Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

Oho, kokie mieli thumbup.gif Rimti pasižaidimai.

Tai dabar išduok paslaptį kur gamini-namuose ar kokioj studijoj?
Esi savamokslė keramikė ar mokslų ragavai?
Kur tavo pečius?
Atsakyti
Aš du kartus nuėjau į studiją po pusantros val, tai tas kur glazūruotas tai ir yra pasigamintas Kaune Senamiestyje, kad žinočiau nuo ko pradėti, nors iki tol jau buvau gera savaite internete lindėjusi ir daug skaičiusi. Tada nusipirkau molio 20 kg paką tokį smile.gif ir kelių rūšių glazūrų. Lipdau kai labai užsimanau, bet jau toks geras jausmas, kai darai ir pačiai patinka, aš kartais visą dieną svajoju kada galėsiu palipdyti. Ir nulipdytus, savaitę palaikytus nunešu vienai keramikei ji išdega, čia visi išdegti, reikia glazūruoti, o tada vėl degti ir...sodinti:) Nieko aš nebaigus savamokslė galima sakyt, kursai trijų valandų tebuvo,bet žiūriu kokių yra pagaminta kažką savo pridedu ir gaunasi po truputį. Galima ir kvadratiniu pasidaryt kokių tik nori galima.
Štai teta išsikraustė ir vakar atidavė dėžutę, ji sakė, kad dar žydės, kad čia pumpurai.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(evora @ 2016 06 09, 13:18)
Šiandien nueinu į Maximą, o ten gasterijų pridėta ir tokių kur siunčiausi: Gasteria Little Warty, g. big boy ir dar kažkokios taškuotos... Didžiulės, gražios,  krūmelis už 2.99 eur. Tai ne vienas mažas gasteriukas už 3-4... eurus ir dar suvytęs bekeliaudamas.
Nu, susinervinau..., bet nepirkau. schmoll.gif

Tai jau nebereikes daugiau uzsakymu? biggrin.gif O as kaip tik galvoju startuot man cia su nauja veikla ar ne?
Atsakyti
Reikės, reikės bigsmile.gif nevisi gasterijoms serga schmoll.gif
O aš noriu pasigirti, biggrin.gif Anacampseros, duota evoros, jau reaguoja į šviesą. Iš Tinos gauti echinopsai jau išleido šaknys. Nuo visos širdies duoti augalai visados prigyją. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 06 09, 17:17)
Tai jau nebereikes daugiau uzsakymu?  biggrin.gif O as kaip tik galvoju startuot man cia su nauja veikla ar ne?

Reikės, reikės...
Čia tik atsitiktinumai, kad kažką geresnio eilinėj pardėj surandi.
Aš Maximai asmeniškai labai dėkinga-dauguma mano kaktusiukų iš jos parkeliavo dar senais laikais, kai po 0,90 ct. kainavo. Dabar jau didžiuliai pilvūzai išaugę.
O ir šiandien dvi dičkes haworthijas parsitempiau.
Atsakyti
QUOTE(Marija1 @ 2016 06 09, 16:32)
Aš du kartus nuėjau į studiją po pusantros val, tai tas kur glazūruotas tai ir yra pasigamintas Kaune Senamiestyje, kad žinočiau nuo ko pradėti, nors iki tol jau buvau gera savaite internete lindėjusi ir daug skaičiusi. Tada nusipirkau molio 20 kg paką tokį smile.gif ir kelių rūšių glazūrų. Lipdau kai labai užsimanau, bet jau toks geras jausmas, kai darai ir pačiai patinka, aš kartais visą dieną svajoju kada galėsiu palipdyti. Ir nulipdytus, savaitę palaikytus nunešu vienai keramikei ji išdega, čia visi išdegti, reikia glazūruoti, o tada vėl degti ir...sodinti:) Nieko aš nebaigus savamokslė galima sakyt, kursai trijų valandų tebuvo,bet žiūriu kokių yra pagaminta kažką savo pridedu ir gaunasi po truputį. Galima ir kvadratiniu pasidaryt kokių tik nori galima.
Štai teta išsikraustė ir vakar atidavė dėžutę, ji sakė, kad dar žydės, kad čia pumpurai.

user posted image

Gražūs tetos augintiniai, tokie prisirpę rubuiliukai thumbup.gif Tikrai pumpurai.

O pati neabejotinai turi gebėjimą jausti molį. Sėkmės toliau lipdant ir nesugalvok mesti.
Atsakyti
Marijos lentynos ir vazonika pavydą kelia 4u.gif
Atsakyti
Merginos kaktusininkės, patarkit. Gavau dovanų gražutį kaktusiuką. Pavadinimo nežinau. Bandžiau ieškoti ir manau, kad tai Echinopsis chamaecereus

Labai noriu jį teisingai auginti. Sakykyt kokiam vazonėlyje jie geriau auga? Keramikiniam ar plastikiniam?

user posted image
Atsakyti
Cia chamaecereus hibridas.
Atsakyti
QUOTE(Germina @ 2016 06 14, 11:42)
Merginos kaktusininkės, patarkit. Gavau dovanų gražutį kaktusiuką. Pavadinimo nežinau. Bandžiau ieškoti ir manau, kad tai Echinopsis chamaecereus

Labai noriu jį teisingai auginti. Sakykyt kokiam vazonėlyje  jie geriau auga? Keramikiniam ar plastikiniam?

vazonas reikšmės neturi. svarbu drenažas ir laidi kaktusinė žemė. Po žydėjimo persodinkit į kiek didesnį vazoną, bet ne per didelį.
Atsakyti
QUOTE(zhany @ 2016 06 03, 07:28)
Kas nori prisijungti lauksiu info į až iki sekmadienio 06.05 vakaro. Į kitus miestus išsiųsiu be problemų.
Atkreipkit dėmesį, jog kai kur po 1 sėklą.

Sveiki, laukiam sėklų, rusai parašė, kad viskas gerai ir per 1-2 dienas išsiųs.
Atsakyti
Keeeeeellliiam aukštyn biggrin.gif

Darbavaus, tai darbavaus... Ferocactus Glausescens krepšinio kamuolio dydžio persodinėjau karsta.gif Susiradau storiausios skūros odines pirštines ir vistiek spygliai kiaurai pralindo. Gerai , kad sekantis persodinimas och, kaip negreit bus.

user posted image]My Webpage[/URL]

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kaip visų iš siuntinukų išsiropštę augaliukai laikosi?

Mano Uncarinos jau pajuto kaifą augti. Didysis lapas pasiekė 9 cm. ilgį, bet drambliapėdė dar branginasi.

Kiti sukulentai irgi pradeda atsigauti, nors vaizdelis dar ne parodinis. Prasčiausiai atsistatinėja -

Atsakyti