Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Mano naujokai iš Albert Plapp

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Kad jie pas mane - didelis Ačiū Tinai 4u.gif
Atsakyti
Smagu matyt fotoreportazus thumbup.gif

Daivike. parasyk man AZ to chemikalo pavadinima mirksiukas.gif

O mane toliau uzsakymai isbando kaip tik gali. Isrusiavau Slovenijos siunta ir ziuri gi truksta augalu blink.gif huh.gif kur buvo po kelis vnt, tarkim populiarioji tavaresia angolensis - ideta po 1 vnt. Surasiau laiska tiekejui, tai atsiprase uz klaidas ir pazadejo trukuma kita savaite issiusti. Klausykit, gal jau cia zenklas, kad man reik baigt su tais uzsakymais unsure.gif
Papildyta:
O monadenium kaudeksa taip giliai reik kast? As blogai pasodinus saviski?
Atsakyti
Tina, aš irgi manau, kad šiais metais jau reikėtų baigt su užsakymais, o pavasarį tai būtinai vėl reikėtų pradėt biggrin.gif
Per parodą kaudeksininkai kalbėjo, kad po žeme paslėpti kaudeksai greičiau auga. Tai ir aš giliau pakasiau, žiūrėsiu kokie augimo ar supuvimo tempai bus lotuliukas.gif
Atsakyti
Tai ir baigsim smile.gif dar du paskutiniai atvaziuos ir bus viskas.
Atsakyti
QUOTE(Daivike. @ 2016 09 25, 11:29)
Mano naujokai iš Albert Plapp

Visi gražūs thumbup.gif , Pediocactus nuostabus wub.gif
Daivike, ar ariocarpusai paprastai ilgai žydi? Pražydo mano kažkoks sp erkių apgriaužtas, jau šešios dienos žydi.
user posted image
Atsakyti
Ariocarpusai pas mane vieni iš ilgiausiai žydinčių. Niekad neužsirašiau kiek tiksliai žydi, bet jaučiu iki savaitės ištempia. Gražuoliai, labai man jie patinka, labai wub.gif
Pasidžiaugsiu tavo žiedu, nes maniškiai ko tai šiemet supyko ir žiedo nei vieno, gal kad per sezoną trąšų nei karto negavo g.gif
Prickly ar tręšei šiemet saviškius?
Atsakyti
QUOTE(Daivike. @ 2016 09 25, 17:09)

Prickly ar tręšei šiemet saviškius?

Aš tręšiau ir juos, ir visus kitus, nes manieji mažuose vazonuose ir seniai persodinti. Dar mano du kočubėjai su pumpurais, ar pasiseks jiems pražysti, nežinau, nes man visada neaišku: laistyti - nelaistyti g.gif .
Atsakyti
Daivikės naujokiukai thumbup.gif
Uebelmannia kokia gražutė. Aš jau antrą saviškę prapuldžiau. Pirma po savaitės supuvo, antroji vyto, vyto visą vasarą ir sudžiūvo. Supykau ant netikėlės ir ištrenkiau. Reiks naują pirktis, nes labai patinka.
Parodoje nusipirkau-

user posted image

O dabar įeinu į rusišką forumą ir perskaitau, kad pas juos šie augalai uždrausti įstatymo nuo 2004 m. ir gali net kaliūzės nuo 2 iki 8 metų gauti. Gerai, kad pas mus LT tokio nuprotėjimo nėra.

Kas moka rusiškai:

,,К запрещенным кактусам в настоящее время относится Lophophora williamsii из-за содержащегося в ней мескалина (ППРФ от 3.09.2004, №454). Но так как представители рода имеют несущественные различия, все представители рода при разберательстве будут сведены к Lophophora williamsii.
Однако, по мнению специалистов-ботаников и коллекционеров кактусов социальная опасность вида завышена. В наших условиях Лофофоры накапливают в десятки а то и сотни раз меньше мескалина, чем в природе, но даже до этого момента их надо растить пару десятков лет. Но вряд ли вам удастся, что либо объяснить нашим органам, и избежать наказания. Всего за пару растений можно получить срок от 2-х до 8-ми лет!"
Atsakyti
Parodysiu ir aš savo naujoką iš Plapp užsakymo:
user posted image
Mano pirmoji gasterija smile.gif
Ačiū Tinai!
Atsakyti
Pasirodau ir aš smile.gif Ačiū Tinai smile.gif
Augalai normalūs, stapelija kažkaip keistai patįsusiom viršunėlėm, bet turėtų susitvarkyti, o vat huernia tai nerealiai didelis augalas.. būdavo gauni po vieną na dvi šakeles, o čia tai jau visas miškas smile.gif
user posted image
Orbeanthus nuotraukos nededu nes tik šakelė be šaknelių, tad nieko ypatingo.

P.S. beje, rarecacti užsakymo vis dar nepatvirtino....ką jie ten daro, neįsivaizduoju.. pagal aprašymus turi per 3 dienas patvirtinti....nu laukiu toliau..
Papildyta:
Šiaip pasigrožėti smile.gif Fotkinau naujokus ir keli kiti papuolė smile.gif
Pas mane šiuo metu žydi smile.gif

Echidnopsis montana

user posted image

Šita Crassula nerealiai gražus augalas net ir be žiedų smile.gif, tik nesuprantu kodėl nėra populiarus...
user posted image
Atsakyti
QUOTE(zhany @ 2016 09 26, 09:28)

P.S. beje, rarecacti užsakymo vis dar nepatvirtino....ką jie ten daro,
Šiaip pasigrožėti smile.gif Fotkinau naujokus ir keli kiti papuolė smile.gif
Pas mane šiuo metu žydi smile.gif

zhany, gražūs augaliukai thumbup.gif Sulauksim to rarecacti, šiap ar taip pas jį spalio 10 visa prekyba pasibaigia.
Daivike, labai graži tavo naujoji Ubelmannia. Beje šis pankas - indėnas specializuojasi ubelmanijose, va jo 'portretas' ir poto next http://grootscholten...ajca.html#media , gražūs augalai smile.gif . Aš kažkodėl galvoju, kad ubelmanijas sunku auginti g.gif
Atsakyti
Rare Exotic visoms issiunciau 4u.gif I e-mailus surasysiu kodukus.
Papildyta:
QUOTE(evora @ 2016 09 25, 20:08)
O dabar įeinu į rusišką forumą ir perskaitau, kad pas juos šie augalai uždrausti įstatymo nuo 2004 m. ir gali net kaliūzės nuo 2 iki 8 metų gauti. Gerai, kad pas mus LT tokio nuprotėjimo nėra.

Taip taip, as senai zinojau, kad ji narkotine. Buvau skaicius kazkur.

QUOTE(zhany @ 2016 09 26, 10:28)
Šita Crassula nerealiai gražus augalas net ir be žiedų smile.gif, tik nesuprantu kodėl nėra populiarus...
[

Labai ji grazi wub.gif As turiu prisidaiginus is lapelio, tai dar visai pypsikas. Tikiuos gyvens ir augs, jei ne - tikrai uzsisakysiu kazkada.

Kaip smagu matyt nuotraukas ir girdet atsiliepimus. Ne tai, kad issiunti ir atrodo lyg i niekur unsure.gif

O dabar geriausia tai, kad mano viena uzsakove dingo. Po tokiu bajeriu tai jau tikrai noris viska mest ir neaukot daugiau savo laiko verysad.gif va ir pradek is FB priiminet i uzsakymus... Nors ji gal is cia paskaite, nes e-mailu iskart jos uzsakymas atejo. Jau iskart kai pinigu nepervede, tai pajauciau, kad kazkas ne to cia bus.
Atsakyti