Kas taupo, o kas stengiasi uždirbti
Paverkim, nosinyčių niekam nereikia?
Pasigirkit kas į Kauno mugę registravotės, kokias vietas gavote?
Kas planuojate Tautų mugėje dalyvauti, gundausi ...
QUOTE(mazu-le @ 2016 08 08, 13:35)
Kas taupo, o kas stengiasi uždirbti
Aš neverkiu mieloji, Ieškau kitų variantų . Pigesnių. O darydama darbus pati į kiekvieno kaimo mugę neprilakstysi.
QUOTE(Ortija @ 2016 08 08, 15:00)
Aš neverkiu mieloji, Ieškau kitų variantų . Pigesnių. O darydama darbus pati į kiekvieno kaimo mugę neprilakstysi.
Jau darosi nebeidomu skaityti,jau tas "asarojimas" jusu atsibodo tikrai ne vienai sio forumo lankytojai. Niekur nera gerai,visur ir viskas yra blogai.
QUOTE(arnaaa @ 2016 08 08, 15:05)
Jau darosi nebeidomu skaityti,jau tas "asarojimas" jusu atsibodo tikrai ne vienai sio forumo lankytojai. Niekur nera gerai,visur ir viskas yra blogai.
Ir dar pridurkim kad visi blogi nes visi kuria ne mugems skirtas ir zemo meninio lygio prekes. Kantrus tik kiti nieko nesako bet manau ne vienam atsibodo...
Papildyta:
QUOTE(Ortija @ 2016 08 08, 15:00)
Tikrai neverkiat, nepatikėjau. O kodėl jūs manot kad gerą mugei skirtą prekę turi būtinai daryti vienas ? Neatėjo jums galvon kad dirba 2-3 žmonės, kažkas gamina, kažkas prekiauja? Nesugalvojot taip? Tai va taupydama gal geriau pagalvokit kaip daugiau uždirbti, o ne lįskit į klientų kišenes kas kiek uždirba, savo uždarbu rūpinkitės...
Aš kuriu, modeliuoju vaikiškus ir moteriškus rūbelius, juos siuvyklos darbuotojai pasiuva. Kažkaip nežinau nei vieno drabužių kūrėjo kuris sėdėtų prie siuvimo mašinos ir siūtų. Ar kad galėčiau dalyvauti mugėje būtinai turiu dar ir pati pasiūti...
Pasižadu, nors ia nėra ignore mygtuko kaip FB aš pas save jį įsijungsiu
QUOTE(mazu-le @ 2016 08 08, 13:35)
gavau G sektoriuj, pirmą kart visur dalyvauju šiemet, tai tik stengiuosi patirties pasisemt
Aplamai mugėse, net netūrėtų būti gaminių, nes tai jau yra fabriko darbas... O mugės yra amatininkams ir kitiems tautodailininkams, kurie daro dirbinius ar darbelius. Kazys, jūros šventė- tai komercinės mugės, kuriose dominuoja masinės gamybos lenkiškas-kiniškas šlamštas(gaminiai). Na dar mūsų "garažiniai"
Reziumė - amatininkas, tautodailinkas- durnius.
Jei "nesusigaudot" terminuose, tai kokia kalba gali būti apie amatus???
QUOTE(LaukoFeja @ 2016 08 02, 23:13)
Baudų negavo niekas, tik įspėjimus. Buvo tokių, kurie bandė kovoti su vėjo malūnais, bet leidimų automobiliams nėra, vadinas jų ir neturi būti. Pareigūnai buvo itin mandagūs ir dalykiški, vat dalyviai ne visai.. matyt ir alkoholis suveikė. Beje, sekmadienį automobiliai jau ir vėl stovėjo pievoje, deja, baudų niekas nerašė. Nors mugės tai tikrai nepuošia, o padaro "taboru"..
nemačiau, kad tikrintų/vaikytų ne vietoje stovinčius. Manau gerą šimtą būtų galima suskaičiuoti "nelegalų". Deja. Man asmeniškai labai apmaudu.
nemačiau, kad tikrintų/vaikytų ne vietoje stovinčius. Manau gerą šimtą būtų galima suskaičiuoti "nelegalų". Deja. Man asmeniškai labai apmaudu.
http://m.klaipeda.di...3322#komentarai
Papildyta:
QUOTE(Ortija @ 2016 08 08, 10:51)
Labai įdomus "nemokamų" renginių apmokėjimo būdas. Tik stebiuos meistru, kad jis važiuoja dar į jūros šventę, jei dalyvauja užsienio renginiuose. Nuo kainos už vietą, man pakerta kojas.
[/color]
[/color]
Čia aš, tas meistras, kuris spėja ir į Jūros šventę ir į užsienį važinėt. O kodėl stebitės? Jūros šventė jau antri metai mums geriausia metų mugė - joks užsienis neprilygsta. Tai ir važiuojam. Kai pirkimas suprastės, nebevažiuosim O kad daug kam per brangi, tai jau rašiau ir straipsnyje.
Jei kam įdomu, galit paskaityti pilną tekstą apie Jūros šventę: https://www.facebook...179089032158236
Deja, vieno šuns balsas į dangų neina. Vat jeigu daugiau skalyti pradėtų - žiū, su laiku gal kas ir pasikeistų
O aš išvis niekuo dėtas teisybės ieškotojas: nei mane nubaudė, nei kaina man neįkandama Tiesiog negaliu į nesąmones ramiai žiūrėt...
QUOTE(Triuksmas @ 2016 08 08, 21:58)
http://m.klaipeda.di...3322#komentarai
Papildyta:
Čia aš, tas meistras, kuris spėja ir į Jūros šventę ir į užsienį važinėt. O kodėl stebitės? Jūros šventė jau antri metai mums geriausia metų mugė - joks užsienis neprilygsta. Tai ir važiuojam. Kai pirkimas suprastės, nebevažiuosim O kad daug kam per brangi, tai jau rašiau ir straipsnyje.
Papildyta:
Labai smagu, kad geri atsiliepimai apie Klaipėdą. Aš stebiuos, nes man atrodo, kad visi tiek nusistekenę Lietuvoje... Bet niekada neesu nusipirkusi brangios vietos Lietuvoje, tai gal ir man pavyktų gerai, bet ir taip savo g a m i n ių parsitemiu namo mažai iš visų mugių, išsyirus Kauną . O jau kaip noriu į Švediją... Ir vietos ten, man rodos, neturėtų būti brangios.
Dar aišku nuostaba, man kila nuo to, kad aš dar dirbu darbelį papildomai,tai nelabai pati esu gavusi galimybės vien tik amatui atsidėti, tai man 2-3 mugės sunkiai įveikiamos.
Noriu pasakyti komplimentus- esu buvusi jūoršventej, tai paliko įspūdį medžio darbai. Vilniuj Kaziuose tokių gražių nepastebėjau.
Ir labai ačiū, kad prabilot ir nepatingėjot parašyti. Manau, kad reikia kelti problemas, jei tiek sumoki , tai galima kažkaip pasirūpinti savo klientais. Gali organizatoriai tiesiog rekomenduoti , kur statyti, ir kodėl pvz, ne parkelyje, juk tą pievą ir taip visi trypia. Bet jei nenori parkelyje mašinų, tai gali nurodyti, kur statytis. O ne daryti masinį baudavimą.
O kodėl amatininkas negali sakyti gaminys ? Aš tai sakau taip. Dirbinys man nelabai limpa Aišku, reikia sakyti kūrinys.
O dėl durniaus, tai pasakysiu, taip, kad pas mus visokie kultūros klierkai tiesiog smerkia komerciją ir nedirba savo darbo, ir arba- jiems dzin.. O kaip gali menininkas ar šiaip kūrėjas taip imtis ir dirbti rimtai, neužsidirbdamas ? O mugė gera vieta save reklamuoti. Jūros šventė, tegul ir būna komercinė, bet Kazio Vilniuje tai labai gaila , kad tapo tokia nesąmone, vietoje smagumo ir unikalumo lieka garažėlių kelnės. O tradicija tai ne vieno šimtmečio.
Šiaip, aš aišku ne prieš garažėlio kelnes ir visą kitą, tegu jos būna, nes kai kurie taip išaugina savo verslus. Tai labai labai gerai, bet jie turi turėti savo nišas, o ne veržtis į visus iš eilės renginius.
Bet, kol taip gyvensim, kad mugės pagrindinis tikslas organizatoriams susirinkti pinigus, dėl kokių nors koncertų, o ne dėl pačios mugės , tol taip ir toliau bus. Na, ir žinoma, kai žmonėms sumažėja laisvų pinigų, tai nieks nebeperka kūrinių.
Papildyta:
QUOTE(Triuksmas @ 2016 08 08, 22:06)
[url=http://m.klaipeda.diena.lt/naujienos/klaipeda/nusikaltimai-ir-nelaimes/nubaude-150-ned
Deja, vieno šuns balsas į dangų neina. Vat jeigu daugiau skalyti pradėtų - žiū, su laiku gal kas ir pasikeistų
O aš išvis niekuo dėtas teisybės ieškotojas: nei mane nubaudė, nei kaina man neįkandama Tiesiog negaliu į nesąmones ramiai žiūrėt...
Skalijimui reikia organizacijos. Aš irgi apie Kazį skalijau. Bet gal tai niekam neįdomu.
Norint, kad šuns balsas eitų į dangų, reiktų įsteigti Tikrųjų gamintojų asociaciją, ar kažką panašaus, kuri vienytų tikruosius meistrus, prekiaujančius tik savo gamybos darbais. Nariui būtų vienintelė sąlyga - jokio dvetimo gaminio ant jo prekystalio. Iš pastoviai prekiaujančių mugėse, tokių galima suskaičiuoti ant rankų pirštų (nekalbu apie tapytojus ir apie tuos, kuriems šis darbas tik hobis, o ne pragyvenimo šaltinis).
Gal būtų entuziasčių (-tų) steigti tokią asociaciją? Aš pats neturiu laiko, bet palaikyčiau visakeriopai
Gal būtų entuziasčių (-tų) steigti tokią asociaciją? Aš pats neturiu laiko, bet palaikyčiau visakeriopai
QUOTE(Triuksmas @ 2016 08 09, 06:25)
Norint, kad šuns balsas eitų į dangų, reiktų įsteigti Tikrųjų gamintojų asociaciją, ar kažką panašaus, kuri vienytų tikruosius meistrus, prekiaujančius tik savo gamybos darbais. Nariui būtų vienintelė sąlyga - jokio dvetimo gaminio ant jo prekystalio. Iš pastoviai prekiaujančių mugėse, tokių galima suskaičiuoti ant rankų pirštų (nekalbu apie tapytojus ir apie tuos, kuriems šis darbas tik hobis, o ne pragyvenimo šaltinis).
Aš palaikau tokią ideja. Kas dar ?
Sveikutės, norėjau paklausti ar kas registravotės "Sostinės dienose"? Gavote jau atsakymą? Ačiū jei kas atsakys
QUOTE(♥Lavandula♥ @ 2016 08 09, 09:32)
Sveikutės, norėjau paklausti ar kas registravotės "Sostinės dienose"? Gavote jau atsakymą? Ačiū jei kas atsakys
Nesiregistravau, bet uriu pažįstamą kuris registravosi, tai jis jau gavo atsakymą, nors prieš tai du metus iš eilės jį praspyrė
Papildyta:
QUOTE(sukceno @ 2016 08 08, 18:11)
gavau G sektoriuj, pirmą kart visur dalyvauju šiemet, tai tik stengiuosi patirties pasisemt
Ir ša gavu G sektoriuje
QUOTE(extrasens @ 2016 08 08, 22:13)
Aplamai mugėse, net netūrėtų būti gaminių, nes tai jau yra fabriko darbas... O mugės yra amatininkams ir kitiems tautodailininkams, kurie daro dirbinius ar darbelius. Kazys, jūros šventė- tai komercinės mugės, kuriose dominuoja masinės gamybos lenkiškas-kiniškas šlamštas(gaminiai). Na dar mūsų "garažiniai"
O neįžiūrėjot prie mugių aprašymo tokį sakinuką tautodailininkų, amatininkų ir prekybininkų mugė? Kodėl jūs tokie įsitikinę kad tik amatininkų ir tautodailininkų darbų nori žmonės įsigyti mugėse? Pirkėjas atsirenka kas jam reikalinga, prie ko čia terminai