Įkraunama...
Įkraunama...

Daugiametės gėlės ir dekoratyvinės žolės

o mes pagaliau sulaukem siokio tokio lietaus, tik po nakties nulekiau prakrapsciau darza ir likau nusivylus: po kopustu lapais- sausa, o ten kur atvira vieta prakapscius... tik koks 1,5 cm imirko. giliau- tie patys pelenai verysad.gif nu kaip nevinodai ant Lietuvos, anyta arciau pajurio, tai skundesi, kad pas ja net bulves supuvo.
uztatai salnu pas mane apsciai- 7 birzelio nusalo pakartotinai viskas kas galejo ir netgi vel apsalo pomidorai siltnamyje doh.gif del to mano gelynai siemet atrodo itin neprabangiai- suvarge, susuke viskas- nera net ka fotografuoti. dar taip nebuvo.
Is sejinuku, tai radau jura sinavadu mikroskopinio dydzio, dar saikingai prisiseje rudbekiju ir paprastu ruzavu eziuoliu, kaip visad sejasi ivairus salavijai ir ju misrunai, pilna kvapiojo salavijo daigu ir nedarau nei vieno rusmenes daigo, nors seklos barstesi i visas puses unsure.gif gal tos rusmenes kokios sterilios, nedaigios. baisiausiai kas prisisejo ir tapo klaikiausia piktzole- tai kamanine tube. visas darzas! uzsiravejau negyvai. tik pliusas, kad karta israuta nebeatauga.
Atsakyti
ax.gif 4u.gif visgi rusmenė-viena iš gražiausių man gėlių...gaila , kad žydėjimas nėr ilgas unsure.gif turiu prisodinus įvairių , per kelias vietas ir dar šiemet naujų prisodinau doh.gif viena grupelė-
user posted image

doh.gif verbascum jau visi nužydėjo...net ir nespėjau atsižiūrėti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 12 birželio 2016 - 16:03
Ateinu su klausimu ax.gif Gal kas turit patirties g.gif
Pernai rudenį nusipirkau pabandymui vieną allium giganteum cesnako skiltelę. Šiemet sukrovė gražų žiedą. Ar reikia po žydėjimo iškasti?
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2016 06 11, 12:09)
o mes pagaliau sulaukem siokio tokio lietaus, tik po nakties nulekiau prakrapsciau darza ir likau nusivylus: po kopustu lapais- sausa, o ten kur atvira vieta prakapscius... tik koks 1,5 cm imirko. giliau- tie patys pelenai verysad.gif nu kaip nevinodai ant Lietuvos, anyta arciau pajurio, tai skundesi, kad pas ja net bulves supuvo.
uztatai salnu pas mane apsciai- 7 birzelio nusalo pakartotinai viskas kas galejo ir netgi vel apsalo pomidorai siltnamyje doh.gif  del to mano gelynai siemet atrodo itin neprabangiai- suvarge, susuke viskas- nera net ka fotografuoti. dar taip nebuvo.
  Is sejinuku, tai radau jura sinavadu mikroskopinio dydzio, dar saikingai prisiseje rudbekiju ir paprastu ruzavu eziuoliu, kaip visad sejasi ivairus salavijai ir ju misrunai, pilna kvapiojo salavijo daigu ir nedarau nei vieno rusmenes daigo, nors seklos barstesi i visas puses unsure.gif  gal tos rusmenes kokios sterilios, nedaigios. baisiausiai kas prisisejo  ir tapo klaikiausia piktzole- tai kamanine tube. visas darzas! uzsiravejau negyvai. tik pliusas, kad karta israuta nebeatauga.

Neįtikėtina, kaip gali skirtis klimatas tokiam mažam krašte. Man būtų depresija, vasara, tas metas toks neilgas pasidžiaugt viskuo, kas auga, žydi, ir še tau, sausra, šalnos...pas mane atvirkščiai, šių metų šiltasis sezonas kone idealus, aišku, kontrastingas labai, bet visumoj be kraštutinumų, drėgmės optimaliai, beveik laistyt nereikia, oro temperatūra irgi ideali ilgam augalų žydėjimui, bet vėjas tai šią savaitę palepino irgi gausiai, tik dar kart pasidžiaugiau, kad auginu žoles, joms jokio nuostolio, stambesnius augalus kažkiek aplamdė, bet ne tragiškai.

Su rusmenėmis nepasisekė man, užpernai sėjau 'Elsie Kelsey', nesudygo nė viena, pernai susidaiginau parviflora, neperžiemojo nė viena. Na bet šių metų žiema daugeliui mano sėjinukų buvo nepalanki.

Tūbė pas mane šiemet antrametė, pernai sėjau, tai žydėjo rudenį, o šiemet pasirodė visu gražumu, bet jau tik sėklynai siūbuoja, užėjusi karščio savaitė nelabai patiko, nes vidudienį žiedeliai būdavo pavytę, ką ten tūbės, jei jau šilokai buvo nuvytę, tokio cirko pas mane dar nėr buvę, matyt liepos karščius augalai labiau pratę toleruot nei birželio.

pas mane dabar šluotsmilgių siūbavimo metas, jei pernai nemačiau skirtumo tarp rūšinės ir veislinės šluotsmilgės, tai šiemet jau aišku, kad rūšinės atsisakysiu, "schottland'' nesulyginamai gražesnė. Ji stačiais žiedynais, o rūšinė žiedus leidžia visom kryptim, pernai apatinius išpešiot teko, ji ir retesnė tuo pačiu. Šiemet tikėjausi, kad ežiuolės smarkiai ūgtels, ir pro šluotsmilges prastyps, bet tikriausiai į ežiuoles žiūrėsiu iš balkono, arba įsibridus į vidury gėlyno biggrin.gif , beje dabar vidury gėlyno man smagiausia kai visi augalai iki juosmens ir aukštesni. Įmetu ir savo pasikeitusį česnakyną, jų jau nebesimato.

user posted image

user posted image

labai smagu, kai temoje yra nuotraukų, kelkit visos, kuo džiaugiatės, kuo grožitės, smagu ne tik skaityti bet ir žiūrėti smile.gif
Atsakyti
4u.gif šaunu...tikrai įdomu žiūrėti nuotraukas , nes kiekvienas gėlynas savitas , kaip ir kūrėjas jo smile.gif
Aš dar vis svajoju apie kraujalakes ir česnakus. Tiesa , bordinius , yokius išsidraikiusius jau turiu...tai noriu dar kitokių ax.gif
O , kažin , gal bus kraujalakių Sodo kraitėje rudenį g.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 06 13, 11:07)
Neįtikėtina, kaip gali skirtis klimatas tokiam mažam krašte. Man būtų depresija, vasara, tas metas toks neilgas pasidžiaugt viskuo, kas auga, žydi, ir še tau, sausra, šalnos...

taigi doh.gif jei dar pridet tas 30 roziu kurios po ziemos turejo atzelti visai nuo nulio doh.gif
vyras mano turi viena avili ir pries savaite jam pasidingojo, kad bites susirgo( na, pradedantis bitininkas biggrin.gif ), ir , kad dabar reiks visas sunaikinti, tai reikejo matyt kokiu pagrabiniu veidu vaisciojo. aha sakau- cia tas pats, kaip man pavasari- nudengiu viena roze- negyva, nudengiu kita- negyva, nudengiu trecia- negyva...arba tas pats kai nuo seklytes augintas pomidoriukas, popintas, pikiuotas, eme ir viduryje vasaros nusalo biggrin.gif ir zmogus nesuprasdavo ko man toks gedulas.
Atsakyti
kraujalakės man vienos mėgiamiausių, pradėjau nuo rūšinių, o dabar auginu 5 skirtingas veisles ir dar vieną savo sėjinuką kuris man patinka. Tik kvapas.... šiemet stebėsu pūkuotas, gal bent jos to kvapo neturi, nes terasoj sėdėti joms dvelkiant nesinori biggrin.gif

vi_, sunku iš foto įvertint sporobolusų dydį, bet įsivaizduoju, kad augalas tikrai gražus, jau vien ploni lapeliai daug grakštumo prideda. o kiškio ašarėlės dar nežydi? Kaip jūsiškės šviesios šluotsmilgės atrodo, jau turėtų pačiam gražume būt, jos gi šiek tiek ankstyvesnės už 'Schottland'?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jot.ka: 13 birželio 2016 - 13:46
QUOTE(jot.ka @ 2016 06 13, 14:43)
kraujalakės man vienos mėgiamiausių, pradėjau nuo rūšinių, o dabar auginu 5 skirtingas veisles ir dar vieną savo sėjinuką kuris man patinka. Tik kvapas.... šiemet stebėsu pūkuotas, gal bent jos to kvapo neturi, nes terasoj sėdėti joms dvelkiant nesinori  biggrin.gif

blink.gif tikrai...nežinojau šito fakto...ar visos labai smirdi g.gif
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2016 06 13, 13:46)
blink.gif tikrai...nežinojau šito fakto...ar visos labai smirdi g.gif

na nėra tas kvapas toks nuolatinis, kažkuriuo žydėjimo etapu būna vėjas padvelkia tokio seno skuduro kvapelį biggrin.gif , tai va rūšinės , ir 'red thunder; tikrai, kažkaip dėl 'pink tana' galvos nedėčiau, bet ji augo tolėliau nuo tako, tai nežinau, arba nepataikiau, arba neturi kvapo, ir pūkuotos obtusos pernai nepagavau skleidžiant aromatą. Bet kokiu atveju, kvapas nenusveria jo grožio, saviškes jau matau žiedynus keliant, laukiu bumbuliukų debesų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jot.ka @ 2016 06 13, 14:50)
na nėra tas kvapas toks nuolatinis, kažkuriuo žydėjimo etapu būna vėjas padvelkia tokio seno skuduro kvapelį  biggrin.gif , tai va rūšinės , ir 'red thunder; tikrai, kažkaip dėl 'pink tana' galvos nedėčiau, bet ji augo tolėliau nuo tako, tai nežinau, arba nepataikiau, arba neturi kvapo, ir pūkuotos obtusos pernai nepagavau skleidžiant aromatą. Bet kokiu atveju, kvapas nenusveria jo grožio, saviškes jau matau žiedynus keliant, laukiu bumbuliukų debesų smile.gif

ax.gif aišku...tai čia pavardintų , aš kažkaip ir neaptikau net , kad kas pardavime turi...o gal nelabai gerai atsimenu , nes neturiu dar biggrin.gif tai gal; ir nepavyks būtent tokių įsigyti... g.gif smile.gif
Atsakyti
Laba 4u.gif
Atskiros temos apie ežiuolės neradau, tai kreipsiuosi čia.
Ieškau pirkti įvairių ežiuolių. Gal galite patarti kur jų įsigyti? Žiūrinėjau daugiamete.lt Gal kas iš ten užsisakinėjote, kokia augalų kokybė? Ar verta? O gal kas turite iš jūsų perteklių, mielai nupirkčiau.
Dar noriu paprašyti patarimo. Kaip suprantu perskaičius jūsų pokalbius, kad yra ir neatsaprių, tiksliau neilgaamžių ežiuolių. Gal pasidalinsite savo patirtimi į ką atkreipti dėmesį perkant.
Ačiū aciuks.gif

P.S. žiūriu, kad nesvetingos personos šioje temoje nebėra, tai gal neišvysit tokios neišmanėlės mėgėjos kaip aš ax.gif rolleyes.gif
....nieko naujo, šiek tiek paspalvinimui rolleyes.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Para: 14 birželio 2016 - 23:14
Jeigu pirksite iš daugiametės.lt, tai būtinai reikia nuo šaknų nuimti tokį agroplėvelės (ar ko ten) "apynasrį", nes antrais metais augalai numiršta. Kaip tik apie ežiuoles šnekėjo gėlininkai FB smile.gif
Atsakyti