Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Vėtrungėlė @ 2016 05 20, 14:15)
Gal pasakytumėte, kas auginate echinopsius-hibridus, kiek laiko žydi vienas žiedas? Mano vienas žydėjo tik vieną dieną. Nesupratau, ar čia normalu, ar kažkas jam nepatiko? ax.gif

Netgi labai normalu mirksiukas.gif Buna, kad nakti prasiskleidzia, o ryte jau uzsidares buna. Kad pazydi dar diena, tai super gerai smile.gif Mano echinopsiai kaip isproteje ziedus leidzia. Bus grazios naktys smile.gif wub.gif
Atsakyti
Echeveria Cheyenne

user posted image]My Webpage[/URL]

Ir mutantai litopsiukai. Auginu pirmą kartą , tai labai nustebau, kai išsinėrę praaugo savo buvusį dydį. Nuotraukoje beveik tikrasis dydis ir yra. Dar įdomu, kad žalieji nusibaigė, liko tik keli pirskeliai, bet rudžiai... nu duoda gabaritus.

Atsakyti
Na, ka, kaktusites? Kaip ispudziai? smile.gif Po chaotiskos savaites pradzios pagaliau galiu ramiai prisest su kavos puodeliu prie kompiuterio.

Visai nieko tie Palkowitchia augaliukai. Gavau grazuoli monadenium rubellum, tik bijau vel numarint. Kaudeksas grazus, saknu nerasta, bet isleis jas ar ne? g.gif

O musu senojo ceko augaliukai tai prasteja. Saknys i grumstus taip sudziovintos, kad baisu. O viena neoporteria mazute gavau netgi su puviniu. gali but jai ate. Tiesa viska atpirko aloe plicatilis. wub.gif
Atsakyti
Aš tik po darbo pasiimsiu, tai visi pakavimo džiaugsmai dar laukia. Reiks kaip reikiant pasidarbuoti, o kaip tyčia krūva ataskaitų būtiniausiai šiandien daromų sutapo.

Dabar džiaugiuosi tuo ką turiu ir džiugina.

Atsakyti
Evora, labai graži Echeveria Cheyenne spalva. Pati tokių augalų neauginu, bet pažiūrėti visai gražu. O jau litopsiukų grožis wub.gif Tik nesupratau ten toks ilgas guli, tai litopsio išnara, ar akmenukas pailgas?
Ir dar, litopsių žemė įtartinai juoda atrodo rolleyes.gif Ar primaišėt į substratą akmenukų, žvyro, kraiko/vermikulito/perlito? Nes jei labai riebioj kompostinėj žemėj auginti, tai jie gali ir nusprogti/peraugti nuo maisto pertekliaus.
Atsakyti
QUOTE(dota @ 2016 05 25, 15:59)
Evora, labai graži Echeveria Cheyenne spalva. Pati tokių augalų neauginu, bet pažiūrėti visai gražu. O jau litopsiukų grožis  wub.gif Tik nesupratau ten toks ilgas guli, tai litopsio išnara, ar akmenukas pailgas?
Ir dar, litopsių žemė įtartinai juoda atrodo  rolleyes.gif Ar primaišėt į substratą akmenukų, žvyro, kraiko/vermikulito/perlito? Nes jei labai riebioj kompostinėj žemėj auginti, tai jie gali ir nusprogti/peraugti nuo maisto pertekliaus.

Ta pailga išnara, tai iš jūros išimtos kriauklės centrinė dalis, apie kurią sukasi visa likusioji spiralinė dalis. Jos vietoj buvo keli žali litopsiukai, bet neišgyveno. Liko tik du žalieji.
Žemė be komposto, be riebesnio pagerinimo. Tokia kaip visiem kaktusam darau-,,Vilniaus žalumos" žemė+ agrovermikulitas+ ryžai ruda lyg skaldelė (tokioje kaktusai sodinami be jokių žemių.) O gal ir nedėjau aš jos, neprisimenu. Pasitikslinti reiktų pabėgėt iki darbovietės-ten jie kepinasi ant palangės. Liesai jie ten gyvena, tik Delfan stimuliatoriaus pradėję nertis gavo, nes jau maniau amen jiems-tokie mumijos lygio žirniai buvo.
Niekada jų neauginau, tai viską tenka išbandyti ir atrasti. Ir darau viską drebančiom rankom-baisu netekti.

Na, einu siuntinio keliauninkus baigt sodinti. Pusė dar liko... doh.gif
Atsakyti
evora, gražūs jūsų džiaugsmai. Visi. Litopsiukai žavūs. Maniškiai nėrėsi, kai kurie pasidvigubino.
Atsakyti
Evora, tie žali litopsiai, kurie neišgyveno, manau nunyko ne dėl jūsų kaltės. Taip jau yra su jais, kad nusipirkus iš parduotuvės jie numiršta pas žmogų (kartais net nelaistyti), nors nesėkmė jau būna užkoduota anksčiau. Kartais olandai persistengia su trąšom, kartais mūsų parduotuvėse juos perlaisto.
O tas Delfan - geras? Ar pastebit ant kitų augalų kokius pokyčius? g.gif Man net įdomu pasidarė.
Atsakyti
dota, tikriausiai klausei apie Delfan būtent ne sukulentams smile.gif nes sukulentai ne petunijos, rimti augintojai nenaudoja trąšų ir stimuliatorių tam kad pažadinti, jei jie neauga, reiškia serga, kažkas blogai su šaknimis. Augimą jiems skatina dažnesnis persodinimas ( ne visoms rūšims), jis didina šaknų sistemą, augalai didelėm šaknim lengviau perneša sausrą, geriau žiemoja. Vistik kai kurie augintojai siūlo naudoti stimuliatorių ( irgi ne visi tinka, reikia skaityti sudėtį) kartą metuose ir tik skurstantiems augalams, čia pasitikiu Ellis nuomone http://www.cactuskie...37#.V0aYnHp8vnA su miškų kaktusais, sukulentais kitaip - jiems tinka.
Litopsai manau dar labiau nemėgsta daug trąšų, teisingai pastebėjai kad kai kurie neauga todėl, kad iki nuperkant augintojai juos stimuliavo ir pertręšė. O mano pirmieji litopsai numiro todėl, kad buvo šaknų miltuotieji skydamariai - iš išorės tai gi nesimato jokio kenkėjo, lygučiai gražučiai, pamačiau tik kai išverčiau vazonėlį.
Atsakyti
Nea, gink Die ne litopsiams. Aš juos kankinu, mažai laistau, dėl to jie pas mane labai lėtai auga lotuliukas.gif (gal ir gerai, nes mažai vietos turiu).
Aš čia minty turėjau adeniumus, surfinijas, gal kokį agurką ar pomidorą. Tik nesupratau, nerašo jie normalios sudėties, ar tikrai jis nekenksmingas, ar čia tik taip sako... ax.gif
Atsakyti
http://www.sodininka...t...id=1&mid1=7 Gal evora atsakys, ką aš žinau, vartoja tas amino rūgštis rapsams, kviečiams, daržovėm , čia jau kaip pažiūrėsi į tą eco, aš galvoju tai yra daugiau kaip trąšos, azoto daug.
Atsakyti
O pas mane startavo echinopsiu naktys wub.gif
https://picasaweb.go...ulentuKolekcija
Atsakyti