Persodinėjau kaktusus ir vienam svarbiam kaktusui nulūžo vaikas. Toks nemažas. Gal kokių minčių turite, kaip galima išgelbėti tą vaiką. Nenorėčiau prarasti.
Senokai besigyriau gautu uzsakymu, tai dabar padarysiu tai. Lauksiu labai ir kitu, nes smalsu kas ten per augaliukai buvo, sikart neteko ispakuot.
Gasteria pulchra (longleafed type). Sita gasterija labai idomi, ilgalape.
[attachmentid=236033]
Aeonium cv. SUNBURST f. cristata. Nemegstu kristatiniu formu, neapsiziurejau, bet pabandysim susidraugaut
[attachmentid=236034]
Escobaria sneedii v. leei SB397 Eddy County, New Mexico, USA - atstaciau nuostoli
[attachmentid=236035]
Megstu idomias formas ir spalvas - Lapidaria margaretae SB1798 Eendoorn, Groot Namaland, Namibia
[attachmentid=236036]
Discocactus bueneckeri
[attachmentid=236037]
Papildyta:
Imsite? Atvyko jau. Siusciau plikomis saknimis, be vazonelio. Ikisau tik laikinai, kad nenumirtu. Skersmuo 8 cm. Grazuolis visas.
[attachmentid=236038]
[attachmentid=236033]
Aeonium cv. SUNBURST f. cristata. Nemegstu kristatiniu formu, neapsiziurejau, bet pabandysim susidraugaut
[attachmentid=236034]
Escobaria sneedii v. leei SB397 Eddy County, New Mexico, USA - atstaciau nuostoli
[attachmentid=236035]
Megstu idomias formas ir spalvas - Lapidaria margaretae SB1798 Eendoorn, Groot Namaland, Namibia
[attachmentid=236036]
Discocactus bueneckeri
[attachmentid=236037]
Papildyta:
QUOTE(Sunreja @ 2016 09 30, 13:24)
Kadangi niekur negaunu, galiu laukti ir laukti, kol gausiu, ka noriu Ar siustumete i kita miesta?
Imsite? Atvyko jau. Siusciau plikomis saknimis, be vazonelio. Ikisau tik laikinai, kad nenumirtu. Skersmuo 8 cm. Grazuolis visas.
[attachmentid=236038]
QUOTE(Vėtrungėlė @ 2016 10 13, 10:23)
Persodinėjau kaktusus ir vienam svarbiam kaktusui nulūžo vaikas. Toks nemažas. Gal kokių minčių turite, kaip galima išgelbėti tą vaiką. Nenorėčiau prarasti.
Nulūžimo vietą reikia gražiai pjauti skersai augalo, kad būtų lygus pjūvis. Aš esu dar dariusi įstrižus pjovimus kaip drožiant pieštuką-irgi pasiteisino. Nupjovus duoti pjūvio vietai užsitraukti 2-5 dienas, jei pamiršit savaitei , irgi nenumirs. Sodinti į žemes ne giliau 1 cm. Galima kelias dienas nelieti, o po to atsargiai drėkinti. Jei kambariuose šalta-gali greitai supūti, kai per ilgai drėgmė laikysis.
Papildyta:
Tina, gražūs augaliukai. Cristata forma labai gražiai atrodo, o Lapidaria sužavėjo.
Aš saviškius atsiėmiau-gražiai atkeliavo, nesudžiūvę, yra kuo labai džiaugiuosi, yra kas ir nuliūdino.
Nuliūdino, kad radau du vienodus astrophitumus su skirtingais pavadinimais, vietoj norėto ASTROPHYTUM CAPRICORNE cv. CRASSISPINOIDES.
Pafotkinsiu ir gal rytoj pasidemonstruosiu. Visos padėsit man išspręsti veislės tapatybės klausimą. Gal čia man akys blogai rodo.
QUOTE(Tina* @ 2016 10 13, 13:06)
[attachmentid=236033]
[attachmentid=236033]
Jau gailiuosi, kad neužsisakiau šios gasterijos. Be galo graži.
Na o čia mano Ceropegia Dichotoma
O kokia idomi ceropegija Maniau cia tas vijokliukas turi but.
Gasterija grai bus, jei seksis augt. Dabar jos lapai nuniokoti, bet as neimu i galva del to, kas atitaisoma. Tik reiks laiko jai.
Gasterija grai bus, jei seksis augt. Dabar jos lapai nuniokoti, bet as neimu i galva del to, kas atitaisoma. Tik reiks laiko jai.
Och, parnešiau savo dubcę iš kiemo-prie daugiaaukščio gėlyną žiemai drapakavau. Sunkiai parnešiau po 4 val. kurmiško knisimo. Dabar sėdžiu su sumuštiniu rankoje ir pildau pažadą, rodausi italiukus.
Havortijos-ypač esu patenkinta rožine šeimynėle
Labai džiaugiuosi parodia, tik baisi pikčiurna, taip ir taikosi į ką nors įkibti.
Nervus gadina šis ožio hibridas-dėmėtas, matyt nuvirė ant saulės gavęs purkšti vandens ar chemikalų. Pastačiau šalia pirktų tokių pat pas Migmig, tai per pus pigesni, didesni ir nesubjauroti. Smarkiai prašoviau, o tikėjausi B varianto. Na, blyn, bent jau ne raupsuotas būtų.
A variantas atkeliavo:
B variantas norėtas:
Kiti broliukai astrofitukai-dičkis net turi pretenzijų į variegatiškumą, labai gražus,
vertas kiekvieno centuko.
Havortijos-ypač esu patenkinta rožine šeimynėle
Labai džiaugiuosi parodia, tik baisi pikčiurna, taip ir taikosi į ką nors įkibti.
Nervus gadina šis ožio hibridas-dėmėtas, matyt nuvirė ant saulės gavęs purkšti vandens ar chemikalų. Pastačiau šalia pirktų tokių pat pas Migmig, tai per pus pigesni, didesni ir nesubjauroti. Smarkiai prašoviau, o tikėjausi B varianto. Na, blyn, bent jau ne raupsuotas būtų.
A variantas atkeliavo:
B variantas norėtas:
Kiti broliukai astrofitukai-dičkis net turi pretenzijų į variegatiškumą, labai gražus,
vertas kiekvieno centuko.
Smagi fotosesija
Beje, as siandien irgi knisau zeme lauke. Netiketai greit cia tos salnos driokstelejo po tokios ilgos silumos, tai darbelio lauke. Susalau, brrr...
Ziuriu ne viena esate astro megejos. Man tai jie grazus, bet kolekcijai poreikio neturiu. Turiu keleta, bet net ju realios vertes nesuvokiu. Kada jau cia cool tas astrophytumas, o kada eilinis.
Beje, as siandien irgi knisau zeme lauke. Netiketai greit cia tos salnos driokstelejo po tokios ilgos silumos, tai darbelio lauke. Susalau, brrr...
Ziuriu ne viena esate astro megejos. Man tai jie grazus, bet kolekcijai poreikio neturiu. Turiu keleta, bet net ju realios vertes nesuvokiu. Kada jau cia cool tas astrophytumas, o kada eilinis.
evora, pasikiaulino italai tikrai
Nenorit pati jiems tiesiogiai parasyti?
Nenorit pati jiems tiesiogiai parasyti?
QUOTE(Tina* @ 2016 10 14, 19:14)
Nenoriu. Pradėsiu draskytis, visai nuotaiką susigadinsiu, o jei ir gaučiau savo gražuolį, jau nebus jokio džiaugsmo. Piktuoju gautas ir augti gali blogai ar nusibaigti.
Bus dar pas mane visokių astrofitumų, atsiras ir toks gražuolis. Myliu juos labiausiai iš visų kaktusų ir jei reiktų mažinti kaktusyną-pasilikčiau tik juos.
Manau, kad italai arba apsižioplino berinkdami augalus, arba pardavė tą vienintelį egzempliorių ir nusprendė, kad mes Š išmanome ir bus hapy end. Tik nepamąstė, kad abu vienodukai keliauja tam pačiam augintojui.
Bendras įspūdis-italai atsiunčia labai skirtingus augalus. Vieni labai gražūs, kiti tikrai galėtų būti geresni ir neteršti jų reputacijos. Kažkaip pas kitus augintojus pastovesnis bendras augalų vaizdas.
Ar norėsiu ateityje užsisakyti? Taip, nes gal bus koks retesnis astrophytumas ir žinau, kad rizikuosiu. Tik didelio skaičiaus neužsakinėsiu.
QUOTE(evora @ 2016 10 14, 19:33)
Bendras įspūdis-italai atsiunčia labai skirtingus augalus. Vieni labai gražūs, kiti tikrai galėtų būti geresni ir neteršti jų reputacijos. Kažkaip pas kitus augintojus pastovesnis bendras augalų vaizdas.
Tikra tiesa. Dar gal, kad ruduo ipusejes, tai sudejo kas liko. Nes taip ilgai delse, neiisiunte ir tai dar ne viskas sudeta vienam zmogui buvo.