Įkraunama...
Įkraunama...

Šunų šėrimas sausu ėdalu

QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 01, 13:23)
betgi tas jūsų nurodytas orijen 13 kg 80 eur kainuoja, norma 360 g.....

taigi brangus maišas pašaro dar nereiškia, kad tikrai bus brangu jums maitinti šuniuką, plius tikrai čia vieni iš kokybiškiausiu lt maistelių

Kolkas skaičiavimų neatlikau, tiesiog apie brangumą pakomentavo vienos parduotuvės konsultantė.
Turi mano rasta parduotuvė ir AATU, ir Alpha Spirit, ir Orijen. Bet pasiūlė pasiskaityti būtent apie Orijen. Ar jį galima lyginti su AATU ir kitais geresniais?

Orijen 13 kg=64 eur
AATU 10 kg=82 eur
Alpha Spirit 45 eur

QUOTE(Monteverte @ 2016 08 01, 14:16)
Man sunku kalbėti tokiomis temomis, nes myliu gyvūnus be galo ir nesuprantu tų žmonių, kurie įsigyja "veršiuko" dydžio šunį ir po to taupo. Kam tada buvo užgaida būtinai didelis šuo?
Lyžuka gerai jums parašė, skaičiuokitės kainą ir dienos gramus ir darykite tai pati, nelaukite, kad koks pardavėjas ar veterinaras patarinėtų, nes jie patars tendencingai, pagal tai ką patys parduoda.

Man tai pirmas šuo, todėl ir kyla daug klausimų. Aš neįsigijau "veršiuko" ir netaupau taip skrupulingai, kaip Jums atrodo schmoll.gif Neieškau pigiausio varianto, tiesiog kainos proto ribose ir kuo geresnės sudėties. Veislyne ją šėrė Eukanuba, dar nėra nei 3 mėn, tad domiuosi, kuo pakeisti. Pradėjau klausinėti kainų, patarti, kuri sudėtis tinkamesnė, ir man iškart parašė iš vienos parduotuvės, kad tokį šunį tokiu maistu prabanga maitinti, mėnesiui man jo maitinimas AATU kainuotų 100-150 eur. Na 150 mėnesiui kaip ir daugoka. Kolkas skaičiavimų neatlikau, tikrai normas ir kainas išsiskaičiuosiu, tik negaliu skaičiuoti visų iš eilės maistų, kai nežinau kuriuos variantus lyginti. Kuri maisto rūšis šiai veislei tinkamiausia. Tuo labiau, kad negausi protingo žmogaus patarimo, nes visi nagais į save, kaip ir sakot, kiekvienam savas parduodamas produktas geriausias.
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2016 08 01, 16:20)

Orijen 13 kg=64 eur

kainos geros, o kokioj čia parduotuvėj?

oriejene daug baltymu, jei šuniukui nereikia jų riboti, dėl pvz mes esam įspėti tai jis iš tu geresnių

Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 01, 16:29)
kainos geros, o kokioj čia parduotuvėj?

oriejene daug baltymu, jei šuniukui nereikia jų riboti, dėl pvz mes esam įspėti tai jis iš tu geresnių

aš nežinau, ar mums reikia riboti, ar ne. Su veterinarais mūsų mieste ne kas, nepasitarsi, jiems ir Royal canin geras. Kaune vet.vaistinė "K e t u r k o j i s"
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2016 08 01, 15:28)
O kaip senas geras Brit care? Jis turbut padoriausias is pigiu  g.gif
Na na, gal  ne taip poniskai ir kategoriskai..kuo jau tie balti ryziai taip blogai..jei tarkim tik jie vieni..sutinku, kad rudi geriau, nu bet bukim realistai wink.gif
O va del mieziu...man kazkaip neatrodo, kad jie geriau uz kviecius  suns virskinimo sistemai  unsure.gif

Miežiai geriau, nes jie paprasčiausiai mažiau apdirbami nei paprasti kviečiai. O šiaip, be abejo, geriau begrūdžiai.
Dėl ryžių tas pats. Sausame maiste iš tų baltųjų iš viso įtariu nieko gero gali nebelikt, todėl ir siūlau rudus, ne sjuk ne atskirai gaminate, kalbame juk apie sausą maistą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šarlotė @ 2016 08 01, 12:12)
paskaičius forume apie geresnius maistus, nes sudėčių dar nesugebu tinkamai įvertinti, pradėjau klausinėti kainų AATU, Alpha Spirit, tai kai pasakiau, kad labradoro retriveriui ieškau...

Pas mane du labradorai, paziurekit ir Carnilove smile.gif Galima maisa uz 40 euru rasti, kooperuojantis dar pigiau jei neklystu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 01 rugpjūčio 2016 - 17:22

https://www.pet24.lt...ken-large-breed

https://www.pet24.lt...ppy-large-breed

https://www.pet24.lt...dideliu-veisliu

pakomentuokit kas, kas čia gero, kas blogo juose ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 02, 15:06)

Imčiau nebent Acaną, jei negasdina tie vištienos sumaišymai su žuvimi, silke g.gif
Barking heads visai ne schmoll.gif
Canagan irgi bent jau man minusiukų turi
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 02, 15:06)

Cia paieskokit, rasit dauguma maistu
http://www.allaboutd...-food-directory
Atsakyti
QUOTE(Shalimar @ 2016 08 02, 17:07)
Cia paieskokit, rasit dauguma maistu
http://www.allaboutd...-food-directory

Ačiū! Pastudijuosiu smile.gif
Atsakyti
tai va likau ant banaliosios acanos (kaip čia kažkas įvardino) biggrin.gif aatu pasirodo tik nuo metu tinka, tai daugiau labai nebuvo iš ko rinktis, o pagal tą psl. gaila, bet ir nemažai maisteliupagal jų vertinimus kokybišku nera pas mus g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lyžuka: 05 rugpjūčio 2016 - 07:31
QUOTE(Lyžuka @ 2016 08 05, 07:30)
tai va likau ant banaliosios acanos (kaip čia kažkas įvardino) biggrin.gif aatu pasirodo tik nuo metu tinka, tai daugiau labai nebuvo iš ko rinktis, o pagal tą psl. gaila, bet ir nemažai maisteliupagal jų vertinimus kokybišku nera pas mus  g.gif

kažkas tai čia. Ten tie skirstimai junior ir , adult ir senjor nelabai keičia ėdalo sudėtis. Pati pastudijuokit sudėtį ir pamatysit smile.gif
Atsakyti
Sveiki,na matau kad visi rašo, kad Royal canin blogai, nu bet gal galite pasikartoti kodėl (faktai)?Ir kodėl veislynai maitina tada juo?
Atsakyti