Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(amba41 @ 2017 05 05, 13:50)
Gauras jau prieš  porą savaičių , o patagonines gal  05-01, gal diena anksčiau.
Tiesa prieš tai daigyklas vis į lauką panešiojau, kad priprastų prie gyvenimo sąlygų.

Oi, tai aš jau vėluoju, pirmi metai man šitos gėlės, dar neturiu nuovokos, kas ir kaip rolleyes.gif
Atsakyti
Emvida, perovskija jau parodė gyvybę. Dar tik keli pumpuriukai prie šaknų.

Man tai gaila sėjinukus gegužę sodint į nuolatinę vietą, jei tai ne našlaitės ir visadžydės begonijos. Patagonines verbenas tik nuo 06.10 kelsiu laukan.
Atsakyti
QUOTE(Achilea @ 2017 05 05, 14:13)
Oi, tai aš jau vėluoju, pirmi metai man šitos gėlės, dar neturiu nuovokos, kas ir kaip rolleyes.gif

Nebūtinai vėluojate. Mano gauros viena kitą jau gožė daigykloje. Išnešiau, tai prigijo aiškiai, bet augimas sustojo. Na sutvirtėjo, lapai patamsėjo, gyslos išryškėjo.
Patagoninė irgi lengvų šalnų nebijo. Be to jas sodinu tarp lelijų , kad lelijoms pražydėjus patagoninės verbenos būtų pagrindinis akcentas. Taigi, jei vėliau sodinčiau, lelijos būna išaugę ir nustelbia daigelius. Per kelis metus atradau tą sodinimo laiko suderinimą.
Atsakyti
Kas ieškojo Fertis trąšų, tai šiandien Maximose ir joms 35 proc. nuolaida.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2017 05 05, 14:19)
Emvida, perovskija jau parodė gyvybę. Dar tik keli pumpuriukai prie šaknų.

Smagu smile.gif . Parodė ir pas mane, taip pat tik visiškai prie žemės. Stiebai pas mane jau nukirpti, nes tikrai buvo sudžiūvę. Tai ir liūdna, nes pernai augalas buvo per 50cm, ką pasiekiau jau pora metų žiemai pridengdama. Pridengiau ir šią žiemą, bet, deja, šįkart nepasisekė. Pas mus buvo mažoka sniego. Levandos taip pat sprogsta tik prie žemės.
Atsakyti
O aš buvau šiandien Pakalnutės žiede Kauno botanikos sode bigsmile.gif

Nukoviau 5 smailiažiedžius lendrūnus (jau pasodinti prie terasos), 2 katžoles (išdalintos į 4, pasodintos į "gerąjį" gėlyną) ir gojinį šalaviją (ten pat kur katžolės).

O toliau susivaldžiau...

Ale tai... Lendrūnai vienoj vietoj 3 eu, kitoj 4, o trečioj 7 bigsmile.gif Ar pašėlo žmonės? Visai jau...

Tiesa, mama nusipirko tokį bordo pilnavidurį auskarėlį. Labai gražutis. Veislinis.

Šiaip gera mugė. Jokių ten su 18 rūšių našlaitėm. Praktiškai visi augalai daugiamečiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 05, 18:13)
Kas ieškojo Fertis trąšų, tai šiandien Maximose ir joms 35 proc. nuolaida.

Trumpai. Anksciau jas kazkuri išreklamavote. Pamaciau, kad yra akcija, nusipirka rododendrams, nes kitu nebuvo. Su nuolada kainavo virs 2 €.
Nuvaziuoju i kita mamą maxima, ogi ten ant siu trąšu raudona kaina 2,45. Bet ji nubraukta. Salia uzlipdyta kaina 3,45. rolleyes.gif apsisukau ir nuejau, nebepirkau.
Atsakyti
Vakar sodinau šlapynėje sibirinius vilkdalgius (šaknis) ir vingiorykštes (iš vazonų). Sunku patikėti, kad prieš 6 dienas ten tryško fontanai iš paspaustos vietos, o vaikščioti reikėjo lentomis, kad nepalikti botų. Dabar, kaip asfaltu. Astilbių net nesiryžau sodinti, kad nenugeibtų nepalaistytos. Šiandienos lietus tikras išsigelbėjimas. Namie lietaus atsargos jau buvo išnaudotos. Grunte augančių dar nelaisčiau, bet turiu daug daugiamečių vazonuose, tai jau išleipę buvo.
Atsakyti

O pas mus saulė, +17 ir žinoma didelis šiaurės vėjas. Užmušantis derinys. Noriu lietaus.

Atsakyti
Na, vakar oro atžvilgiu buvo tobula diena. Užat šiandien aš- tobulas kyborgas. O kaip kitaip, kai per mėnesį Ponas Oras tik vieną gražią dieną išrašo pasibuvimui lauke?
Bet pritariu del šiandieninio lietaus- labai jau reikejo, o tuo paciu keista- gi prieš tai šitiek lijo. Kurgi dejosi visas tas vanduo? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 05 07, 18:08)
Na, vakar oro atžvilgiu buvo tobula diena. Užat šiandien aš- tobulas kyborgas. O kaip kitaip, kai per mėnesį Ponas Oras tik vieną gražią dieną išrašo pasibuvimui lauke?
Bet pritariu del šiandieninio lietaus- labai jau reikejo, o tuo paciu keista- gi prieš tai šitiek lijo. Kurgi dejosi visas tas vanduo? unsure.gif

Vejas išdžiovino ;) Šiais metais visa pavasari šaltas vejas pučia, šiltnamyje tik galima dirbti. Pas mus irgi jau lietus butu gerai.
Eziuoles nedrasiai pradejo dygti, buvau jau neviltyje. Tik dvi dar tinginiauja arba ate visam laikui bus. Česnakai jau didziuliais lapais blink.gif lyg ir ankstyvi siemet g.gif

Dar toks pastebejimas. Rudeni manoji hortenzija Endles summer liko ziemoti uzmirkusioje zemeje, tiesiog vanduo uzsėmęs buvo, maniau, kad supūs, dabar graziausiai iš šaknų atželia. rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 07 gegužės 2017 - 18:33
QUOTE(Para @ 2017 05 07, 18:28)
Vejas išdžiovino ;) Šiais metais visa pavasari šaltas vejas pučia, šiltnamyje tik galima dirbti. Pas mus irgi jau lietus butu gerai.
Eziuoles nedrasiai pradejo dygti, buvau jau neviltyje. Tik dvi dar tinginiauja arba ate visam laikui bus. Česnakai jau didziuliais lapais  blink.gif lyg ir ankstyvi siemet g.gif

Dar toks pastebejimas. Rudeni manoji hortenzija Endles summer liko ziemoti uzmirkusioje zemeje, tiesiog vanduo uzsėmęs buvo,  maniau, kad supūs, dabar graziausiai iš šaknų atželia.  rolleyes.gif

Para, kurios tau sudygo? Man tik baltosios, jau išsodintos į lauką. Kitos nedygo, nors tu joms šokius šok.
Atsakyti