Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

Windspiel vardas ir sužavėjo. Reiks kokį grubesnį rinktis.

Turiu skirtingas laipiojančias hortenzijas. Viena nežydinti šliaužianti kiliminė, visada gaiviais lapais vasarą. Tik pernai kaimynai su ekovata beveik visą pražudė. Kita stačia kaip pasišiaušęs medis, lėtai auga. Jos tarpinio atsparumo - mažiau lepios, nei didžialapės, bet greičiau apšąla už šluotelines. Jei pasodinta šalčio tunelyje, reikia žiemą dengti. Vieta ir dirvožemis, kaip didžialapių. Pirmus 5 metus gali lėtai augti, vėliau įsibėgėja. Dar priklauso, kokio amžiaus įsigijote.

Aš į FB neisiu, jei ką. Gal liks čia kas nors?

Mano laipiojančios hortenzijos tiesiog kaip supratau išluptos tiesiai iš žolyno, visos šakos buvo su šaknim. Susodinau į vazonus, tai pirmus metus atrodė visai neauga, o dabar visai kitas reikalas, aišku, dirvoje joms labiau patiktų.

Mano melvenė bevardė, tai nežinau veislinė ar ne, bet jokių problemų nė vienais metais nekelia. Atrodo tvirti ir patikimi augalai. Mano sunkios dirvos nebrokyja.

Atsakyti
Tos hortenzijos ir iš niekur neišluptos su šaknim ant visų šakų, taip ir žiūri, kur įsikibti. Man patinka tokios visokios neaiškios žievės ir pašiurpimai.
Beje, juodosios juodžolės labai skirtingai želia. Pirmosios - 'Atropurpurea' ir 'Pink Spike' jau didokais lapais. Visos kitos dar mažiukės vyniojasi.
Atsakyti

Pas mane "Black negligee' jau su visais išvyniotais lapais, pas mane juodžolė viena pirmųjų pavasarį pasirodo.

Atsakyti
Tos pirmosios pas mane irgi prieš atšalimą jau nemažos buvo, maniau nušals per Velykas, stipriai nuleipo, bet pakilo be jokių randų. O Black Negligee tik nuo pernai turiu, bet vėlyvesnė, kartu su Brunette ir kitom bunda. Gal vieta mažiau tinkama, saulės vėliau gauna, jei jos būna.
Atsakyti
Oi, laipiojanti hortenzija nuostbaus grožio augalas. Pas mamą sodyboje užima visą vieno pastato šiaurinę sieną. Ten praktiškai nepatenka tiesioginių saulės spindulių, bet balti žiedynai visą sieną nušviečia. Man tobulas augalas tai erdvei. Ji įsiskibusi į silikatinių plytų sieną, su orinėmis šaknimis. Kad būtų nušalusi kada, nepastebėjau. Čia Kaišiadorių raj.., nežinau katra zona.
Atsakyti
Turiu laipiojančią hortenziją gal šešti metai. Kokia ten jau laipiojanti, greičiau šliaužiojanti. Kol bandydavau pakelti ant atramų, žiemomis apšaldavo. Kai nusispjoviau ir paleidau ant žemės, kabinasi ragais nagais, t.y šliaužia, šaknis leidžia. Nė karto nežydėjo, parazitė. Ši vasara jai duodama pasitaisyti, jei nieko neparodys, keliaus į parkelį . Bus laukinė liana iš laukinio miško.
Turiu prie namų tokį atseit parką, greičiau parko apvadą iš šimtamečių medžių. Buvęs dvaro sodo apvadas iš medžių, yra išlikusi alėja. Pilna sulaukėjusių buvusių dekoratyvinių augalų. Lanksvos, meskytės, peraugusios alyvos, ožekšniai, diiidelis plotas pakalnučių, yra ir snieguolių kupstai, žydrių, kai kur tulpių. Visokio laukinio miško gėrio : žibuoklės, plukės, baltašaknės, našlaitės, pakraštyje katilėliai, tarp jų veši ugniažolės, garšvos, neužmirštuolės. Gyvena ežiai, žalčiai, gluodenai, žebenkštys, lapė su lapiukais amžinai urvus rausia.Tai va, kas pas mane per daug leidžia sau plėstis arba nepakankamai atsiliepia į mano meilę, yra ištremiami į tą laukinį pasaulį. biggrin.gif
Ko gero, ten keliaus ir dalis bitkrėslių, taškuotųjų šilingių, ančiasnapių šilingių. Dar Calystegia sepium, kuri pernai per didžiausius vargus nupirkta ir teikėsi būti paprasčiausia kalistegija, o ne kilmingoji Plena. Tegul mauna vyniotis ant ožekšnių krūmų. blink.gif

Merginos, šiandien atnešė įdomų augalą, kažkokį sidabriniais lapais, panašus į kietį,. Rytoj eis pirma į fotosesiją, po jūsų verdikto - į gėlyną. Neatpažįstu. tomato.gif
Dar atnešė kažkokį krūmą. Lyg būtų žilakrūmis, nes matosi tokie maži žiedukai, tuoj turėtų pasirodyti. Bet kodėl jo lapija skleidžiasi violetiniu atspalviu hmm.gif
Žodžiu, visi žino, kad man gan sunki pamišimo dėl augalų forma, tai ir tempia kas ką turi. ax.gif
Atsakyti
Merginos, o ta laipiojanti hortenzija savo šaknelėmis gali ant medinės tvoros kabintis? Ar tik ant mūro lipa? Pas mane labai menkai auga...ir nenori niekur kabintis...gal kokių atramų reikia ir rišti pradžiai?niekaip nerandu info apie tą jos lipimą aukštyn... ax.gif
Atsakyti
Jei veislė 'Cordifolia', tada šliaužianti. Pakreipiama pagal norus.
Atsakyti
QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 02, 22:00)

Žodžiu, visi žino, kad man gan sunki pamišimo dėl augalų forma, tai ir tempia kas ką turi. ax.gif

biggrin.gif ir pas mane panasiai. siemet dar tikrai nebuvau jokiose augalu pardavimo vietose o jau turiu du salavijus, siloka, dvi egzotiskas metas. jei kas pasiulo pasivaisint sokoladu- as dar gerai pagalvoju, pries atsilauziant, bet jei kas pasiulo augala- ciumpu be jokiu pagalvojimu :-D
siryt ir vel viskas lede. vel masinai langus skusti. praeitas naktis budavo apie nuli, bet si vel grubiai stuktelejo...jofana kas per klimatine zona!!! turbut iki Joniniu masinai langus gramdysiu, o po Joniniu iskart ir ruduo... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2017 05 03, 08:26)
<...>
siryt ir vel viskas lede. vel masinai langus skusti. praeitas naktis budavo apie nuli, bet si vel grubiai stuktelejo...jofana kas per klimatine zona!!! turbut iki Joniniu masinai langus gramdysiu, o po Joniniu iskart ir ruduo... unsure.gif

O tai ko manot visi į UK emigruoja? Dėl klimatinės zonos gi. smile.gif
Šį pranešimą redagavo vi_: 03 gegužės 2017 - 08:15
QUOTE(vi_ @ 2017 05 03, 09:12)
O tai ko manot visi į UK emigruoja? Dėl klimatinės zonos gi. smile.gif

Tarsi ten šalnų nebūna ir nieko nenuvirina. Amžino rudens nenorėčiau nei už ką biggrin.gif

Daisoja, FB labai protingas, kaip ir Google, bet ne tiek, kad absoliučiai visas mintis skaitytų. Pas mane į srautą papuola daug interjero, eksterjero foto. Tikrų užsienio profesionalų. Ir pritariu Voblai, net jei nealpstu dėl kažko konkretaus, 'laikinimas' padeda išlaikyt, praplėst dominančią info ir stipriai apmažint šlamštą. Vienok, į grupsą neisiu, JD gal greičiau išmoks foto SM įdėt biggrin.gif

Emvida, dar neprarandu vilties dėl perovskijos ;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 03 gegužės 2017 - 09:04
QUOTE(Emvida @ 2017 05 01, 22:26)
Mėgstu ir aš aguonas. Atrodo, buvo pas mane plikastiebės - geltonos. Pora metų pasisėjo, paskui dingo. Tiesą sakant, nelabai gailėjau 
Beje, apie soruolę- pasodinau pernai pavasarį visgi pora kuokštelių ir į gėlynus, augo neblogai, deja, dabar- be šansų...
Ir dar -įdomu, kaip pas kitas, bet pas mane , atrodo, jau maža tikimybė, kad atžels melėsas (perovskia).  sad.gif

Gal ne plikastiebės, nes anos daugiametės. Taip bent rašo.
Iš soruolių dar niekas per žiemą pas mane neišgyveno išskyrus Hameln. Šita tai kaip dainoj - iš to vieno miežio grūdo penkios bačkos prisigrūdo.
Prieš 5-6 metus įsigijau, platinu, dauginu ir jau dalinu. Kupstai per vasarą galingi vėl pasidaro.
Perovskia - per daug jos noriu, kad išdrįstų neišgyventi. tongue.gif .Bet dar nerodo gyvasties. Matysim šios savaitės gale po šilumos pliūpsnio. Jei pradės prabusti, tai iškarto čia pasidžiaugsiu.
Atsakyti