Prieš 5 savaites pasvajojau, kad būtų neblogai įsigyti įdomesnių kalanchojų. Laiko veltui neleidau-nauji augintiniai :
Kalanchoe Tubiflora
]My Webpage[/URL]
K. Marmorata
]My Webpage[/URL]
QUOTE(evora @ 2016 06 06, 15:23)
Prieš 5 savaites pasvajojau, kad būtų neblogai įsigyti įdomesnių kalanchojų. Laiko veltui neleidau-nauji augintiniai :
gražus svajonės išsipildymas Ir prieš tai rodyti astrophytumų žiedai įspūdingi. O mano pirktas iš Vokietijos prieš porą m. nežydi vis. Nors l. šviesiai balkone stovi. Sukrauna pumpurą ir po kiek laiko numeta.
QUOTE(vija zemaite @ 2016 06 06, 14:36)
gražus svajonės išsipildymas Ir prieš tai rodyti astrophytumų žiedai įspūdingi. O mano pirktas iš Vokietijos prieš porą m. nežydi vis. Nors l. šviesiai balkone stovi. Sukrauna pumpurą ir po kiek laiko numeta.
Man taip yra buvę su pumpurais, kai keisdavosi oro sąlygos-karšta-vėsu-karšta.
BALKONO KAKTUSŲ PRIŽIŪRĖTOJA-tik spėjau išnešti dėžutes su astrophitumais, jau ir įsimontavo į tuščią vietą. Gerai, kad dar negali graužti . Zinijas sudaigintas su 4 lapeliais visas supietavo.
]My Webpage[/URL]
QUOTE(evora @ 2016 06 06, 19:22)
Man taip yra buvę su pumpurais, kai keisdavosi oro sąlygos-karšta-vėsu-karšta.
BALKONO KAKTUSŲ PRIŽIŪRĖTOJA-tik spėjau išnešti dėžutes su astrophitumais, jau ir įsimontavo į tuščią vietą. Gerai, kad dar negali graužti . Zinijas sudaigintas su 4 lapeliais visas supietavo.
pabaisa, jei ėda gėles. mano zinijos daiginosi sode, sraigės nuputo. Nelietė tų, kur paskutines sėklas žemės su krapais subėriau, tai gal kokie 6 daigeliai šiemet.
Gerai sugalvojot lentynėles padaryt. Pas mane biški vietos atsirado balkone, nes daigai sode, pelargonijos irgi. Bet kiek skydamarių pamačiau. Kaip tyčia, visi po namus trinas, nenoriu purkšt su actara. Bet reiks prieš išvažiuojant kada iš namų.
QUOTE(vija zemaite @ 2016 06 06, 18:40)
pabaisa, jei ėda gėles. mano zinijos daiginosi sode, sraigės nuputo. Nelietė tų, kur paskutines sėklas žemės su krapais subėriau, tai gal kokie 6 daigeliai šiemet.
Gerai sugalvojot lentynėles padaryt. Pas mane biški vietos atsirado balkone, nes daigai sode, pelargonijos irgi. Bet kiek skydamarių pamačiau. Kaip tyčia, visi po namus trinas, nenoriu purkšt su actara. Bet reiks prieš išvažiuojant kada iš namų.
Tai čia laikinos lentynos, kol balkoną įsirengsiu pastoviam sukulentų laikymui. Ta dėžė yra iš vieno galo atvira(padaryta lyg garažo vartai ), kad katės galėtų įlįsti ir lyg namą turėti. Per karščius labai praverčia.
QUOTE(eliss @ 2016 06 06, 14:58)
Galvojau, kad internete rusiškai apie juos skaitei
Apie ka? kaudeksus gal? Ne nezinau ir neskaitau rusu kalba nes mano rusiskas skaitymas labai letaeigis
Papildyta:
Mano kate irgi isimontuoja tarp orchideju vazonu. Bet jau taip issilanksto letenom apkabina. Is vietos pajudina nebent giliai iminga. Ir kaip jos taip moka.
Kaktusus reikia kazkur ir padeti:) kadangi palangiu galima sakyt neturiu, o ir viso grozio ismetyt po namus nenoriu, nupiesiau, o geras kalvis padarė man tokia lentyna, tiesa sakant netikejau, kad busiu tokia patenkinta, beliko tik stiklus uzsakyt ir viskas galiu delioti visa turta. Netikejau, kad is skelbimo, kaip sakant svetimas zmogus, nei as jo darbu macius nei ka, o padare tiksliai tokia kokios ir troskau:) Tiesa parode kai atvaziavom albumeli savo darbu, tai vartai, tureklai, rozes, o toki darba sake pirma karta dare:)
Superinė lentyna, labai gražus darbas
Aciu uz ivertinima, nezinau, dabar galvoju, gal darysiu (kai pasitaupysiu:) dar viena, dideliems kaktusams, kad tarp lentyneliu butu 45 cm kokie, gausis maziau paciu lentynu, bet didieji tilps:) Sitos tarp lentynu: trys lentynos po 34cm ir dvi po 30cm. Kai pirkt nerandi tai darai zmogus, kai vazonu tokiu kokiu noriu negavau, pati lipdyt pradejau:)
Lentynos superinės
Prie tavo langų būčiau dariusi vienu ar dviem aukštais žemesnę ir šalia stačiusi 3 aukštais žemesnes dar kelias lentynas. Tada neuždengtų taip langų ir viršų pasiekti lengviau būtų. Dar bijau, kad viršutinėj lentynoj kaktusiukai gali pradėti smarkiai linkti į lango pusę. Na, bet galima ten sustatyti svyrančias gėles arba miško kaktusus.
Tik stiklą pjauk lentynom storą, kad visus vazonikų svorius atlaikytų.
O savos gamybos vazonėlius prašom parodai pademonstruoti. Mes ciekaunos Zosės
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šiandien nueinu į Maximą, o ten gasterijų pridėta ir tokių kur siunčiausi: Gasteria Little Warty, g. big boy ir dar kažkokios taškuotos... Didžiulės, gražios, krūmelis už 2.99 eur. Tai ne vienas mažas gasteriukas už 3-4... eurus ir dar suvytęs bekeliaudamas.
Nu, susinervinau..., bet nepirkau.
Pažanga
Prie tavo langų būčiau dariusi vienu ar dviem aukštais žemesnę ir šalia stačiusi 3 aukštais žemesnes dar kelias lentynas. Tada neuždengtų taip langų ir viršų pasiekti lengviau būtų. Dar bijau, kad viršutinėj lentynoj kaktusiukai gali pradėti smarkiai linkti į lango pusę. Na, bet galima ten sustatyti svyrančias gėles arba miško kaktusus.
Tik stiklą pjauk lentynom storą, kad visus vazonikų svorius atlaikytų.
O savos gamybos vazonėlius prašom parodai pademonstruoti. Mes ciekaunos Zosės
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Šiandien nueinu į Maximą, o ten gasterijų pridėta ir tokių kur siunčiausi: Gasteria Little Warty, g. big boy ir dar kažkokios taškuotos... Didžiulės, gražios, krūmelis už 2.99 eur. Tai ne vienas mažas gasteriukas už 3-4... eurus ir dar suvytęs bekeliaudamas.
Nu, susinervinau..., bet nepirkau.
Pažanga
Galvoju ant auksčiausios dėti kad ir orchidėjas žiuresiu kas gausis ir keleta svyranciu gal karoline žile, šilokus kokius, kas svyra žodžiu, ta aukščiausia yra 170cm aukstyje. O va mano vazonikai, cia pirmieji, dar glazuruosiu, bet man patinka pats gaminimo procesas, be to bunu nuziurejus kas juose augs. Aisku as turiu ir kvadratiniu, kas tikrai taupo vieta, nu bet zusidegiau noru ir pasigaminti.