Įkraunama...
Įkraunama...

Kaktusai ir sukulentai

QUOTE(fabrikas @ 2016 06 02, 16:05)
As prisijungsiu, esu siuntesis is http://seeds.rucenter.biz/ tai siuntinys taip ir neatejo, o pardavejas neatsakinejo i mano zinutes, puslapiai panasus ir kainos tokios pacios.
Jeigu bus tracking numberis galiu surizikuoti.

Deja, galimybės sekti siuntas nėra. Bet jie patys bendrauja ir prašo iškart informuoti apie gavimą/negavimą.

Kas nori prisijungti lauksiu info į až iki sekmadienio 06.05 vakaro. Į kitus miestus išsiųsiu be problemų.
Atkreipkit dėmesį, jog kai kur po 1 sėklą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zhany: 03 birželio 2016 - 08:29
Pagaliau sumedziotas zydejimas smile.gif

[attachmentid=235638]
Atsakyti
Tina, įspūdingas žiedelis thumbup.gif
Atsakyti
Astrophytum myriostigma columnare

user posted image]My Webpage[/URL]
Atsakyti
Tina, Evora super žydėjimai smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Oho kokie astrophyum wub.gif

evora ar atsigavo uncarina? Mano tai abi jau gyvybe - naujus lapelius parode. Tikiuos nenudaigosiu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 06 04, 12:19)
Oho kokie astrophyum  wub.gif

evora ar atsigavo uncarina? Mano tai abi jau gyvybe - naujus lapelius parode. Tikiuos nenudaigosiu  bigsmile.gif

Čia tavo dėka gautas astrophitumas iš Wesnerio-darbštuolis, žydi visą vasarą nesustodamas jau 3 sezonas.

Uncarinos atsigavo. Didesnioji-intymioji (Vijos žemaitės pastabumo dėka pakrikštyta lotuliukas.gif ) išleido 3 mažučius lapelius. Mažesnioji-laiboji išaugino vieną 2 cm. ilgio lapą, leidžia antrą.
Dramblio pėda dar mąsto, neapsisprendė ar augti, ar dar palaukti. Branginasi. Lapeliai žali, atsigavę, bet viršūnėlės vyniotis negali, nes nudžiūvusios. Matyt, palaukusi pradės naują vijoklį leisti. Čia aš taip sumąsčiau, bet gali būti ir kitaip. g.gif
Stovi jos visos ant kaktusų lentynos beveik metras nuo pietinio lango, neleidžiu kepintis saulėje. Gauna saulės saikingai. Vieną kartą per savaitę pagirdau.
Va kokią drambliapėdę radau, nors man kūnas -kaudeksas labiau į vėžlio kiautą panašus. Vien tokį lyg egzotinį kaktusą laikyčiau, nei jokių vijoklių nereik.

Atsakyti
Mano drambliukas irgi branginasi, tikiuos nesugalvos put besibrangindamas, o isleis vijokli. Lapukai tokie grazus buna, kaip sirdeles.
Atsakyti
Pasidalinsiu svetima patirtimi vakar išbandyta mano.

Nuotraukoje matote sanpaulijų mylėtojos Rimmusios laistymo priemonę.

Į tuščio plastmasinio bambaliuko kamštelį įstatome vamzdelį. Vamzdelis gali būti nuo želinių tušinukų ar Vimi trąšų dozatoriaus-svarbu, kad būtų standresnis. Kamštelio centre išduriama skylė su įkaitinta ant viryklės vinimi ir greitai kišamas vamzdelis. Viskas glotniai, sandariai susijungia, jokio vandens nuvarvėjimo. Belieka prileisti butelį vandens ir eiti laistyti nedidelių augintinių. Tokie pas mane iš siuntinių atkeliavę mažyliai-haworthijos, gasterijos, kaktusiukų vaikų darželis ir daugybė iš lapelio padaugintų sanpaulyčių. Prie jų visų tikrai yra sudėtinga prieiti palaistyti, kai sustatyti vienoje didelėje dėžėje. O ir perlaistyti tikimybė didžiulė ( ką jau ne kartą esu padariusi ir numarinusi mylimą mažylį). Laistydavau su švirkštu, bet jis pradėdavo sunkiai stumdytis, pagaliau staigiai išmesta srovė išrausdavo duobes žemėje. Švirkštą tenka vėl bėgti pirkti naują-atsibodo.
Dabar palenki butelaitį ir per siaurą vamzdelį teka vanduo žemių nerausdamas į vazonėlį. Laistant mažesnės talpos buteliu, gali tekti jį paspausti stipresnei srovei gauti. Svarbiausia, kad vamzdelis leidžia prieiti prie sunkiai prieinamų vietų. Įkiši į siaurą tarpelį tarp sanpaulyčių lapų ir palaistai. Jokių augalo išėminėjimų iš dėžės, vandens purslų ant augalo nelaistomų dalių.
Aišku butelis nuo paspaudimų ilgai neišgyvena, teks jį pakeisti kitu. Bet kamštelį perdedi ant kito ir vėl rūpesčių nėra.
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 05 27, 14:09)
As ir emiau Dioscorea elephantipes. Is dedules ceko. Tai ji pas mane be zaliosios dalies. Esu auginus jau jas, graziai augo, vesliai zaliuodavo, bet paskui abi kazko numiro.

Visumoj kaudeksu nesu dar perpratus. Gaila nemegstu rusu kalba skaityt, jie tokiu geru auginimo patirciu yra aprase. Gal zinote kur dar apie kaudeksus galima pasiskaitinet?

Tina, jos turi ramybės laikotarpį, jei lapai gelsta, reiškia, eina miegot. Pas mane vasarą eina miegot, rudeniop pradeda augint vijoklius.

gal gali nurodyt tuos rusų puslapius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(eliss @ 2016 06 05, 20:53)
gal gali nurodyt tuos rusų puslapius? 4u.gif

Kokius psl.? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2016 06 05, 23:42)
Kokius psl.?  g.gif

Galvojau, kad internete rusiškai apie juos skaitei g.gif
Atsakyti