Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(Monteverte @ 2016 10 17, 12:03)
Vienareikšmiškai Orijen

dėkui už nuomonę 4u.gif bet gal galėtumėte plačiau pakomentuoti?
ir ar teisingas mano sprendimas dėl maisto kaitaliojimo?
Atsakyti
QUOTE(Elizabeth** @ 2016 10 17, 13:39)
dėkui už nuomonę  4u.gif  bet gal galėtumėte plačiau pakomentuoti?
ir ar teisingas mano sprendimas dėl maisto kaitaliojimo?

Kiek domėjausi, nepriklausomi tyrėjai taip nusprendė. Ta prasme, kad tai viena iš kompanijų, kuri ką deklaruoja dedanti, tą ir deda į sudėtį. O jų nurodyta sudėtis dar ir labai gera. Ta prasme aukto lygio maisto turi.
Aišku, kad keiskite. Kaip galima nekaitalioti maistų šuniui? Jis gi ne robotas koks. Iš vienos rūšies maisto šuo pasisavins viena, iš kitos kita. Taip išvengsite galimų trūkumų ar perteklių nuo vieno maisto. Aš tai iš viso bijau pasitikėti vien tik sausu maistu. Na maža kas, nestoviu gi prie gamybos proceso ir netikrinu. Būtinai šunį dar ir natūraliai užmaitinu, bet kadangi nemoku taip apskaičiuoti kaip mokslininkai visų reikiamų vitaminų santykių ir t.t., tai vien natūraliai maitinti nedrįstu. Kad tų šunų ilgaamžiškumas siektų mūsų, tai būt paprasčiau, o dabar jie taip trumpai gyvena, tai atsainiai žiūrėti man neišeina, todėl ir kombinuoju. O ir mėsos kokybė šiais laikais baisi, gi ne viduramžiais gyvename, planeta užteršta, dirvožemiai nualinti, gyvuliai nualinti, viskas tik į pinigus orientuota, tai tikrai negalėčiau ramiai šuns vien tik mėsa maitinti, nepridėdama papildomai vitaminių, mineralų, žolių. O norint pridėti, reikia tai išmanyti.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 10 17, 15:19)

Ačiū labai už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Nežinau ką nupirkt 5 mėnesių maltos bišonui, dabar valgo Farrado, bet jau baiginėjasi unsure.gif
Svrstau tarp šių, bet gal ką kito patarsit?
https://www.pet24.lt...kuruzai-aliejus
https://www.pet24.lt...iukams-begrudis
Atsakyti
QUOTE(Milka-Vanylka @ 2016 10 12, 21:22)
Šuniui dyodu norma. ir siek tiek virs jos. suryja momentaliai. Ir vėl žiūri i mane. Yra prie kuduju. Mažų ne priedą.bet nusert irgi nesinori. Šuo jau metu.Apetitą turi didžiulį. Ar su laiku su šį normalizuoja apetitas. Ar jis visa laika toks abzora bus?

Pradėkit šert normaliu ėdalu ir viskas praeis
Atsakyti
QUOTE(Miliani* @ 2016 10 17, 21:07)
Nežinau ką nupirkt 5 mėnesių maltos bišonui, dabar valgo Farrado, bet jau baiginėjasi unsure.gif
Svrstau tarp šių, bet gal ką kito patarsit?
https://www.pet24.lt...kuruzai-aliejus
https://www.pet24.lt...iukams-begrudis

Na tik jau ne Fitness trainer, baisi sudėtis
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 10 18, 07:37)
Pradėkit šert normaliu ėdalu ir viskas praeis

Kuo blogas cia rekomenduotas Britas?
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 10 18, 08:56)
Na tik jau ne Fitness trainer, baisi sudėtis

Gal galit placiau pakomentuoti? Man alergines reakcijos atmetimui butent Fitness trainer rekomendavo, kaip maista, turinti mazai sudedamuju daliu. Arba Farrado.

kalba eina apie Trainer Fitness 3 Adult Medium&Maxi Horse-Peas-Oil NO GRAIN
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ptashka: 18 spalio 2016 - 11:53
QUOTE(ptashka @ 2016 10 18, 12:47)
Gal galit placiau pakomentuoti? Man alergines reakcijos atmetimui butent Fitness trainer rekomendavo, kaip maista, turinti mazai sudedamuju daliu. Arba Farrado.

kalba eina apie Trainer Fitness 3 Adult Medium&Maxi Horse-Peas-Oil NO GRAIN

Įkelkite sudėtį, jei klausiate, nepykite, bet pati tikrai neieškosiu. Ir geriausiai kelkite originalą, nes vertimo visokių liapsusų būna. Kartais dumbliai mielėmis virsta ar druska atsiranda, kai jos nėra...
Aš įvertinau konkretų, įkeltą narės Trainerį. Taip kaip jis aprašytas, tai baisu. Kas per baltymai sudėtyje? Sintetiniai kažkokie? Niekada nebus toks maistas geras. Baltymas turi susidaryti iš ankštinių, mėsos, kuri turi būti aiškiai paminėta, o ne neaiškiai kažkokie milteliai pridėti. Šuo ką kultūristas koks, jam nupirkti proteino miltelių? biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Originalo kalba randu tokia:

shelled peas, dried meat of horse 12%, corn oil 8.5%, 7% peas, flaxseed, hydrolyzed vegetable protein, chloride, disodium, FOS (fructo-oligosaccharides) 0.3%, carbonatodi football, extract dried goji berries (Lyciumbarbarum) 0.05%, green mussel (Perna canaliculus) 0.05%.

Man tiesa pasakius sudetis irgi neblizga, ypac tie 12% mesos po to, kai 4,5 metu serem RAW, bet dabar reikia pervesti ant maisto, kur butu minimum ingridientu ir tarp ju nebutu paukstienos. Gydanti daktare pasiule sita.
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2016 10 18, 14:14)

shelled peas, dried meat of horse 12%, corn oil 8.5%, 7% peas, flaxseed, hydrolyzed vegetable protein, chloride, disodium, FOS (fructo-oligosaccharides) 0.3%, carbonatodi football, extract dried goji berries (Lyciumbarbarum) 0.05%, green mussel (Perna canaliculus) 0.05%.

Man tiesa pasakius sudetis irgi neblizga, ypac tie 12% mesos po to, kai 4,5 metu serem RAW, bet dabar reikia pervesti ant maisto, kur butu minimum ingridientu ir tarp ju nebutu paukstienos. Gydanti daktare pasiule sita.

Sveiki,
Aš esu begrūdžių pašarų fanė. Mano nuomone, per didelis kiekis angliavandenių gaunamų iš grūdų šuniui yra nereikalingas balastas. Visada žiūriu pašarą, kad būtų kuo daugiau mėsos, o 12% mažoka manau. Savo grifoną šeriu begrūdžiu BarkingHeads Quakers. Iš Barking Heads dar begrūdis yra su žuvimi (jei paukštiena kontraindikuotina), jei ją mėgsta.
Šiaip sudėtyje visada rašo pirmoje vietoje tai, ko daugiausia yra. Jei tame maiste, kur nurodėte "shelled peas", t.y. žirniai, tai gal nelabai....
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2016 10 18, 14:14)

kukurūzų aliejus šunims irgi nesu girdėjusi, kad būtų naudingas ir šiaip kažkoks skurdus visas maistas atrodo.
Kodėl nepabandžius jums Acana obuoliukai su ėriena? Tik vienas mėsos šaltinis iš ėriuko, tai gal tiks? Arba Aatu, Akela su antiena?
Atsakyti