Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(evora @ 2016 05 26, 16:00)
O, jei kiek priplepėt spėjot, kol aš darbavaus.

Dėl Delfan. g.gif
Palaistau pavasary tuos augalus, kuriems manau reikia-nusikankinę po žiemos, nerodo augimo požymių. Nelaistau visą tręšimo laiką, taip kaip instrukcija rekomenduoja. Tik 1-3 kartus per sezoną. Litopsiukai gavo 1 dozę, nes buvo nelaistyti visą ramybės laikotarpį, susitraukę iki žirnio dydžio. Mąsčiau, kad jiems reikia atgauti jėgas.
Šiaip Delfan prikelia ir labiausiai suzombėjusį augalą. Bėda, kad jo prekyboje Šiauliuose neberandu. Dar turiu praeitais metais pirkto lašelį, taupau lyg gyvybės eleksyrą.
Išbandyti teko ir su sanpaulijomis, kurių mano namuose pradėjo katastrofiškai daugėti. Žydi liux, lapai iškart blizgesį atgavo, augimas pastebimas.
Vasarą prižiūriu biologijos kabinetą. Pirmą kartą, kai pamačiau jo augaliukus, tai buvo panašūs į išmetamus, bet ne auginamus. Rudeny grįžusi kabineto šeimininkė išsižiojo pamačiusi Delfan  atgaivintus, klestinčius augalus. Dabar pati juo tręšia ir džiaugiasi gėlių išvaizda.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tina, bais gražūs žiedeliai. Gaila, kad trumpai leidžia grožėtis.
Šiandien PC "Senukai" nusipirkau. bigsmile.gif
Dar buvo crassulu (lyg radicans buvo užrašyta),pagooglinau neradau tokios, žydi raudonais žiedais, aš, asmeniškai, tokios dar nemačiau. schmoll.gif
Atsakyti
As ir emiau Dioscorea elephantipes. Is dedules ceko. Tai ji pas mane be zaliosios dalies. Esu auginus jau jas, graziai augo, vesliai zaliuodavo, bet paskui abi kazko numiro. Tai dabar bus antras dublis. O suzavejusios jos mane senai. Kazkada, kai pamaciau sia nuotrauka http://www.cactuspla...tipes-seeds.jpg supratau jog labai labai jos man reikia biggrin.gif

Visumoj kaudeksu nesu dar perpratus. Gaila nemegstu rusu kalba skaityt, jie tokiu geru auginimo patirciu yra aprase. Gal zinote kur dar apie kaudeksus galima pasiskaitinet?

QUOTE(evora @ 2016 05 26, 16:47)
Kodėl tik Tina pasigyrė siuntinio keliauninkais ar kitos nieko negavote?
O anksčiau kokie foto reportažai būdavo... g.gif

Aha, as ir pasigedau. Man taip smagu paskaityt kas kaip kam pasirode.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 27 gegužės 2016 - 13:10
Susodinau ir aš vakar savuosius. Aišku padžiūvę, patrinti po kelinės, bet atsigaus ir viskas jiems bus gerai. Paimprovizavo čekas, vietoj vieno didelio ariokarpuso įdėjo 2 mažesnius tai dabar teks ilgiau žiedų laukt, bet augalais aš patenkinta ir noriu dar biggrin.gif
Norėčiau ir nuotraukas parodyt bet per radikal neleidžia įkelt.
Kokia svetaine naudojatės nuotraukoms kelti?
Atsakyti
QUOTE(Daivike. @ 2016 05 28, 09:25)
Susodinau ir aš vakar savuosius. Aišku padžiūvę, patrinti po kelinės, bet atsigaus ir viskas jiems bus gerai. Paimprovizavo čekas, vietoj vieno didelio ariokarpuso įdėjo 2 mažesnius tai dabar teks ilgiau žiedų laukt, bet augalais aš patenkinta ir noriu dar  biggrin.gif
Norėčiau ir nuotraukas parodyt bet per radikal neleidžia įkelt.
Kokia svetaine naudojatės nuotraukoms kelti?

Įkelti nuotrauka labai paprasta, jei rašant žinute yra papildamas langelis, kad galite prisegti failą, tai gali įkelti per forumą, jei nėra tokio langelio, tada per failu talpyklą. Pvz. www.part.lt
http://vfl.ru/
Atsakyti
Ačiū, rimusia
euphorbia francoisii
user posted image
ariocarpus scapharostrus
user posted image
aloinopsis rubroliniata
user posted image
titanopsis calcarea
user posted image
Atsakyti
As irgi noriu dar biggrin.gif

Faina pamatyt nuotraukytes 4u.gif

Del to augalu sausumo, tai sakau gal jau reiks rasyt kita karta, kad taip stipriai neisdziovintu pries kelione. Bet sausra gal geriau nei puvinys g.gif
Atsakyti
Aš ir norėčiau dar lotuliukas.gif
Atsakyti
Norėčiau ir aš, nors mama išrašė velnių atsakančiai už, jos akimis, nusususius augalus ir neturėjimą kur dėt pinigų. doh.gif
Bet aš jau spėjau sanpaulijų siuntinį susiorganizuot. blush2.gif
Atsakyti
user posted image]My Webpage[/URL]
user posted image]My Webpage[/URL]user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
O aš esu susižavėjusi Parodia commutans ,labai graži, wub.gif ir palyginus su kitais augalais, nemaža, tik labai kibi. Pas evora iš popieriaus šiaip ne taip ištraukėm, o kaip sodinau, sūnus žiūrėjo žiūrėjo, kaip aš iš odos kabinu spyglius, sakė "Ir kas tokį brūdą gali auginti ?" doh.gif Augalai gražus ir sveiki, nors labai mini. Labai ačiū Tinai už echinopsius ir kolekcijos pagausejima. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimusia @ 2016 05 29, 12:04)
O aš esu susižavėjusi Parodia commutans ,labai graži, wub.gif  ir palyginus su kitais augalais, nemaža, tik labai kibi. Pas evora iš popieriaus šiaip ne taip ištraukėm, o kaip sodinau, sūnus žiūrėjo žiūrėjo, kaip aš iš odos kabinu spyglius, sakė "Ir kas tokį brūdą gali auginti ?"  doh.gif Augalai gražus ir sveiki, nors labai mini. Labai ačiū Tinai už echinopsius ir kolekcijos pagausejima. 4u.gif

Aha, pikčiurna Parodia commutans, bet gražutė. Tik mamkė bocasana tokia pat bjauriai kibi.
Ale, kaip mums pasisekė su artimaisiais doh.gif abiejų turtai buvo neįvertinti. lotuliukas.gif
Atsakyti
Su tuo kibimu, o tiksliau įsikirtimu į odą, vargstu su krainzia guelzowiana. Bet jau toks grožis, niekaip neatsisakomas. Graži ir kai žydi, ir kai nežydi. tongue.gif
Atsakyti