Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(Monteverte @ 2016 08 25, 14:20)
Aš maišau maistą, duodu ne tik sausą, bet ir natūralų 9tik aišku skirtingomis dienomis), tai šiuo klausimu jau nepatarsiu.
Bet manau, jei maitinčiau tik sausu, tai vistiek jį kaitaliočiau, kaip minimum kas pusmetį.

maitinus n metų prastai ir pervedant prie mėsingo maisto, galbūt reikėtų pirkti tada papildomao prebiotikus, probiotikus, kepenims papildus. Tada turėtų nebūti sunkus perėjimas ir detoksifikacija.

Sveiki ,turim ir mes naują augintinį ,esu ' žalia ' šiuo klausimu . Jei pvz noriu šuniuką, kuris yra 3 mėnesių beveisliukas ( mama pinčerė ) ,sveria 3,6 kg ,maitinti kombinuotai.tai kiek dienų per savaitę duoti sauso maisto ir kiek natūralaus ,ir kokį šuniukų maistą siūlytumėt, ačiū !
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2016 09 13, 16:14)
Sveiki ,turim ir mes naują augintinį ,esu ' žalia ' šiuo klausimu . Jei pvz noriu šuniuką, kuris yra 3 mėnesių beveisliukas (  mama pinčerė ) ,sveria 3,6 kg ,maitinti kombinuotai.tai kiek dienų per savaitę duoti sauso maisto ir kiek natūralaus ,ir kokį šuniukų maistą siūlytumėt, ačiū   !

Sveiki. Įvairiai galima daryti. Turite apsispręsti kas dominuos pas jūsų šuniuką ar norite pusę per pusę. Aš esu bandžiusi visaip. Bandžiau ir tik sausą ilgesnį laiką, bet visada iškildavo tas netikrumas, kad ne pati gaminau, maža kas, kad po to nesigailėčiau ir t.t. Esu maitinusi tik natūraliai, bet jokio stebuklo nepastebėjau kaip kiti sako, kad jau ten kaži kas biggrin.gif Netgi labai sunku tuomet svorį sukontroliuoti, o jei šuo mažasvoris, pvz. 5 kg, tai gali staigiai kokius 400 gramų priaugti. Žodžiu, taip bandant ir dairantis kaip sekasi kitiems, galiausiai išėjo, kad geriausia būtent mano šuniui - kombinuotai. O tas kombinuotai gali būti ir 5 dienos sausiadieniai, savaitgalis - mėsiadieniai. Gali būti ir 2 dienos sausas, 2 mėsos ar kaip tik norite. Bent jau mano šuniui nėra skirtumo, nėra jokių blogumų nuo to, regis viskuo patenkintas. Šuo valgus, mane už maistą parduotų biggrin.gif tai nėra baimės, kad atsisakys, išsidirbinės ar pan. Vienintelė sąlyga, kad sausiakas neturi būti toks per sausas, nekvapnus labai (būna ir tokių, kad ir geros sudėties), nes jei toks bus, tai valgys, bet jau teks šokti: už mamytę, už tėvynę ir ką tiktai nori doh.gif
Iš gerų Lietuvoje mano nuomone, nes ji gana griežta, nes pripažįstu tik vienos rūšies mėsos monomėsinius maistus (max. dviejų rūšių), o ne primakaluotus įvairių, tai būtų kai kurie iš: Aatu, Akela, Acana, Platinum su ta įdomia kiauliena, Alfa Spirit, gal dar Essential, bet jis tas nekvapnusis ir Orijen.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Monteverte: 13 rugsėjo 2016 - 20:01
Monteverte ,ačiū labai!! O kai būna tie mėsiadieniai ,tai duoti tik gryną mėsą žalią ,ir kiek tada gramų .nes pvz sausiako reikia max 90 g per parą ?
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2016 09 14, 11:10)
Monteverte ,ačiū labai!!  O kai būna tie mėsiadieniai ,tai duoti tik gryną mėsą žalią ,ir kiek tada gramų .nes pvz sausiako reikia max 90 g per parą ?

žinokit dabar nepasakysiu tiksliai, nes jau ranka "atmušta", iš akies duodu, bet yra kažkoks oficialus šėrimas kažkiek kūno svorio. Kol mažas ar tai 10 proc., kai suauga kažkiek mažiau. Bet bijau nusišnekėti. Čia jau reikia jums raw temas paskaityti, turėtų lengvai būti prieinamas toks atsakymas dėl šėrimo normų.
Atsakyti
Nezinau ar skiriasi RAF, bet BARF yra mazam suniukui 7%-8% (priklausomai nuo aktyvumo), o suaugusiam 5%.
Atsakyti
Ačiū už atsakymus ,interneto plstybėse ieškojau ,tai labai skirtingai gavosi dėl mėsos ,pagal vienų rekomendacijas ,tai net 20 procentų kūno svorio ,pagal kitus ženkliai mažiau ,tai bandysiu viduriuką ,kokį 30 g šuniukui ,sveriančiam 3,5 kg turbūt bus gerai. O kitus maitinimus duot kiaušinį ,varškę ,šiek tiek kruopų ir daržovių ?
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2016 09 14, 19:54)
Ačiū už atsakymus ,interneto plstybėse ieškojau ,tai labai skirtingai gavosi dėl mėsos ,pagal vienų rekomendacijas ,tai net 20 procentų kūno svorio ,pagal kitus ženkliai mažiau ,tai bandysiu viduriuką ,kokį 30 g šuniukui ,sveriančiam 3,5 kg turbūt bus gerai. O kitus maitinimus duot kiaušinį ,varškę ,šiek tiek kruopų ir daržovių ?

RAW tema atskira yra. Ją perskaitykit pirmiausia.
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2016 09 14, 18:54)

Sausas, mėsa, kruopos, varškė? blink.gif Tam šiukšliadėžė yra . Šuniui duodamas arba sausas arba RAW. VISKAS. Kruopas, varške, kiaušus valgot patys . Daržoves irgi. Ir skaitot apie RAW iš naujo
http://www.super-ret...maitinimas/raw/
Atsakyti
QUOTE(Jurgutėlė @ 2016 09 14, 19:54)

Varškės duodu minimaliai, tik dėl skonio praktiškai, nes labai nori. Dėl pieno produktų suaugusiems tiek gyvūnams, tiek žmonėms yra labai daug nuomonių ir diskusijų. Kruopų manau neverta duoti, juk ir geriausiais laikomi sausi maistai yra begrūdžiai. Daržovės, vaisiai, kiaušinis kaip ir mėsa - tinka.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2016 09 15, 09:12)
Daržovės, vaisiai, kiaušinis kaip ir mėsa - tinka.

Kad ne. netinka. daržovės ir vaisiai yra ląsteliena. Šunys jos neįsisavina. Kiek suės, tiek lauke ir paliks. Ir pravartu būtu dar kartą pasiskaityti
http://www.vetvila.l...mingi-produktai
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2016 09 15, 10:58)
Kad ne. netinka. daržovės ir vaisiai yra ląsteliena. Šunys jos neįsisavina. Kiek suės, tiek lauke ir paliks. Ir pravartu būtu dar kartą pasiskaityti
http://www.vetvila.l...mingi-produktai

Ir kas? Tai liaukas išvalys. Kokios problemos?
Briedas tie visi spaudos straipsniai apie kenksmingus produktus. Juk natūralu, kad niekas neduoda didžiausiomis porcijomis tiek vaisių, tiek daržovių.
Baikite kai kurios tą nenormalų lyginimą su vilkais. Regis protingos narės esate. Tai ko pačios nebėgate į miškus atgal ir medžiotojomis netampate? Senoviniai žmonės irgi daug ko nevalgė, ką jūs dabar valgote irgi visai kitaip gyveno ir t.t. Jūsų skrandžiai mat prie daug ko prisitaikė, net ir taurelės nevengiate ir kitų dalykų, kavą geriate, jau nekalbu apie kokius perdirbtus produktus ir nieko, gyvenate. O šuo-vilkas (pvz. buldogas? g.gif biggrin.gif ) tai jau nė kruopelytės negali, nė vaisiuko. Juokinga ax.gif Tai kur tie jūsų sveikuoliai egzemplioriai suslėpti? smile.gif jau turėtų būti kokie rekordininkai, knygose aprašyti, juk tik jūs žinote kaip teisingiausiai auginti mirksiukas.gif
Atsakyti
Skaitom ir virškinam http://agiesha.blogas.lt/tag/plesrunas
Atsakyti