Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

QUOTE(Iš Kaimo @ 2017 05 01, 19:17)

Jūsų Didenybe, truputį studijavau landšafto architektūrą, tai tokį pusiau niekinį patarimą įmesiu. Galioja tokia proporcijų taisyklė 1:2;  2:3;  3:5 ir taip toliau. Čia apie dydžius, skaičius . Dar vertėtų prisiminti, kad viskas derinama prie didžiausio dydžio - namo. Jei vaizdas norimas parodyti einančiam pro šalį, paradinėje pusėje viską deriname prie namo. Jei vaizdas pro langą tik jums vieniems privačiai - renkamės kitą orientyrą. Taigi orientyras kas : pušis ar akmuo? Jei akmuo  pušis už jo ne per vidurį , o į kairę ar dešinę. Toje pačioje pusėje - kiek žemesnės žolės, tik kad akmuo matytųsi. Tuo tarpu priešingoje pusėje jau reikia sodinti masę kad ir tų lelijų  Galbūt įspūdžiui sustiprinti vertėtų dvi melsves, nes viskas siaurais lapais : lelijos, žolynai, pušis.
Pagaliau šioje temoje yra ir profesionali dizainerė, ar klystu?

Orientyras čia kaip ir ta smilga gautųsi... Realiai tai pailgo stačiakampio gėlyno centras. Taigi, akmuo, prieš jį, bet dešinėliau pušiukė (vienintelė pušis sklype. Žvengiu, kad labai nelietuviška), nuo akmens priešais, bet kairiau, lelijos ir už lelijų akmeniui kairėje didesnis plotas kažkokiai viksvai ar smilgai... Meslvės netiks, nes ten saulėta.

Ką patartumėte vietai, kur saulė tik iš ryto iki maždaug pietų būna. Dirva sunkoka, bet dar nėra visiško užmirkimo, bandyčiau ją ten visaip lengvinti prie terasos. Galvoju apie korėjinius lendrūnus. Klausimas tik: kokiu atstumu juos sodinti vieną nuo kito?
Atsakyti
Varputį užmuša molinga žemė, sunkiai jam ten sekas tarpti smile.gif

Aš už FB mirksiukas.gif visur gali bet bet ko prirašyt, negalvokit kad sm vient tik profai, o sm žasys biggrin.gif sedi, daznai tie patys žmones sukas čia ir ten , o beto grupej kokias taisykles susikursim tokios ir bus mirksiukas.gif

Pirkau gencijoną bestiebį jau antrą kartą, pirmaji iš Vyšniauskų per tris metus nunyko, bet vistiek norisi tu dangiškos spalvos žiedeliu , galvoju kaip protingiau ji pasodint, vienur ksaitau kad dregme myli, kitur kad sausa ir laidzia dirva , kuri auginat pasidalinkit patirtimi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 02 gegužės 2017 - 08:00
Bestiebio gencijono net neperku, pas mane kalnų augalai neišgyvena. Drėgnas molis jiems patinka, jei auga ant saulėto šlaito. Būtinas geras drenažas.
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 01, 21:14)
. Šiandien pasodinau mažąją žiemę. Kas turi patirties, ar joje išgyvena varputis, kiaulpienės? Skaičiau, kad jos išstumia vietonius augalus, ten kur įsigali, tai mano atveju būtų didelis pliusas, bet ar tik nebus taip, kad pienės ir kiti nepageidaujami gėlyne atributai žiemės visai nesureikšmins?</p>

Turiu zieme, variegata, tai lyg ir ne tokia gaji kaip paprasta, bet nusmaugia viska kas pasiekiama. varpuciui, pienems joje veseti jokiu sansu. o dar smelyje, saulekaitoj ir biesas jos neima. nors bandau ja visaip riboti, bet kasmet vis tiek pasiglemzia po zemes lopini...tiesa, besniege ziema ar ankstyva pavasari saulekaitoj apdega, bet jai ne motais...
dar is agresyviu sliauzianciu ir zydinciu turiu glazute pukuotaja, grazi ir nezydinti, bet jomajo kaip pleciasi- nesuvaldau...

Del FB tai as ilga laika is principo i ji nejsijungiau, nes visi ten gyveno, o man su banda vaiksciot gi nepatinka biggrin.gif veliau pamaciau, kad negaliu prieit prie daugelio informacijos, jei neturiu FB profilio. taigi tik pries tris metus susikuriau ir dziaugiuos neatsidziaugiu. susitvarkiau taip, kad matyciau tik tai kas mane domona, jokiu ten glusu reklamu ir maisto nuotrauku. Draugus, kurie postino daug visokiu banalybiu, tiesiog uzblokavau ju galimybe tom nesamonem su manim dalintis. dabar turiu svaru ir tikslini profili. privatiems pokalbiams naudoju uzdaras grupes, kuriose draugai yra sujungti pagal panasius interesus. zodziu, ivertinus kiek gavau ir kiek praradau svarstykles nusvirtu labai smarkiai i pirmaja puse.
Atsakyti

Lyzuka, pas mane molinga žemė, varputis kaifuoja :)

Ačiū Vobla už viltį :), man to ir reikia, kad plėstųsi ir klestėtų, na krūmų manau neišstums, o visi plotai aplink juos man reikalingi tokie, kuriems nereiktų skirti didelio dėmesio. Bet va turiu pavyzdį šalia vaiko mokyklos, žiemė veši, bet pro jos kailinius kasmet išlenda svogūninės gėlės, šachmatinės margutės, tulpės. Tai va ir įdomu pasidarė, kaip su kita flora žiemė sugyvena.

Gal panašiai elgtųsi ir gebenė?

Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 02, 09:39)
<p>Lyzuka, pas mane molinga žemė, varputis kaifuoja smile.gif

na kažkiek gal, bet esam tureję soda vos ne grynam smelyje ir poto sklypa prie molio tai net lygint nera ka, tik smelyje gerai tas kasas jo ištraukti unsure.gif
Atsakyti

Pas mane sąžalynai, velėną lupu prieš tai gabalais susikapojus, nes jei bandyt išplėšt su šakėmis, prieš tai neapkirtus, tai žarnas galim palikt, tokia raizgalynė...žodžiu, sunki žemė varpučiui ne trukdis. 

Atsakyti
Pas mus sunkiam šlaite varpučio ir pienių kažkodėl nėra, bet garšvos su žiemėm susidraugavę. Kadangi tik kartą metuose aplankoma, tai taip ir pinasi, vienos kitų neužsmaugia.
Geltonai marga žiemė Innocence (jei nesumaišiau pavadinimo) Kauno priemolyje visai nesiplečia. Neužmušamą baltai margą pražudė 2011 žiema, taip pat ir glažutę.

O kaip FB išvengiat reklamų? Labai retai ten užsuku, bet nervina. Kitur veikia adblock'as, o ten ne.
Atsakyti

Manoji žiemė rūšinė, tai galvoju, kad turėtų būti viskam atspari, na nebent pavasario saulė kiek apkramtys. O ar į glažutę neįsisėja kiaulpienės? Kiek aš pas save visokių augalų turėjau kilimu einančiu, dar nebuvo nei vieno, kuriame neįsimestų kiaulpienės. 

Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 02, 10:34)
Pas mus sunkiam šlaite varpučio ir pienių kažkodėl nėra, bet garšvos su žiemėm susidraugavę. Kadangi tik kartą metuose aplankoma, tai taip ir pinasi, vienos kitų neužsmaugia.
Geltonai marga žiemė Innocence (jei nesumaišiau pavadinimo) Kauno priemolyje visai nesiplečia. Neužmušamą baltai margą pražudė 2011 žiema, taip pat ir glažutę.

O kaip FB išvengiat reklamų? Labai retai ten užsuku, bet nervina. Kitur veikia adblock'as, o ten ne.

na ten ką meta šonuose aš nežiuriu smile.gif, o kad i pati profili įlystų tai kažkaip nepasitaiko, o tie draugai kur kelia bile ka tai pasidarau kad ju postų nematyčiau ir ramu, tas pats su grupemis esu jas užsislepus kad ant "sienos" irašai nekabotu
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 01, 22:14)
<...> Šiandien pasodinau mažąją žiemę. Kas turi patirties, ar joje išgyvena varputis, kiaulpienės? Skaičiau, kad jos išstumia vietonius augalus, ten kur įsigali, tai mano atveju būtų didelis pliusas, bet ar tik nebus taip, kad pienės ir kiti nepageidaujami gėlyne atributai žiemės visai nesureikšmins?</p>

Pas mus ir pienės, ir garšvos žiemėse puikiai gyveno. Išrauti jų iš žiemių šaknų kilimo nebuvo jokių šansų. Teko išnaikinti žiemes iš vieno augalyno, kas nebuvo lengva, nes įsikibusios į žemę milijonais šaknų. Kitame augalyne liko žiemių juostelė - pakraštėlyje, pavėsyje, pasuolyje beveik. Įsileido į savo valdas ir pienes, ir garšvas, ir dar kažkokias plonalapes/besmilges žoles. Pienių ir garšvų lapus karts nuo karto nuraunu, o žolių net nebandau ravėti ar bent nupešioti – ne mano tai nervams, be to, šių žolių ir žiemių derinys man gražiai atrodo... smile.gif
Ant gebenių irgi esu padėjus akį. Norėčiau jomis apsileisti. Bet nežinau jų minusų, tad kiek baisoka. Turiu šliaužiančiųjų šilingių patirtį. Labai gražu ir greita, bet iš jų tenka ravėti svetimkūnius blogiečius, o geriečius nuo jų gelbėti, nes lipa ant mažesnių be jokių skrupulų. Laimei, jas lengva išravėti. Čia tau ne žiemė...

Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2017 05 02, 09:34)

jeigu ilga laika ju neciupini( neatidarineji ir nesidomi) ilgainiui FB programa nustoja tau jas siulyt. kaip ir beja, draugus, kuriu nuotrauku ilgai nelaikini ir neziuri. isnyksta kazkur tyruose ir ilgainiui lieka tik tai kas tau idomu...
QUOTE(jot.ka @ 2017 05 02, 09:39)
<p>Manoji žiemė rūšinė, tai galvoju, kad turėtų būti viskam atspari, na nebent pavasario saulė kiek apkramtys. O ar į glažutę neįsisėja kiaulpienės? Kiek aš pas save visokių augalų turėjau kilimu einančiu, dar nebuvo nei vieno, kuriame neįsimestų kiaulpienės. </p>

pas mane i glazute nieks nesiseja, bet kaip suvaldyt ja pacia- nelabai isivaizduoju- juda nesuvaldomai ir ryja viska pakeliui. virzius mano suslamste, alunes, krokai pradingo, viena smulki roze praryta, netgi slaiuziantis kadagys tik vegetuoja. pakeliui turetu sisidurti su vaistuciu, kuris irgi niekam nenori uzleisti savo poziciju. bus idomu stebet kuris kuri...
bet glazute pas mane auga saulekaitoj ir smelingoje dirvoje, mastau, kad sunkiam priemoly jai nebutu taip lengva viska po savim pasikist unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 02 gegužės 2017 - 10:54