Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 07, 19:53)
Para, kurios tau sudygo? Man tik baltosios, jau išsodintos į lauką. Kitos nedygo, nors tu joms šokius šok.

Iš sėklų man dygo tik baltosios ir žalios, kitos ne. Bet tos pilnavidures atzelia iš šaknu, vangiai, bet lenda. Nesimato tik avietinės spalvos pilnavidures ir paprastos geltonos. Bet vis dar tikiuosi. Gal jas dengti reikejo g.gif aš nedengiau blush2.gif
Uztat snapuciai ir pentiniai bujoja wub.gif
Atsakyti
Snapučiai ir pentiniai net pas mane bujoja lotuliukas.gif

Nesusilaikiau, prikišau dar vienmečių sėklų į tarpus: kosmėjų, gvaizdūnių ir aguonų (šitų gal nereikėjo, bet...). Dukra dar norėjo vejoj pasėt saulučių, kad būtų kaip sodyboj pas mamą (neplanuoju normalios vejos, pieva bus), bet pakelį praplėšė, o ten - sėklos juostelėj hihihi.gif Rudenį prisipirkau Rimi sėklų su 90 % nuolaida. Patiko man tos kainos biggrin.gif
Atsakyti
Nežinau, man saulutės vejoje - piktžolė. blink.gif
Gal kokioje natūralistinio stiliaus pievelėje - gražu, bet jos sėjasi blink.gif Gretimame miestelyje - praktiškai pas visus, nes pas juos nuo kelio visiems namams plati žalioji zona. Kai žydi - žalios spalvos vietomis nerasta. Kažkaip ne prie visų namų tinka. Pas vienus toks bardakėlis - gerai, pas kitus klasikų klasika , išskusta viskas tvarkingai - nu nedera. Dar pas kitus - minimalistinis stilius, irgi ta žydinti pieva nelabai. Dar tas ryškus kontrastas : namų valdoje - nė vienos.
Atsakyti
Mano vienas pentinas nušalo iki pat žemės, keista ir gaila jo, gal dar kažkaip prasimuš nuo šaknu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 08, 08:32)
Nežinau, man saulutės vejoje - piktžolė. blink.gif
Gal kokioje natūralistinio stiliaus pievelėje - gražu, bet jos sėjasi  blink.gif  Gretimame miestelyje - praktiškai pas visus, nes pas juos nuo kelio visiems namams plati žalioji zona. Kai žydi - žalios spalvos vietomis nerasta. Kažkaip ne prie visų namų tinka. Pas vienus toks bardakėlis - gerai, pas kitus klasikų klasika , išskusta viskas tvarkingai - nu nedera. Dar pas kitus - minimalistinis stilius, irgi ta žydinti pieva nelabai. Dar tas ryškus kontrastas : namų valdoje - nė vienos.

Ne visose vejose tos saulutes ir auga. Kokius penkis metus nesekmingai bandziau iveist pas save pievoj sauluciu. n pakeliu susejau, n daigu isodinau, dar daigais, tai metus pabudavo, o paskui dingdavo vaiku po saves nepalike... Viskas- pasidaviau. Ne mano zemei saulutes, jos megsta priemoli ir nors kazkiek pavesio...pas mane nederligoj smelynej matyt iskepe. Tik kraujazoles vejoje vesi ir samanos...ir krokai nesiskundzia...
Atsakyti
Sveiki, norėjau paklausti apie gludą "Moonbeam" - ar jau jie turi būti atsprogę? Pernai rudenį įsigijau, pasodinau ir dabar tik padžiūvę stagarėliai... blink.gif
Atsakyti

Jie vėlyvi, tie 'moonbeam', pas mane jau mačiau yra lapelis išlindęs, bet iš esmės tai neužskaitau, pas mane neišgyveno. Per sunki žemė jam. Aš savo pirmąjį taip su džiaugsmu rudenį išskaidžiau, ir neperžiemavojo. Tada pirkau pavasarį, kad tik turėtų laiko normaliai įsikabint, po žiemos atžėlė varganai varganai. O šiemet išvis tik viens lapelis matosi, tai nė nesistengsiu išlaikyt. Gaila, labai man jis gražus buvo. Bet jei pas jus dirva laidi, tai manau sulauksit dar. Vėluoja šiemet viskas.

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 08, 12:05)
<p>Jie vėlyvi, tie 'moonbeam', pas mane jau mačiau yra lapelis išlindęs, bet iš esmės tai neužskaitau, pas mane neišgyveno. Per sunki žemė jam. Aš savo pirmąjį taip su džiaugsmu rudenį išskaidžiau, ir neperžiemavojo. Tada pirkau pavasarį, kad tik turėtų laiko normaliai įsikabint, po žiemos atžėlė varganai varganai. O šiemet išvis tik viens lapelis matosi, tai nė nesistengsiu išlaikyt. Gaila, labai man jis gražus buvo. Bet jei pas jus dirva laidi, tai manau sulauksit dar. Vėluoja šiemet viskas.</p>

Ačiū, jot.ka, dar nelupsiu, palūkėsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(amba41 @ 2017 05 05, 15:21)
<...>
Patagoninė irgi lengvų šalnų nebijo. Be to jas sodinu tarp lelijų , kad lelijoms pražydėjus  patagoninės verbenos būtų pagrindinis akcentas. Taigi,  jei vėliau sodinčiau,  lelijos būna išaugę ir nustelbia daigelius. Per kelis metus atradau tą  sodinimo laiko suderinimą.

Puiki idėja sodinti tarp lelijų – pas mane kaip sykis ten yra vietos. Ačiū už paprotinimą. smile.gif Tik neaišku, kiek su laiku pataikysiu.
Dėl gludo Moonbeam, tai prieš savaitę jau lindo lapeliai. Bet tik labai prisiplojus prie žemės tai galėtum įžiūrėti. Gerai, kad priminėt – pernai lyg ir žadėjau paskaidyti turimus ir pamėtyti augalyne atsikartojimui. Pastebėjau, kad visokiausiam skoniui įtinkantis augaliukas. Pas mane jis gerai auga ir mikliai plečiasi. Verta pasinaudoti.

Atsakyti
Oi, ir vėl jūs mane liūdinate. Gal išbraukti iš užsakymo tuos Splendidinus, kol neišsiunčiau. Bet kemerai irgi nesirodo, kaupiasi paradui.
Labai juokingai atrodo garaže paaugintos, neseniai pasodintos darmeros - tokie ilgakočiai rausvi grybai.
Atsakyti

Pas mane 'Splendide' jau išlindęs, gal kiek stambesnis nei pernai, šiaip jie ir turi būt smulkesni, bet pas mane jie net neartėja prie sau būdingo dydžio ir apimties

Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 08, 15:19)
Oi, ir vėl jūs mane liūdinate. Gal išbraukti iš užsakymo tuos Splendidinus, kol neišsiunčiau. Bet kemerai irgi nesirodo, kaupiasi paradui.
Labai juokingai atrodo garaže paaugintos, neseniai pasodintos darmeros - tokie ilgakočiai rausvi grybai.

Tikiu, kad viskas bus ok. Manau, kad šaltavota dar jam iš patalų lįsti. Šiltesnių naktelių reikia, kad patikėtų, jog jau laikas keltis. Jau treti metai pas mane – kol kas dar nebuvo pavedęs. Kantrybę esu kiek pasitreniravus ant sidabrinio paparčio – kiekvienais metais patikiu, kad jau nieko nebus, bet visada būna. smile.gif
Į česnakus numojau ranka (išskyrus 3 dičkius), tai jie ūkį veda savarankiškai. Pridygo šiemet smulkių daigelių visur ir visokių. Net ten, kur pernai nebuvo. Matyt, išnykėlių vietoj dirvoje pasiklydo užsilikę mini-svogūniukai. O gal iš sėklų išsikrapštė? Šiemet žiedų dar nesulauksiu, o ir kitąmet vargu, ar bus tam pribrendę, bet kada nors prasprogs būtinai. Labai keistas augalas... Tuoj, kaip raudonos tulpės, lakstys po visą sodybą, slapstysis čiut ne po kiekvienu akmeniu – beliks tik stebėtis ir grožėtis, o kartais net pykti... smile.gif

Atsakyti