Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

evora, bandysiu istrukti visom isgalem, atvekit man tas kelias havortijas blush2.gif o penktadieni iki kelintos bus atidaryta paroda? as nebent po pietu veliau kazkada.

O siaip tai, kad ir butu laiko, tai as neturiu menines gysleles kurti kompozicijoms. Pas mane gryna kolekcija, kaktusai isrusiuoti kaip kareivukai, be jokiu pagrazinimu. Kazkada diskutavom, kad as tipine kolekcioniere, net vazonelius parenku tokius, kad neuzgoztu paties augalo savitumo. Tad ir turiu ir kartu neturiu ka parodyt. dabar is leto imuos persodinimu. Netekau nemazai rebutiju, neauga jos pas mane ir sakiau supykus nebeauginsiu, jei nenori augt pas mane. Mylimi lieka echinopsiai ir kaudeksiniai patrauke.
Atsakyti
[Netekau nemazai rebutiju, neauga jos pas mane ir sakiau supykus nebeauginsiu, jei nenori augt pas mane. Mylimi lieka echinopsiai ir kaudeksiniai patrauke.
[/quote]
Kaip įdomu. Visada galvojau, kad rebutijos ir echinopsiai panašių sąlygų reikalauja. Rebutijoms gal mažiau šviesos reikia. Bent jau aš rebutijas toliau nuo lango laikau ir joms visai patinka. 4u.gif
Atsakyti
[quote=Vėtrungėlė,2016 09 05, 10:25]
[Netekau nemazai rebutiju, neauga jos pas mane ir sakiau supykus nebeauginsiu, jei nenori augt pas mane. Mylimi lieka echinopsiai ir kaudeksiniai patrauke.
[/quote]
Kaip įdomu. Visada galvojau, kad rebutijos ir echinopsiai panašių sąlygų reikalauja. Rebutijoms gal mažiau šviesos reikia. Bent jau aš rebutijas toliau nuo lango laikau ir joms visai patinka. 4u.gif
[/quote]

Man rebutijos, jei ne ant kaitrios palangės, tai tuoj patįsusios auga. Nesiseka ir man su jomis. Yra keletas, gal kada ir užsiimsiu jų grupės dauginimu. Dabar poreikio dar nejaučiu.
Papildyta:
QUOTE(Tina* @ 2016 09 05, 09:29)
evora, bandysiu istrukti visom isgalem, atvekit man tas kelias havortijas  blush2.gif o penktadieni iki kelintos bus atidaryta paroda? as nebent po pietu veliau kazkada.

O siaip tai, kad ir butu laiko, tai as neturiu menines gysleles kurti kompozicijoms. Pas mane gryna kolekcija, kaktusai isrusiuoti kaip kareivukai, be jokiu pagrazinimu. Kazkada diskutavom, kad as tipine kolekcioniere, net vazonelius parenku tokius, kad neuzgoztu paties augalo savitumo. Tad ir turiu ir kartu neturiu ka parodyt. dabar is leto imuos persodinimu. Netekau nemazai rebutiju, neauga jos pas mane ir sakiau supykus nebeauginsiu, jei nenori augt pas mane. Mylimi lieka echinopsiai ir kaudeksiniai patrauke.

Vežuosi ir aš pavienius vazonus kaip pas tave. Keli bliūdai tik skirtingiau, dailiau susodinti.
Atsakyti
Rebutijas megsta erkes. Delikatesas. Bet pas mane ne erkutes, o kazkas kita - ima ir sudziuva, sunyksta. sakau gal vanduo nepatinka? g.gif kai gyvenau pas tevus rebutijos klestedavo, o persikelus i savus namus dvesia nors tu ka. Tai kam cia man plaukt pries srove, ania? biggrin.gif

Suvedziau uzsakymus. Albert Plapp jau kaip ir galima bandyt uzsakinet. Prie kitu dar luktelsiu po koki viena kita zmogiuka, bet irgi ilgai nedelsiu.
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 09 05, 09:33)
Kukliniesi...
Mūsų temelė čia nuo neatmenamų laikų tokios kokybės nematė. O dar sakai ,,patobulinti"...

Ačiū 4u.gif Bet juk tobulumui ribų nėra, o aš kadangi sau keliu aukštus reikalavimus, tai todėl taip ir sakau blush2.gif

excl.gif Tiesa, galbūt kas nors augina kaktusiukus ant vakarinės palangės ir gali papasakoti, kaip jiems ten sekasi? Ar netįsta, ar žydi, ar gražūs spygliukai auga? :) gali tekti iš pietų pusės kraustytis į vakarinę, tai va labai įdomu pasidarė. excl.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 09 05, 09:29)
Pas mane gryna kolekcija, kaktusai isrusiuoti kaip kareivukai, be jokiu pagrazinimu. Kazkada diskutavom, kad as tipine kolekcioniere, net vazonelius parenku tokius, kad neuzgoztu paties augalo savitumo.

Pas mane irgi panašiai ir dar blogiau, vazonėliai visai belekokie skirtingi, kad tik tiktų kaktusui pagal dydi. O Ramsis Orchid forume parašė: 'Kolekcijose - reiškia, kad pristatote savo auginamus augalus. Gal būt jie susodinti į stilingus vazonus, galbūt kolekcionuojate vienos genties augalus, galbūt renkate vienos spalvos žiedais augalus, žodžiu - laisvė' Tik nesinori augalus nušiurusiuose vazonuose vežti.

QUOTE(Vėtrungėlė @ 2016 09 05, 10:25)
Visada galvojau, kad rebutijos ir echinopsiai panašių sąlygų reikalauja. Rebutijoms gal mažiau šviesos reikia. Bent jau aš rebutijas  toliau nuo lango laikau ir joms visai patinka. 4u.gif

Rebutijoms reikia daug šviesos, kaitros nelabai, Daug kas iš profų dėl to jas augina atviram lauke

QUOTE(lnndrute @ 2016 09 05, 16:27)
Tiesa, galbūt kas nors augina kaktusiukus ant vakarinės palangės ir gali papasakoti, kaip jiems ten sekasi? Ar netįsta, ar žydi, ar gražūs spygliukai auga?  :) gali tekti iš pietų pusės kraustytis į vakarinę, tai va labai įdomu pasidarė. excl.gif

Aš auginau ant vakarinės tik stulpinius cereusus, monstrus kur nežydi, ripsalius. Pvz dauguma pražysta ryte ir skleidžiasi kai juos apšviečia saulė.
Nuostabūs žiedai wub.gif Smalsu kokie echinopsių vardai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2016 09 06, 00:49)
Rebutijoms reikia daug šviesos, kaitros nelabai, Daug kas iš profų dėl to jas augina atviram lauke

Taip, jos itin gerai auga lauke. As pastebejau, kad lauko dregme jas atgaivina. Pas mane balkoniukas sauletas, sviesus, bet sausa. Sakyciau liet daugiau reiktu, bet gausiau paliejus - puva. O lauke klesti jos. Reiks galvot gal kitamet jas kur lauke ikurdint. Nors ne kazin kas liko pas mane ju. O turejau be galo graziu. Ir kaip zydedavo.

Siandien uzsakinesiu Alber Plapp. Dar pati perdien perziuresiu, keleta augalu norejau is jo.
Atsakyti
QUOTE(Prickly @ 2016 09 06, 00:49)
Nuostabūs žiedai wub.gif Smalsu kokie echinopsių vardai ax.gif

1. 08-2002
2. Visiem gerai žinomas senasis Echinopsis
3. Div 319 Intensiv
4. Subdenudata
5. Turėjo būti Cheetah, bet pražydo kaip Sorceress
6. Windigo
7. Lobivia maximiliana var. westii
8. Lobivia draxleriana HS50

Na, tai tada blogiausiu atveju, dalį kolekcijos išsiparduosiu, jei blogai augs, ir auginsiu Astrophytum daržą thumbup.gif
Atsakyti
lnndrute, o kodel turi blogai augt?
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 09 06, 16:04)
lnndrute, o kodel turi blogai augt?

Nežinau, galvoju, kad gali kaktusiukam vakarinės šviesos/saulės intensyvumo neužtekti. Pas mane ir tai pietinėj pusėj lauke jau nori chamaelobivia truputį stypt. Gal laistyt mažiau reikia pradėt smile.gif dar turiu labai gerą pamoką su Stenocactus. Gavau 1 dovanų, atrodo paprastas, gražus garbanius. Pastačiau sau jį lauke pietinėj pusėj ir po metų ilgus ir gražiausius spyglius išleido smile.gif

user posted image
Atsakyti
Del uzsakymu. Is Palkowitchia ir Albert Plapp laukiam patvirtinimu ir saskaitos, o italus ir rare exotic bandysiu uzsakinet ryt.
Atsakyti
Smagu girdet, labai lauksiu is Albert Plapp ziniu, gal greit pamatysiu savo trokstamus kaktusus... Tik gaila kad vieno jau neturejo, nuotrauka buvo bet rase kad neturi... verysad.gif Kiek atsimenu FILING SAUSER trichocereus, ar kazkas panasaus, brangus,bet uz labai trokstama galima moket, na ziauriai grazus ziedai... ax.gif Patinka jie man, nieko negaliu pakeist, turiu nemenka kolekcija, o pasirodyt nera kaip... g.gif blush2.gif Kazkada berods 2013 mano siunta is Italu buvo muitine sulaikius, atsikovojau, na ir siemet tik sulaukiau ziedu is tos siuntos , prazydo labai lauktas Trichopsis hybrid cv. JUNE NOON
(Trichocereus x Echinopsis), kazkas buvo rase kad nieko ispudingo, bet man labai patiko- didelis ir grazus ziedas... thumbup.gif Tad is Plapp irgi uzsisakiau... bigsmile.gif
Atsakyti