Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(Monteverte @ 2016 09 27, 12:46)
Vadinasi ne sausame maiste bėda (būna taip, kad koks sausas netinka, nekvapnus, atgrasus šuniui). Reikėtų tyrimų dėl galimų metabolinių susirgimų, skydliaukės. Kaip reikalai dėl kirminų? Tai gali būti viena iš priežasčių. Jei to nėra, šuo kaip ir sveikas laikomas, tai:
gera mintis pridėti tos vištos krūtinėlės ar jautienos. Ypač kai ji dar šilta (asociacija su mūsų šiltu maistu, kurį šuo jaučia gaminamą namuose kas kartą). Į ją dar ir papildo galima įdėti, kad šuniui medžiagų nepristigtų, pvz. CLA rūgščių (Conjugated Linoleic Acid). Virtas kiaušinis kaip priedas prie šuns maisto arba žuvytė mirksiukas.gif Lauke už paklusnumą galima vaišinti sveiku fermentiniu sūriu. Nat. jogurtą galima dar išbandyti.
Taip pat toks šuo turėtų gerai pavargti, sportuoti, plaukioti, vystyti raumenyną ir tuomet natūraliai daugiau turėtų norėti valgyti g.gif
Tiesa, sausą maistą galima užpilti šiltu vandeniu. Kai kuriems šunims tai išsigelbėjimas, tik tokiu būdu jį ir valgo.

Pas vetus buvom, tuštinasi jis tikrai negausiai, bet pats reikalas geros konsistencijos, nukirminintas buvo veterinarai iškart įtarė kirminus. Sūrio nelabai ima, dabar taip ir darau verdu krutinele ir maisau tai jis aisku išrinkinėja, o jei labai sumalu tada išvis neima, ir mirkyti bandžiau nelabai tai išvis nusisuko nuo blūdo, kiek įmanoma duodam jam daugiau fizinio krūvio, o šiaip vetai sakė tiesiog nevalgiukas, bet esmė tame kad katino sausiaka surytų net nekramtęs biggrin.gif tikiuosi išaugs tas nęsamones ir valgys normaliai , kailis blizga, nepleiskanoja, akys neašaroja nu tik kad dviratis visiškas blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(sagyte @ 2016 09 27, 13:36)
Pas vetus buvom, tuštinasi jis tikrai negausiai, bet pats reikalas geros konsistencijos, nukirminintas buvo veterinarai iškart įtarė kirminus. Sūrio nelabai ima, dabar taip ir darau verdu krutinele ir maisau tai jis aisku išrinkinėja, o jei labai sumalu tada išvis neima, ir mirkyti bandžiau nelabai tai išvis nusisuko nuo blūdo, kiek įmanoma duodam jam daugiau fizinio krūvio, o šiaip vetai sakė tiesiog nevalgiukas, bet esmė tame kad katino sausiaka surytų net nekramtęs biggrin.gif tikiuosi išaugs tas nęsamones ir valgys normaliai , kailis blizga, nepleiskanoja, akys neašaroja nu tik kad dviratis visiškas  blush2.gif

O su kuo katino sausiakas? Žuvinis gal? Mano šuo irgi labai mėgsta žuvinį. Šiuo metu Orijen 6 fish thumbup.gif Ir manau, kad žuvinis net sveikiau viską taip susumavus, nes jei jūrinės žuvys, tai jos laisvai sau plaukioja, ne taip kaip gyvuliai fermose suvaryti...
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 09 27, 14:41)
O su kuo katino sausiakas? Žuvinis gal? Mano šuo irgi labai mėgsta žuvinį. Šiuo metu Orijen 6 fish thumbup.gif Ir manau, kad žuvinis net sveikiau viską taip susumavus, nes jei jūrinės žuvys, tai jos laisvai sau plaukioja, ne taip kaip gyvuliai fermose suvaryti...

Nu pažiūrėjau katės maistą tai vištinis visgi jis, bet man kartais atrodo, kad šuo lyg norėdamas dominuoti prieš katę specialiai apėda katiną biggrin.gif Nes būna jei neėda savo maisto prinešu katiną palaikau prie bliūdo tai iš principo atėjąs ėda, kad tik katinas nevalgytų biggrin.gif Nes šiaip mano katinas mielai suryja ir šuns sausiaką biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sagyte @ 2016 09 28, 09:41)
Nu pažiūrėjau katės maistą tai vištinis visgi jis, bet man kartais atrodo, kad šuo lyg norėdamas dominuoti prieš katę specialiai apėda katiną biggrin.gif Nes būna jei neėda savo maisto prinešu katiną palaikau prie bliūdo tai iš principo atėjąs ėda, kad tik katinas nevalgytų biggrin.gif Nes šiaip mano katinas mielai suryja ir šuns sausiaką biggrin.gif

Kas turi sunis ir kates kartu, paprastai kaciu maista laiko ant stalo, spinteles, kad suo nepasiektu smile.gif

O del suns as tai nesiplesyciau, isrenki gera maista ir tiek, paduodi, po keliolikos minuciu nuimi ir viskas. Jei suo sveikas, veterinaro apziuretas, tai nepergyvenciau. Jei paragauja krutineliu, tai gal ir naturalu, kad sauso nebenori ax.gif Aisku galit pabandyti ir kitoki, buvo ideta nuorodu kur parduotuves pardavineja po mazus kiekius pabandymui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 28 rugsėjo 2016 - 08:56
QUOTE(Shalimar @ 2016 09 28, 10:56)
Kas turi sunis ir kates kartu, paprastai kaciu maista laiko ant stalo, spinteles, kad suo nepasiektu smile.gif

O del suns as tai nesiplesyciau, isrenki gera maista ir tiek, paduodi, po keliolikos minuciu nuimi ir viskas. Jei suo sveikas, veterinaro apziuretas, tai nepergyvenciau. Jei paragauja krutineliu, tai gal ir naturalu, kad sauso nebenori ax.gif Aisku galit pabandyti ir kitoki, buvo ideta nuorodu kur parduotuves pardavineja po mazus kiekius pabandymui.

Katino maistas yra padėtas aukštai, tik kai katė ėda šuo nervinasi, kad nepasiekia biggrin.gif
Šiaip kaip ir nesukčiau, bet šuniui trūksta svorio, per savaitę gaudamas krūtinėlės priaugo 50g, bet nuėmus ją ir palikus tik sausą ir jei neėda neduodu numetė juos labai greitai verysad.gif Galvoju gal kokio fermento pabandyti gerujų bakterijų ar natūralaus jogurto kad skatintų norą ėsti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sagyte: 28 rugsėjo 2016 - 09:55
Mano labai isranki kate vagia is suns Alpha Spirit only fish maista. Drauges meksikos plikiuke ji irgi "dievina".
Atsakyti
QUOTE(sagyte @ 2016 09 28, 09:41)

O šunio koks šiuo metu sausas? Su kuo? Jei ne vištinis, tai gal irgi tada vištinį paimkit? Gal Canagan free-run chicken? Labai tikintis, kad jos iš tiesų laisvai laksto, o ne sukišti narvuose besikankinantys broileriai... unsure.gif
Dominavimas dominavimu, bet aišku, kad šuo mieliau vistiek valgys tą, kas jam tikrai skanu, kvapnu ir pan.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 09 28, 13:33)
O šunio koks šiuo metu sausas? Su kuo? Jei ne vištinis, tai gal irgi tada vištinį paimkit? Gal Canagan free-run chicken? Labai tikintis, kad jos iš tiesų laisvai laksto, o ne sukišti narvuose besikankinantys broileriai... unsure.gif
Dominavimas dominavimu, bet aišku, kad šuo mieliau vistiek valgys tą, kas jam tikrai skanu, kvapnu ir pan.

http://www.assorti.l...ena-applaws-2kg vištinis jis ir tikrai nėra blogas iš aprašymo. Na ieškosim to savojo maisto g.gif
Atsakyti
https://www.facebook...h...e=3

ka galvojat? Čia viena veisėja išgyre kaip labai gerą, bet man tai visas tas mišinys tai atrodo nieko gero, pvz runkeliai? Mielės?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 10 07, 15:01)
https://www.facebook...h...e=3

ka galvojat? Čia viena veisėja išgyre kaip labai gerą, bet man tai visas tas mišinys tai atrodo nieko gero, pvz runkeliai? Mielės?

Veisėjai dažnai giria tą, kas jiems naudinga. Pvz. ekonomiška kaina, gaunamos dovanėlės už reklamą ar pan. Šioje srityje, maitinimo ta prasme, veisėjais ir veterinarais tikėčiau mažiausiai. Patikimos tik nepriklausomos, sąžiningai išreitinguojančios svetainės.
Atsakyti
Sveiki,
šėriau šunį Josera MiniBest. Nusprendžiau paieškoti ko nors geresnio. Gal galite pakomentuoti Taste of the Wild? Žiūriu šį https://www.pet24.lt...ld-high-prairie Esu davinėjusi šį ėdalą anksčiau - puikiai tiko. Galvoju vėl. Kokie atsiliepimai? Joseros ir TOTW palyginimas?
Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(plepatuska @ 2016 10 09, 17:02)
Sveiki,
šėriau šunį Josera MiniBest. Nusprendžiau paieškoti ko nors geresnio. Gal galite pakomentuoti Taste of the Wild? Žiūriu šį https://www.pet24.lt...ld-high-prairie Esu davinėjusi šį ėdalą anksčiau - puikiai tiko. Galvoju vėl. Kokie atsiliepimai? Joseros ir TOTW palyginimas?
Dėkoju  4u.gif

Josera man regis iš viso apyprastis, o TOW perkrautas. Jūs logiškai pamąstykit ar įmanoma natūroje vienu metu/prisiėdimu pavalgyti gauti tokią puotą? Vienu metu elniena, bizoniena, vištiena ir dar žuvis plius priedai? Man asmeniškai tokie maistai keisti. Tiek žmogui nesveika virškinimui tokią mišrainę vienu metu sukirsti, tiek manau ir gyvūnui nenatūralu. Dėl nesveika nesu tikra kalbant apie gyvūną, nes vistiek ten ta mėsa perdirbta ir t.t. Bet jei jau esame mąstantys žmonės, beieškantys, besitariantys dėl to, kas geriausia augintiniui, tai ir rinkimės paprastesnius maistus. Aš tai taip galvoju ax.gif
Atsakyti