Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(Shalimar @ 2016 07 18, 13:14)
Tas Carnilove nera toks jau pigus, As kai ne LT gyvenu, tai pas mus 12 kg beveik 80 euru. Lietuvoj tetis paeme pora maisu pabandymui savo suniui.
O del baltymu ne visi juos toleruoja, mano buvusiam kaukazui visiskai netiko Orijen, ziauriai kasesi na ir labai didelem kruvom tustindavosi, manau kad del per didelio baltymu kiekio g.gif Isbandziau nemazai maistu ir labausiai tiko is tu "paprastesniu" su mazesniu baltymu kiekiu. Aisku nera vieno maisto, kuris tiktu visiems..

Iš Orijeno man atrodo padorus tik vienintelis žuvinis, o kiti nesistebiu, kad netiko, irgi visko primaišyta ax.gif
Papildyta:
QUOTE(dija @ 2016 07 18, 13:24)
mano pudelytei orienas irgi netiko. dabar nupirkome sita https://www.pet24.lt...niems-suniukams tai viskas kaip ir normalu.
idomu butu isgirsti nuomone apie sita maista.

šiame man nepatinka, kad be rudų ryžių dar ir baltų pridėta. Sugadino tik gerą formulę, nupigino ją tais baltais ryžiais ax.gif Ir aš asmeniškai neperku su vištiena, nes man tai pati nepatikimiausia mėsa, net ta free-run chicken nekelia perdaug gerų jausmų, o jau tos vištos iš gardų, vištidžių, baisu ir pagalvoti... Bet čia kaip kam, gal tik man čia baisi asociacija ir didesnių gyvūnų mėsa atrodo kiek patikimiau ax.gif Bet pamąstyti kiekvienas juk galime, kuo daugiau minčių, tuo geriau smile.gif
Atsakyti
Is pradziu buvau tikra, kad maitinsiu nuo metuku mesa savo suni. Dabar jam tuoj 6 men tai tikriausiai kokius 3 kartus persigalvojau. Blogiausia tai tai, kad vieni labai uz maitinima zalia mesa, kiti rekia, kad nuvarysiu suni anksciau laiko i kapus...
toks jausmas, kad mano suo butu laimingesnis gavusi zalios mesos, baisiai ji ziopso i mane kai gaminu, nors nera is rankos maisto gavusi. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dija @ 2016 07 18, 13:42)

toks jausmas, kad mano suo butu laimingesnis gavusi zalios mesos,

Na cia tai faktas smile.gif As tai esu tikra, kad naturalus maitinimas yra geriausias suniui. Tik kad tas sausas yra zymiai patogiau ir greiciau.. Virs metu maitinau mesa, bet daugiau nebenoriu, vien del to greitumo/patogumo
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2016 07 18, 13:48)
As tai esu tikra, kad naturalus maitinimas yra geriausias suniui.

Ne visiems, pvz. kokiam dekoratyviniam labai sunku dozuoti, labai lengva peršerti, ima sverti perdaug, nors ir šuo jaučiasi vis per alkanas. Dekoratyviniai gali netoleruoti visokių ten "įdomesnių" subų, vemti, nevirškinti, o vien tik gerą mėsą dalijant tikrai baltymo ims darytis perdaug, kas kenkia. Iškrovos dienas daryti sunku, nes apsivems skrandžio sultimis, staigiai įvyks svorio šuolis, kad dideliam šuniui absoliučiai nejuntama, o mažam - labai. Be tokių dienų, kaip minėjau, tada perauga svoris kažkiek, nuolat kaupiasi liaukos.
Sakyčiau tas, kas savo išvaizda labai nutolęs nuo savo protėvių laukinių gyvūnų, laisvai gali sveikas gyventi, auginamas "miestietiškai".
O kas nesutinka, lai bando kitaip, kiek žmonių, tiek nuomonių. Svarbu juk ne mūsų nuomonė ir įsitikinimai, o šuns gerovė. Bent kokių varganų 17 metelių, kad sulauktų visi ir jau bus šis tas, nes dabar kai paklausai, tai jau nuo 7 metų visi "seni senjorai" doh.gif
Atsakyti
Mano pirmas suo kolis sulauke 17 metu. Budama suniuku persirgo maru, vetai nedave jokiu sansu gyventi. O ji va smile.gif Ede namini maista, virta. Paskui pradejom duoti ir sausa, maximini. Tas buvo seniai, buvau vaikas ir supratimo neturejau apie jokius superpremium, turbut tokiu net nebuvo tada. Ir jokiom ligom nesirgo, sveikas laimingas suo iki gilios senatves. Manau svarbiausia geri genai, kaip ir zmogui. Nors aisku as visada uz tai, kad gautu kokybiska ir gera maista.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 07 18, 14:02)
O kas nesutinka, lai bando kitaip, kiek žmonių, tiek nuomonių. Svarbu juk ne mūsų nuomonė ir įsitikinimai, o šuns gerovė. Bent kokių varganų 17 metelių, kad sulauktų visi ir jau bus šis tas, nes dabar kai paklausai, tai jau nuo 7 metų visi "seni senjorai" doh.gif

Žiūriu, Jūs taip gerai orentuojatės maistuose, ką patartute iš kokybiško, pilnaverčio sauso maisto vokiečių aviganio jaunuoliui smile.gif kad tiktų maistelis iki 1 metų amžiaus?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 18 liepos 2016 - 15:07
QUOTE(Shalimar @ 2016 07 18, 12:48)
Na cia tai faktas smile.gif As tai esu tikra, kad naturalus maitinimas yra geriausias suniui. Tik kad tas sausas yra zymiai patogiau ir greiciau.. Virs metu maitinau mesa, bet daugiau nebenoriu, vien del to greitumo/patogumo

Patogiau, greičiau, bet menkaverčiau
Papildyta:
QUOTE(Lyžuka @ 2016 07 18, 14:38)
Žiūriu, Jūs taip gerai orentuojatės maistuose, ką patartute iš kokybiško, pilnaverčio sauso maisto vokiečių aviganio jaunuoliui smile.gif kad tiktų maistelis iki 1 metų amžiaus?

Jau jums rašė. Kodėl neskaitot?
http://www.tikgyvuna...g-heads-fusspot
https://www.pet24.lt...ite-fish-potato
https://www.pet24.lt...acana-adult-dog
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 07 18, 15:38)

aš labiausiai už tuos mono begrūdžius, pvz. AATU su antiena, žuvinius: Orijen 6Fish, Acana dabar nauji mono (vienos mėsos) maistai yra, Alpha spirit žuvinis. Essentialio ėriena su elniena iš bėdos.

Pagal nepriklausomą tyrimą, kuris tyrė kaip gamintojai laikosi pačių savo prirašytų ingredientų, tai pliusai ir bisai eina Annamaet (yra toks lt), Orijenui, Acanai.
Kitų lt tiesiog nėra. Aišku, tikriausiai ir tyrė ne visus.

Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 18, 16:34)
Patogiau, greičiau, bet menkaverčiau
Papildyta:

Jau jums rašė. Kodėl neskaitot?

Skaičiau Jūsų postą ir pasižymėjau rekomenduojamus maistelius, bet įdomi ir Montevertės nuomonė man mirksiukas.gif

QUOTE(Monteverte @ 2016 07 18, 17:25)
aš labiausiai už tuos mono begrūdžius, pvz. AATU su antiena, žuvinius: Orijen 6Fish, Acana dabar nauji mono (vienos mėsos) maistai yra, Alpha spirit žuvinis. Essentialio ėriena su elniena iš bėdos.

Pagal nepriklausomą tyrimą, kuris tyrė kaip gamintojai laikosi pačių savo prirašytų ingredientų, tai pliusai ir bisai eina Annamaet (yra toks lt), Orijenui, Acanai.
Kitų lt tiesiog nėra. Aišku, tikriausiai ir tyrė ne visus.

na pagal kainą tai Annamaet bet jau guodžia tai, kad yra sąžiningi šiuo klausimu smile.gif

Ačiū abiems mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano suo Acanos, Barking Head needa visiskai, kitu firmu is kokybisku gamintoju jau nebebandziau.
Gal yra is ultra premium pasaru kuris skanesnis, is serijos kaip koks royalis?
Atsakyti
QUOTE(Female @ 2016 07 20, 08:01)
Mano suo Acanos, Barking Head needa visiskai, kitu firmu is kokybisku gamintoju jau nebebandziau.
Gal yra is ultra premium pasaru kuris skanesnis, is serijos kaip koks royalis?

Ultra premium yra tik masinantis pavadinimas. Realiai tokio nėra. O skanus nelygu geras. Tas pats Royalis yra šlamštas paskutinis o jis toooks skanus. Grynai kaip čipsai vaikams
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 07 20, 10:29)
Ultra premium yra tik masinantis pavadinimas.  Realiai tokio nėra. O skanus  nelygu geras. Tas pats Royalis yra šlamštas paskutinis o jis toooks skanus. Grynai kaip čipsai vaikams

is to gero naudos dar maziau nei is royalio, jei suo jo isvis net i burna neima
Atsakyti