir 'ant galvos' smėlio. Paskutinis sluoksnis - tai, kas buvo šalia iškapstyta.

Kurklių nesu net mačiusi, tad tikiuosi, kad neturime... Graužikų, aišku, yra. Dėkui už patarimus dėl smėlio, kitąkart sodindama turėsiu omenyje.

Beje, Kaune šiandien lyg ir nebuvo šalnos, kaip ir žadėjo meteo.lt ax.gif
Atsakyti

Pas mus šalnos irgi nebuvo, bet sniegą drebia gražiau nei žiemą :D

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 09, 08:37)
<p>Pas mus šalnos irgi nebuvo, bet sniegą drebia gražiau nei žiemą biggrin.gif</p>

Vaje, o Suvalkijoje saulė šviečia smagiai, buvo mano šaltžemiuose lengva šalna, dar nieko baisaus.
Atsakyti
Pas mus +1 buvo, o šiai nakčiai iki-5 turetu truktelti ...galvoju kas yra pirmo būtinumo uždengti unsure.gif
Atsakyti
Mano šiaures šiknoj buvo apie nulį- kaip ir nieko baisaus, biški pasnigo, biški ištirpo... bet dar ne žiemos pabaiga. unsure.gif iki sekmadienio nieko gero nežada...
Atsakyti
Dėl oro mąstau taip – parazitams klius labiausiai. smile.gif
Dėl česnakų ir pelių. Variantas, kad pastarosios pirmuosius suėda, lyg ir logiškas, bet kodėl dičkių neliečia (turiu omenyje tuos aukštaūgius)? Skonis kitoks? O gal pas mane jų tiesiog neranda? Bala tų česnakų nematė. Nusprendžiau, kad jiems per daug dėmesio reikia skirti. Sodyboje tai nepriimtina.
Nepasigyriau, o tiksliau nepasiguodžiau, kad sodyboje viename iš augalynų ūmai atsilaisvino mažiausiai 10-12 m2 plotas. Pernai žirklėmis ir pjūkliuku gerokai apmažinau (kokiais 2 m2) kazokų plantaciją. Gal dėl to, o gal dar dėl kažko jie (nežinau kiek jų ten, nes suaugę į 1 žalią jūrą) pavasarį nurudo ir liko tik nedicka žalia salelė. Manau, kad būtų atsigavę, bet kadangi augaliokai jau seniai kaltinami kenkimu kriaušmedžiams, pastarųjų gerbėja sumenedžino jų sunaikinimą. Dabar jųjų vietoj rėkte rėkia spygliais storai apsnigta dauba.
Anksčiau būčiau džiaugusis atsilaisvinusiu nauju plotu, bet dabar nesidžiaugiu. Darosi per daug – augalynų plotai jau neproporcingi laikui, kurį galiu skirti jų priežiūrai. O čia tau – še dar šmotas! Ir dar ne belenkoks, o užrūgštėjęs, matyt, iki acto. Gi kazokų aplinka be jų dabar atrodo tartum uostas be jūros... verysad.gif

Atsakyti

Nu, kokie nuostoliai? Pas mane buvo -2, ir sniego danga. Įdienojo viskas atitirpo, rezultas vingiriai apšalusiais lapais, stiebai nulinkę( viliuosi atsistos), japoninės plukės juodos, persicarija polymorpha lapai skuduriukai. Gal ir daugiau nukentėjusių bus, tiesiog greitu apėjimu tiek teužmačiau. 

Atsakyti