Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(Norvide @ 2016 10 23, 22:05)
Daviau savo vyrui perskaityti jūsų postą, kad žinotų, jog "mirti" dėl augalų yra normalu  biggrin.gif

Ir dar kaip tongue.gif Ligonis ligoni visada supranta friends.gif

O kaip as galejau neimti brighamia, kuri didele, sveika, aisku lapus gali numest po patirto kelioniu streso ir dar kaina padori mano akim ziurint. Jos jau pavasari norejau pas Albert Plapp. Tada susilaikiau, o rudeni jau neturejo... Ir tokio dydzio tikrai nebuciau gavus. Ji net su ziedu pumpurais.
Papildyta:
Ar nenuostabus augalas? https://s-media-cach...cc33145dc9f.jpg
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2016 10 23, 21:28)
Kaip ir ka susimaisyti as zinau, klausimas yra, ar nieko tokio, jei ta sumaisyta zeme dregna? Ar neturetu buti visiskai sausa?  hmm.gif

Žemė turėtų būti sausa ir nelaistyti kelias dienas reikia. Jei pasodinsi kokį paprastą echinopsį ar panašiai į drėgną, gal ir nieko neatsitiks, bet jautresni drėgmei augalai gali supūti.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 10 23, 22:49)
Maximos uzsiveze sukulentu miksu.

Ciupau aloe humilis, dar kazkokia idomia havortija ir havaju palmike tokio ispudingo dydzio uz neitiketina kaina. Galvojau vyras isgins mane is pardes, bet pamates kad numirsiu cia tiesiai tos palmes pavesy jos negavus, numojo ranka  irnesakyk.gif Fotosesija pazadu  biggrin.gif

O, jackau kleckau kaip nuskilo.
Buvau Akropolio Maxėj penktadieny, tai Šiauliai sulaukę įprastinio sukulentinio rinkinuko be visokių tokių retesnių grožybių. Nebuvo ką pirkt.
Atsakyti
QUOTE(anril @ 2016 10 23, 23:34)
Žemė  turėtų  būti sausa ir nelaistyti kelias dienas reikia. Jei pasodinsi kokį paprastą echinopsį ar panašiai  į drėgną, gal  ir nieko neatsitiks, bet jautresni drėgmei augalai gali supūti.

Ikisau vakar i pusdregne zeme... unsure.gif Patys augaleliai buvo jau perdziuve, gal nieko tokio nenutiks?... unsure.gif Grizus namo padesiu vazona ant radiatoriaus, kad isdziutu visiskai... O gal geriau to nedaryti? hmm.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 10 23, 23:14)

O kaip as galejau neimti brighamia, kuri didele, sveika, aisku lapus gali numest po patirto kelioniu streso ir dar kaina padori mano akim ziurint. Jos jau pavasari norejau pas Albert Plapp. Tada susilaikiau, o rudeni jau neturejo... Ir tokio dydzio tikrai nebuciau gavus. Ji net su ziedu pumpurais.
Papildyta:
Ar nenuostabus augalas? https://s-media-cach...cc33145dc9f.jpg

Kurioj maximoj? Ir aš noriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2016 10 24, 14:32)
Ikisau vakar i pusdregne zeme...  unsure.gif  Patys augaleliai buvo jau perdziuve, gal nieko tokio nenutiks?...  unsure.gif Grizus namo padesiu vazona ant radiatoriaus, kad isdziutu visiskai... O gal geriau to nedaryti?  hmm.gif

Tikėkimės, kad viskas bus gerai. O ant radiatoriaus gal nereikia, patiems augalams bus karšta. Tegul ta žemė taip išdžiūsta. Galima truputį apipurkšti, jei labai perdžiūvę.
Atsakyti
QUOTE(Ožiukė @ 2016 10 24, 13:11)
Kurioj maximoj? Ir aš noriu  biggrin.gif

Pramones mirksiukas.gif
Papildyta:
Vakarykstis laimikis.

Aloe humilis. Bandau atstatyt nuostoli ir kartu gelbejau ji. Nulupau apatinius apipuvusius lapukus, isemiau is dregnu durpiu ir iskeliau daugiau i virsu. pasodinau i normalu substrata. Dar gali but visko, bet tikiuos isgyvens.

[attachmentid=236407]

Evora, o kas cia? Man atrodo tokia uzsakinejote.

[attachmentid=236408]

Na ir nuostabioji Brighamia insignis. Aukstis 35 cm.

[attachmentid=236409]
[attachmentid=236410]
Atsakyti
Varau pirkt biggrin.gif tikiuosi dar liko
Atsakyti
Duok zinot kaip sekes smile.gif vakar po pietu dar nemazai buvo. Tik gali but jog liks zemesnes ir kreiviau nuauge.
Atsakyti
Nusipirkau biggrin.gif Labai graži wub.gif rudi lapai jau apskabyti, stovi visas padėklas žalių, gražių po 9,99 euro
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ožiukė: 24 spalio 2016 - 16:39
Bridau per balas smarkiam lietui pliaupiant iki Akropolio-smalsumas vijo pažiūrėti gal atvežė havajų palmių.
RADAU.
Lapai nugeltę, nudžiūvę( matos, kad joms čia ne Havajai, o nyki Lietuva), nieks nesiteikė apskabę pagerinti išvaizdos. Kaina buvo 13 su centais, jau nukainuotos iki 9.99.
Ilgai rinkausi, lapelius nudžiūvusius lupinėjau, nusipirkau.
Tik nežinia kaip ji išgyvens. Man atrodo, kad jos gerai pašaldytos. O dar prilietos ir paliktos vandenyje mirkti.
Daug dar liko, virš 10.

Kitokių grožybių daugiau nesiteikė atvežti.
Atsakyti
Palmes virusas pasklido biggrin.gif as tai zinokit lapuku neskabiau, nes ji man tokia karpazoline, pienas lyg bega. Lauksiu kol patys nukris. Maniske vakar dar nebuvo speta paliet. BEt as parsinesus iskart persodinau, vadavau saknis is tu durpiu. Dabar ziuresim - gyvens ar i Havajietiska roju keliaus unsure.gif

Siaip man atrodo sitie "burokai" daug kam atsparus, energijos juose daug. Man ir pasirode, kad lapus meta, nes saltokai laikytos. Bet apspaudziau stieba, minkstumo nera, puviniu nesimato.

evora, nepazinot tos mano hawortijos? ax.gif rolleyes.gif

Na dabar bus idomu sekt kaip mums seksis su ja. Ech, greiciau ta vasara...

Neabejoju, kad kazkas jau augina ja. Idomu kazin kokie jos specialieji poreikiai ir auginimo gudrybes, nes as tai viska sukulentiskai auginu ir daug neskirstau biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 24 spalio 2016 - 17:42