Sugalvojau sukurti havortijų kompoziciją kaip jos Pietų Afrikoje a le nature gyvena.
Vakar prisitempiau akmenų, žemių, smėlio... Susipyliau į foto vonelę 65x55 cm. dydžio ir padėjau į lentyną. Šiandien kėliau susidomėjimą praeiviams, nes iš pakelės kasinėjau visokias nutriušusias žoles ir į maišelį kroviau. Turbūt ne vienas pagalvojo, kad visokių durnių yr. Parėjusi susiruošiau užsiimti kūryba, ateinu vonelės su žemėmis, o ten katė jau darbuojas. Gerai, kad laiku suspėjau, o tai būtų reikėję visą žemę keisti.
Padaryt padariau (dar šiek tiek žvyro reiks papildyti) ir palikau virtuvėje ant stalo aukščiau nuo kačių-bijau kelt ant žemės. O jau sunkumas.
Dabar žiūrėsiu iki parodos ir galvosiu-vežti ar nevežti?
kaip smagu paziuret nuotraukas. As vis ruosiuos ir neatlieka laiko. Aplamai daug darbu reik nuveikt prie savo kolekcijos, bet ta para tokia trumpa turint du mazus zyzlius namuos.
Sugrazinau pinigus ispanui. Dabar per siandien zadu suziuret ka jus man prisiuntet uzsakymu ir kas gaunas. Ar jau apsimoka kazkuri usakinet. FB sikart neskelbiau, nes ten visokio plauko tu zmoniu pasirodo
Dekinga toms, kurios grazinote pinigelius uz siuntima. Man irgi jais nelija Kitakart manau iskart reik po 2 eur pridet ir nebus to banku "maitinimo", nes taip ir gaunas panasiai tie registruoti siuntinukai.
Sugrazinau pinigus ispanui. Dabar per siandien zadu suziuret ka jus man prisiuntet uzsakymu ir kas gaunas. Ar jau apsimoka kazkuri usakinet. FB sikart neskelbiau, nes ten visokio plauko tu zmoniu pasirodo
Dekinga toms, kurios grazinote pinigelius uz siuntima. Man irgi jais nelija Kitakart manau iskart reik po 2 eur pridet ir nebus to banku "maitinimo", nes taip ir gaunas panasiai tie registruoti siuntinukai.
Specialiai Jums mano nuosavos Pietų Afrikos havorthyno augimvietės lopinėliai-
Šiandien pareinu namo, o mano havorthyno žolės ištąsytos po virtuvės grindis, havorthia truncata iki pusės nugraužta... R.... katės... Nučiupau abi-apšnypščiau, apspjaudžiau, už kutnerio papurčiau, dar profilaktiškai per uodegą pliaukštelėjau... Reiks nešt savo kompoziciją į balkoną ir uždarius duris, laikyti iki parodos. Jaučiu, kad prieš išvažiuojant, dar reiks kartą pievoje apsilankyti-nuostolius atstatinėsiu.
KAS IŠ MŪSIŠKIŲ DALYVAUJA SU SAVO AUGALAIS PARODOJE RUGSĖJO 9-11D ?
Šiandien pareinu namo, o mano havorthyno žolės ištąsytos po virtuvės grindis, havorthia truncata iki pusės nugraužta... R.... katės... Nučiupau abi-apšnypščiau, apspjaudžiau, už kutnerio papurčiau, dar profilaktiškai per uodegą pliaukštelėjau... Reiks nešt savo kompoziciją į balkoną ir uždarius duris, laikyti iki parodos. Jaučiu, kad prieš išvažiuojant, dar reiks kartą pievoje apsilankyti-nuostolius atstatinėsiu.
KAS IŠ MŪSIŠKIŲ DALYVAUJA SU SAVO AUGALAIS PARODOJE RUGSĖJO 9-11D ?
Aš planuoju dalyvaut, bet dar neturėjau laiko užsiregistruot.
evora, labai skoninga. Gražiai žiūrisi, kai taip natūralu, ir kai daug augaliukų vienoj vietoj. Šaunuolė
QUOTE(vija zemaite @ 2016 08 31, 20:36)
evora, labai skoninga. Gražiai žiūrisi, kai taip natūralu, ir kai daug augaliukų vienoj vietoj. Šaunuolė
Ačiū. To natūralumo ir siekiau. Susiradau daug foto internete kaip atrodo havorthijų augimvietės ir bandžiau atkartoti realiausią variantą, kad nereiktų augalų rauti iš vazonų.
Papildyta:
Kažkur prapuolė Asta (gal atostogauja?), dar Dalelė visai pražuvo... O jos tikrai turėtų parodoje dalyvauti, dar nepasigarsinusių tikrai yra.
Aš važiuoju visom 4 dienom darbuotis nuo ryto iki vakaro. Jau užsiregistravau, augalai paruošti, beliko tik susirasti kas priims nakvynėn. Tad ko nepažįstu, tikrai norėsiu susipažinti. O jei kas atvažiuosit tik parodos apžiūrėti-irgi būkit drąsios ir pamatę kortelėje niką, nesidrovėkit pasilabinti, pabendrauti.
QUOTE(evora @ 2016 09 01, 07:20)
Ačiū. To natūralumo ir siekiau. Susiradau daug foto internete kaip atrodo havorthijų augimvietės ir bandžiau atkartoti realiausią variantą, kad nereiktų augalų rauti iš vazonų.
evora, super tavo augimvietė puikiai gavosi Aš gal tik korteles pakeisčiau, padaryčiau vienodas. O kokie jos gabaritai?
Irgi dalyvausiu parodoje. Man irgi buvo mintis padaryti kaktusų augimvietę, tai peržiūrėjau keleta rūšių, ir supratau kad turiu daryti tokį 'šiukšlyną': kaktusai į purvą įkišti, užpilti visokiais šapeliais, pamaniau nesugebėsiu. O pas tave tai puikiai
evora, fantastiskai padirbejai
Sveikos, man labai reikia Jūsų pagalbos. Gal jūs pasakysit kas tam mano Echinocactus grusonii yra. Pirkau rimi, jis didelis bet apačioje spygliai pradėjo juodoti, spygliai apačioje tokie sausi, pats kaktusas toks rudom, nesuprantu, ar čia aš per daug laistau, ar kaip tik trūksta vandens?
QUOTE(Prickly @ 2016 09 01, 08:02)
evora, super tavo augimvietė puikiai gavosi Aš gal tik korteles pakeisčiau, padaryčiau vienodas. O kokie jos gabaritai?
Irgi dalyvausiu parodoje. Man irgi buvo mintis padaryti kaktusų augimvietę, tai peržiūrėjau keleta rūšių, ir supratau kad turiu daryti tokį 'šiukšlyną': kaktusai į purvą įkišti, užpilti visokiais šapeliais, pamaniau nesugebėsiu. O pas tave tai puikiai
O kaip šaunu, kad būsi-susimatysim.
Viršutinėje žinutėje rašiau, kad foto vonelė 65x55 cm. Užkliuvo ir man tie žymekliai, dėl to ir rodausi pirma laiko, gal kas ką patars-sukritikuos ( kas labai net sveika). Geriau dabar, nei parodoje raudonuoti.
Man dar nepatinka, kad matos pilkšvai rožinė vonelės spalva. Galvojau padaryti lentų rėmą ar maišiniu audiniu apjuosti? Bus matyt, jei pritruks medžiagų-bus gerai ir taip.
Visas vaizdas iš musės skrydžio aukščio. Bent jau buvo, kol katės dizainerėm nepatapo. Foto man vaizdas atrodo daug prastesnis nei natūroj. Bet rugsėjo 7 d. dar koreguosim.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Aš kaktusų nevežu nei vieno. Mąstau palikti kitiems metams Vilniuj vien kaktusus.
Bet esu pasiieškojusi vaizdelių kaip natūroje jie gyvena. Keli montažiukai iš jų augimviečių.
ASTROPHYTUMAI
MELOCACTUSAI
FEROCACTUSAI
OPUNCIJOS
Kitų dar neieškojau-reiks kada neturint ką veikti pasidomėti.
Kažkiek panašu į mano havortyną, tik daugiau akmenų, mažiau žolių (nors ne visur).
Prickly, bandyk, nėr sunku. Tik nešant akmenys svers labai daug, tai teks didžiuosius atskirai susinešti ir vietoje atsivežus susimontuoti. Būsiu nuo 8 d. ryto, tai , jei kas kartu padėliosim, o ir žolikių kokių pakasti palėksim.
Papildyta:
QUOTE(Nainai @ 2016 09 01, 11:02)
Sveikos, man labai reikia Jūsų pagalbos. Gal jūs pasakysit kas tam mano Echinocactus grusonii yra. Pirkau rimi, jis didelis bet apačioje spygliai pradėjo juodoti, spygliai apačioje tokie sausi, pats kaktusas toks rudom, nesuprantu, ar čia aš per daug laistau, ar kaip tik trūksta vandens?
Gal būtų įmanoma kokią foto įmesti? Ir iš arčiau, prie probleminių vietų.
Nemačius sunku atsakyti, nes dėmės būna senatvinės, puvinio, mechaninio pažeidimo...
Žinant Rimi aplaidumą gėlėms (bent šiauliškio), tikėtina, kad perlaistytas ir pradėjęs pūti.
Gal išeis pasirodyti?