QUOTE(mazu-le @ 2016 08 08, 00:34)
Va ir straipsnis ta pacia tema. Tai vis tik gavo baudas
man aciu die nepasivaideno
Straipsnis apie baudas
Labai įdomus "nemokamų" renginių apmokėjimo būdas. Tik stebiuos meistru, kad jis važiuoja dar į jūros šventę, jei dalyvauja užsienio renginiuose. Nuo kainos už vietą, man pakerta kojas.
O va jei stovi 5 keramikai , tai jų puodeliai būna skirtingi, o jei perpardavinėtojai iš Lenkijos bazių , tai stovi su analogiškais puodeliais iš tų pačių lenkiškų kioskų. Perpardavinėtojams tai ne tinka, bet net duonos kepėjams , manau į naudą. Nors kepa visi beveik analogiška duona. Jei mugėse taip visada būtų perpardavinėtojai išnyktų, ypač sausainių, bet tada sumažėtų paklausa vietoms, jos atpigtų, tai negerai organizatoriams. Bet pirkėjai laimi. Mugės pas mus skirtos organizatoriams. Net ne pirkėjams.
Aišku, tai tik mano nuomonė, bet tokių nesinori matyti prie amatininkų, prie tikrų amatininkų. Nes pačiam iš savo rankų darbo sunku išgyventi, o toks požiūris į amatininką, kurį puoselėja Kaziuko mugės ir Jūros šventės organizatoriai man nemalonus. Sumenkina paties amato vertę, nes gi vien jau pamatyti, ne tik nusipirkti kai kurių kolegų darbus yra vertybė. ... na, po šito sakinio kai kas visai pasius. Bet tiek to. Tegu lija į mano nosį. Man patinka. Praskalaus molio dulkes.
Džiaugiuos šituo straipsniu, jis rodo, kad mes jau pradedam keistis. Šaunuolis medžio drožėjas- tikrai aktualiai skamba - ką , apart apmokėtų "a la nemokamų " renginių dar siūlo organizatoriai ? Baudas už automobilio pastatymą ? O gal kai kuriuos renginius padarytų apmokamus, bent simboliškai užuot lupę pinigus nuo amatininkų ? Beja, jei jūršventės organizatoriai skirstytų zonas, pagal prekių asortimentą, tai ko gero zonų paklausumas pasikeistų. Nebeliktų tokio nežmoniško lupikavimo ir nebetūtų pagundos pasiimti dar ir kinietiškų prekių prie savo gamybos prekių.
Beja, noriu, priminti, kad čia yra diskusijos apie muges, todėl aš išsakau savo nuomonę. Aš turiu į ją teisę, kaip ir kiti diskusijos dalyviai. Todėl, jei turite tik vieną argumentą, apie mano nosį, tai jau yra kitą diskusijos tema: " apie mano nosį, apie mano nuovargį, ar poilsį apie mano sutaupytus pinigus ir pan. . ". Tai jau diskusija kita tema, jei nera kitų argumentų tai patylėkite, arba pradėkit kitą diskusija. Yra kertelė sielai. Ten galim diskutuoti apie viską. Bet diskutuoti, o ne puldinėti. ..........ir negaliu susiturėti sutaupiau nedalyvavusi šioje mugėje daugiau nei 400 eurų