Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Tina* @ 2016 05 26, 12:04)
O pas mane startavo echinopsiu naktys  wub.gif
https://picasaweb.go...ulentuKolekcija

nuostabu. mano vienas vakar peržydėjo iš vokiečių pirktas huascar geltonas
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 05 26, 12:04)
O pas mane startavo echinopsiu naktys  wub.gif
https://picasaweb.go...ulentuKolekcija

Nuostabu thumbup.gif Aš čia vėl su savo klausimu "Madam Pele" vieną dieną žydi, ar ilgiau? rolleyes.gif
Atsakyti
Noreciau paprasyti jusu patarimo.
Nusipirkau perkunropes, ivairiu spalvu. Noriu pasodinti i kapus, dabar susgribau, ar per ziema jos nesusals. Kaip perkunropes Lietuvoje ziemoja lauke?

Kokiomis trasomis geriausia lauke tresti augaliukus?

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2016 05 26, 13:28)
Noreciau paprasyti jusu patarimo.
Nusipirkau perkunropes, ivairiu spalvu. Noriu pasodinti i kapus, dabar susgribau, ar per ziema jos nesusals. Kaip perkunropes Lietuvoje ziemoja lauke?

Kokiomis trasomis geriausia lauke tresti augaliukus?

Aciu 4u.gif

jei pirkot lauko prekyboj, tai nenušals. Žiemoja puikiai, tik pavasarį jas pašalas pakelia, reikia sustumti į žemę. Tai sukulentas, trąšų aš nenaudoju. Bet kapinėse galima gal šiek tiek bet kokių šliūkštelt. Ir žinokit, ta, kuri žydi, numiršta. Lieka jos vaikiukai
Atsakyti
QUOTE(vija zemaite @ 2016 05 26, 13:59)
jei pirkot lauko prekyboj, tai nenušals. Žiemoja puikiai, tik pavasarį jas pašalas pakelia, reikia sustumti į žemę. Tai sukulentas, trąšų aš nenaudoju. Bet kapinėse galima gal šiek tiek bet kokių šliūkštelt. Ir žinokit, ta, kuri žydi, numiršta. Lieka jos vaikiukai

Aciu 4u.gif , nuraminot.
Atsakyti
QUOTE(Vėtrungėlė @ 2016 05 26, 13:05)
Nuostabu thumbup.gif Aš čia vėl su savo klausimu "Madam Pele" vieną dieną žydi, ar ilgiau? rolleyes.gif

Pas mane prazysta nakti ir issilaiko iki tos pacios paros pietu. Neilgai smile.gif
Atsakyti
O, jei kiek priplepėt spėjot, kol aš darbavaus.

Dėl Delfan. g.gif
Palaistau pavasary tuos augalus, kuriems manau reikia-nusikankinę po žiemos, nerodo augimo požymių. Nelaistau visą tręšimo laiką, taip kaip instrukcija rekomenduoja. Tik 1-3 kartus per sezoną. Litopsiukai gavo 1 dozę, nes buvo nelaistyti visą ramybės laikotarpį, susitraukę iki žirnio dydžio. Mąsčiau, kad jiems reikia atgauti jėgas.
Šiaip Delfan prikelia ir labiausiai suzombėjusį augalą. Bėda, kad jo prekyboje Šiauliuose neberandu. Dar turiu praeitais metais pirkto lašelį, taupau lyg gyvybės eleksyrą.
Išbandyti teko ir su sanpaulijomis, kurių mano namuose pradėjo katastrofiškai daugėti. Žydi liux, lapai iškart blizgesį atgavo, augimas pastebimas.
Vasarą prižiūriu biologijos kabinetą. Pirmą kartą, kai pamačiau jo augaliukus, tai buvo panašūs į išmetamus, bet ne auginamus. Rudeny grįžusi kabineto šeimininkė išsižiojo pamačiusi Delfan atgaivintus, klestinčius augalus. Dabar pati juo tręšia ir džiaugiasi gėlių išvaizda.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Tina, bais gražūs žiedeliai. Gaila, kad trumpai leidžia grožėtis.
Atsakyti
Kodėl tik Tina pasigyrė siuntinio keliauninkais ar kitos nieko negavote?
O anksčiau kokie foto reportažai būdavo... g.gif

Mano ataskaita: ax.gif

user posted image]My Webpage[/URL]

Apatinės dvi eilės-Dėdulės Čeko
Viršutinės dvi eilės-PONO P.

Trečias bliūdas gasterijų-dabar jau 16 turiu. Dar reiks smulkių akmenėlių grunto užpilti-pabaigiau.

Iš Dėdulės Čeko parkeliavo Uncarina Roesliana ir Uncarina Grandidieri -lapeliai sudžiūvę, bet gaivinsim.

Ar esu patenkinta gavusi naujokus-TAIP drinks_cheers.gif

Kas nepatiko-nėra žymeklių su pavadinimais, o aš juos pabaigiau, tad dabar turiu problemą.
Iš PONO P. tikrai nebūčiau ėmusi trijų haworthijų, nes augalų dydis, išvaizda neatitinka kainos. Jo augaliukai labiau nukentėjo( beveik visiškai sukempėjo)kelionėje. Tad vaizdas ne koks, gali būti aukų. Dar ir murzini labai, teko gasterijų kiekvieno lapo abi puses su drėgna kempinėle valyti.
Ar norėsiu dar užsisakyti pas juos-taip, bet kukliau.

Ačiū Tinai už mano turtų pagausinimą, žemai lenkiuosi jos pasiaukojimui. aciuks.gif
Atsakyti
oho, evora kad praturtėjo. Įdomūs įdomūs. Tie kaudeksai kokie juokingi (kaip boba kojas suspaudus lotuliukas.gif ant šono gulinti)
Vieną panašią gasteriją pilkšvoką pernai Lietuvos pirkau. Yra mini vaikeliai jau.
Atsakyti
As emiau Uncarina grandidierii, tai irgi vargsos. Turbut del to dvi idejo...

As nesuprantu vieno - tai reik tiems kaudeksams plonuju sakneliu, ar ne? g.gif Priaugins ju dar? Ir kokiam gyly juos sodint. Ypac tokius besaknius???
Atsakyti
Evora, o kas ta bomba pirma iš dešinės antroj eilėj? biggrin.gif Labai graži
Atsakyti
QUOTE(Ožiukė @ 2016 05 26, 22:54)
Evora, o kas ta bomba pirma iš dešinės antroj eilėj? biggrin.gif Labai graži

Dioscorea elephantipes. Tik ją padėjau ne į tą eilę-PONO P. ji išauginta.
Ėmiau, nes labai jau visi ją čiumpa. Kažkoks mados klyksmas. Susigundžiau pabandyti koks čia grožis bus. Konkrečiai ėmiau dėl kaudekso, kuris paaugęs suskeldėja lyg vėžlio kiautas. Esu mačiusi tokių parodose, labai patiko tas šarvuotis, nereik nei žaliosios dalies.

------------------------------------------------------------------------------------

Tina, aš dioscorea pasodinau labai negiliai-tik 1 cm. žemių užpyliau nuo kaudekso horizontaliosios apatinės dalies. Manau daugiau tikrai nereik. Nors niekada neauginus, nieko nemoku, bet logiškai taip išmąsčiau pliusus ir minusus sudėliojus.

Uncarinos labai jau suvargusios, bet visus kaudeksinius 10 min. palaikiau įmerkusi į vandenį. Tai rezultatas lapelių atsigavimo staigiai pasimatė. Jas į žemę įkišau kaip kaktusus sodinant, tik virš šaknų nedaug žemių užpyliau. Manau, toliau kaudeksui augant, įmanoma bus persodinant vis kelti šaknis aukštyn. Taip darau su adeniumais, net ir iš šakelės užaugintais, ir labai gerai atrodo, bei auga puikiai. Jau dabar pumpurų ir žiedų turiu.
-----------------------------------------------------------------------------------

Vija žemaite, nu gerai apie tą uncariną pastebėjai-tikrai lyg moteriškaitė intymioj pozoj. lotuliukas.gif
Atsakyti