QUOTE(jot.ka @ 2017 05 02, 13:36)
<p>Tegu bėdos visos pasitraukia. </p><p>Su vingiriu gali būt, kad viskas tvarkoj, manasis 'Splendide' tik prieš kelias dienas prasimušė pro žemės plutą, kai sinavadalapis jau kaip reikiant subujojęs, o rochebruneanum irgi jau nuo seniai gyvas. Melvenės pas mane jau kiša nosis, bet taip neryškiai, kad vos užmetus akį atrodo tik šienas. Ačiū už drėbūno ataskaitą, vyliausi, kad jis ankstėlesnis, ale pasirodo ne. Tuomet ieškosiu šviesios ir žemesnės už 'Scottland' šluotsmilges. Tas jų pasiutęs ankstyvumas man kol kas didžiausias privalumas, be jų gėlynas būtų visai plokščias. Tiesa teks apmažint jų plotą, bet čia smulkmena. Ir soras iš gėlyno išgyvendinsiu, nepateisino vilčių.</p>
Tikiuosi bėdos bent jūsų paklausys...
Nors šitas gali tik trumpam pamiršti, bet ne daugiau...
Ačiū, kad priminėt, ką turiu
kažką iš rochebruneanum šeimos. Dėl sparnuotojo belieka tik tikėtis, kad išlįs šią savaitę, jei įtikinamiau atšils.
Dėl šluotsmilgių jau esu čia rašiusi savo nuomonę jos anksčiau pradeda, bet anksčiau ir baigia. Bent jau manosios blondinės 'Godschleier' nužydėjusios atrodo prasčiau nei nužydėjusios 'Schotland' ne tik žiedynais, bet ir lapija (dėl lapijos vaizdelio, gan margo, beje, irgi verta pasvarstyti, jei jis nebus kieno nors užstotas). Gi drėbūnus lapkritį palikau vis dar gražiai atrodančius viskuo kuom (rudenį įgauna
gražų oranžinį gelsvumą). Žydėti jie pradeda kiek anksčiau nei ežiuolės. Taigi, ilgai groja. Taip, iki žydėjimo tai būna tik dailūs žolės kupstai. Dėl aukščio, gal tarp jų galima būtų kokių česnakų prikaišioti? Tik, aišku, česnakai paslaptingos būtybės, su kuriomis sunku susikalbėti. Bent man nesigauna.
Bet gal yra kitų vienakojų? Krapai, pavyzdžiui.
Lapelius nusiskabote į šaltibarščius, o žiedynai styro virš žolyno. Kai žiedynai sunoks, jie jau architektūriškai plauks drėbūno žiedų debesėlyje... Gražu?
Turbūt yra ir rimtesnių vienakojų.
Dėl sorų, taigi jūs buvote kiečiausia jų fanė. Ir štai...